ציריך או ג'נבה?
-
שלום לכולם .
אני מתכנן טיול לחול לשוויץ, רציתי לשאול בבקשה
היכן לנחות בסביסות מאי ציריך או ג'נבה? (אלה היעדין היחידים שאני יכול לנחות בהם)
אנו אוהבים ירוק בעיניים, טבע,כפרים מקסימים ושלווה. פחות מחפשים איזור עירוני אבל עם תינוקת שתהיה בת שנתיים כל מה שאהבנו בעבר לא בהכרח "תופס".
בעבר היינו באזור ציריך,היער השחור וחבל היין המקסים בצרפת . מה דעתכם ??
תודה מראש
-
ציריך או ג'נבה?תלוי מאוד באיזה יעדים רוצים לטייל.מה לראות,כמו מוכנים לנסוע רחוק???
לטייל רק בשוויץ?
-
ציריך או ג'נבה?טיילתי עם ילד בן שנתים באלפים השוויצרים במאי לפני כשנתים. נחתנו במילאנו. אין הבדל עקרוני בין ציריך לג'נבה מבחינת האפשרויות לטיול.
משני היעדים אפשר להגיע לאלפים ואפשר גם לטייל בשולי האלפים או במקומות נמוכים בהם מזג האוויר פחות קר.
משני היעדים אפשר להגיע למדינות שכנות (אוסטריה גרמניה צרפת) בהן עלויות הטיול נמוכות יותר מאשר בשוויץ. במאי זה פחות קריטי כי כמעט הכל סגור ואתם ממילא לא מחפשים אטרקציות עם ילדה קטנה.
במקרה שלכם הייתי בוחר בג'נבה כי באזור ציריך כבר הייתם. אפשר לטייל באזור אגם אנסי, בהרי היורה ויש עוד המון אפשרויות באזור.
-
ציריך או ג'נבה?ראשית תודה על התשובות.
למה במאי הכל סגור? ומה סגור?
-
ציריך או ג'נבה?לא "הכול" סגור
עיירות-ערים-כפרים-פתוח.
יש גם הבדל די משמעותי אם נוסעים במחצית ראשונה של מאי או האחרונה.
אבל בחלק מהיעדים למסלולי טבע, רכבלים, כבישי נוף- נפתחים רק ב15.5.
-
ציריך או ג'נבה?הכוונה שלי ב"הכל סגור" היתה שבמאי כמעט כל האטרקציות היקרות סגורות כלומר רכבלים סגורים באלפים בגלל הקור ובגלל חוסר ביקוש.
אני מניח שבמקומות נמוכים יותר, בהם האביב כבר מתחיל במאי, יותר אטרקציות פתוחות. כמו שכבר כתבתי עם ילדה קטנה זה שיקול משני ואפשר להנות מהטיול גם בלי אטרקציות.
השלג והקרח מאוד נגישים בעונה הזאת בלי לעלות על רכבלים יקרים.
-
ציריך או ג'נבה?אני מתכנן על החלק הראשון של מאי
איך אני בודק מה פתוח ומה סגור?
יש אתר קל שמאגד את החומר הזה?
-
ציריך או ג'נבה?תלוי היכן רוצים לטייל..
לכל מקום שעות פעילות משלו..היינו באמצע יוני,והיו מקומות פתוחים שעות מוזרות..
-
ציריך או ג'נבה?אין אתר שמאגד מידע.
אתה צריך לבדוק כל יעד שמעניין אותך- לראות מתי פתחו ב2015
להסיק מתי אמורים לפתוח ב2016- לא בהכרח המידע כתוב כבר, בכל זאת עוד חצי שנה.
ואז לשאול אותם במייל- ואם מקבלים תשובה- לא תמיד ניתן לסמוך עליה. כבר יצא לי יותר מפעם להגיע לאתר טבע שאמור היה להיות פתוח ונגיש ו...נאדה.
אבל מראש וכפי שtelo כתב לך- העיתוי של תחילת מאי מאד מאד מוקדם לרוב האתרים הרלוונטים ביעדים האלפינים בהם אתה מתכנן לטייל. גם אתרים שאינם גבוהים לא בהכרח פתוחים. אני מכירה קניונים שנפתחים רק ב1.6 למשל... רכבלים זוהי עונת ה"התארגנות" של אחרי סקי ולפני קיץ (לא כולם,אבל רובם) וכן הלאה.
-
ציריך או ג'נבה?מנסיוני עד היום, הטיסות לג'נבה זולות יותר.
אין לי מושג אם זה שיקול אצלכם.
גם השכרת רכב בצ'ד הצרפתי של ג'נבה, זולה יותר מהצד השוויצרי [רק צריך לזכור שגם חייבים להחזיר את הרכב בצרפת].
המרחק מציריך או מג'נבה, למרכז שוויץ, הוא כמעט שווה.