la Plagne או Les Deux Alpes באמצע אפריל
-
מה עדיף לאחותי ולמשפחתה להזמין?
מדובר על גולשים עם 3 שבועות ניסיון.
המועד (יציאה ב- 17.4) אינו נתון לשינוי ואלה שתי האפשרויות שיש.
מדובר על קלאב מד (לה פלאן 2100 או Les Deux Alpes).
איפה יש סיכוי לשלג יותר טוב בהתחשב בתאריך?
איפה קל יותר להגיע לקרחון (במידה ורק שם יש תנאים סבירים)?
האם Peisey Vallandry עדיף על לה פלאן 2100? אם כן, למה?
תודה מראש (-:
-
la Plagne או Les Deux Alpes באמצע אפרילאף אחד מהם..........
אנחנו עכשיו בשנה המעוברת של הלוח העברי, כלומר - חנוכה ופסח בעייתים !!!
ההימורים ההיגיונים (של אתרים בגודל סביר) הינם זהים לשאלת חנוכה -
- צרביניה באיטליה
- ול טורנס וטין בצרפת
- סאס פיי וזרמט בשוויץ
יונתן
-
מסכים עם יונתן, אם קלאב אז לכו לטין או ואל טורנסב-LDA לא הייתי אז איני יכול לחוות דעה אבל באיזור לה פלאן אני חושב שזה סיכון גדול מדי וחוץ מזה הקרחון שלהם לא מציאה גדולה. בטין וואל טורנס יש מספיק מסלולים גבוהים והקרחון של טין מצוין. הקלאב של טין נמצא על המסלולים ועם גלישה של דקה מגיעים לפוניקולר שמעלה לקרחון.
לגבי צ'רביניה-צרמאט אני גלשתי שם בסוף אפריל כאשר היה 22 מעלות בעיירה ועדיין היו מספיק מסלולים טובים בגובה. אבל -- המסלולים בצרמאט היו במצב הרבה יותר טוב, זה נובע בעיקר מכך שהמפנה של רובם צפוני ואילו המפנה של המסלולים בצ'רביניה רובו דרומי. אז אם לשם, עדיף להתבסס בצרמאט, ובסוף עונה אפשר יהיה למצוא שם מלונות במחיר שפוי (למעט מחיר הסקי פאס שהוא לא שפוי בעליל). אם חשוב להם קלאב, אז לדעתי טין או ואל טורנס אופציות נכונות יותר.
-
תודה על התשובות, אבל זה חייב להיות קלאב מדכיוון שזה יכול להיות רק קלאב מד (זה הכיף של הילדים של אחותי בחופשת סקי), אז צ'רביניה ירד מהפרק, כי הקלאב כבר סגור בתאריכים אלה. ואל תורן וטין הרבה הרבה יותר יקרים באותו שבוע. לואל תורן יש מחיר קצת יותר נורמלי שבוע אחד אחרי (יציאה ב- 24.4), אבל זה קלאב בלי מסגרות לילדים (מקבלים מגיל 12, אבל אין ג'וניור קלאב) ואם לא יהיו שם בני נוער בגילם הם נורא יתבאסו. אז מה אתם אומרים לגבי לה פלאן או לה דוא אלפ? מבחינתם זה או לנסוע בפסח או לא לנסוע בכלל והמחיר בהחלט מהווה שיקול.
-
תודה על התשובות, אבל זה חייב להיות קלאב מדהייתי כבר 3 פעמים בקלאב מד לה פלאן (גם איים וגם 2100 ) באמצע אפריל ותמיד היה טוב עד מצויין.גם בדוז אלפ הייתי.לה פלאן אתר נפלא ומתאים ביותר לגולשים בינוניים.רובם המוחלט של המסלולים מעל 2000 מ' ככה שהבטוחים שיש.לדעתי אין מה לסגור עכשיו,תמיד יש הזדמנויות של הרגע האחרון בקלאב מד שהם יותר משתלמות.פייסי קלאב חדש ומפואר יותר אך נמצא באיזור נמוך יותר של לז ארק ככה שעלול להיות בעייתי בתאריכים אלו.
-
קלאב מד בפסח = ישראליםאני חושב שאם את סוגרת על קלאב מד בפסח.
מה שסביר שיהיו גדודי ישראלים (אבל תבדקי מתי הפסחא )
מזה את לא צריכה לדאוג.
הבעיה היחידה תהיה כמויות ואיכות שלג !!
-
קלאב מד בפסח = ישראליםישראלים יהיו בטוח, אבל משפחות בקלאב שמקבל רק ילדים מגיל 12 ואין בו שום מסגרת לילדים? פחות בטוח.
-
תודה הרמינטוריש כרגע הנחה לרישום מוקדם ולכן הם רוצים להזמין, מה גם שהם ממש לא גמישים בתאריכים.
איך לדעתך דוז אלפ? האם גם הוא מתאים לסוף העונה או שעדיף לה פלאן?
באופן מפתיע הבדל המחיר בין איים לה פלאן ולה פלאן 2100 לתאריך שלהם הוא קטן יחסית ולכן אם כבר אז לה פלאן 2100.
הם היו באיים לה פלאן שנה שעברה והיו מרוצים, אבל אז פסח יצא 3 שבועות קודם.
-
תודה הרמינטוראם הפער בין קלאב איים ל2100 הינו קטן אז בוודאי עדיף את 2100 מה גם שהסקיפס שמקבלים ב2100 כולל את לז ארק ובאיים לא.ניתן להרחיב ב50 יורו לשבוע.
בקלאב דוז אלפ הייתי ב2007 עוד לפני ששופץ ושודרג ל3 קלשונים.אתר דוז אלפ הוא טוב מאוד וגבוה ובטוח מאוד יחסית.יש מסלולים כחולים בגובה 3600-3200.הגבוהים באירופה.הקלאב אינו ממש סקי אין/אאוט,עולים מדרגות והולכים כ50 מ' למעלית כסא הקרוב.חזרה לקלאב באותה מעלית או ירידה במסלול שחור לאותה נקודה.
לה פלאן הינו אתר מושלם לרמה בינונית שעם ההרחבה ללז ארק הופך למפלצת ובכך עדיף על דוז אלפ.
העיירה בדוז אלפ חיה ותוססת יחסית ללה פלאן.
2 קלאבים ואתרים טובים מאוד אך לה פלאן בכל זאת מנצח.
-
שוב תודה הרמינטור