אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי היקר
לא בפעם הראשונה מוצאת עצמי מעריצה את האופן בו אתם מטיילים עם בנות צעירות , ביעדים לא שגרתיים למשפחות.
שאפו מגיע על כך וכמובן על האופן הנחמד והמשעשע שאתה מתאר גם רגעים קשים או נפילות בטיול.
חוץ מזה ... שהיו כאן המון בע"ח נהדרים ותמונות טבע מקסימות
בינתיים איו לי שותפים למסע באפריקה אבל נהנית משלכם
תודה
איריס
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!אפריקה??? אני???
עובר על הודעות קורא באשכולות
מנסה להתקדם עם הסיפור באשכול שלי על אוסטריה
וכל פעם שניכנס לפורום קופצת לי בעין הכותרת "אפריקה??? אני???"
באמת מה לי ולאפריקה
ואז........... נופל האסימון
זה רובי שטיילתי איתו בלייב
ישבתי עכשיו וקראתי ברצף את כל האשכול
נזכר בתמונות שקיבלנו כל לילה (וגם בסיפורים)
כיף לקרוא וכיף להיזכר
מחכה להמשך
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי יקירי
שתדע שאני עוקבת כאן בהנאה אחרי כל בדל קרנף שנראה , קוראת בין השיטין על
30 מעלות ולא משמח את ליבי.
הבנתי מצפריר שמזג האויר בדרום אפריקה שיכול להתאים לי הוא ספטמבר. האם סוויזילנד רחוקה מדרום אפריקה גיאוגרפית? או שאלה הטמפרטורות בספטמבר?
אשמח אם תרחיב בנושא מזג האויר.
רחל לבון
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!תודה על התגובות

איריס- איזה כיף לשמוע שיש לי מעריצים
צביקה- שמח לשמוע שאהבת את השידור החי ושאתה נהנה גם בשידור החוזר

רחל- אכן צפריר צודק
ספטמבר הוא אחד החודשים המומלצים לטיול בדרום אפריקה מכמה סיבות:1. בצפון המדינה, היכן שנמצא פארק קרוגר - זאת העונה היבשה, אין גשמים, הסיכון למלריה יורד משמעותית והטמפרטורות נעימות סביב ה-25 מעלות. וזה הזמן הטוב ביותר לצפייה בחיות בפארק קרוגר - הצמחייה נמוכה ולחיות קשה יותר להסתתר.
2. בדרום המדינה - קייפטאון, נתיב הגנים, פורט אליזבת' זאת אמנם העונה הגשומה, אך הטמפרטורות קרירות עד נעימות. בנוסף זאת התקופה לצפייה בלוויתנים.
סווזילנד נמצאת בחלק המזרחי של דרום אפריקה - דרומית לפארק קרוגר. רוב הטיול היינו עם שרוול ארוך... נפלנו על יומיים חריגים סביב ה-30 מעלות- שאחד מהם היה בסוויזלנד.
הטמפרטורה למחרת צנחה ב-10 מעלות.
מצרף את מפת האזור:
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!יום ד'- 23/9:
התעוררנו לבוקר ערפלי
(חייבים למצוא אייקון לערפל... בינתיים שמתי אייקון קרוב.. כזה שגורם להיות מעורפל
)ירדנו לחדר האוכל במלון - האוכל שהוגש היה מצויין
ולהפתעתנו אנו רואים גם עמדת סביח
כן כן סביח - חצילים מטוגנים, ביצה קשה, ירקות כבושים ועמבה...תענוג 
ולי אמרו שמשפחתי הגיעה מעירק
אבל בתוך תוכי אני תמיד ידעתי שהשורשים שלי בסווזילנד 
התארגנו במלון ויצאנו לשמורת mantenga הנמצאת במרחק של כחצי שעה נסיעה מהמלון. בשמורה יש כפר תיירותי ומפלים.
התחלנו עם המפלים... בתכנון היה לבצע מסלול הליכה של שעה הלוך-חזור למפלים, אך תוך כדי נהיגה לחניון, אנו רואים המוני קופים ושלטים גדולים "תשומת לב כי יש תנינים באזור"
- לאור זאת החלטנו שלא נבצע הליכה למפלים, אלא ניסע אליהם.
תוך כדי נהיגה ראינו קופה עם קופיף קטן עליה - מקסים
העמדנו את הרכב במקום בו כבר לא ניתן היה להתקדם באופן רכוב, ולאחר הליכה של 2 דקות הגענו למפלים - המקום היה קסום - יפה ומלא שלווה. היינו שם רק אנחנו והטבע

