נסיעה מניו יורק לניאגרה
-
אחרי ההמלצות החד משמעיות בפורום החלטנו לנסוע עצמאית לניאגרה ולא עם טיול מאורגן. התוכנית היא לצאת ביום ראשון מניו יורק בשעה 11:00 ולהגיע לאיתקה. לבלות שם עד שני ואז לצאת לניאגרה שם הזמנו מלון בצד הקנדי. בשלישי לצאת חזרה לעבור איכשהו את הנסיעה הארוכה ולישון בניו גרזי. פתאום חשבנו שאולי לוח הזמנים קצת לחוץ וכדאי להוסיף עוד לילה בניאגרה. (הטיסה חזרה לארץ בחמישי בצהריים מניוארק) אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!!
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהאני אשוב ושאשל למה לחזור לניו יורק?
אם הטיסה חזרה בחמישי בצהריים, תגיעו ישר לטיסה
כלומר - צאו מניו יורק בשני, סעו בשני ושלישי, שלישי בערב באיזור הניאגרה וברביעי תחזרו כם לינה קרוב לשדה.
או לחילופין צאו עדיין בראשון ותבלו עוד יום בדרך (הלוך או חזור).
אני פשוט לא רואה טעם להכנס למנהטן בשביל היום האחרון, שאת חלקו תהיו הרוגים מהנסיעה. ובטח שלא רק בשביל לישון שם.
לגבי החזור - שתי אפשרויות, טיסה או נסיעה, שגם הן מתפצלות לשניים - רביעי או חמישי. היות והטיסה חזרה היא בצהריים לא חייבים לישון בלילה באיזור השדה ואפשר להתרחק ממנו שעה/שעתיים (לא הרבה יותר)
נסיעה:
אפשר לצאת לדרך ברביעי בבוקר. אפשרות א - נוסעים עד השדה וישנים שם. אפשרות ב - עוצרים שעה שעתיים לפני ולמחרת ב-7 בבוקר ממשיכים בדרך
טיסה - יוצאים ברביעי באיזור 7 בערב לטיסה עד השדה. יש מוטלים באיזור השדה עם שאטל חינם. ובבוקר קמים בנחת ועוברים לטיסה
אפשרות ב - יוצאים בטיסה של 6 בבוקר. זה כבר מעט יותר בעייתי כי דורש השכמה מאד מוקדמת, וראתם מפחדים מבעיה בטיסה. אז אפשר, אבל פחות מומלץ.
אני בהחלט נוטה להמליץ על טיסה, שמחירה סדר גודל של 300 דולר לשניכם (כולל מזוודות), שמתוך זה יורד סדר גודל של 100 דולר על יום רכב ודלק.
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהבדקנו אפשרות של טיסה וכדי להספיק באותו יום את שתי הטיסות אנחנו צריכים לעלות על טיסת פנים בשש בבוקר ואז לחכות בשדה התעופה כמה שעות טובות. בנוסף המחיר שראינו לטיסה ישירה הוא 300 דולר ללא מזוודות ולנו יש 3. התכנון הוא כבר להתנייד עם האוטו עד השדה. לכן כנראה נחזור בנסיעה. שווה לעצור בחזור גם ולישון בדרך? לחזור שוב לאיתקה או שיש עוד משהו נחמד בדרך?
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהטיול שלכם וארנק שלכם.
אבל אני רוצה להגיד משהו על טיסה מול נסיעה.
לכאורה טיסה לא חוסכת המון זמן. נסיעה ישירה מהניאגרה לניו ארק תיקח 10-12 שעות ברוטו (כולל עצירות רענון והחזרת הרכב בניו ארק)
טיסה תיקח כ-6 שעות (כולל נסיעה לשדהף החזרת הרכב, הטיסה עצמה וכו').
כך שלכאורה הטיסה חוסכת לנו רק 4-6 שעות.
