סוכות באלפים צרפתים
-
שבת 26/9שבת 26/9 - יום של
שמוני - רכבלים שלג ועוד'
אמרו לנו לעלות לגבהים ביום בהיר במיוחד. אז על ההתחלה יש לנו יום כזה ואנחנו נוסעים לשמוני. היות והגענו יחסית מאוחר , היה ברור לנו שלא נספיק היום הרבה מעבר לרכבל לאגוי דו מידי והלברונר. גם מחר צפוי יום בהיר ומחר זה היום האחרון של הרכבת האדומה ומערת הקרח. אז קונים מראש פס רכבלים ליומיים. מוסיפים על הרכבל העובר לצד האיטלקי. למשפחה של שלשה הפס עלה כמעט 290 יורו.
יקר אבל מרהיב !!!
בדיעבד כבר הייתי בלא מעט פסגות מושלגות ולא בטוחה שכל הסיפור היקר הזה מוצדק. אבל כמו כולם היינו חייבים לנסות בעצמנו גם. בעונה שלנו גם אין הרבה רכבלים אחרים פעילים ואני חושבת שאם לא היינו עולים היינו נשארים עם תחושת פספוס.
טיפ חניה - חנינו בחינם ליד הבאולינג. לא זוכרת שם הרחוב. ממש קרוב לתחנת הרכבל. בד"כ החניה מלאה אבל שווה לנסות.
עולים לתחנה ראשונה , מסתובבים קצת , מצטלמים . מתרגלים לגובה. עולים בעוד רכבל לתחנה שניה ועוד כמה טרסות מעל.
אי אפשר להשאר אדישים ללבן הלבן המקסים הזה. אח"כ עוברים עם הרכבל לצד האיטלקי.
היתרון של מחוץ לעונה שאין כמעט תורים. המקום היחיד שהיה בו תור אימתני של כמעט שעה הוא רצפת הזכוכית התלויה - step into the void.
אז הנה כמה תמונות מהיום הזה
תחנה ראשונה plan de aiguille

תחנה שניה אגוי דו מידי
זה מה שרואים

וככה היא נראית מלמעלה

רכבל הלברונר לצד האיטלקי

חוזרים חזרה ועומדים שעה כדי לדרוך על רצפת הזכוכית.
בצד הימני של התמונה רצפת הזכוכית השקופה step into the void

עולים למעלה בעוד מעלית והנה אנחנו עליה אחרי ההמתנה מתישה נועלים נעלי בית מיוחדות שנתנו לנו כדי שלא נשרוט את הרצפה

-
שבת 26/9מילה על הצד האיטלקי.
המעבר לוקח בערך שעה לכיוון. בתחנה עצמה אין הרבה מעבר לתצפית ולמוזאון קריסטלים קטן. אין אפשרות לצאת החוצה כמו שקראתי בכמה סיפורים ותיקים. החלק החיצוני בשיפוצים. כן יש את הנוף המשגע הזה

ואפשר לראות כמה משוגעים שממש הולכים על זה ומטפסים בעזרת יתדות

בתחנה עצמה ראינו גם כלה אחת שבאה להצטלם ביום חתונתה

אחלנו לה מזל טוב , שתינו קפוצינו טעים ( שמסתבר בצרפת שהוא שוקוצינו. ) וחזרנו חזרה
בדרך מצאנו גם את המתאבד הזה שעשה קפיצת בנג'י או משהו דומה מגובה 3800 מ'.
הנה הוא שניה לפני הקפיצה

-
שבת 26/9לסיום היום בקרנו בשמוני המתוקה. בשל הקרבה אל הצימר שלנו , חזרנו אליה בשני ערבים נוספים.
אהבנו מאד את זה שהיא שוקקת חיים , את הבתים העתיקים , הנהר הזורם באמצע והפרחים בכל מקום.
כמה תמונות משמוני
גם כאן קיר מצויר

ממתינים לאורחים עם שמיכות על הכסאות

וגם פורצי הדרך

ולסיום

יש כל כך הרבה וקשה לבחור. עיירה חמודה מאד.
לילה טוב
איריס
-
שבת 26/9איריס!!!!!!!!
בפעם המאה לפחות,כמה שהאזור יפה!!!!
תמומות מקסימות.ולמרות האבק(חבל שחופשה התחילה מנקיונות) נראה מיוחד.
טוב לדעת שהמקום מאובק ואולי מי שירצה בכל זאת,יוכל לסכם עם בעל הפנסיונים נקיון טוב יותר,לפני ההגעה..המקום נראה מקסים והמחיר סביר מאוד.
גם אנו נתקלנו בתוספת מחיר על מצעים בדירה.הבינו מהבית סט ישן שלנו, סט לכול זוג,(פולנים..נוציא 60 יורו??)והשארנו להם אותם בדירה..את משקל הסט בחזור,תפסו הגבינות

הקניון מקסים,המעלית החדשה השקופה סוף! נראה לי הייתי בקושי נושמת בה.
רק בשבילה כדאי לבוא שוב..בכלל הכול זכור לי כל כך לטובה...
טוב להיזכר דרך הסיפור והתמונות שלך
. -
שבת 26/9איריס, לפני ארבע שני, לטיול בעמק מג'ורה ועמק אאוסטה יצאנו מג'נבה. רצינו אז איטליה כי עוד לא היה לנו קילומטרז' כמו היום עם איטליה. בכל אופן עלינו למונטה ביאנקו מהצד האיטלקי ונסענו ברכבל לאיגיי דו מידי. נאלצנו לקצר את שהותנו שם כי נטע הרגישה רע מאוד. ביום החזרה לג'נבה נסענו דרך מעבר סן ברנרד הגדול, מרטיני ומעבר לה פוקלאז' אל פארק מרלה, ומשם לג'נבה.
-
שבת 26/9איריס,
איזה כיף לטייל שוב באלפים הצרפתיים - אזור יפהפה

גם אנחנו אהבנו את שאמוני ואנסי אבל הכי הכי אהבנו את ליון
הקניון דו פייר נרשם לביקור עתידי
(היינו באוקטובר והיה כבר סגור
) רובי
-
שבת 26/9גם אני כאן איתך, מלאה בגעגועים לאיזור המדהים הזה.
שמחה שלמרות החששות מהעונה וממזג האויר יצא לכם טיול סופר מוצלח, שמתבטא כל כך יפה בתמונות.
-
שבת 26/9איריס יקרה,
הטיול שלכם גם הפעם משובח!
התמונות יפייפיות, היפייפיה נהדרת, וניכרת כל כך הנינוחות של הטיול הפעם! החל מהטיסות המתוקתקות ובזמן, דרך ההרכב, וכלה בנחיתה הרכה (גם אם ההתאוששות קצת פחות) בבית.

אורנה
-
שבת 26/9אמנם "פספסתי" את הכניסה אבל תפשתי מקום טוב באמצע
מקווה שלא יסתירו לי
-
שבת 26/9איריס
איזה כיף של טיול. ככל שתספרי יותר ככה אנחנו נהנה יותר.
אלעד
-
שבת 26/9היי איריס,
איזה יופי. אני יושבת קוראת ומוצאת את עצמי מחייכת לעצמי.
איזה יופי של תמונות. זה בדיוק מה שאני אוהבת.
הדוגמנית היפה על הגשר באנסי מוסיפה הרבה חן למקום...
ממשיכה לעקוב.
תודה רבה,
נועה
-
שבת 26/9בוקר טוב וסליחה על ההעדרות הקצרה. לא אוהבת להתחיל אשכולות ולהעלם אבל הנסיבות....

אמה - שוב תודה רבה על הקובץ ששלחת לי. אני כאמור התבססתי עליו בתכנון עם תוספות קטנות שלנו והתאמות מתבקשות לעונה וגם לי נשארו מקומות לביקור חוזר... בקשר לשלה הוא אמנם נראה חביב אבל ממש פצפון (35 מ'). קומת הסלון - מטבח - אמבטיה נוחה יחסית אבל חדרי השינה מאד נמוכים. למרות שזוכה לציון 9.2 בבוקינג וסך הכל היה לנו בסיס טוב לטיולים באזור, בגלל סעיף הנקיון וקומת חדרי השינה , בכל זאת לא ממליצה.
זיוה - זוכרת את הטיול שלכם אבל איכשהו זכרתי יותר את הצד האיטלקי ... לא זכרתי שבקרתם גם בשמוני.
לא הוספתי קודם ואולי כדאי בכל זאת ( למען מבקרים עתידיים עם ילדים ), גם אצלנו הבת הרגישה רע בסיום השהות בגבהים. לקראת הסוף חשה בחילות קשות והשפתיים התחילו להכחיל , מה שגרם לנו לרדת מהר מרגע ששמנו לב לתופעות. היה תור לא קצר בירידה כי זה כבר היה קרוב לשעת הסגירה ולמרות שבקשנו בנימוס לרדת מהר והסברנו שהילדה מרגישה רע , לא עשו לנו הנחות ונתנו לנו לחכות כמו כולם. מעניין מה היו עושים אם היה קורה משהו...

תכף מגיעה אליך לאוסטריה כיף שהתחלת לספר.
רובי - תודה שהצטרפת אלי מאפריקה. גם אנחנו אהבנו את ליון ( עוד נגיע) ובקשר לשקניון של פייר - בהחלט ממליצה. דגמנו שלשה והוא זוכה בכתר מלך היופי של הקניונים באזור.

ריקי , צביקה , אלעד ( עוד אגיע לירדן שלך ) , אורנהל'ה ונועה היקרים. תודה לכם שהצטרפתם וגם על המחמאות. גם אנחנו התאהבנו באזור ואם איזי ישיכו למכור לנו טיסות זולות בטח נשוב.

אז תכף ממשיכים והנה תמונה לסיום היום המושלג

אמיצים על המונט בלאן .... בטח לא אנחנו.
-
ראשון 27/9ראשון 27/9 - הרכבת האדומה , פארק מרלה, אגם אחד ירוק ומגלשות הרים גם...
או בכותרת קצרה - אחד המקסימים של הטיול.

ה 27/9 הוא היום האחרון בעונה בו פועלת הרכבת האדומה ומתאפשרת ירידה למערת הקרח. אז התמזל מזלנו , היום בהיר , הראות מעולה וכמובן שפנינו אל הרכבת האדומה.
יש לנו את הפס הדו יומי מאתמול , אנחנו חונים ( בחינם) על יד מגלשות ההרים בכניסה לשמוני , מראים את הפס ועולים על הרכבת של השעה 11. כאלה אנחנו בטיול לא מהמקדימים.
על הרכבת שלוקחת אתכם משמוני ל Montenvers Mer de Glace אפשר לקרוא כאן.
הנסיעה לכל כוון לוקחת 20 דק' והנופים הנשקפים מהרכבת יפים אם כי לא משהו שלא תוכלו לראות בנסיעה נופית אחרת ברכב. הרכבת בבוקר די מלאה ובכל זאת זו חוויה נחמדה. מי שרוצה יכול לבקר במלון ב Montenvers ולאכול שם ארוחה נחמדה. אומרים שהמלון משמש מטפסי הרים, מטיילים והרפתקנים, בדיוק כפי שקרה במאה ה -19 , עת פרצו את הגישה לקרחון. אנחנו ראינו אותו אבל לא בקרנו במלון.
אנחנו עושים סבוב , מצלמים את הקרחון הנסוג. כואב לראות מה נשאר ממה שנחשב הקרחון הגדול ביותר בצרפת. הוא כל כך נסוג שנראה כבר עלוב למדי....

באתר יש גם תצוגת קריסטלים קטנה.
לוקחים את הרכבל האדום שמוריד אותנו כמה עשרות מטרים למטה וקצת מקצר את הירידה אל מערת הקרח שהיא לבו של הקרחון.
אחרי הרכבל מתחילות המדרגות - כ 380 לכל כוון , נכון להיום. ככל שהקרחון נסוג נוספות מדרגות . לוחות קטנים בדרך מסמנים עד לאן הגיע הקרחון ובאיזו שנה . חברים , מי שטייל לפני 5 שנים , "הרוויח " בערך 50 מדרגות לכל כוון.
אז הנה מה שטיספנו. קל בירידה פחות בעליה... אבל עם הפסקות ממש לא נורא.

המערה עצמה שהיא לב לבו של הקרחון נחצבת בכל שנה מחדש. המערה לא גדולה אבל מוארת יפה באורות צבעוניים. הזכירה לי קצת את המערה של היונגפראו.

