פלורידה אוגוסט 2016
-
שלום וחג שמח לכל חברי/ות הפורום,
לאחר קריאת אינספור סיפורי נסיעה וניסיון להבין מה הכי נכון למשפחתי אני פונה אליכם בבקשת עזרה.
קצת רקע: המשתתפים: זוג הורים + ילד בר מצווה וילדה בת 8. אוהבים מאוד טיולי טבע וכמובן פארקי שעשועים.
התכנון תחילת אוגוסט בין שבועיים לשלושה.
בגדול אין לנו בעייה עם נסיעות ארוכות גם 4-5 שעות ברצף אם צריך כמובן שלא על בסיס יומיומי.
עד היום טיילנו 5 טיוליים משפחתיים באירופה של שבועיים כל פעם כשטיילנו בצורת כוכב תוך העדפה לישון במקום אחד לאורך כל התקופה גם אם מצריך בחלק מהימים נסיעות ארוכות יותר.
בארה"ב היינו בעלי ואני עוד לפני עידן הילדים.
חשבתי לעשות טיול של כשבועיים רק לפלורידה תוך התמקדות באורלנדו וסביבתה הקרובה כך חוסך (בעלויות ובזמן) טיסות פנימיות ואפשר למקסם את האיזור, אבל מקריאה אני מבינה שהאיזור מאוד מאוד חם ולח כך ששמורות הטבע והמעיינות די יורדים מהפרק האם נכון? האם כן יש דרך להעביר שבועיים רק בפלורידה?
האופציה השנייה לקחת טיסת הלוך לניו יורק לשהות בה 3 לילות להמשיך ברכב כ-8 לילות טיול מתגלגל לכיוון המפלים להחזיר את הרכב בבאפאלו לטוס לאורלנדו ולהיות באיזור הפארקים 8 לילות וחזרה ממיאמי לת"א. ברור שהאופציה זו יותר יקרה ויותר ארוכה מבחינת ימים אך זו האלטרנטיבה.
אשמח אם יש למישהו רעיון אחר נוסף או לחזק את רעיון פלורידה
אם לא הייתי ברורה במשהו אני כאן לשאלות.
המון תודה על כל העזרה,
קרן
-
פלורידה אוגוסט 2016נורא נורא נורא חם ומגעיל שם באוגוסט
אני בטוחה שיש דרכים להעביר את הזמן ...אבל למה.
ממש לאט ממליצה. ניראה לי סבל אחד ארוך -
פלורידה אוגוסט 2016את התכנון המקורי שלכם לשבועיים עד שלושה לפלורידה - אנחנו עשינו בסוף מרץ - תחילת אפריל (בחופשת פסח) - מזג אויר נהדר
וניתן לשלב עם קרוז
-
פלורידה אוגוסט 2016לצערי תאריכים אחרים לא באים בחשבון. אורלנדו חייבת להיכלל דרישה של בר המצווה אלא אם מישהו ייגלה לי על 2-3 פארקים אחרים באיזור אחר שניתן לטייל בו בקיץ. ניו ניורק לא חובה מבחינתנו. ניתן לשלב את אורלנדו בנסיעה עם איזור אחר שיותר סימפטי לטיול בהנחה שאחרי אורלנדו נשארנו עם פחות משבועיים וצריכים כנראה לטוס חזרה ממיאמי אחרת קנס על רכב יהיה מאוד גבוה. שוב תודה רבה, קרן
-
פלורידה אוגוסט 2016לא רואה תחליף לשבוע באורלנדו (מבחינת ריכוז הפארקים , האטרקציות וכמובן העלויות הזולות יחסית).
לדעתי הרעיון השני שהצעת הוא מנצח מבחינת שילוב - עיר , טבע ופארקי שעשועים.
עשינו את זה ביולי האחרון והיה מוצלח מאוד (במקום שבוע באורלנדו לקחנו קרוז ממיאמי).
אם נערכים נכון אפשר להוזיל את עלויות הטיסות כולל מהצפון לדרום (אנחנו טסנו את הכל ב 1000$ לאדם).
ניו יורק תהיה החלק היקר בטיול.
את יכולה לקרוא את הסיכום טיול מהקיץ ולקבל קצת רעיונות וטיפים.
