מפרנקפורט לפראג
-
שלום רב לחברי הפורום!!
כבר שאלתי בעבר על נסיעה לגרמניה לשלשה ימים, אם כדאי ללכת גם לפראג, ורובם ככולם של חברי הפורום ענו בנחרצות כי תכנית זו - הזויה!!!
למעשה, כמו שזה נראה, פראג מעניין הרבה יותר ממינכן ופרנקפורט, מה גם שהיות ואני עושה בדרך כלל את הטיולים שלי באירופה בטיסות קונקשן מהארץ לארה"ב וחזור, הרי שרוב הטיסות אינם נוסעות דרך פראג, (אם כי תמיד ניתן לחפש היטב ולמצוא).
על כן הציע לי מישהו כי אולי כדאי לי לנסוע לפראג בלבד! זאת אומרת, כאשר אני נוחת בפרנקפורט, מיד אסע משם לפראג (ברכב שכור), ואשהה בפראג במשך כיומיים, ואז אחזור לפרנקפורט, ומשם אמשיך בטיסת הקונקשן שלי לארץ.
האם זה נשמע לכם רעיון טוב?
אשמח על כל תגובה!
-
מפרנקפורט לפראגבקיצור- לא.
ראשית אין לי מושג למה פראג יותר רלוונטית לך מערי השו"ם או עמק הריין או עמק המוזל או חבל אלזאס או כל יעד אחר שאפשר לטייל מנחיתה בפרנקפורט.
לא מבינה את הרציונל ואת ההמלצה לשרוף מתוך 3 ימים בין נחיתה להמראה- 600 ק"מ נסיעה לכל כוון.
קטונתי.
-
מפרנקפורט לפראגלהערכתי נסיעה כזו לוקחת כ-10 שעות ברוטו לכיוון, באור יום. בלילה אולי יותר.
בחלק גדול יש אומנם אוטוסטרדות אבל יש קטעים שעשויים להיות בשיפוץ ואז אתה יכול להתקע שעות בשני נתיבים. הימני בגודל מלא ועמוס במשאיות והשמאלי ברוחב מוקטן של שני מטר שתחום בין המשאיות ובין גדר ההפרדה ושם תיסע.
בכניסה לצ'כיה לא לשכוח לעצור בתחנת דלק ולקנות מדבקת אוטוסטרדות וכמובן כל הדרך עין צופיה על התמרורים. יש המון שינויי מהירות, טעות קטנה ואתה בידיים של המצלמה.
כדאי לקחת רכב גדול כדי שתוכל לנצל את המהירויות של האוטוסטרדות ואז תוכל להרוויח זמן בנסיעה מהירה. אני בטוח שאפשר לקזז לא מעט שעות כי יש קטעים שמאפשרים מהירות ללא הגבלה אבל כאמור בשביל זה מומלץ רכב מהיר וחזק.
-
מפרנקפורט לפראגלדעתי, זה לא רעיון טוב.
גם אם תקדיש את כל הזמן המועט שלך רק לפראג.
יש המון יעדי טיול בסביבת פרנקפורט כאמור.. בלי לשרוף כמעט יומיים על נסיעות..
מתוך 2 הלילות שלרשותך, עד לטיסת ההמשך ארצה.
ציינת קודם, שאתה רק בן 20.
מטייל לבד.
בדקת אם ניתן לשכור רכב בגיל 20 , מגרמניה לפראג ?
חוץ מאפשרות של נסיעות בתחבורה ציבורית
תבדוק מחירי טיסות.. מפרנקפורט לפראג, הלוך חזור.
זמן טיול יקר מתבזבז גם בשדות התעופה.
ייתכן שלטוס יעלה פחות מלשכור רכב
כבישי אגרה, ביטוח מיוחד לנהג צעיר, קנסות מצלמה שמקבלים בהמשך..
-
מפרנקפורט לפראגפראג עיר נהדרת ובהחלט שווה ביקור. תוכל למצוא טיסות ישירות ב-600₪-800₪. אפשר פשוט לנסוע במיוחד....
-
מפרנקפורט לפראגאפשר למצוא טיסות ב- 600 - 800 ש"ח???????
איפה אפשר למצוא כזה דבר????? (באיזה אתר?)
-
מפרנקפורט לפראגאכן!!
ניתן לשכור גם בגיל 20!
