סקי באוסטריה
-
שוב אני

נפלה החלטה ואנחנו טסים למינכן. שוכרים רכב ונוסעים לאחד מ 2 אתרי סקי.
אופציה ראשונה: Kitzbuhel. לא היינו אף פעם
אופציה שנייה: לחזור פעם שנייה ל Mayrhofen ולגלוש באתר הסמוך לו Zillertal מה שלא הספקנו פעם שעברה.
אני יודע שהפס תקף לכל העמק.
אשמח לחוות דעת מאלו שהיו גם וגם
-
Zillertalאין מה להשוות. צילרטל הרבה יותר גדול ומגוון מקיצביל.
דרך אגב - צילרטל אינו האתר הסמוך למיירהופן. צילר טל (בעברית - עמק הצילר) הוא שמו של האזור, בו מצוי האתר מיירהופן (שלאמיתו של דבר אינו אלא עיירה שמסביבה מספר אתרי סקי - פנקן, אהורן, ואגאלם).
האתר הסמוך ביותר למיירהופן הוא צילרטל ארנה, הנמצא מעל העיירה צל ומתחבר לגרלוס. אם אתה עם מכונית - אל תשכח לבלות לפחות יום אחד בקלטנבך.
-
זה לא באמת משנהתגוון וטוס השנה לקיצבהיל ושנה הבאה שוב לעמק צילר ואתריו. שנייהם טובים ומגוונים.
אפשר לומר שמסלולי הסקי בצילרטל רבים יותר (600 ק"מ בסך הכל) אך גם קיצבהיל שייכת למתחם סקי לא קטן בהרבה . בכל מקרה, תצטרך רכב או סקיבס כדי להתנייד בין תתי האתרים (ה 600 ק"מ אינם מחוברים אלא מחולקים לתתי אתרים).
השוני היחידי שאני מבחין הוא בכך שהאתרים בעמק הצילר גבוהים במעט כך שבמקרה של חום קיצוני, השלג שם יהיה טוב יותר. אך אי אפשר לדעת מראש מה יהיה מזג האויר, לכן אם אתה מזמין מראש זה לא ממש משנה.
-
סקי באוסטריהסע לקיצביל ותרחיב את הסקי פס ל"אול סטאר " זה שיתן לך מעל 1000 קמ ואתרים כמו סקי וולט וסאלבך ואינטרגלם שהם אתרים ממש גדולים מעל 200 קמ כול אחד
-
סקי באוסטריהסע לקיצביל ותרחיב את הסקי פס ל"אול סטאר " זה שיתן לך מעל 1000 קמ ואתרים כמו סקי וולט וסאלבך ואינטרגלם שהם אתרים ממש גדולים מעל 200 קמ כול אחד
-
Zillertalמה מיוחד ב בקלטנבך?
-
אין דבר מיוחד בקלטנבך. גם אין דבר מיוחד במיירהופןבמיירהופן יש יותר מסעדות ומועדונים, אבל אם אתה נוסע בשביל לגלוש, לטעמי האישי האתרים שמעל צל (צילרטל ארנה) ומעל קלטנבך (הוכצילרטל - הוכפוגן) יותר מעניינים מפנקן או אגאלם.
דרך אגב - הספא הציבורי הגדול נמצא בפוגן, שזה כמה דקות נסיעה מקלנטנבך.
אני הייתי מתמקם איפה שהוא באמצע העמק (בצל, למשל) וכל יום נוסע לאתר אחר.
גם קיצביהל זו אפשרות. קח בחשבון - בהתייחס למה שמקס כתב על הרחבת הסקי לall star - זו גם אפשרות (והמחיר גם סביר ביותר); אם כי זמני הנסיעה לאתרים השונים ארוכים יותר ולמיטב זכרוני הנסיעה מקיצביהל לחלק מהאתרים בוילדר קייזר היא בכבישים הרריים - בעוד שהנסיעה בצילרטל היא בכביש ישר לאורך העמק.
לסיכום - שאלה יהיו הצרות שלנו.
-
אין דבר מיוחד בקלטנבך. גם אין דבר מיוחד במיירהופןאנחנו ישנו בסול והנסיע הכי ארוכה זה לסאלבך שארכה 45-50 דקות ( לא לעיירה אלה לרכבל של האתר )
הנסיעה לקיצביל זה באזור 15-20 דקות...