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם המשכנו מספר דקות נסיעה לכפר התיירותי שנמצא בשמורה.
השעה הייתה 09:45 והיינו היחידים במקום.... הגענו לכפר בעיקר בכדי לראות מופע הריקודים שמתקיים פעמיים ביום בשעות 11:15, 15:30.
החנינו את הרכב בחניון ומיד ניגש אלינו matuzini וערך לנו סיור (פרטי
) מודרך בכפר..עברנו בין תושבי הכפר, הבתים והחצרות וקיבלנו הדרכה נהדרת של כ-40 דקות 
הבנות ממש התעניינו בדבריו של המדריך והיה מרתק!!!
מספר עובדות שלמשנו על התרבות והמסורת הסווזית:
1. גבר סווזי יכול לשאת נשים כאוות נפשו, אך בכדי להינשא לאישה, חייב להוכיח כי יכול לכלכל את האישה- 70 פרות להורים והילדה מועברת אל הגבר.
2. בנות מתחתנות בסביבות גיל 18. הבנים בסביבות גיל 25 וזאת, כיוון שעליהם לעבוד ולצבור כסף לטובת קניית הכלה.
3. ראש הכפר היה מעשן מריחואנה... ותוך כדי מחליט לאיזה כיוון על הגברים לצאת לטובת הצייד.
4. ילדים מגיל 6 חיים בבית משלהם - בנות ובנים בנפרד.
5. בתי המגורים של הילדים בחזית הכפר, ובמידה ויגיע אוייב הם יוכלו להתריע על כך, כיוון שלא נהוג לפגוע בילדים.
6. דין רוצח הינו מוות - היו מעלים את הרוצח להר הגבוה שנמצא ממול והיו מכריחים אותו לקפוץ אל מותו.
7. הסבתא יודעת תמיד הכל ולכן כשבן הכפר חוזר לאחר תקופה ארוכה של היעדרות, עליו לעבור דרך הסבתא ולהתעדכן.
8. כשאישה מתחתנת, עליה ללבוש מיום החתונה ואילך בגדים מצמר עזים בכדי לסמן כי נשואה.
9. כשאישה מתאלמנת.. האח של בעלה מיד מכניס אותה להיריון, בכדי שיחשבו שהילד מהבעל טרם מותו.
ועוד ועוד... היה מרתק מאווד

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!המתנו כחצי שעה עד שמופע הריקודים התחיל כמתוכנן בשעה 11:15.
המופע היה נהדר
מופע של כ-45 דקות של שירה וריקוד - היינו מהופנטים 
בקהל היו הרבה תלמידי בית ספר שהיו מהופנטים כמונו

אהבנו

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!! -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם המשכנו לכיוון פארק הזכרון למלך הקודם (אביו של המלך הנוכחי...), אך שראינו את הפארק מבחוץ לא התלהבנו והחלטנו לוותר ולחפש מקום לארוחת צהריים

לשמחתנו 3 דקות נסיעה מהשמורה יש מתחם קניות ענק - סטייל מתחמי ביג בארץ...
חיפשנו חניה בחניון ואז תוך כדי, הבנות רואות מרחוק מסעדה עם ג'ימבורי:
בנות: "יוווווו יש שם מסעדה עם ג'ימבורי....חייבים ללכת לשם חייבים".
אנחנו:
"אולי לא???"בנות: בקצב עידוד "ג'ימבורי, ג'ימבורי, ג'ימבורי"
אחרי יכולות עידוד כאלה לא יכולנו לסרב...
מבחוץ נראית מסעדת מזון מהיר.... אך היא לא...
נהנינו מאוד
אוכל טעים והנאה לילדים - WIN WIN. והכי כיף שבג'יבורי יש כל הזמן עובד/ת שתפקידם לשמור על הילדים

באותו הרגע חשבנו שמדובר במסעדה ייחודית מקומית... אך תוך כדי טיול הבנו שמדובר ברשת מסעדות בדרום אפריקה ששמה SPUR - וכמובן הפכה למסעדת הבית שלנו במקומות נוספים במהלך הטיול

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!שבעים ומרוצים יצאנו לכיוון המלון שלנו בעיירה st.lucia

