ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול פסטיבלים באירופה!

פורום אירופה
    2
    3
    1106
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zohareuveni
      zohareuveni נערך לאחרונה על ידי

אהלן חברים יקרים!

אני ועוד 3 חברים מתכננים בחודשים מאי-אוגוסט טיול פסטיבלים באירופה.

כלומר לקנות רכב באירופה ולעבור במספר פסטיבלים שנקבעו מראש . המסלול שתכננו הוא הולנד-גרמניה-שוויץ-קרואטיה. במהלך התכנון עלו לי מספר שאלות שהייתי שמחה אם מישהו שעשה משהו שדומה לזה יוכל לעזור לי השאלות הם:

1. מה הפרוצדורה של קניית רכב באירופה? ומה הסדר גודל של קניית רכב יד שנייה? והאם זה פשוט במידה ויש דרכון אירופאי . 

2. במידה וקנינו רכב באירופה כיצד עושים ביטוח על הרכב? והאם צריך כתובת קבועה באירופה?

3. האם צריך ויזת כניסה למדינות אירופה שנככלות באיחוד? ואם כן לכמה זמן הויזה ואם אני רוצה להאריך האם מספיק לצאת ליום אחד מגבולות האיחוד? 

4. מה מחירי הדלק פחות או יותר במדינות האיחוד?

5.האם יש כבישי אגרה באירופה במדינות שהזכרתי? והאם יש דרך לשלם את זה מראש בארץ? ומה הקנס במידה ואין לי מנוי לכביש כזה?

6. האם אפשר לבטח רכב באירופה על שם 4 אנשים שונים? ואם כן האם אפשר לעשות זאת מהארץ?

ולגבי אופן הטיול עצמו ...הכיוון שלנו הוא טיול בלי הרבה ציוד תיק גב ועוד תיק גדול.. בלי הוסטלים או מלונות.. טיול ממש פרוע.. אז רציתי לשמוע אם למישהו יש המלצה על מקומות שאפשר להקים בהם אוהל והאם אפשר להקים אוהל בכל מקום ? ואם מקבלים קנסות על מקומות מסויימים שמקימים בהם אוהל.. 

עוד שאלה היא לגביי מחייה.. כמה עולה בערך לקנות אוכל באחת מהמדינות שהזכרתי.. הכיוון שלנו הוא להכי את האוכל בעצמנו... 

אשמח שתעזרו לי!! כי באמת שלא הצלחתי למצוא המלצות

אתם מצילי חיים.

אז תודה לכם אנשים טובים !!!!!!!!!!!!!!!!Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • zohareuveni
        zohareuveni נערך לאחרונה על ידי

טיול פסטיבלים באירופה!

וכמובן ששחכתי את נושא המקלחת.. אם יש המלצות למקלחת שטח.. ואיך כמה ולמה וטיפים... ושוב תודה רבהה!!!!!!!

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

טיול פסטיבלים באירופה!

כמה הערות:

1. לא צריך להוציא ויזות בדרכון ישראלי, אבל: ללא דרכון אירופאי אסור לטייל במדינות השנגן (שהם מרבית מדינות אירופה) יותר משלושה חודשים. זה לא משנה אם יוצאים ונכנסים מחדש - אסור בדרכון ישראלי יותר משלושה חודשים במצטבר בכל חצי שנה. במילים אחרות - 3 חודשים זה המקסימום של הטיול שלך. מה שכן, בריטניה ואירלנד הן לא חלק משנגן, אז אפשר להוסיף אותן וזה יאריך לך את הטיול (אם כי מדובר במדינות יקרות יחסית, כידוע).

2. פסטיבלים - מקווה שקניתם כרטיסים מראש. לרוב פסטיבלי הרוק נגמרים הכרטיסים הרבה זמן מראש, וככל שמתקרבים לתאריך הפסטיבל המחיר גם עולה.

3. בערים ממילא תצטרכו לישון במקום מסודר, כלומר באכסניה או בדירה. בקמפינג אפשר ללכת על אתרי קמפינג מסודרים. הם לא עולים הרבה ויש בהם מקלחות.

יש מדינות/מקומות/שמורות שבהן אסור להקים אוהל. צריך לבדוק את החוקים ספציפית בכל מדינה.

4. אין לי מושג לגבי קניית רכב באירופה, אבל מקנייה בארצות הברית לפני הרבה שנים קח בחשבון שלפעמים דורשים לרשום את הרכב על שם אדם אחד בלבד - כלומר, שרק אחד יהיה הבעלים. לכן קנה רק עם חברים שאתה סומך עליהם וכדאי גם לחשוב ולתכנן מראש מה עושים במקרה שמישהו רוצה לעזוב ואיך מפצים אותו כלכלית.

קנייה ומכירה לוקחות זמן, צריך להכניס את זה לחישובי הטיול. בנוסף, אם מוסיפים את בריטניה צריך גם לשלם על הנסיעה של הרכב בתעלה כדי להגיע לאי.

5. אין טעם לדבר על עלויות במדינות האיחוד. יש הרבה מדינות, ובכל אחת מחירים אחרים. שווייץ למשל יקרה רצח, פולין זולה.

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון