לונדון עם שתי בנות
-
שלום לכולם,
בדצמבר אני טס עם שתי בנותי, בנות 8 ו10, לטיול בלונדון. יהיו לנו חמישה ימים מלאים לטיול, ואשמח מאד לשמוע את דעתכם והערותיכם על המסלול שתכננתי:
יום חמישי, 10/12
- מצעד שומרי הסוסים horse guards parade
- מוזיאון משמר הפרשים The Household Cavalry Museum
- הפרלמנט והביג בן (מבחוץ) Houses of Parliament a Big Ben
- פארק סט. ג'יימס St. James’s Park
- ארמון בקינגהם Buckingham palace
- כיכר טרפלגר Trafalgar square
יום שישי, 11/12
- מאדאם טוסו Madame Tussauds
- פארק ריג'נט The Regent’s park
- אם ישאר זמן: little Venice ונציה הקטנה
שבת - מנוחה
ראשון, 13/12
- מוזיאון התחבורה של לונדון – London Transport museum
- קובנט גרדן – Covent Garden
אם ישאר זמן:
3. המוזיאון הבריטי – British museum
. 4כיכר פיקדילי – Piccadilly circus
5. המליס – Hamleys
יום שני, 14/12
- מצודת לונדון – Tower of London
- סקיי גרדן – Sky Garden
- שוק קמדן – Camden Lock market
אופציה: המוזיאון היהודי – Jewish museum
יום שלישי, 15/12
- לונדון איי – London eye
- גולדן הינד – The golden Hinde II
- מוזיאון הטבע – Natural history museum
- גני קנסינגטון – Kensington gardens
- הרודס - Harrods
האם יש יום עמוס מדי ? דליל מדי?
כל הערה/הארה תתקבל בברכה!
-
לונדון עם שתי בנותהיי,
גולדן הינד (אם זו ספינת הפיראטים) - לשלב ביום של המצודה + סקיי גרדן
בימים חמישי שישי שבת שוק האוכל בורו מרקט פעיל, סמוך לספינה.
שוק קמדן כדאי להגיע ביום א'.
ליד כיכר פיקדילי, כיכר לסטר סקוור עם חנות M&M, ואזור הצ'יינטאון
את המוזאון הבריטי, אולי לשלב על הבוקר , אם חשוב... או פשוט לוותר בחופשה קצרה, ובמקום להכנס לגלרית הלאומית(חינם ומרשים) בכיכר טרפלגר.
מה עם הופעה / מיוזיקל?
שופינג? רחוב אוקספורד
כדאי לטייל גם בערב לראות את הביג בן מואר, הגלגל הענק וכו'..
לקחת בחשבון שבדצמבר, קר מאוד וגשום לעיתים. לתכנן אפשרויות מקורות בסביבה.. ולהתנהל לפי תחזית מזג אויר לפי שעות.
באיזה אזור הלינה?
תיהנו
-
לונדון עם שתי בנותאני מניחה שאתם דתיים כי אין לך תוכניות לשבת. בלונדון יש הרבה דברים חינמיים ופתוחים שאפשר לבלות בהם בשבת כמו: קובנט גרדן, כיכר טרפלגר, כיכר פיקדילי, מוזיאון הטבע, כל אחד מהפארקים שציינת במסלול שלך וכמובן סתם שוטטות ברחובות. כדאי לך לקחת מלון במיקום מרכזי כדי שתוכל לנצל את היום.
-
לונדון עם שתי בנותהערה בסיסית וראשונית---חורף!
והמסלול שלך בנוי בחלקו הגדול על אתרים פתוחים, על רחובות, ועל גנים---- מציעה לחשב מסלול מחדש- שמבוסס הרבה יותר על גיחות מקורות למקומות שיעניינו את הילדות מחד ויהיו מקורים ומחוממים.
מעבר לכך- התקופה היא טרום חג המולד- בדוק מיקומים ושעות פעילות של אירועי טרום החג (החלקה על הקרח, שוק חג מולד ) ותן לכך מקום בתכנית.
ו...השיבוץ של יום ראשון פחות מתאים דווקא ליום ראשון שצריך חנויות ושוק פתוח.
-
לונדון עם שתי בנותתודה לכולכן!

מקום הלינה הוא אצל דוד שלי, באיזור Hampstead Garden Suburb, איזור 3 בתחתית. (התחנה הקרובה היא Golders Green).
כמובן שאכין גם אפשרויות מקורות למקרה של גשם או קור רציני.
המוזיאון הבריטי לא הכרחי. רק אופציה אם יישאר זמן או שיהיה גשום. הגלריה הלאומית מתאימה לילדות שלא ממש מבינות באמנות?
לגבי יום ראשון - שיבצתי את קובנט גרדן. האם להעביר גם את שוק קמדן לוק ליום זה? פשוט שני שווקים אחד אחרי השני נראה לי יותר מדי...
ושוב תודה.
-
טרום חגמולד? חסר winter wonderland בהייד פארקhttp://www.hydeparkwinterwonderland.com/
אתם רוכבים על אופניים? אם כן, ויש יום אחד יפה, קחו סיור מודרך של Fat Tire. זה נהדר פשוט ועובר דרך המון אתרים חשובים, רק להתלבש חם.
