טיול לברלין בחנוכה
-
חג שמח לכולם!
טיול בברלין בחנוכה האם זה מומלץ? האם ניתן לבצע זאת מבחינת מזג האויר? האם אין סכנת החלקה בקרח כאשר הולכים על המדרכות? בקיצור מה המשמעות של טיול כזה וכיצד להיערך אליו. מלבד הלבוש הטרמי והחם שצריך לקחת?
מדובר על טיול זוגי של בני 63.
תודה
מרדכי
-
טיול לברלין בחנוכהמשמעות הטיול בחנוכה, היא שווקי חג המולד - מעל 60 בעיר! עיר מקושטת ברחובות הראשיים והרבה שמחת חג.
השנה חנוכה יוצא בתחילת דצמבר, הטמפרטורות בד"כ לא צונחות עד כדי כך שהרחובות מכוסים קרח - אך בהחלט יתכן ויהיה (מזג האוויר כידוע לא ממש צפוי בשנים האחרונות).
העצה שלי היא להתלבש בשכבות שניתן להסיר בקלות - ממש לא טרמי - הטמפ' הן בין 5 מעלות ל-0 ולפעמים הרבה יותר גבוה, כך שזה לא עד כדי כך קר בחוץ - ובפנים חם מאוד כך שצריך להתפשט. לכן מציעה, תמיד לקחת תיק ריק שבו אפשר להכניס את הבגדים שפשטתם - כולם עושים את זה, ולנעול נעליים שהם לא נעלי התעמלות, כדי שלא יחליקו במידה וכן יירד שלג.
ותיהנו.
רבקה
-
טיול לברלין בחנוכהאנחנו אומנם זוג צעיר, כשליש מגילכם, בשנה שעברה ביקרנו בברלין
בדצמבר, היה לא פחות ממדהים.
העיר מקושטת, מזמינה, יפה מאוד, הכל מואר, בכל פינה יש שוק חג מולד כזה או אחר, בנוגע למזג האוויר, 0-8 מעלות, קור ברלינאי, אבל זה לא מנע מאיתנו לבקר
בגן החיות, להסתובב הרבה בעיר. גשם לא זכינו לראות לשמחתנו.
בשורה התחתונה מאוד ממליץ.
-
טיול לברלין בחנוכהאני הייתי בתחילת ינואר והטמפרטורות עדיין לא ירדו מאפס
אבל כדאי להערך בהתאם ולקחת נעלים עם סוליות שיש להם אחיזה טובה בקרח שלא תחליקו. בעיר בדר"כ אין בעיה אבל אם הולכים בפארקים זה שונה.
וגם מומלץ להביא בגדים תחתונים תרמיים.
-
טיול לברלין בחנוכהלמגיעים לברלין הייתי ממליצה להגיע עם מה שיש מהבית ולרכוש שם.
נעליים,רצוי שיהיו עם סוליה עבה קצת יותר ונגד החלקה. אפשר להדביק אצל הסנדלר סוליה נגד החלקה, כמעט על כל נעל. עשיתי זאת פעם.
ביגוד טרמי, הייתי אומרת שחבל על הכסף בארץ.יש גרביוני פליז,גטקס רגילים,חולצות מחממות..כל היתר אם יהיה צורך,לרכוש על היום הראשון בכל קניון/חנות.כך עשינו לפני כמה שנים בפרייבורג. במיוחד מעילים. היה לי מאוד נוח עם שכפץ פליז צבעוני ופשוט שנמכר בכל סופר אפילו. מתחת למעיל היא היה נהדר,וגם עם מורידים מעיל, נשארים צבעוניים
. -
טיול לברלין בחנוכהקרוב לאלקסנדרפלץ וכל כך זאל..חבל על כסף בארץ,דקטלון
שלא לדבר על כל רשת אחרת.