חוות דעת
-
יש למישהו איזשהו המלצות לכרטיס אשראי בינלאומי שיחסית טוב?
-
חוות דעתמאיזה בחינה "יחסית טוב"?
-
חוות דעתזול בהמרת מטבע זול במשיכה עם הכרטיס עצמו , לא יודע משהו בסגנון הזה
-
חוות דעתממה שאני מכיר, אמריקן אקספרס הזול ביותר. לא יודע מה העמלות של ישראכרט.
עמלות אמריקן אקספרס הן 2.3% עמלת המרה על עיסקאות, כאשר אין חיבור לחשבון דולארי. כמו כן, עמלה של 3.9% על משיכת כספים בכספומט. אין יותר מרכיב קבוע בעמלת משיכת הכספים. כמובן, היום כל חישובי ההמרה מתבצעים על פי השער היציג של הדולר ולא על פי שערים אחרים כמו שהיה נהוג בעבר.
-
חוות דעתאני חושב שמה שהופך כרטיס ל"טוב" הוא חברות במועדון/חברה כלשהיא. לי יש תשלום שוטף+60, עמלה מופחתת ועוד בגלל שהוצאתי אמריקן אקספרס דרך חברה בה עבדתי.
אבל!
אמריקן אקספרס שהומלץ כאן אולי טוב אבל בלא מעט מקומות בארה"ב, מלונות קטנים, מסעדות ועוד לא כיבדו אותו (בגלל עמלות יקרות לספק) לכן השתמשנו במאסטרכרד כשלא היתה ברירה.
לתשומת לבך.
- לא היתה אף פעם בעיה עם ויזה או מאסטרכארד
-
חוות דעתלפני כמה חודשים נעשתה רפורמה רגולרית. עכשיו כל החברות גובות עמלה באחוזים ביחד לשער היציג. יש עמלה לחיובים רגילים, ועמלה אחרת למשיכת מזומן. כך שמאד קל להשוות בין הכרטיסים השונים.
מבחינת עמלות תעריפון:
לאומיכארד - גיהוץ 3% מזומן 3%
ישראכרט - גיהוץ 2.3% מזומן 3.9%
כאל - גיהוץ 2.5% מזומן 3.85%
אבל זה רק התעריפון
יש המון כרטיסי אשראי מוטבים, הן ללקחות מועדפים (זהב, פלטינה וכו'), דרך מקומות עבודה (חברות גדולות, חברות היטק וכו'), מועדונים מקצועיים (לשכת עורכי הדין, רואי חשבון וכו') או מועדוני לקוחות שונים (חבר וכדומה).
הכרטיסים האלו מציעים הנחות שיכולות להגיע ל70% בעמלה. כלומר פחות מאחוז.
וזה בלי קשר לחיוב של שוטף פלוס 30,45,60 ואפילו יותר
-
חוות דעתדורבן צודק עקרונית:
"טוב" במובן עמלות, מסגרת אשראי ומועד חיוב - חברות במועדון, השתייכות לסגל העובדים בחברה גדולה, או כושר המיקוח שלך (פונקציה של כמה אתה לקוח "כבד" וחשוב לבנק) הם יקבעו את העמלות ואת מועד החיובים. כמה אתה "כבד" יקבע את מסגרת האשראי. לכן, מה שנכון לאדם, אחד, אינו בהכרח נכון לאדם אחר.
בקריטריונים של עמלות, מסגרת אשראי ומועד חיוב, הכרטיס "הטוב" שלי למשל הוא ויזה של לאומיקארד, גם אצלי עקב השתייכות למועדון של חברה גדולה. כפי שאתה רואה, המסקנה שלי בבחירת כרטיס מסוים היתה שונה מזו של דורבן.
יש גם את הכרטיסים החוץ בנקאיים, אבל שם כושר המיקוח שלך קטן יותר, לכן בבחירת הכרטיס, חשוב באיזה בנק מתנהל חשבונך העיקרי ובדרך כלל כדאי להיצמד לכרטיס של החברה שמזוהה עם הבנק הזה: פועלים - מאסטרקארד, לאומי - ויזה לאומיקארד.
במובן איזה כרטיס הכי קל להשתמש בארה"ב: מנסיוני, עם ויזה ומאסטרקארד לא תהיה לך בעיה בשום מקום. עם אמריקן אקספרס ודיינרס, יכולים להיות מקומות שלא יהיו מוכנים לקבלם.