בנוסף, הילדות שלי מאד אהבו את מוזיאון ריפלי
מה עם שופינג?
-
לונדון עם שתי בנותקמדן עדיף לשבץ ביום א' כאמור, כי האווירה יותר תוססת.
(אנחנו שילבנו את קמדן אחרי מאדם טוסו)
מידי יום ב' בבוקר יש שוק שבועי של עתיקות - בקובנט גרדן... אם זה יסתדר לכם יותר טוב ביום שני.
בהייד פארק יש בד"כ פסטיבל חורף עם גלגל ענק.. לקראת הכריסמס.
ברחבת הלונדון איי, יש שוק כריסמס גרמני של דוכנים עם אוכל ומתנות לחג.
ליד מוזאון הטבע, יש רחבת החלקה על הקרח ובעוד מוקדים בעיר..
אפשר להתארגן לקראת הגלריה הלאומית, בסוג של משחק-
להדפיס מראש במדפסת צבעונית 5-6 יצירות חשובות....ולציין על כל תמונה מאחור את שם התמונה ושם הצייר (החמניות של ואן גוך, מונה ועוד)
ולתת להן לחפש במוזאון, למצוא את היצירות "המוכרות"...
המוזאון קטן יחסית, והוא לא דורש טרחה מיוחדת, אם ממילא מגיעים לטרפלגר,
סוג של מפלט מהקור..
ויש בחלק מהחדרים ספסלים שאפשר לשבת ולהתבונן ביצירות.
ממליצה על "לונדון לילד המטייל" של דני קרמן, לקרוא לפני הנסיעה. להשאיל מהספרייה.
אל "תבזבז" ימים יפים על הסתגרות באתרים מקורים...
תכין תוכנית גמישה עם בנק אפשרויות לפי אזורים
ימים יפים לנצל לפארקים, לשווקים פתוחים ושיטוטים.
-
לונדון עם שתי בנותאני חייבת להצטרף ליונית בהזהרה לגבי הקור, קחו בחשבון שקר מאד בדצמבר, כשאני נסעתי לקריסמס לפני שנים רבות כבר הכל היה לבן ומושלג.
לא ראיתי אף מחזמר?? לדעתי חובה, יש כמה שהבנות ,לדעתי, מאד יאהבו כמו מלך האריות,צ'ארלי בממלכת השוקולד ועוד
-
טרום חגמולד? חסר winter wonderland בהייד פארקעוד משהו שבנות אוהבות - שעת תה. יש כזו מהממת של הכובען המשוגע במלון סנדרסון. היינו גם בשעת תה בפורטרייט גאלרי, למעלה.
אבל לפי ה"שבת מנוחה" אני מבינה שאתם שומרי כשרות אז לא יודעת אם זה רלוונטי.
-
טרום חגמולד? חסר winter wonderland בהייד פארקמ- Hanpstead Garden Suburb לתחנת גולדרס גרין זה לא בהכרח מרחק קצר, עלול להיות הליכה של כרבע שעה או לקחת אוטובוס, קח את זה בחשבון.
אני לא יודעת איפה בדיוק הבית ממוקם בשכונה, אבל אם בחלק שקרוב ל-Hampstead Heath אז זה יכול להיות נחמד לטיול של שבת כמובן בתלות במזג האוויר.
-
לונדון עם שתי בנותבנוגע לפארקים הירוקים
תגיעו בשעות היום... רוב הימים היו לנו אפורים בדצמבר
וזכינו רק ליום שמשי אחד
להצטייד בבוטנים לסנאים
והמון שאריות לחם לשחפים והאווזים, בגנים וליד התמזה
לקחת בחשבון בדצמבר - שעת שקיעה מוקדמת בצהריים, לפני 16:00 !
אטרקציה חדשה יחסית (יקרה) - סיבוב פנורמי באוטובוס אדום + ארוחת תה

-
לונדון עם שתי בנותמדגישה מה שכבר נאמר לפני - צפו למזג אויר קר והתכוננו בהתאם.
בנוסף, בלונדון תמיד יכול להיות גשום וסוער: כדאי להכין לכל תכנית חוץ גם תכנית פנים לגיבוי, כך שלא תתבאסו אם יש יום סוער ולא תוכלו לבלות בחוץ כמו שרציתם. ממש באותה המידה, כדאי שהתכניות תהיינה גמישות כך שאם יש יום לא גשום, להכניס אליו את החוץ שממש רציתם.
יש לכם פארק בתכנית כל יום - יתכן מאד שיהיה כל כך גשום שלא תרצו לצאת בכלל [אפילו באוגוסט, בקיץ, היו לנו כמה ימים גשומים ממש כאלו]. ככה זה באנגליה, תתכוננו מראש שלא תתאכזבו אם אתם נופלים על שבוע גשום.
אמנם בשבת אין לכם תכניות, אבל קחו בחשבון שהיא יוצאת מוקדם, ארבע חמש אאל"ט - כך שגם אם אתם שומרי שבת, עדיין יש מוצ"ש שאפשר לצאת בו, אם לשופינג ואם למחזמר ואם לטיול לילי.
