A room with a view
-

שבנו מפירנצה...
-
a room with a viewוהיה פשוט נפלא...
פירנצה היא עיר יפהפיה, רומנטית להפליא, עמוסת שכיות חמדה ומלאה במסעדות מצוינות, גלידריות משובחות, חלונות ראווה מקסימים ומה לא...
לנו במלון מקסים ולא שגרתי, שעוד אספר עליו בהרחבה, אשר נמצא בצד הדרומי של הנהר, על גבעה נישאה המשקיפה על פירנצה.
מזג האוויר האיר לנו פנים רוב השבוע, והלכנו המון ברגל, נהנים מכל רגע... (כמעט).
פגשנו גם אותו, במקור ובהעתקים, והתפעלנו מה"טרטרוגה" (ה"קוביות", שבאיטלקית מכונות "שריון הצב"):

-
a room with a viewברוכים השבים!
פתיחה מעניינת
-
a room with a viewאורנה,
ברוכים השבים!
מצפה בסקרנות רבה לשמוע על הטיול שלכם בעיר המקסימה הזאת בה גם אנו חווינו רגעים מרגשים.
חג שמח,
שמוליק
-
a room with a viewברוכים השבים!!!
רבקה
-
a room with a viewאנשי הצפון ...ללא ספק ה-עיר.
מחכה בקוצר רוח לקרוא...AVANTI

-
a room with a viewהייתי קופאית בקולנוע דיזנגוף עליו השלום בזמן שהקרינו את הסרט הזה. ראיתי אותו בשלמות ובמקוטע 10 פעמים לפחות...
מחכה לקרוא את זכרונות האהבה שלך מפרינצה.
טל
-
a room with a viewגם בשבילי ה-עיר.
שמחה כל כך לראות אותך, אורנה. נראה שהיה מיוחד והולך להיות כאן מעניין.
-
a room with a viewברוכה השבה! נשמע מעניין ומסקרן, גם אני כאן שומע ועוקב.
-
a room with a viewאמה, שמוליק, רבקה, נגה, זיוה, טל, עמרי, איזה כיף שאתם אתי.
החופשה היתה אכן נהדרת, אם כי ההתחלה שלה - הרבה פחות...
בלילה שבין ששי לשבת התייצבנו בשדה התעופה, לאחר שאיפסנו את הילדים אצל סבתא, אי שם בקצה הגליל.
כשהגענו לדלפק הביטו הפקידות זו בזו והודיעו לנו שאחד מאיתנו לא יוכל לעלות לטיסה, כי תוקף הדרכון שלו יפוג מוקדם מדי לאחר מועד החזרה. אבל למה? גמגמתי, הלא עשיתי צ׳ק אין באינטרנט, הכנסתי את מועדי התפוגה והכל, ושום כרטיס אזהרה לא יצא מהמחשב...
דבר לא עזר, הפקידה בשלה, ׳לא תעבור את ביקורת הגבולות׳, פסקה.
כזכור, דובר בשבת. אפילו הזכות לשלם סכום מופקע לפקידי משרד הפנים על מנת שיחלצו אותנו מהצרה הזו נשללה מאיתנו. שיחה עם חברת התעופה ניקי הבהירה שגם הכרטיסים לכיוון פירנצה נגוזו, ושאין טיסה פנויה באופק.
מאוכזבים ומרגישים אידיוטיים (איך, איך לא עליתי על הפרט המעצבן הזה?) נסענו הביתה.
בדרך עודד אותי אשי שניסע, ועוד איך.
אבל היא הייתה סקפטית...
-
a room with a viewלקח ראשון לתושבי הפורום היקרים: נא בדקו מספיק זמן מראש שתוקף הדרכון שלכם הוא למשך שלושה חודשים לפחות לאחר מועד החזרה המתוכנן, כשמדובר בטיסה לאיחוד האירופי.
למקומות אחרים חשבו חצי שנה לפחות.
כך תחסכו לכם עגמת נפש רצינית ואף ממון רב.
-
a room with a viewוואו אורנה, נשמע עצוב. אני מבינה שיש לך בן זוג טוב ומצאתם פתרון. אני במתח. את המסר הפנמתי ולמדתי.
-
a room with a viewאיזה מטח על ההתחלה!
ואת עוזבת אותנו ככה באמצע? אני לא עומדת בלחץ הזה...

