שייט תעלות בהולנד - Captain’s log
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logטיפה מידע על העיר כפי שמופיע בדף המידע של המרינה.
הרי בספרים בעברית קצת פוסחים עליה והיא לא מקבלת את הכבוד הראוי לה.
Small town Monnickendam
Monnickendam is an authentic small harbor on the IJsselmeer. It is known for its smoked fish and historical centre. You find the old town located only five walking minutes from Jachthaven Waterland. Here you find small shops (Bakery, butcher) and the restaurants.
תם היום השני

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logהיום השלישי 10.8.2015 יום ג'
טיול בוקר על אופניים בכפר הדייגים Monnickendam
בוקר חדש עולה ואנחנו מתבלטים אם לרכב 10 ק"מ עד למרקן כפר הדייגים הידוע או לטייל בעיירה שלנו. ברוב קולות מחליטים להיות לוקל פטריוטים (ועצלנים) ולטייל בעיירה שלנו.
שוב פורקים את האופניים ורוכבים אל העיר העתיקה שנמצאת 3 דקות מהמרינה. רוכבים אל המפעל של הדגים המעושנים. הריח ברחוב לא משאיר ספק למה שמייצרים בפנים. מגדל הפעמונים סגור היום למבקרים. גם רוב החנויות, מסתבר, נחות אחרי סוף השבוע שגם בו הם היו סגורות. להולנדים יש סדרי עדיפויות משלהם כשמדובר בשעות עבודה. ביני לבין עצמי אני רוחשת להם כבוד. זה עם שיודע לנצל את שעות הפנאי שלו. בשעון שבמגדל הפעמונים יש הופעה של בובות כל שעה עגולה. תושבי הכפר גאים מאוד בפעמונים שהם מאוד עתיקים וגם אם הם מזייפים הם לא יוחלפו.

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logעוד קצת תמונות ממונקדאם

היום החנויות סגורות

הנה תראו את שעות הפתיחה.
תחשבו איזה חיים טובים יש במוניקדאם...

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logאנחנו משוטטים עוד קצת בכפר ומחליטים שמיצינו וחוזרים לסירה.
היעד הבא: Edam.
משחררים חבלים.
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logEdam ממש קרובה אלינו. ברכב עושים את הדרך בעשר דקות. אנחנו שטים בתעלות. עכשו אנחנו כבר שייטים מיומנים אחרי שזרקו אותנו ישר למים העמוקים (הרדודים בעצם) ומגיעים תוך שעה בלי להתברבר הישר אל הכניסה הראשית לעיר. רב החובל יספר בהמשך שרק עכשו הוא התחיל להנות. אני כל הזמן נהנית.

לגבי המזג האויר שרבות הושמץ פה, אעדכן אתכם שכשאנחנו מגיעים, השמש באה איתנו.
שוב יש לנו טיול שמשי בארץ גשומה

אלו השדות בין מוניקדאם ל"אדם" כפי שרואים אותם מהתעלה.
זו תמונה שצריך לשים במילון תחת הערך "שלווה".
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logבכדי לשוט אל תוך העיר EDAM צריך לשלם מס גשרים. עוגנים לפני השער הראשון ופקיד השערים בא רכוב על אופניים וגובה מאיתנו (במזומן כמובן) דמי פתיחה. אח"כ הוא רוכב לפנינו לאורך כל התעלה הראשית של אדם ופותח לנו גשר אחרי גשר. מדובר על בערך 1 ק"מ. הכניסה לעיר דרך התעלה מאוד מרשימה. בכל גשר שנפתח התיירים מכוונים מצלמות ומצלמים את האטרקציה של הסירה העוברת כשהגשר מתרומם (זה אנחנו). אנחנו מיד מתאהבים בעיירה. מחליטים לא להמשיך עד למרינה אלא לעגון באמצע העיר ולהעביר שם את הלילה.

לי זה נראה מאוד מוזר שפתאום סירה של 13 מ' עוצרת לך מול הכניסה לבית ומעבירה שם את הלילה. ההולנדים חושבים אחרת ופשוט גובים דמי שינה על חנית הלילה (בערך 7 יורו נדמה לי). כל הצדדים מרוצים. קושרים את הסירה ויוצאים לטייל עיר.
אני חושבת שאם היינו באים עם רכב לא היינו מוצאים כזו חניה מוצלחת ב"אדם".
אין צורך לפרוק את האופניים. הולכים ברגל בין התעלות והבתים המקסימים. ואז נזכרנו שמזמן לא קנינו בסופר. חזרנו לסירה, הוצאנו את האופניים עם הסלסלות ורכבנו לסופר הגדול של העיר. אנחנו קונים בסופר של המקומיים ולא בחנויות התיירים הרבות שבעיר. וחוץ מזה, חייבים לקנות גבינת "אדם" ב"אדם".
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logעוד תמונה של הכניסה לעיר.
לדעתי אין דרך יפה יותר ומכובדת יותר להכנס לעיר מאשר דרך התעלה שלה.

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logזהו פותח הגשרים הראשי של העיר "אדם":

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logEdam היא מאוד מסוגננת.
אפילו האופניים כאן הם בסטייל

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logיש באדם גם שוק גבינות. אבל לא היום.

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s log
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logבערב אנחנו מכינים אוכל מהמצרכים שקנינו. המטבח בסירה די נוח ומאוד מרווח בהשוואה למטבח בקראוון. את הארוחה הערב המצויינת אנחנו אוכלים על הסיפון. מי צריך יותר מזה. לישון במרכז אדם על המים זה שיחוק אמיתי. בשלב הזה כל המשפחה מאוד מרוצה מהחופשה. העיירה אדם פשוט מתוקה.
מזג אויר מצויין.
יש שחפים מסביב לסירה.
מושלם.

תם היום השלישי.
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logלט איט,
היום הגעתי לאמסטרדם בענייני עבודה, והסיפור המשעשע שלך הגיע לי במקום.
מעריץ אתכם על התעוזה האומץ והנחישות איך התגברתם על הכל.
נראה לי שאני הייתי כבר. מזמן חוזר בשחייה..
יופי של סיפור כבר כתבתי? ?
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logהיום הרביעי 11.8.2015 יום ג'
בוקר. כולם ישנים.
אני קמה ראשונה. עולה עם ספר וארוחת בוקר קטנה לסיפון. העיר עדיין ישנה ומאוד שקט ברחוב ובתעלה.

גם בסירה לידינו עוד לא התעוררו.
כמו שאתם רואים, כל הסירות בתעלה קשורות ללילה. בתוכן יש מבקרים כמונו שבאו לראות את העיר ונשארו לישון.
אני חושבת שהטיול כרגע מושלם.
לא צריך יותר מזה.

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logסנצ'ו:
תודה על התגובה.

שמחה לארח אותך כאן על הסיפון.
סתם הפחדתי את כולם בתחילת השייט. מהר מאוד התחיל להיות מגניב.
stay tuned
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logמכיוון שעדיין כולם ישנים אני לוקחת את האופניים ויוצאת לחפש מאפיה בעיר. די בקלות אני מוצאת מאפיה הולנדית מקומית שלא הייתה מביישת שום בולנז'רי במרכז פריז. קשה לבחור מה לקנות הכל מריח ונראה נהדר. חוזרת משם עם לחם טרי ועוגת דבש הולנדית ומעירה את כולם.
גם היום יום שמשי וחבל לבזבז אותו כשכל כך יפה כאן.
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logלט איט, נשבע לך שלא צחקתי!!!
הלב שלי חלש מדי לאירועים כמו שאתם עברתם. מלחיץ!!!!!!
אבל מרגע שהגעתם לאדם אני גם מתחיל להנות מהטיול שלכם...
אז מאחר ורק עכשיו אנחנו נפרדים מסקוטלנד של מיקה, מצרף שיר שיחבר את שני הטיולים שלכם(הזמר סקוטי, והשיר מזכיר את הטיול שלכם בהולנד):
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logאלון
great minds think alike
השיר המקסים מסתתר לו כבר בהודעה 59

אבל תמיד טוב לשמוע אותו שוב.
אתה מוזמן להוסיף עוד שירי סירות.
הם בדרך כלל טובים.
שמחה שאתה פה ומאוד מעריכה אותך שאתה לא צוחק עלינו ומתיחס בכובד ראש.
אין הרבה אנשים כמוך

-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logממש כיף באזור כפרי הדייגים ואנחנו מחליטים לרכב באופניים מאדם אל הכפר הדייגים השכן והידוע Volendam. מזג אויר נהדר. כל האופניים מורדות מהסירה ואנחנו יוצאים לרכיבה טיפה ארוכה. נרכב לאורך התעלה הראשית של הכפר עד לים ואז נרכב לאורך הים עד שנגיע לנמל של Volendam שם נפגוש את אלפי התיירים. כולנו מאוד מרוצים מהטיול הרכוב. בערך 4 ק"מ לכל כיוון. אנחנו כמובן עוצרים בדרך לראות את ימת Ijsselmeer.

השלט מדגים כמה קרוב הכל בשכונה הזו.
השלט צולם בנמל של Volendam
-
שייט תעלות בהולנד - Captain’s logב Volendam אוכלים דגים מלוחים בנמל.
הנועזים אוכלים גם צלופחים.
מאוד מקובל לאכול צלופחים באיזור.
יש שם תעשיה שלמה של צלופחים.

לא סתם כל התיירים באים ל - Volendam.
באמת יפה כאן.
טיפה מסחרי ומאוד צפוף.