עופר
-
פלורידה אוגוסט 2016חשב מסלול מחדש.
שנה הבאה, החגים יוצאים בדיוק כמו השנה... באמצע השבוע...
אבל אוקטובר.
תעשה לעצמך טובה גדולה ובמיוחד לילדים.
סעו לאורלנדו באוקטובר ! הייתי פעמיים.
אין כמעט אף תור. מזג האוויר יותר נורמלי.
הנאה גדולה גדולה
באוגוסט - חם ומהביל. הלחות איומה. והתורים יכולים להיות גם שעה לכל מתקן. סיוט.
ובאוקטובר גם "תשלם" בפחות ימי חופש
הכל נכון אלא באם אתם עובדי הוראה בטעות
-
פלורידה אוגוסט 2016כנראה שזה כן יהיה באוגוסט. אשמח לדעת אם איזו חברה טסתם במחיר כזה נשמע מפתה! מה לגבי טיסות פנים לא רואה מחירים כרגע מתי יהיו?
-
פלורידה אוגוסט 2016אולי תשנו כיוון בכלל. סעו למערב ...יש לכם ריכוז של פארקים ב LA ואפשר להמשיך לטיולי טבע סבירים יותר למזג אויר ( כביש מספר 1 יוסמטי וכו ).
אני אומרת לכם את זה בתור מי שחזרה מאורלנדו לפני חודש , היינו בשבוע האחרון של אוגוסט שהרבה פחות עמוס משאר אוגוסט וזה לא היה שווה. אפילו הילדים לא נהנו מספיק ( כמו שציפינו ) בגלל החום הלחות והתורים האין סופיים. -
פלורידה אוגוסט 2016תודה רבה על העיצה נבדוק ונשקול. השאלה האם באיזור לוס אנג'לס מזג האוויר לא דומה לאורלנדו? מי שהיה ויודע מוזמן להגיב תודה
-
פלורידה אוגוסט 2016הפירוט של הטיסות מופיע בסיכום טיול.
לגבי הטיסות פנים - אני קניתי את הכל בתוך הכרטיס הבינלאומי הרבה מראש (מומלץ) אלא אם כן מוצאים קומבינציה זולה יותר.
לגבי הקו באפלו - אורלנדו, יצא לי גם לראות טיסות מאוד אטרקטיביות של סאות'ווסט שנפתחו רק חודשיים לפני הקיץ. כרגע באתר שלהם יש טיסות רק עד אפריל.
צריך לשים לב בתכנון שלרוב הטיסות פנים הן ללא אפשרות החזר או ביטול.
לגבי אורלנדו - היינו ביוניברסל בסוף יולי - היה חם אבל לא בלתי נסבל ואם משקיעים בכרטיס אקספרס זה בכלל משדרג את החוויה בפארק.
יש לך עוד זמן לתכנן את המסלול ורק כשתהיו סגורים לגמרי תזמיני טיסות כדי לא לשלם סתם על שינויים וביטולים.
עופר
-
פלורידה אוגוסט 2016לגבי פלורידה - אפשר בקלות לבלות גם הרבה יותר משבועיים
לא הייתי באוגוסט אז אני לא יכול להעיד על מזג האויר ממקור ראשון. אבל אני מבין ש:
1. לא נעים
2. מליוני אנשים בשנה מטיילים באוגוסט בפלורידה אז אולי זה לא כזה נורא
לגבי קליפורניה - באופן כללי לאורך החוף של קליפורניה מזג האויר דומה לישראל (מישור החוף, לא לנגב). ואולי אפילו יותר טוב בקיץ (תלוי איפה). בסן פרנסיסקו למשל אפילו באוגוסט אתם עשויים להשתמש בסוויטשירטים. אם תכנסו פנימה יותר לשמורות הטבע יהיה פחות נעים, ובשמורות המדבריים יהיה כבר די חם. אבל אם מדובר על יומיים מתוך שבועיים של מדבר אז זה פחות נורא.
-
פלורידה אוגוסט 2016הייתי בפארקי השעשועים של קליפורניה פעמיים: פעם בספטמבר ופעם במאי/יוני.
הייתי בפארקי השעשועים של פלורידה 3 פעמים: אפריל, יוני וספטמבר/אוקטובר.
כפי שאת מבינה, אינני יכול לחוות דיעה על אוגוסט, אבל מהשוואת המועדים האחרים בהם הייתי שם ובהתחשב בסטטיסטיקה של מזג האויר, היה נעים יותר בקליפורניה. בפלורידה בכל הביקורים הנ"ל היה חם ולח ולעיתים אחה"צ יש סופות ברקים ורעמים ויכול לרדת גשם די חזק.
לעומת זאת מגוון הפארקים גדול הרבה יותר בפלורידה ורק על פארקי שעשועים ניתן בקלות לבלות שם שבועיים. הביקור האחרון שלנו שם בספטמבר/אוקטובר 2012 היה בן 10 ימים ועדין יש פארקים בהם לא ביקרנו.
אגב, מכיון שאתם חוגגים בר-מצוה, כדאי לציין זאת בקופת הכרטיסים של הפארק. הילד יקבל סיכה עם הכיתוב Birthday ובכל מקום סדרנים ודמויות מחופשות יברכו אותו ב-Happy Birthday, מה שיגרום לו להרגיש "חשוב".
-
פלורידה אוגוסט 2016אנחנו היינו לפני כמה שנים 10 ימים באורלנדו בתחילת אוגוסט. היה חם, אבל לא במידה שהפריעה לנו להנות. לצורך הדוגמא, את הטיול התחלנו חודש לפני כן בניו יורק ושם היה שרב שממש הקשה על ההנאה....
-
פלורידה אוגוסט 2016החום אכן מעיק בפלורידה באוגוסט אך מכיון שאנחנו משפחה ישראלית החום איכשהו לא מנע מאיתנו לתפקד וליהנות. מה שבאמת הפריע הוא התורים המאוד מאוד ארוכים למתקנים. עם זאת, אם אוגוסט זו האפשרות היחידה שלכם, לכו על זה....אני הייתי בוחרת באופציה של ניו יורק+נסיעה למפלים וטיסה לאורלנדו. לגבי טיסות פנים - כדאי תמיד לבדוק בשילוב עם הטיסות הבינלאומיות, קרה כבר שחסכתי כך 300 דולר לאדם.
-
פלורידה אוגוסט 2016אנחנו חזרנו עכשיו מאורלנדו. היינו שם 10 ימים נטו. מדובר בסוף ספטמבר והיה חם ולח מאוד רוב הימים. אני משאר שבאוגוסט זה סיוט. סופות גשם היו לשמחתנו רק לקראת ערב. ב 10 ימים הספקנו בלי תחושת לחץ ותשישות: יוניברסל את 2 הפארקים, מג'יק קינגדום, אפקוט, נאסה, עולם המים, פארק מים, ולגולאנד.
היה נהדר
-
פלורידה אוגוסט 2016תודה רבה לכולם על העזרה הטיפים והאינפורמציה.
מכל מי שביקר באוגוסט בלוס אנג'לס מצב הצפיפות בפארקים + החום זהה לאורלנדו? מכיוון שמלכתחילה לא רציתי טיסות פנימיות נוספות והעדפתי להתרכז באיזור אחד וגם ניו יורק עם ילדים (אנחנו ההורים היינו מס' פעמים) לא מלהיבה אותי אנחנו בודקים אופציה של 3 שבועות במערב לוס אנג'לס, סאן דייגו , לאס וגאס יוסמיטי, סן פרנסיסקו , מונטריי כרמל וחזרה ללוס אנג'לס. נשמע הגיוני בהנחה שנרצה להיות ב4-5 פארקים? הגיוני להגיע גם לגראנד קניון? ברוב המקומות בעלי ואני היינו אבל לפני הרבה שנים....
אם נלך על האופציה של המערב יש ממש הבדל מהותי באווירה /בגודל של הפארקים אל מול אורלנדו?
שוב תודה על כל העזרה אשמח להפניות גם לסיפורים רלוונטים אם יש
יום מקסים!
קרן
-
פלורידה אוגוסט 2016יש הרבה יותר פארקים באורלנדו מאשר בקליפורניה.