בפועל יש הבדל עצום במידת העייפות וביכולת לנצל את שארית היום. בטיסה שיוצאת למשל ברביעי ב-19:30 בערב נוכל לשוטט בניאגרה עד 15:00, לטוס, וללכת לישון במלון ליד השדה בשעה נורמאלית כשאנחנו לא מוטשים.
אם נבחר לנסוע ישר, נצא לדרך ב-8-9 בבוקר, ונגיע למלון ב-20:00 כשאנחנו מותשים מיום קשה של נסיעה.
אם הבנתי נכון, אתם יוצאים לטיול של 10 בארה"ב. אני מניח שהטיול כולו עולה לכם 15-20 אלף שח בקלות, כלומר כל יום עולה לכם סדר גודל של 1500 ש"ח בממוצע.
כלומר החלטתם כבר ששווה לכם לשלם 1500 ש"ח כדי להנות מיום בארה"ב.
האם שווה לי "לבזבז" עוד 1000 ש"ח על טיסה מול נסיעה כדי להרוויח חצי יום עד יום? על פניו - התשובה היא שזה מאד גבולי.
אז ברור שאם אלו השקלים האחרונים שלכם התשובה היא שלא לטוס כי חבל על הכסף.
אבל במקרה אחר - אני חושב שצריך לשקול טוב טוב, ולא רק להתייחס לעלות הטיסה מול נסיעה, אלא גם למה מרוויחים מזה.
אגב - כל האמור לעיל מתייחס להנחה של נסיעה ישירה פחות או יותר. אם עושים נסיעה על פני יומיים ומטיילים בימים האלה השיקולים הם אחרים
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהיש טעם לעצור בחזור בקורנינג ולהישאר לישון שם? יש עוד משהו מעניין בסביבה חוץ מאיתקה ששם עוצרים בהלוך ומוזיאון הזכוכית?
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהבהחלט, יש עוד כמה דברים מעניינים חוץ מאיתקה (שגם בה לא חסר מה לעשות...)
יש למשל את פארק ווטקינס גלן היפהפה שהומלץ בעבר ע"י גולשים בפורום ונמצא במרחק של כ- 45 דקות נסיעה מאיתקה, ואחרי שהיינו שם בטיול האחרון אני בהחלט ממליץ לא לוותר על ביקור בו - מומלץ בחום!!!
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהיציאה מניו יורק ב-11:00 תביא אתכם לאיתקה בסביבות 16:00-17:00 לפחות (לא תעצרו לארוחת צהרים, Coffee In/Coffee Out וכד' ?). זה לא משאיר זמן לביקור באטרקציות השונות של האזור באותו יום.
או שתצאו הרבה יותר מוקדם, או שתוסיפו יום בהלוך או בחזור כדי גם לבקר כאן ולא רק לישון כאן.
אין צורך בעוד לילה בניאגרה, יש צורך בעוד לילה בדרך.
לדוגמא:
א' - נסיעה לאיתקה
ב' - ווטקינס גלן ונסיעה לניאגרה
ג' - בוקר בניאגרה ונסיעה לאיתקה כולל ביקור באזור
ד' - השלמת ביקור ונסיעה לכיוון לינה במרחק סביר מניוארק (בעיני מרחק של שעה נסיעה מניוארק)
ה' - טיסה הביתה
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהתודה על התגובות! לגבי טיסה אני בטוחה שהיא הרבה יותר נוחה ושווה את הפרשי המחיר אבל זאת פעם ראשונה שלנו בארה"ב ואני לא מכירה את טיסות הפנים, התנהלות עם מזוודות, אם יש איחורים וכדו..בגלל שאני אוהבת שהכל ברור לי מראש מעדיפה הפעם להישאר עם הרכב. לגבי חזרה מצאתי מלון מקסים בווטקינס גלן וכנראה שנישאר שם לילה. דבר שיקל על הנסיעה חזור ויאפשר לנו למצות את האיזור בצורה טובה הרבה יותר.
-
נסיעה מניו יורק לניאגרהאת יכולה לקבל קצת רעיונות לגבי האזור של איתקה ומפלי הניאגרה בסיכום טיול מהקיץ האחרון.
עופר