-
לונדון עם שתי בנות16.50 ליתר דיוק, ומצד שני ביום שישי יש לכם בעצם רק חצי יום לטייל אם רוצים להספיק להגיע חזרה ל Garden Suburb לפני כניסת השבת.
אם רוצים לשלב קצת שופינג מבלי לנסוע למרכז לונדון, נסיעה של כמה תחנות באוטובוס 102 יביא אותכם לקניון Brent Cross.
-
לונדון עם שתי בנותשוב, תודה רבה לכולכן (מה זה, רק נשים היו בלונדון??
)אנחנו אכן דתיים, אז שעת תה לא מתאימה לנו. נישן ברחוב Turner close שזה חמש דקות הליכה מהמפסטד הית' אז בשבת נטייל שם.
לקחתי לתשומת ליבי את כל אזהרות מזג האוויר, ואשנה את התכנית בהתאם. האמת שלפני כמה שנים הייתי בלונדון בדצמבר והיה מזג אוויר ממש טוב, אבל כנראה שזה היה מזל נטו.
מחזמר - דודה שלי לקחה על עצמה, אז זה לא בתכנית שלי, אבל באמת צריך להתחשב בזה.
שופינג - לפי מה שאני זוכר המחירים לא אטרקטיביים. לא כך? אני מתכנן בעיקר מזכרות קטנות, אבל אם אני טועה אשמח שתתקנו אותי.
תודה רבה!
-
לונדון עם שתי בנותמוסיפה עוד אופציה מקורה
האקווריום , צמוד ללונדון איי...
מקסים לילדים, יש שם פינגווינים, ופינת ליטוף של כוכבי ים ועוד...
אפשר לבדוק מראש שעות האכלה.
בלונדון איי, תצפו גם בסרט בארבעה מימדים לפני שתעלו לקפסולה.
ביום שני 26.10 ערוץ הטיולים, 40 בהוט, תוכנית על לונדון ב16:30
-
לונדון עם שתי בנותאם ככה, קחו בחשבון ששבת גם נכנסת מוקדם, זה מאד מגביל אתכם בזמן הבילוי במרכז העיר.
אולי כדאי לכם לשקול להחליף את ריג'נט פארק בהמפסטד הית' - שמאד קרוב למקום הלינה שלכם, ובו יש גם אפשרות לפעילות במקרה של מזג אויר לא אוהד - kenwood house שידידותי לילדים ומשפחות.
עוד מקום שמאד קרוב למקום הלינה שלכם מוזיאון חיל האויר הבריטי RAF
לא יודעת אם הקונספט של מוזיאון בשבת רלוונטי לכם, אבל הכניסה חינם כך שאפשר להכנס גם בשבת, והמרחק הוא מרחק הליכה [חצי שעה ברגל, בערך, מהכתובת שציינת]. בכל מקרה זו אפשרות למשהו לעשות בפנים אם תחליטו שמרכז העיר ביום שישי הקצר בעייתי לכם [קחו בחשבון שהנסיעה מהעיר לפרבר אורכת שעה לפחות, לא כולל המתנה לאוטובוס+טיוב].
אצלנו גם הבת שהיתה אז בת 8 אהבה מאד [וכמובן שהבנים...] וגם לנו כמבוגרים זה היה מעניין.
עוד מקום שהילדים שלי אהבו ובפרט הבת [יש לי שתיים אבל השניה היתה פצפונת אז] - מוזיאון הילדות childhood museum
לגבי שופינג - תלוי מה אתם מחפשים ומתי אתם באים.
בדצמבר יש סיכוי לסיילים של השנה החדשה.
Brent cross הקניון שציינו לפני מאכלס כמה וכמה חנויות גדולות עם היצע גדול, כולל כל סוגי הביגוד שתרצה להעלות על הדעת, וגם טווח מסוים של מחירים בין חנויות המותגים לחנויות של מותגים פחות יקרים.
-
לונדון עם שתי בנותאוליב, מוזיאון חיל האוויר הוא מעל שעה הליכה מהכתובת שציין. לא נראה לי רלוונטי ומצדיק.
-
לונדון עם שתי בנותמבחינת קניות אתם נוסעים בתקופה די טובה לקניות (אחרי קריסמס יותר טוב) ואתם בהחלט יכולים למצוא מציאות.
ביקרתי מספר פעמים בקניון ברנט קרוס והוא יכול להיות אלטרנטיבה לא רעה לחצי היום שיש לך ביום שישי מבלי להתרחק מידי וגם לעשות קניות במקום מקורה.
-
לונדון עם שתי בנותתודה רבה על כל העצות וההערות!!

-
לונדון עם שתי בנותגם אני טיילתי עם 2 בנות בלונדון
אבל עם כל אחת לחוד.כאן תוכל לקרוא על הטיול שלי עם בתי בת ה-12.
וכאן עם בתי השניה שגם היא הייתה בת 12.
אגב הטיול השני היה אמנם בפסח אבל היה בטמפרטורות קפואות - אפילו ירד שלג יום אחד. אז תוכל להתרשם מההתנהלות.