ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סין עם ילד בסוף פברואר

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    7
    3045
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hody4
      hody4 נערך לאחרונה על ידי

שלום!

אנחנו חושבים לטוס באמצע פברואר- תחילת מרץ לסין עם בננו בן השנתיים למשהו כמו שבועיים.

הבנו שמזג האוויר אמור להיות טוב במרכז ובדרום סין אבל מכאן קצת הלכנו לאיבוד.

נשמח להמלצות על מקומות שמתאימים כשהדגש בטיול הוא על טבע (אין לנו בעיה לעשות איתו טיולים רגליים לא מפרכים מדי).  

בגלל הילד אנחנו מעדיפים להפחית ככל הניתן בנסיעות פנימיות ארוכות ובהחלפת מקומות לינה (מחפשים בעיקר מקומות מומלצים לטיולי כוכב עם אופציה לטרק אחד לא קשה מדי של כמה ימים)

חוץ מזה, אם מישהו חושב שסין פחות מתאימה בתקופה הזאת/עם ילד נשמח לשמוע רעיונות אחרים Smile

תודה!   

הודיה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני
        רוני נערך לאחרונה על ידי

סין עם ילד בסוף פברואר

ברוב  המקומות  בסין  בתקופה  זו  מזג  האויר  קר עד  קר  מאוד.

בביג'ין  יכול להיות מושלג    בכל מקרה   הטמפרטורות  בד"כ  מתחת  לאפס ביום.

בכל מקרה עם  ילד  לא  ממליץ לטייל  בתקופה  כזו  זה  מאוד לא נעים  עבור  הילד  ועבורכם.

אני  מציע  לטייל  בתקופה  שמזג  האויר יהיה  נעים  יותר  אפריל  עד  אוקטובר  אפילו  נובמבר.

• חתול-רובוט
          חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

בדרום נחמד מאוד בתקופה הזאת

ואני הייתי הולך על איזור יאנגשואו, ואולי גם קפיצה להונג קונג. אני חושב שגם ביונאן אמור להיות בסדר, וכמובן שבמחוזות כמו פוג'יאן.

השאלה העיקרית היא למה לצאת לסין עם פעוט בן שנתיים. זה נראה לי כמו אחד הגילים הקשים ביותר לטיול עם ילד - שלב שבו לילד יש כבר רצונות משלו, אבל מבחינת הטיפול בו הוא עדיין תינוק במובנים רבים. ובלתי אפשרי, או לפחות מתיש עד אימה, לסחוב אותו במנשא, והוא גם ישתעמם מזה ממש. טרק של כמה ימים? נשמע לי כמו סיוט. אבל אני לא יודע איך זה אצלכם במשפחה, ואולי אתם יחידי הסגולה האלה מהסוג שכולם שמעו עליו אבל אף אחד עדיין לא פגש באופן אישי - אלה עם הילדים הצייתנים בעלי כושר-העל שלעולם לא משתעממים ומשתפים פעולה עם כל גחמה של הוריהם. לי, בכל אופן, נדמה שסין עלולה להיות קצת משעממת עבור פעוט כזה, וגם מבחינה בריאותית לא בטוח שהייתי לוקח את הסיכון, והייתי מעדיף טיול טבע במדינה קרובה יותר ומפותחת יותר [גם המחשבות על טיסה לסין עם בן שנתיים עושות לי צמרמורת]. אבל היי - אם אתם בקטע אז לכו על זה לגמרי. כאמור, אני הייתי מתבסס ביאנגשואו ומשם יוצא לטיולים שונים, וכיעד נוסף הייתי מבלה כמה ימים בהונג קונג, אולי גם עם גיחה למקאו.

• hody4

ברור לנו שזה לא אידיאלי, אבל בשיקולים של עבודה-לימודים-עוד ילד זה עכשיו או עוד כמה שנים טובות. ואם זה לא כלום או עם הילד חשבנו שעדיף איתו מכלום. אם מישהו עם ניסיון חושב שאנחנו טועים אשמח לשמוע.

כמובן שהתחלנו מלחפש מדינה קרובה יותר עם טיסה קצרה ככל הניתן, אבל מזג אוויר לא לטובתנו.. יש לך רעיון שאולי פספסנו?

• ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

בהתייחס לנושא הקושי בטיול עם ילד - אני לא יודעת איך הילד שלכם אבל כנראה שהילד שלי מתקרב לאידיאל שהחתול תיאר.. עשיתי איתו טיולים סולו הוא ואני גם בגיל שנתיים. נכון שזה לא אידאלי וצריך לקחת בחשבון אבל כמו שאמרת בחשבון של האילוצים, אם בא לכם סין אפשר להסתדר, בהנחה שהילד שלכם נוח ולא חובב התקפי טנטרום.

הצרה העיקרית שאני צופה זה שהוא יהיה להיט - הבן שלי בגיל 6 חי עם זה בשלום שם (רוב הזמן מאד נהנה מתחושת הסלב) אבל בן שנתיים עשוי להיות פחות סבלני.

• shaoya
                shaoya נערך לאחרונה על ידי

התנאים שלי אמנם שונים, הילדים גדלים בסין וגם יש לנו אוטו, אבל מטיילים עם שניהם (4, 1) גם במקומות נידחים והכל בסדר. חשוב מאוד לקחת אתכם מנשא-תרמיל טוב לתינוקות (יש כאלה שיכולים לשאת עד 22 ק"ג או משהו כזה), ולשלב הליכה עם ישיבה במנשא. כל עוד עושים טיולי יום (טרקים של כמה ימים זה כבר סיפור אחר), שלא מערבים מסלול קשה מדי או ארוך מדי, זה אמור להיות בסדר. 

סוף פברואר לא רע בכלל בדרום סין, זו גם תקופה לא עמוסה, ומזג האוויר אמור להיות סביר. טוסו וחזרו מהונג קונג. יש שלושה מקומות עיקריים שאני חושב עליהם שנגישים בקלות ושיש בהם אחלה אפשרויות לטיולי יום בטבע : 

1. הונג קונג עצמה - למרות התדמית העירונית, יש שם מסלולי טיולים אדירים בטבע, גם באיים וגם בטריטוריות החדשות. אפילו לא צריך לתכנן מראש - כשאתם מגיעים להונג קונג, לכו ל-Tourist Information Center שליד המעבורת (יש בעוד כמה מקומות בעיר) ותקבלו טונות של רעיונות ועלונים עם הסברים מפורטים. 

2. יאנגשואו - גם באזור עצמו וגם קצת יותר רחוק - בטרסות האורז של לונגשנג או באזור של מיעוט הדונג בסאנג'יאנג על גבול מחוז גוויג'ואו - שפע אפשרויות, ושפע מידע בכל מדריך טיולים או באינטרנט.

3. מערב חונאן (ובעיקר שמורת Zhangjiajie) - טבע מדהים, אינסוף אפשרויות לטיולי יום. הנגישות לשם מאזור גווילין/יאנגשואו השתפרה משמעותית בזכות רכבות מהירות וכבישי אגרה. צריך לבדוק מזג אוויר כמובן, אמור להיות בסדר ואפשרי לטיול, אבל יכול גם לרדת שם שלג (נדיר) בחורף.  

• hody4

סין עם ילד בסוף פברואר

תודה לכולם על התשובות!

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון