תכנון מסלול במזרח- עזרה
-
אהלן, אני צריכה מעט עזרה בתכנון מסלול במזרח בדצמבר.
הנחיתה תהיה בהודו. אני רוצה להרכיב מסלול שיכלול: הודו נפאל טיבט בורמה לאוס וייטנאם קמבודיה תאילנד פיליפינים הונג קונג (עדין בסימן שאלה) וסרי לנקה. אם מישהו יכול לעזור לי להרכיב מסלול שהמדינה הסופית היא המדינה שממנה אני חוזרת לארץ. שהמסלול יהיה בצורה שהתניידות והמעברים יהיו בעלויות נמוכות.
אשמח לעזרה סמל ההבעה smile
-
תכנון מסלול במזרח- עזרהמה קרה להתנדבות?
בגדול יש לך שלושה גושים, כשהמעברים בתוך שני הראשונים הם יבשתיים.
1. הודו ונפאל.
2. תאילנד (טיסה ל-)בורמה לאוס וייטנאם קמבודיה (הסדר תלוי בעונות השנה)
3. טיסה לפיליפינים ועצירה בהונג קונג על הדרך.
טיבט לא הגיונית במסלול שלך, וסרי לנקה קצת מיותרת.
לא אמרת כמה זמן יש לך לטיול מקיף כזה, אבל שנה פלוס יהיה הגיוני. לפחות מזה, תצטרכי לעשות סדרי עדיפויות.
-
תכנון מסלול במזרח- עזרהלא הצלחתי לאתר התנדבויות. אני משערת שברגע שאגיע למדינות ולאזורים שונים אשמע מאנשים השונים.
אם אתה מכיר ויכול להמליץ לי, אשמח

הטיול מתוכנן לחצי פלוס מינוס. היציאה מהארץ 20.12 הקרוב.
לגבי טיסות פנימיות ומעברים בין מדינות, כדאי לשריין טיסות מראש עוד מהארץ או עדיף לסגור מהרגע להרגע?
לגבי טיבט וסרי לנקה הן צמודות יחסית להודו. למה שלא אשלב אותן?
אני מתחילה בדרום הודו .איזו דרך, בכל זאת, אתה חושב שאוכל לשלב אותן במסלול?,
תודה

-
תכנון מסלול במזרח- עזרהאם הטיול מתוכנן לחצי שנה אז בשום פנים ואופן לא תספיקי את כל המדינות ,
ואם תתנדבי, נניח חודש איפה שהו, אז הזמן לטיול עוד מתקצר .
בטיול כזה ארוך לא כדאי להזמין טיסות פנימיות בכלל . את תפגשי אנשים, התכנון ישתנה, יהיו מקומות שתרצי להשאר יותר מהמתוכנן ומקומות ש"לא יבואו לך טוב" ותרצי להשאר פחות . טיסות פנימיות מזמינים במזרח בזול .
בשום פנים ואופן אל תזמני טיסות אצל סוכני נסיעות כאן בארץ . הם יקחו לך פי 3 מהמחיר האמיתי .
בגלל שאת נוחתת בהודו, אז זו נקודת המפתח לתכנון הטיול .
זו מדינה ענקית ויש רבים שמתאהבים בה ומטיילים בה חודשים רבים .
מצד שני יש כאלה שלא יכולים לסבול את המדינה הזו, ובורחים ממנה מהר מאוד .
את צריכה לקרא , ללכת להרצאות ולתכנן כמה זמן ובאיזה מקומות את רוצה להיות בהודו .
טיול בטיבט מתבצע דרך נפאל . נרשמים בסוכנות שמארגנת טיולים לנפאל (יש הרבה בקטמנדו) והסוכנות דואגת לויזה, לג'יפ, למדריך וכדומה .אני חושב שהטיולים הסטנדרטיים הם לשבוע .
למיאנמר (בורמה) וויאטנם כדאי לתכנן את כל החודש שמקבלים בויזה . אלה מדינות גדולות ויפות, ויש המון מה לראות בהן .
בנפאל את צריכה להחליט אם את רוצה לעשות טרקים ואיזה טרק . לפי זה לתכנן את הזמן במדינה . דרך אגב, בנפאל ישמחו מאוד לכל מתנדב\ת .
לסיכום, 1/2 שנה זה לא הרבה זמן . את צריכה לעשות סדר עדיפויות .
בקשר לטיסה חזרה, הכי טוב לקנות כרטיס פתוח עם אפשרות לשינוי מקום הטיסה חזרה , וכן אפשרות לשינוי תאריך הטיסה .
פגשתי בחור שקנה כרטיס טיסה, ופשוט טעה בחודש בתאריך הטיסה .
הכרטיס היה ללא אפשרות שינוי . הטעות הזו עלתה לו כ- 450$ .
-
תכנון מסלול במזרח- עזרהעדכונים לגבי טיבט - מעבר הגבול הקרקעי בין טיבט לנפאל עדיין סגור (מאז רעידת האדמה).
ג'יפים - הסינים אסרו על טיולי ג'יפים בטיבט, כך שכל הטיולים מתבצעים במיניבוסים/אוטובוסים/ואנים - דבר שמייקר את הטיול העצמאי (ז"א שצריך להצטרף לקבוצה, אחרת זה יוצא טיול יקר (והוא יקר).
-
תכנון מסלול במזרח- עזרהאמרתי לך שטיבט לא לעניין. הנה אישור מפי הגבורה.
מצטרף לדורון בכל. חצי שנה זה או ל "1" או ל "2" בתשובה שלי למעלה. תבחרי במה להתחיל ותזרמי.
אני הייתי מתחיל בהודו כמה שהיא "קשה" ככה קל להסתדר איתה לאחר קצת שפשוף. אל תתבישי לחבור גם לישראלים אחרים כדי ללמוד (תבחרי את העצות הטובות) וגם לכיף הכללי. אני מזמין בזה קיתונות של ביקורת על הישראלים בהודו, אבל מנסיון של מבוגר אני יכול לומר שרובם חברה טובים וחכמים.
אני לא מהמתנדבים אבל לאורך המסלול יש מספיק מקומות שתתקלי בצורך למתנדבים, וגם תשמעי מאחרים. מקום מדליק להתנדבות היא אורוויל שליד פונדישרי בצפון מזרח טמיל נאדו (נחשב עדיין לדרום הודו). חפשי בגוגל על זה, יש מספיק חומר.
-
תכנון מסלול במזרח- עזרהאבדוק את זה.
בנוגע לטיסות חזרה. יש אפשרות לקצר מועד חזרה של טיסה או להאריך למועד אחר?
-
תכנון מסלול במזרח- עזרהתמיד אפשר. השאלה כמה זה עולה (מקסימום כרטיס חדש) וזה תלוי בכרטיס שאת קונה. כמה יקר כמה אפשר לשנות.