טרק אוורסט בייס קמפ
-
הי,
אני טסה שבוע הבא לנפאל לטרק האוורסט ומתכננת להתחיל אותו בטיסה ללוקלה. האם יש יתרון בלהזמין את הטיסה מסוכן לעומת ישירות מהאתר של החברה? כי שמתי לב שהמחיר באתר נמוך יותר מסוויסא. כמו כן, מה העלות בממוצע של יום בטרק? וגם האם כדאי לקנות ציוד מטיילים בקטמנדו (מעיל/פליז) או לבוא מצוידת מהארץ?
תודה רבה, מיטל
-
טרק אוורסט בייס קמפלדעתי כדאי שתחשבי עלות יום בטרק כ- 20$ ואם את לוקחת פורטר העלות היא עוד כ- 12$ ליום .
כדאי לקנות את כל הציוד לטרק בקטמנדו . רק נעליי טרקים ותרמיל תביאי אתך .
שק שינה אין צורך לקחת לטרק . בגסטהאוסים יש שמיכות פוך עבות .
תקני "ליינר" בקטמנדו . זה כמו ציפה (ממשי או מפליז) שנכנסים אליה וישנים בה .
את השמיכות בנפאל אף פעם לא מכבסים או מנקים וגם את המצעים שם מי יודע מתי כבסו בפעם האחרונה .
מכנסי טרקים, גופיות טרמיות, פליז, מעיל גשם\סערה שמתקפל לתוך עצמו, בקבוק מים מאלומיניום, מקלות הליכה לטרק, כפפות, כובע צמר, גרביים עבות לטרק וכדומה, הכל תקני בנפאל בזול .
אם את לא סובלת מאוד מקור, אז אין צורך במעיל מפוך . זה סתם תופס המון מקום בתרמיל . במשך היום חם והולכים , אז מספיקה חולצה מנדפת קצרה .
בערבים קר, אבל בגסטהאוזים יש אח\קמין לחימום, וגופיה טרמית + חולצה + פליז מספיקים לרוב האנשים .
בקשר לטיסה אין לי כל כך מושג אם אמין לקנות דרך האתר של חברת התעופה, אבל ממה ששמעתי סויסה דופק מחירים גבוהים למי שמזמין מראש עוד מישראל .
פגשתי 3 ישראלים שמהארץ התכתבו עם סויסה בקשר להזמנת מלון בקטמנדו .
הוא הציע להם חדר במלון NEPALAYA (מלון די מוכר בקטמנדו) ב- 30$ ללילה .
הם החליטו "לקחת סיכון" ולא להזמין , וכשהגיעו לקטמנדו בנמל התעופה יש דוכן שמשווק את המלונות, ושם עלה להם חדר ללילה באותו מלון 10$ , ועוד המונית מנמל התעופה לטאמל הייתה כלולה במחיר הזה .
טיסה מקטמנדו ללוקלה אמורה לעלות 320$ הלוך חזור . אבל יכול להיות שהמחיר השתנה בגלל בעיות הדלק בנפאל .
-
טרק אוורסט בייס קמפבמקרה שלי לפני חודש סוויסה היה זול בהרבה.
שילמתי ללקשמן המנוח אחרי שטסתי 70$ לפוקהרה במקום 118$ שהיה כתוב על הכרטיס של YETI. (הוא גם הציע לי כרטיס ב62$ עם סימיריק אבל העדפתי את ייטי).
בחזור שילמתי 108$ לכרטיס מפוקהרה לקטמנדו אבל זה היה כבר מול סוויסה פוקהרה כשמחיר הכרטיס היה 118$ ומשבר הדלק כבר היה בתוקף.
עם זאת אני לא רואה בעיה להזמין מחברות גדולות ישירות.
ל-YETI יש אפילו צ'אט מאוד יעיל ואת יכולה לשאול אותם כל מה שקשור בטיסה כולל ביטולים דחיות וכו
-
טרק אוורסט בייס קמפתודה רבה, על הטיפים המועילים!
דרך סוויסה המחיר של הטיסה הוא באמת 320 דולר לשני כיוונים כאשר באתר האינטרנט של yeti המחיר הוא 147$ לכיוון.
הוא מציע פורטר בעלות של 15$ ליום, עלות פרמיט+TIMI ב4490 רופי. האם שווה להתמקח? או לקבל הצעה מסוכנות אחרת?
יש המלצה לחנות מטיילים טובה עם ציוד איכותי?
-
טרק אוורסט בייס קמפבקשר לטיסה אני אישית הייתי מזמין מסויסה ולא מהאתר, מהסיבה הפשוטה שאם את מזמינה מחברת התעופה את חייבת לטוס אך ורק איתם . אם תהיה איזו שהיא בעיה זמנית את תאלצי להמתין עד שהיא תיפתר .
אם תזמיני אצל סויסה ותהיה בעיה כל שהיא לחברת התעופה, הוא יכול לבטל את הכרטיס ולתת לך כרטיס בחברת תעופה מקבילה .
*** זו דעתי האישית בלבד . את תחליטי מה שנראה לך .
בקשר לפרמיטים אני כבר לא זוכר כמה זה עלה לי, אבל המחיר נראה סביר .
גם המחיר של הפורטר יכול להיות שעלה מהתקופה שאני הייתי שם .
בכל מקרה, תגיעי לקטמנדו ושם תסגרי על פורטר והפרמיטים .
את הפרמטים הם עושים תוך יום אחד ופורטר סוגרים על המקום .
אפשר לעשות את הפרמיטים לבד , אבל לא כל תייר מעוניין להתעסק עם זה .
פורטר תזמיני רק דרך סוכנות של סויסה או שי , מפני שאז יש לך מעיין אחריות .
יש פורטרים שבורחים או עושים כל מיני בעיות אחרות (סך הכל אנו מדברים על בני אדם, אז לפעמים יש חיכוכים) .