זה דבר שכבר מצאתי לפני זמן רב, ובייחוד, - לשכור רכב גיר רגיל. מה שתמיד חיפשתי היה רכב אוטומט במחיר נורמלי. אבל בכל אופן אפשר לשכור רכב אוטומט גם כן. (אם הכסף לא משנה).
-
מפרנקפורט לפראג1. כשאתה אומר בכניסה לצ'כיה, כוונתך לפני שנכנסים לצ'כיה, או אחרי שנכנסים? או שזה לא משנה? האם הכוונה היא דווקא התחנת דלק הראשונה בצ'כיה / האחרונה בגרמניה? ולמה דווקא בכניסה לצ'כיה? זה לא נוגע גם בגרמניה?
2. מה זה מדבקת אוטוסטרדות?
3. צריך דווקא רכב חזק? או שכל רכב חדיש יכול לצלוח מהירות גבוהה? למעשה, כבר יצא לי לנסוע במהירויות גבוהות (180 קמ"ש בממוצע) ברכב רגיל חדש.
-
מפרנקפורט לפראגכמו שהסברתי, פראג יותר רלוונטי משום שקשה למצוא טיסות קונקשן דרך פראג.
אמנם, אלא אם כן אפשר למצוא טיסות מאד זולות (איפה??) לפראג, ואז אפשר לעשות טיסה מיוחדת לשם.
-
מפרנקפורט לפראגטיסות up של אל על וטיסות wizzair. אפשר גם לבחור הלוך בחברה אחת וחזור בחברה אחרת. אם תזמין מספיק זמן מראש ו/או לעונה פחות אטרקטיבית אתה תמצא טיסות במחיר של 300-400 ש״ח לכיוון. לוויז יש מועדון שנותן הנחות, ואחת לכמה חודשים יש גם מבצעים והנחות. לצורך העניין, טיסה הלוך ב-11.1 וחזור ב-15.1 עולה 568₪ - הלוך חזור, וזה לפני הנחת חבר אבל גם לפני הוספת מטען.
-
מפרנקפורט לפראגאתה צריך לאתר את הכניסה לצ'כיה באמצעות GPS או מפה ואז תראה מתקני מכס נטושים. אחר כך את סמל הכוכבים של האיחוד האירופאי עם צ'כיה ואחר כך שלט גדול של המהירויות המותרות בכבישי צ'כיה.
מימין תראה תחנת דלק. אתה נכנס לתחנה ורושם או מצלם את מספר הרכב שלך. בדלפק של המסעדה ימכרו לך את מדבקת הכבישים (ויגנטה) אתה צריך מדבקה ל-10 ימים שזה המינימום ותשלם רק בקרונות צ'כיות או בכרטיס אשראי.
את המדבקה את מדביק למטה מימין בשמשה הקדמית ואת הספח שומר בארנק.
בלי המדבקה הזו אסור לך לנסוע באוטוסטרדות (הזיהוי נעשה ע"י סמל אוטוסטרדה + מהירות מותרת 130)
רכב חזק חשוב מהסיבה שבגרמניה אתה יכול לעבור בשניה אחת ממהירות מקסימלית של 110 לאין הגבלת מהירות ולחילופין.
אם אתה נוסע במסלול שמאל אתה חייב לעקוף מכוניות (זה החוק) ויש הפרשי מהירות בין המסלול הימני או האמצעי לשמאלי.
לא תצליח לנסוע הרבה בשמאלי ללא הגבלה מאחר ומיד תופיע מכונית שנוסעת 240 ותאלץ אותך לסטות למסלול ימני שהוא איטי בהרבה ושם יש בנוסף שיירות אינסופיות של משאיות. בקיצור המהירות הממוצעת הינה בסביבות 120 במקרה הטוב ולא יותר וגם זה לזמן קצר מאחר וכל מספר קילומטרים יש הגבלות מהירות שונות (מנהרות 80 והרבה מאוד עבודות בכביש) בקיצור אם אתה רוצה לנסוע מהר תעדיף רכב חזק שיכול להאיץ.
-
מפרנקפורט לפראגתודה רבה!
לא ידעתי שצריך את המדבקה בשביל לנסוע באוטוסטרדות.
גם בתוך גרמניה אני צריך את המדבקה הזו?
-
מפרנקפורט לפראגלא
בגרמניה אין כבישי אגרה ואין מדבקות לרכב
-
מפרנקפורט לפראגלא קשור לטוב או רע, פשוט רעיון טפשי, למה טפשי?
א. בין פרנקפורט לפראג מפרידים 600 ק"מ. איך שלא תהפוך את זה מדובר ביום מלא של נסיעה הלוך ויום מלא של נסיעה חזור. כלומר - 2 ימים של ישיבה ברכב בנסיעה בשביל יום טיול אחד. בשני הימים האלה אתה משלם גם על השכרת הרכב (נניח 40 יורו ליום), על הדלק (נניח 60 יורו לכיוון) על אוכל (נניח עוד 30 יורו ליום) ועל מלון (נניח 70 יורו ללילה). יוצא ששילמת 400 יורו רק על הלוך חזור מפרנקפורט לפראג, וכל זה בשביל יום טיול אחד! במחיר הזה אתה יכול לטוס מישראל ועוד ישאר לך עודף, וגם תוכל לטייל בפראג יותר מיום אחד.
ב. מה אתה מחפש? ערים עתיקות יפות? כאלה יש בשפע בגרמניה. לסוע בשביל זה עד לפראג זה הגיוני כמו להמליץ למישהו שנמצא בתל אביב לסוע לדימונה בשביל לאכול שם פיצה. יש פיצות גם בתל אביב!
-
מפרנקפורט לפראגצודק!!
רק שלא צריך להגזים!
נסיעה בת 600 ק"מ אינה דורשת יום שלם, אלא אם כן אתה נוהג לנסוע במהירות של 50 קמ"ש או משהו כזה...

הדלק לא אמור לעלות 60 יורו לכיוון!!!
ואני לא נוהג לאכול אוכל בשווי של 30 יורו ליום!!
וכמו"כ אינני מתכונן לישון במלון שעולה 70 יורו ללילה.
למה בכל זאת צודק? בגלל שכמו שאתה אומר ישנם ערים עתיקות ויפות בגרמניה עצמה. אני רק לא בטוח איזה.
[נ.ב. רעיון טיפשי פירושו רעיון רע....
] -
מפרנקפורט לפראגזה כבר דיון שני או שלישי שאתה מתווכח עם אנשים שעונים לך (ואי אפשר להגיד שYYY אינו מכיר את גרמניה על בורייה)מתוך רצון כנה להסיט אותך מהתוכנית בלא ריאלית (הזויה, טיפשית, רעה -בחר איזו מילה שתרצה ).
די מעייף למען האמת לנסות להסביר לך פעם שלישית או רביעית למה הרעיון לנחות בפרנקפורט בטיסה מארה"ב (אחרי טיסה של לא מעט שעות ושינה של מטוס שאינה שינה ראויה)
לשכור רכב (גיל 20, ניסיון נהיגה מצומצם, אופציות השכרה מוגבלות אם בכלל )
לנסוע בחורף האירופאי 600 ק"מ לכל כוון (1200 ק"מ באופן כולל) במהלך 3 ימים (בפועל יומיים וחצי) כדי לבקר איזשהו יעד - ולא משנה גם אם היה מדובר על היעד הכי מרכזי משמעותי וחשוב בעולם.,
לא נוסעים 1200 ק"מ במהלך שלשה ימים כדי לבקר יעד .
בטח שלא עושים את זה בחורף עם כבישים מכוסים קרח, שלג, תאונות דרכים
בלי היכרות עם מערכת הכבישים ורק עם פנטזיה על מהירות נסיעה באוטובאן ורכב אוטומטי.
קשה לי להניח שיש לך ניסיון (משמעותי) בנהיגת חורף באירופה-חכמים וגדולים ממך נזהרים יותר בנושא, בטח אחרי לילה ללא שינה.
הבחירה שלך להתעקש על המסלול לפראג- מכל מיני נימוקים כמו
*אין טיסות ישירות זולות לפראג (מאד לא נכון,אבל לא נבלבל אותך עם עובדות)
** אין מה לראות בגרמניה ביעדים סמוכים יותר לפרנקפורט (למרות שכבר הציעו לך לא מעט אפשרויות כולל קברי הצדיקים שלך)
ועוד.....
אז---- סע לשלום
ובעיקר -תחזור בשלום.
-
מפרנקפורט לפראגאני מצטער על ההתבטאות, אבל נראה לי שאת פשוט מדומיינת!
1. כבר אמרתי שהוא באמת צודק, רק שאמרתי שהוא לא צריך להגזים לגבי העלויות.
