טיול בפירנאים
-
אנו זוג מבוגרים המתכננים לטייל בפירנאים בתחילת הקיץ.בשבועות האחרונים בתכנון הטיול,שמעתי וקראתי על נתיבי בריחה של יהודים מהולנד,בלגיה וצרפת שברחו במהלך מלחמת עולם השניה בנתיבי בריחה מצרפת דרך הפירנאים לספרד.
אשמח מאוד לקבל מידע על נתיבים אלה, על כפרים ועיירות בפרנאים, דרכם עברו הבורחים. ברצוננו לבקר ולראות במקומות אלה.
אודה לעזרתכם.
-
טיול בפירנאיםאכן יש כמה נתיבי בריחה והברחה של יהודים מצרפת לספרד.
אחד מהם עובר באנדורה
אחד מהם עובר באזור סורט- בה יש גם מוזיאון Museu Camí de la Llibertat פיצפון לתולדות הבריחה.
הוא פתוח בימים ושעות מאד ספציפיים-אבל הם נחמדים וגמישים (לשכת התיירות המקומית מפעילה אותו) מול תיירים שמזמינים מראש גם עיתוי אחר לביקור.
מאמר על יחסו של פרנקו ליהודים (צרפתית אבל גוגל עוזר לתרגם)
חלק מהאתרים ומעברי הגבול שהיו פעם משמעותיים בנתיב הבריחה אין בהם יותר מדי מה לראות כיום-
למשל בכפר לס התאכסנו יהודים אחרי החציה במלון מקומי---כיום (לפני כמה שנים כשהייתי) לא היה אפילו שלט ולולא חיפשתי באופן מאד ממוקד את המקום----זו הכתובת:
27 Av Sant Jaume
25540 Lesהמסלולים העיקריים היו-
1.
המסלול בין Saint-Girons
ל Alos d'isil
2.
מסלול בין Luchon
ל Val d'Aran
3.
מסלול בין Arlós ו Fos
ל Val d'Aran
4.
מסלול בין Sentein
ל Val d'Aran
5.
(אולי המסלול המרכזי- דרך אנדורה)
דרך
SantJuliaLoria
או דרך
Escaldes Valls de Valira
אל Tarascon או
Siguer Fontargent
מקווה שיעזור לך באיתור מידע נוסף.
-
טיול בפירנאיםבוקר טוב.
אולי יעניין אותך גם הדיון הזה:
בהודעה 36 שמתי קישור לחוברת שכתב אחד מהבורחים.
יש צעדה שנתית במסלול הבריחה. אם זה מעניין אותך, אני אחפש את הפרטים של הצעדה.
-
המסלול לזכר המעבר מצרפת לספרד.http://chemindelaliberte.fr/page-accueil/the-freedom-trail
צריך להרשם מראש -
לא מתנגדת גם לעשות זאת.
ויש גם ספר באנגלית : Cruel Crosssing
Escaping Hitler across the Pyrenees
מעולה.
-
המסלול לזכר המעבר מצרפת לספרד.מצאתי עוד משהו - :
http://chemindelaliberte.fr/page-accueil/the-freedom-trail
אם אתם מבינים צרפתית אז יש סרטון וידאו של אחד מן הילדים שניצלו שמספר את סיפורו.
-
טיול בפירנאיםיונית, תודה על התשובה המפורטת.על שורט מצאתי בכתובים,והמקום כבר מתוכנן לביקור. על לס שמעתי אך לא מצאתי מיקומה במפה.אשמח לקבל נקודות ציון סביבה, ע"מ להסתייע באיתור.
בנצי
-
טיול בפירנאיםאלעד,קראתי בשקיקה את השרשור.קשה מאוד ולא ניתן להגדיל ולקרא את החוברת "מעבר הפירנאים, הייתי שמח ומודה לך אם הייתי יכול לקבלו במייל או החוברת עצמה ומבטיח להחזירו.
המייל שלי[email protected]
תודה
בנצי
-
טיול בפירנאיםנקרא
Les
אולי זה יעזור לך
הכתובת שמסומנת הוא המלון ששימש להלנה של הבורחים- כיום מלון רגיל
Hotel Juan Canejan
-
טיול בפירנאיםיונית, מצאתי את העיירה Les . האם ידוע מידע עדכני מה ניתן לראות במלון שציינת או בעיירה אודות נתיב הבריחה והלנת יהודים במקום?
תודה על העזרה.
-
טיול בפירנאיםנכון ללפני מספר שנים--כלום.