בקליפורניה יש 4 פארקם גדולים:
יוניברסל, 2 דיסני וסי וורלד
באיזור אורלדו יש 8 פארקים גדולים:
2 יוניברסל, 4 דיסני, סי וורלד ובוש גרדנס (בטאמפה הסמוכה)
בקליפורניה יש גם כמה וכמה פארקים קטנים יותר (לגו לנד, נוט ברי ועוד) וכמה פארקים של סיקס פלגס (אקסטרים, פחות מתאים לגיל שלכם).
באורלדנו יש שפע אטרקציות נוספות אחרות.
אם מדובר על 2-4 פארקים, קליפורניה נותנת פתרון יפה, ומאפשרת גם לפעמים לפצל את הפארקים לכמה חלקים (עם עושים טיול מעגלי מלוס אנג'לס אפשר פארקים בהתחלה ובסוף). אם מדובר על 4-7 ימי פארק, אז אורלדנו הרבה יותר טובה.
חשוב לזכור שמאד קשה לעשות ימי פארק ברצף כי הימים הללו מאד מעייפים. כך ש 4 ימי פארק אומר לפחות 6 ימים, ו-6 ימי פארק אומר לפחות 9 ימים.
מבחינת עלויות - חשוב לזכור שכל יום פארק זה סדר גודל של 300 דולר רק כניסה ל-4 נפשות ואולי אפילו 400 (תלוי בהרכב הפארקים הנבחר). וזה לפני אוכל, חניה ומזכרות (וכמובן לינה, רכב וכו'). אז תחשבו טוב אם באמת רוצים הרבה ימי פארקים.
-
פלורידה אוגוסט 2016לא הייתי באורלנדו. אבל כן הייתי בקליפורניה ובפארקים בסוף אוגוסט.. חם בקליפורניה אבל לפי מה שאומרים ממש לא כמו באורלנדו..חם כמו בארץ אולי קצת פחות גם. כשהיינו בסוף אוגוסט (יום חמישי דיסני שישי יוניברסל) לא היה עמוס בכלל.. היה מאוד סביר. ביוניברסל הגענו עם הפתיחה והספקנו את כל המתקנים סיבוב ראשון מהר יחסית.. (חוץ מהסיור באולפנים שיחסית היה תור- אבל זרם)
-
פלורידה אוגוסט 2016תודה רבה, התכנון מבחינת הפארקים הוא דיסני, יוניברסל סי וורלד וסיקס פלגס. ילד הבר מצווה מטורף על כל מתקני האקסטרים לסוגיהם וגם עשה לא מעט. אולי נוסיף גם את הפארק השני של דיסני נתעמק בהם יותר בהמשך. מכיוון שאכן נעשה מסלול מעגלי וגם מכיוון שהסי וורלד בסן דייגו יהיו לנו ימי הפרדה בין הפארקים. לגבי מסלול בנוסף לפארקים אשמח להצעות ורעיונות האם מסלול כמו שציינתי בהודעה קודמת הגיוני? תודה, קרן
-
פלורידה אוגוסט 2016אנחנו משיקולי תקציב היינו ביוני השנה 3 שבועות באורלנדו.
טיסה למיאמי ומשם ברכב תעלה לכם בסביבות 850 דולר (בסוויס למשל).
לשכור רכב ממש זול בפלורידה.
וילה נהדרת עם בריכה = 100 דולר ללילה.
אמנם חם, אבל לא בלתי נסבל.
יש תורים, אבל אם מתכננים את הביקור ויודעים לאן הולכים זה ממש לא נורא.
בדר"כ היינו מגיעים לפארקים חצי שעה לפני הפתיחה וב 11 כבר חוזרים לוילה למנוחה, אחה"צ חוזרים שוב להופעות ולמה שלא הספקנו בבוקר.
יש בפלורידה מספר מעיינות מקסימים שמצדיקים ביקור, למשל סילבר ספרינגס שמצדיקים שעה וחצי נסיעה כדי לשוט בקייאקים בין האליגטורים.
בקיצור, אם לא חסר לכם כסף, לכו על קליפורניה אבל אם התקציב והזמן מצומצמים אל תהססו לנסוע לפלורידה אפילו באוגוסט.