2. אני בכלל לא נוסע בחורף! מאיפה קיבלת את הרעיון הזה?
3. איפה ראית בכלל שאמרתי שאין טיסות ישירות לפראג? לא ידעתי אם יש כזה דבר, וכשמישהי הגיבה לי שיש כזה דבר, שאלתי איפה מוצאים כזה דבר? זה הכל!
4. מי אמר לך שאמרתי שאין מה לראות ביעדים קרובים יותר לפרנקפורט? רק אמרתי שהבנתי שפראג מעניינת יותר!!
משום מה זה נראה, שאצלך, ברגע שאני לא מסכים עם מי שהגיב לי, אני כבר נכנס לגדר של אדם שמתווכח עם אנשים שעונים לי, אני פשוט לא פרייאר, ורוצה להבהיר היטב מה שאני מתכוון, ואמנם, אם אני רואה שמבינים אותי, אני שוקל את התגובה בצורה הראויה. וכבר ראית שבסוף באמת הסכמתי.
אני לא מבין למה אנשים עושים מכל זבוב פיל?!!
וחבל!!!
בתקוה להבנה!!!!
-
מפרנקפורט לפראגרעיון טפשי הוא לא דווקא רעיון רע אלא רעיון שנוגד את ההגיון הבריא, בהחלט אפשר לבחור במודע לעשות משהו טפשי, וזה לא תמיד כזה רע.
ועכשיו לשם הדיון -
- 600 ק"מ לחלק ל-13 ק"מ לליטר, כפול 1.2 יורו יוצא 56 יורו. צודק - לא 60.
- אתה בטח מתכוון לעצור לארוחת צהריים על האוטוסטראדה (10 יורו מינימום) בטח תעצור עוד פעם לקפה ואני משער שגם שתגיע בערב לפראג תרצה לצרוך מזון מסוג כלשהו. לא הגענו ל-30 יורו?
- אתה בטח לא מתכוון לישון במלון של 70 יורו אבל אתה בטח כן צריך חניה לרכב שלך במלון. לא מכיר מלונות בפראג שיש בהם חניה לאורחים ושעולים פחות מ-70 יורו.
- והכי חשוב - נהגת פעם 600 ק"מ ביום אחד? 500? מאילת עד מטולה ביום אחד? (זה 450 ק"מ). מאחר שעשיתי את זה מספר לא מועט של פעמים אני אומר לך - נסיעה של 600 ק"מ בגרמניה לוקחת יום שלם. -
מפרנקפורט לפראגידידי הצעיר, אסביר לך מבלי להיות פוליטקלי קורקט.
בכסף ובזמן שלך אתה רשאי לעשות כרצונך ולטייל בצורה שמתאימה לאופי שלך. אתה לא נמצא בשום סוג של משא ומתן עם חברי הפורום. נרשמת ונכנסת לפורום מרצונך,שאלת, וקיבלת תשובות, מתאים תאמץ , לא מתאים סע לשלום. הייעוץ בחינם, ממילא לא תקבל הנחה.
א ב ל מה שמנסים לומר לך הינו : אתה בחור צעיר, חסר ניסיון בהרבה נושאים כולל בנהיגה. מניסיון של העונים לך, שחלקו נרכש בפגיעות גופניות \ כספיות או שניהם, באופן שאתה מתכוון לנהוג, גם אם זה להתפלל על קברי צדיקים, אתה תסיים את הנסיעה הפוך על הגג בתעלה בשולי הכביש ובשתי שורות בעיתון " משרד החוץ \ השגרירות המקומית דואגת להבאת הארון לארץ " . זה בעצם מה "שהזקנים השמרנים" מנסים להסביר בצורה מנומסת "לצעיר נמרץ" ומתנשא. כולם היו בגילך, ועשו שטויות על ימין ועל שמאל. ניראה לך, הרווחת. לא ניראה תשלם את דמי הלימוד, בתקוה שהם לא יהיו יקרים מדי.
באופן כללי, תספור עד 3, לפני שאתה "רץ" כל פעם להגיב. סגנון הכתיבה שלך מזמין התעלמות מהשואל.
-
מפרנקפורט לפראגטל, אתה צודק במאה אחוז. אני אישית לא לוקח ברצינות, לכן גם לא מתיחס לשאלות הזויות. לבן אדם, ששואל שאלה כזאת, לא יעזור שום הסבר.