הארכת ויזה באתיופיה
-
שלום לכל המטיילים וחג שמח!
אני נמצא כרגע באדיס אבבה. עם הנחיתה קיבלתי ויזה לשלושה חודשים. ייתכן וארצה להאריך את השהות בחודש נוסף. יש למישהו ניסיון בתהליך? הבנתי שאני אמור לגשת למשרדי ההגירה באדיס לצורך העניין. האם התהליך עובר חלק? מה העלות של ההארכה? בקניה מאריכים ללא בעיות מיוחדות בשלושה חודישם נוספים תמורת 20 דולר.
תודה רבה לכל מי שיכול לשפוך מעט אור על הנושא.
רונן
-
הארכת ויזה באתיופיהמצטרפת לשאלה! ואני אשמח לדעת כמה זמן לוקח הטיפול בבקשה.
והאם חייבים להיות באדיס במשך כל השבוע או שאפשר לבוא להגיש את הבקשה לטייל קצת ולחזור.. -
הארכת ויזה באתיופיה. נסה לקרוא כאן -
הארכת ויזה באתיופיהמתי להגיע: צריך להגיע למשרד ההגירה "the Department of Immigration Office" זה נמצא ברחוב זמביה, פינת רחוב צ'רצ'יל. כדאי להגיע מאוד מוקדם(פתוחים מ08:30), לא פתוחים בשבת וראשון. צריך לבוא 2-3 ימים לפני שהתוקף של הוויזה מסתיימת.
התהליך עצמו: ביום הראשון- מגיעים לכניסה הראשית. אז יפנו אתכם לפקיד שמקבל את הבקשה(הוא נמצא במתחם צמוד למשרד ההגירה, מצד שמאל, הם יפנו אתכם אליו). הפקיד שואל אתכם מספר שאלות(סיבת השהות, לאן הולכים וכו') ואז הוא מביא לכם מספר טפסים למלא. כשסיימתם למלא, אתם מחזירים לו את הטפסים+צילום של הדרכון+צילום של הוויזה שהנפיקו לכם בכניסה למדינה. הפקיד חותם עליהם ואז אתם נכנסים למשרד ההגירה עצמו.
לאחר מכן אתם נכנסים למשרדי ההגירה(בכניסה יפנו אתכם לבניין שנמצא בצד שמאל). יש כמה משרדים שצריך לעבור. מצלמים אתכם ועוברים על הבקשה של ההארכה. אתם משלמים על הוויזה. במשרד האחרון אתם משאירים את הדרכון שלכם במשרד ההגירה והם נותנים לכם פתק/קבלה עם פרטי הארכת הוויזה שלכם. ההתמצאות במשרדים היא מאוד קלה וגם יעזרו לכם.
ביום השני- יום למחרת אתם באים עם הפתק הזה לקחת את הדרכון שבו הוויזה המחודשת. *חשוב לוודא שהתאריכים שרשמו נכונים.
התהליך לוקח יומיים. למרות שיש אנשים שלקח להם יותר זמן מסיבות בירוקרטיות או שפשוט לא מצאו להם את הדרכון. אין טעם ולא מומלץ לצאת מאדיס בלי הדרכון.
למיטב הבנתי המחיר כרגע הוא $50.
כמה טיפים:
-לדאוג שהדרכון תקף לחצי שנה.
-להביא צילום של הדרכון(עמוד ראשי:שבו מופיעים התמונה והפרטים האישיים)+העמוד של הוויזה שהנפיקו לכם בכניסה למדינה. להביא עט כתיבה.
-להביא רק דולרים(הם לא מקבלים ביר).
-אם אתם מעוניינים להאריך ביותר מחודש, לעיתים זה תלוי בגחמות של אותו פקיד בכניסה. אם יש לכם אפשרות תביאו אתכם חבר מקומי(שאתם סומכים עליו) שיבוא אתכם ויבהיר להם על ההתחלה עד כמה אתם רוצים להאריך.
-מדובר בתהליך מייגע. צריך המון סבלנות. לפעמים צריך מזל וזה תלוי הרבה על איזה פקיד נפלתם באותו יום.
-
הארכת ויזה באתיופיהתודה רבה!