התחלנו בנסיעה לקראת השעה 14:00, וע''פ התכנון יש לנו כ-4.5 שעות נסיעה כך שציפינו להגיע בסביבות 19:00... אך בפועל הגענו בשעה 22:00
היה פקק אדיר בסווזילנד ביציאה מהכביש המהיר שנבע מחסימת כביש ראשי בציר מרכזי במדינה לטובת תחזוקה. עמדנו במקום יותר משעתיים
במקביל שוב החל לרדת גשם שוטף
שהזכיר לנו מדוע סווזילנד מאוד ירוקה.בבוקר היינו בטוחים כי הבתים שראינו במהלך הסיור בכפר הם לטובת תיירות ואינם קיימים במדינה... אבל טעינו...
ראינו המוני כפרים שנראו בדיוק אותו הדבר.
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!חצינו את הגבול מסווזילנד חזרה לדרום אפריקה עם שקיעת השמש.
נסענו שעתיים על כביש ראשי, חשוך, שניתן לנסוע בו 120 קמ''ש וקופצות לכביש מלאאאא חיות.
הנסיעה הייתה מעייפת, אך שברנו את העייפות בעצירה באחת מתחנות הדלק לטובת ארוחת ערב.
כתבתי בתכנון הטיול לא להגיע בלילה כיוון שהכניסה ל-st lucia בשעות החשיכה בעייתית בגלל היפופוטמים שמסתובבים באזור.... אך חסימת הכביש בסווזילנד שיבשה את התכניות

3 ק''מ לפני העיירה ראינו את השלט המזהיר אותנו מהיפופוטמים חוצים

אמאאאאא איזה לחץ
רק שנעבור את הכביש הזה בשלום 
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי! למה הפסקת בשיא המתח?
אם התגברת על כלבים אז היפופוטמים קטנים עליך, אפילו שהם לא וורודים.
לכבוד סווזילנד אני משמיע את השיר גרייסלנד
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי - מודה לך על הפירוט לגבי מזג האויר.
אני מתאהבת באפריקה בכל רגע ורגע מהתיאורים שלך.
הסיור בכפר וההופעה זה משהו שנראה מדהים.
אהבתי מאד את התמונות שלך.
רחל לבון
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי, אתה עושה את זה בכוונה, נכון?
איך אתה מצפה שמי שקורה את הפוסט האחרון בשעות הקטנות שלש הלילה ירדם אחרי זה כשגורלכם תלוי באוויר??הבנו שכלבים כבר קטנים עליך (וכל הכבוד על המהפך- כלבים גדולים שקופצים על האורחים זה לגמרי לא בשבילי) , אבל מפגש לילי צפוי עם היפופוטם זה ליגה אחרת.
אבל כנראה שהסתיים בשלום מאחר וחזרת ארצה בריא ושלם (אני מקווה! ) לספר.
מרתק ההצצה לסווזילנד הירוקה שנדמה לי שדי מחוץ למסלול התיירותי הרגיל. היה מעניין לשמוע מה גרם לכם לבחור לכולל אותה בטיול.
ציינת את העוני הניכר ולזה יש להוסיף את שיעור נשיאת נגיף ה HIV הגבוה בעולם.
הינה כתבה על הצדדים הפחות מלבבים של הממלכה הקטנה. די עצוב לקרוא.
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי
בד"כ אנחנו נפגשים ב"ציפורי לילה " - אתה אני ועוד כמה חיות ליליות ...
אבל לא ביקרתי פה 3 לילות ...אז לא יכולתי להתאפק
ידעתי שהקרנף לא ידפוק לכם ברז ..
וסוויטילנד (זו לא טעות) מאוד אהבתי אותה בעיניים שלכם ... עם כל הטוב הרע והמכוער ...(שאתה מקפיד לתאר)
אבל הכי הכי אני אוהבת
את התבלין המשפחתי, שעושה את הטיולים שלכםלנהדרים כ"כ ...
טובה
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי רובי רובי. פשוט תענוג לטייל איתך. אני עוקבת וקוראת כל מילה. אפריקה מדהימה. כידוע לך במקביל אליכם גם אנחנו טיילנו שם. על סווסילנד ויתרנו. בפעם הבאה. אין ספק שנצטרך לחזור. רובי תמשיך אני סקרנית לקרוא על נתיב הגנים שלך ועל קייפ טאון. תודה רבה נועה
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!תענוג לקרוא !
דרום אפריקה היתה הראשונה שלי בעיניני ספארי . מה שהכי אהבתי זה שאפשר לטייל בשמורות לבד, באוטו שלך - בלי להיות תלוי באף אחד . בכל פארק יש כמובן אפשרות לטייל עם ריינג'ר ועשינו את שתי האפשרויות .
מבחינת צפיה בחיות - זה באמת ענין של מזל וכמה טיפים ממטיילים יעזרו . לעולם לא תצפה מראש מה תפגוש. לאחר ביקור אחד כזה , הילדים כבר לעולם לא ירצו לבקר בגן חיו ת ...
אם יתמזל מזלך , תזכה בסצנת טריפה כמו בנשיונל ג'אגרפיתק, אם לא - כמה ציפורים ואימפלות.
תשתית מערבית , כבישים נוחים , טבע מרהיב , מדינה דוברת אנגלית , ואפילו אין ג'ט לג . אני "חוסכת " נקודות הנוסע המתמיד לסיבוב הבא!
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!תודה על התגובות

אלעד- חזרתי
תודה על השיר 
רחל- שמח לשמוע שאת מתאהבת באפריקה

ג'ני- סווזילנד נבחרה כנקודת עצירה בדרך הארוכה ל-st lucia. התלבטתי האם כדאי לכלול אותה, כיוון שלא ראיתי יותר מדי אודותיה וחששתי לגביה בגלל העוני והאיידס... אבל לבסוף החלטתי ללכת על זה כיוון שהרגשתי שזאת תהיה חוויה מסוג אחר. ואכן כך היה בסופו של דבר. היה לנו מאוד עצוב לראות את העוני במדינה ולדעת שכל אדם רביעי במדינה הזאת חולה איידס
טובה- אהבתי את השם הנהדר שנתת למדינה הזאת - ממש סוויטילנד

נועה- איזה כיף להיפגש גם כאן

inys- מסכים עם כל מילה שלך
גם אני צריך להתחיל לחסוך (בוצוואנה + נמיביה
) -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!הסיבה להמצאות התמרור המזהיר מפני היפופוטמים נובעת מהעובדה, שהאגם עליו יושבת st lucia ונקרא (באופן מפתיע
) אגם st.lucia, מכיל יותר מ- 1300 היפופוטמים. ההיפופוטמים עוזבים את האגם מהשקיעה ועד הזריחה לטובת חיפוש אוכל ברחבי העיירה. היפופוטם מסוגל ללכת בלילה כ-10 ק''מ. האגם מכיל גם אלפי תנינים, אך מניח שלא מגיעים עד העיירה, אחרת גם היינו רואים שילוט המזהיר אותנו מהתנינים.
את 3 הק''מ הללו נסעתי במהירות של 10 קמ''ש מחשש להתנגשות עם היפופוטם- לשמחתנו עברנו את הנסיעה בשלום.
גם בתוך העיירה פזורים התמרורים המזהירים מפני המצאות היפופוטמים בלילה.
כשנכנסים לעיירה רואים שהיא תיירותית - הרחוב הראשי מלא במסעדות, אך בשעה 22:00, השעה שהגענו, הייתה די ריקה - כנראה חוששים מהיתקלות עם היפופוטם.
הגענו למלון שלנו,צלצלנו בפעמון ונכנסנו עם הרכב. אנו רואים שהשומר של המלון מגיע אלינו ומבקש שנגיע איתו ונהיה שקטים. חשבנו שביקש שנהיה שקטים בגלל השעה, אך אז אמר לנו שרוצה להראות לנו משהו

נכנסה לחצר המלון הסתכלנו בתדהמה - המחזה היה מרהיב ובלתי נתפס!!!! 2 היפופוטמים ענקיים אוכלים עשב בחצר המלון - ממש מול החלון של הדירה שלנו. עד אותו רגע חששנו מהמפגש עם ההיפופוטמים וקיווינו לא להיתקל בהם - אבל ממש התמוגגנו למראה ההיפופוטמים מולנו

במצלמה רואים בעיקר חושך... אז מצרף את החצר בה אכלו את העשב....
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!יום ה'- 24/9:
התעוררנו לבוקר שמשי

החלטנו לאכול ארוחת בוקר במרכז העיירה. הזמנו טוסטים וחביתות וקיבלנו את האוכל 50 דקות!!!! לאחר מכן
כן כן, ככה זה בדרום אפריקה ועם הזמן למדנו שאסור להגיע רעבים למסעדה, אחרת מטפסים על הקירות מרעב

קנינו אנסים משוק הפירות והירקות של העיירה- אלו היו האננסים הכי יקרים בטיול - 20 ש''ח (כשבכל מקום אחר המחיר המקסימלי היה 3 ש''ח) וגם הכי גרועים