לפני כשנה, בחזרתנו ארצה, קיבלנו הערה בביקורת דרכונים שהבן לא יוכל יותר לצאת מהארץ מאחר ותוקף דרכונו יפוג בעוד 4 חודשים. ביציאה אף אחד לא דיבר על זה או שלא שמו לב.
בפירנצה הייתי כמה ימים, מספיק כדי להיכנס לקצת מוזיאונים ולא מספיק כדי לשוטט ולהכיר את העיר יותר לעומק.
מחכה לקרוא ולראות תמונות מאיטליה אהובתי.
מרינה
-
a room with a viewמרינה, שמחה שהגעת, זיוה, זה אכן היה עצוב ובן הזוג שלי אכן מצוין

ובכן, בבית מצאנו טיסה ישירה לפירנצה שיוצאת למחרת השכם בבוקר. אפילו המחיר היה סביר (מאתיים ומשהו יורו לאדם). רכשנו כרטיסים דרך וואלה טורס, אך מייד הסתבר שהבעיה לא נפתרה, שהרי שום נציג של הסוכנות לא ייצור איתנו קשר לפני הטיסה, כלומר לפני חמש ומשהו בבוקר יום ראשון.
התקשרתי ישירות לחברת התעופה Vueling והפקידה הנחמדה הפנתה אותי לסוכנות שכן עובדת. רכשנו כרטיסים ובמקביל הודענו לוואלה טורס על ביטול העסקה. לזכותם ייאמר שקיבלנו מייד מייל המאשר את הביטול ללא עלות. לחובתם ייאמר שראוי היה לא לאפשר לרכוש דרכם את הכרטיסים אם אין אפשרות לממש את העסקה.
בינתיים קראתי קצת על חברת התעופה הזו, ונמלאתי חששות.
הודעתי לאיש שייקח בחשבון שהמזוודה לא תגיע, ודחפתי לתרמיל הקטן מברשות שיער ושיניים, ואת הבגדים היותר חביבים עליי.
באישון ליל התייצבנו שנית בשדה התעופה, עם תחושת דה ז׳ה וו קלה...
תחילה הגענו לדלפק של משרד הפנים, שם נפרדנו בצער מלמעלה מאלף ש״ח תמורת דרכון חדש.
לאחר מכן סרנו לדלפק הבידוק, ושם גילינו כמעט להפתעתנו שהכל בסדר, יש כרטיסים ועוד מעט טסים לפירנצה.
וכך היה. מתים מעייפות התיישבנו במטוס, שהמריא לפירנצה... ללא שום מזוודה.
וכך, עם הגיענו לשדה התעופה הקטן בפירנצה קיבלנו ביחד עם כל נוסעי המטוס כמעט טפסים למלא אודות המזוודה, במקום את המזוודה.
אפילו קפה נורמלי לא היה שם, בעמדה הקטנה בה הצטופפו במבוכה שלוש פקידות איטלקיות מול עשרות רבות של נוסעים מתוסכלים...
בסוף נסענו משם במונית, הישר למלון...
-
a room with a viewוזה מה שראינו כשהגענו למלון:

מדובר במלון Torre di Bellosguardo המופלא. פירוש השם באיטלקית: המגדל עם הנוף היפה. ואכן, כפי שתוכלו להיווכח בהמשך, מדובר בנוף ללא תחרות.
מבנה המלון נבנה במאה ה - 13 על ידי אציל משורר בשם גווידו קאוואלקנטי, שהיה חבר של דנטה אליגיירי (כן, כן, ההוא מהקומדיה האלוהית).
בשלב מסויים נרכש המבנה - איך לא - על ידי משפחת מדיצ'י כאחד ממבני המגורים שלהם מחוץ לחומות פירנצה. הווילה שופצה במאה ה - 16 על ידי מיכלוצי, שהוסיף לה את המגדל, וכך ניתנה למבנה צורתו הסופית.
ב - 1913 נרכשה הווילה וסביבותיה על ידי הברונית פראנצ'טי, סבתו של הבעלים הנוכחי. משפחת פראנצ'טי שימרה את המבנה, לרבות ציורי הקיר שבו, והוסיפה גנים יפהפיים סביבו.
במלון יש 16 חדרים בלבד.
-
a room with a viewוזה הנוף הנשקף מהמלון:

-
a room with a viewרצוצים מעייפות, הלכנו לישון, בחדר הזה:

-
a room with a viewוואו, וואו, וואו. איזה מלון, איזה חדר, איזה נוף. אחרי התלאות שעברתם - הרבה נחת.
-
a room with a viewאנשי הצפון,
חתיכת סיפור!
כול הכבוד לנחישות ולהתמודדות עם מפח הנפש הראשוני.
והמלון- בדיוק בחדר היסטורי, עם נוף כזה אני חושקת....
וכמובן הכותרת של האשכול- מקסימה בכול ההיבטים.

נילי
-
a room with a viewווי ווי ווי,
איזו פתיחה נפלאה ואיזה סיפור מרתק !
זה מה שנקרא - סיפור עם "ערך מוסף" (יקר משהו לכותב, אך עשוי להוזיל לקוראים
).אין על איטליה;
ופירנצה - בכלל...
שמח ללמוד על המלון המעניין ואשמח לפירוט נוסף של חוויות ממנו ובכלל.
ממתין להתפתחויות
יאיר