ככה שלדעתי אלו זמני נסיעה סבירים בהחלט -
אין דבר מיוחד בקלטנבך. גם אין דבר מיוחד במיירהופןהמידע שלכם יקר מפז. תודה רבה רבה
בקשה אחת קטנה: תרשמו את השמות הגם ככה קשים בלועזית

-
אין דבר מיוחד בקלטנבך. גם אין דבר מיוחד במיירהופןבכל רכבל יש מקום חניה מסודר לרכבים פרטיים?
-
אין דבר מיוחד בקלטנבך. גם אין דבר מיוחד במיירהופןלפי מה שאני מכיר והייתי אז כן.. ומאוד מומלץ להגיע מוקדם גם להחנות קרוב למעליות וגם ללכת פחות עם הציוד
-
מיוחד -- סנט אנטון-זורס-לך- ...לפני שנתיים היינו במרחב של מאיירהופן
אשתקד במרחב של סנט אנטון
אם מחפשים משהו מיוחד הייתי חושב יותר על סנט אנטון ושות'
לא
שאפשר להגיד משהו רע על מאיירהופן
במיוחד לא על המחירים.... הם היו זולים בהרבה...
יונתן
-
מיוחד -- סנט אנטון-זורס-לך- ...לאן טסתם?
כל שדות התעופה מאוד רחוקים
-
zell am ziller. kaltenbachבקלנטבך יש חניה בחינם ליד המעלית. גם פתוחה וגם בתוך מבנה 2-3 קומות. מרחק ההליכה מהחניון - 100 מטר. שתי חנויות ציוד נמצאות מתחת לגונדולה, ולדעתי אפשר להשאיר שם את הציוד (אני בא עם ציוד שלי, ומאחר ונודד מאתר לאתר, משאיר את המגלשיים במכונית). בצל - חניה חינם. רק חניון פתוח.
כשאני מגיע למיירהופן, תמיד חונה מחוץ לעיירה ועולה במעלית של הורברג. היתרונות בהתמדה: יש חניה. אין תורים.
שדות התעופה תמיד רחוקים. אלה החיים. רק בקורשבל יש שדה בהר למעלה.
ממינכן לצילרטל בערך שעתיים וחצי נסיעה. לקיצביהל יותר קצר. בערך שעתיים. מצד שני, אם מתמקמים באמצע העמק (קלטנבך, צל, אשאו או כל כפר אחר), להגיע לכל אתר למעט הינטרטוקס זה לא לא יותר מ10-15 דקות. ויש לזכור גם, שקפיצה לשופינג באינסברוק זה גם לא יותר מ30-40 דקות נסיעה לכל כיוון. כמו להגיע מתל השומר לעזריאלי בתשע בבוקר באמצע השבוע.
-
מיוחד -- סנט אנטון-זורס-לך- ...לסט אנטון או אישגיל מגיעים מציריך.
המתכון
סוויס ב 5, במכונית לפני 9 ובשלג ב 12.
חוזרים בערב הטיסות ב 21 או 22:30 לאחר יום גלישה מלא.
לאוהבי נוסע מתמיד של אלעל, כמעט תמיד יש כרטיסים.
יונתן
-
zell am ziller. kaltenbachבמאירהופן אפשר גם לחנות בחניה של מעלית האהורן אשר לא רחוקה מהפנקן. אבל באמת יותר נוח להגיע להורברג ולעלות משם.
מרחק הנסיעה לצילרטל ממינכן הוא לא שעתיים וחצי. יכול להיות שאתה מתייחס לפקקים.
אם לוקחים את הטיסה של לופטהנזה אשר נוחתת ב 18:30 ונניח שיוצאים לדרך שעתיים לאחר מכן, מרחק הנסיעה (ללא פקקים או שלג על הכביש) לצילרטל הוא כשעה וחצי. לקיצבהיל אפילו קצת פחות.
-
zell am ziller. kaltenbachאל על יותר זול וגם זמני הטיסות שלהם נוחות יותר לנו
290 $ בלבד
-
zell am ziller. kaltenbachבעבר המחירים של לופטהנזה אכן היו דומים לשל אלעל. השנה זה לא כך.
אני גם טס השנה עם אלעל. אין מה לעשות, המחיר מנצח.
-
zell am ziller. kaltenbachמי יודע מתי החופשות של האירופאים? של הצעירים?
יש לי 2 אופציות
28/01-03/01
או
04/02-10/02
-
zell am ziller. kaltenbachהחופשות הן בפברואר.