אנחנו קצת מצטלמים ועושים שטויות של תיירים ( כאלה אנחנו , לא ? ) ועולים כל הדרך חזרה.
תראו את הצבע היפה של הקרחון שנתן לו את שמו

והנה הרכבת עצמה על רקע מגלשות ההרים של שמוני אליהן נגיע מיד כשנרד ממנה..

המשך יום נעים לכולם
-
ראשון 27/9אחרי הרכבת אנחנו בודקים את מגלשות ההרים בכניסה לשמוני. שם גם השארנו את הרכב כך שהיה נוח מאד.
בעונה שלנו הן פתוחות רק בסוף שבוע ובימי רביעי מהצהריים. היום יום ראשון וזה מתאים פיקס...
המגלשות הן לא מהאתגריות שפגשנו אבל לנו זה מתאים פיקס. אפילו ההורים נהנו!!
טיפ - מי שמחזיק את פס הרכבלים , מקבל באותו היום גלישה חינם על כל גלישה שקנה. ניצלנו את זה פעמיים. עלות גלישה לאדם 5.5 יורו.
פארק החבלים אגב היה סגור , ללא שום התראה או הסבר ולמרות שהיה יום מקסים.
אבל עוד יהיו לנו חבלים... אל דאגה.

-
ראשון 27/9מקסים מקסים מקסים !!!
כל הסופרלטיבים שקראתי במשך השנים נכונים. ע"פ הטיפים הגענו בצהריים , המשכנו עד חניון מס'1 הקרוב ביותר. במקרה התפנה מקום וזה קיצר מאד את הגישה ברגל. גם כך יש עוד כמה מאות מטרים בעליה .
בעלי החיים שפגשנו נחמדים אם כי לא רבים אבל הנוף המשתקף נפלא , האחו יורק שפשוט בא להתגלגל ולהתגלגל בו...
תראו כמה יפה לצעוד מול זה

ואת האחו המדהים

ילדה אחת מאד מרוצה

ומפגש עם משפחת עופר על דורותיה עשה אותנו מאושרים כילדים.

ממש מש ממליצה לבקר .
-
ראשון 27/9עוד מפארק מרלה

היום אנחנו חרוצים ולפני שחוזרים הביתה אנחנו מחליטים לתת גיחה לאגם הירוק.
הוא צריך להיות די קרוב לצימר... אז זהו שלא . על הנייר אכן קרוב אך הדרך תלולה ומתפתלת וזה לוקח לא מעט זמן.
המקום מקסים וטיפה חבל שהגענו אליו בשעה די מאוחרת. זה ואגמון קטן ויפה שאפשר להקיף בנקל.
אנחנו התלהבנו מהשתקפות העצים במים ומהשלכת שהתחילה לבצבץ.
lac vert - ליד פאסי

עוד אגם ירוק

היה יום גדוש ומושלם !!
-
ראשון 27/9איריס תמונות מהממות. באמת נישמע ( ובעיקר נראה ) כמו טיול של חלום.
-
ראשון 27/9תודה רבה איילת
אכן היה טיול מקסים , אחד המוצלחים שלנו !!!
-
ראשון 27/9הי איריס,
התחלה מקסימה. כיף לקרוא את התיאורים שלך.
איך את משווה את הטיול הזה לעמק הלואר? מה עדיף למשפחה חובבת נופים?
קובי
-
ראשון 27/9הי איריס,
אני ממשיכה ללוות אותך בהנאה גדולה.
פארק מרלה נראה מקסים ושווה ביקור גם אם לא פוגשים הרבה בעלי חיים (ואצלנו זו כבר בדיחה משפחתית שאנחנו מצליחים להבריח אותם בכל אתר שעל הנייר נועד למפגש...גם ברוקיס
).לגבי החניה והעליה: לפחות על פי האתר של הפארק החניה בחניונים הקרובים P1 & P2 נועדה בחודשים יולי-אוגוסט רק לנכים, "אזרחים ותיקים" ומשפחות מרובות ילדים קטנים, כאשר כל היתר אמורים לחנות כקילומטר- קילומטר וחצי מהכנסיה ולהתכונן נפשית לעליה. אני לא יודעת עד כמה מקפידים על כך בפועל , אבל לתשומת לב המתכננים ביקור בשיא העונה.