כמה שאלות ממוקדות על פריז
-
שלום לכולם,
בצורה ספונטנית מאוד, אשתי ואני נוסעים לפריז בעוד כשבוע וחצי ל- 4 ימים.
שנינו היינו בפריז "מזמן" ועם אנשים אחרים ואנו רוצים לחוות מחדש את העיר.
יש לי, ברשותכם, כמה שאלות ממוקדות
1. מה שעות הפעילות של שוק מופטאר?
2. מה שעות השמש נכון להיום בפריז
3. האם כניסה לפנתיאון מיוחדת וכדאית?
4. האם ניתן ללכת על גדת הסיין ממוזיאון אורסיי ועד למגדל אייפל?
האם ההליכה נעימה? בטוחה?
האם היא ממש על גדת הנהר במפלס נמוך יותר ?
באיזה גדה כדאי ללכת?
5. האם מישהו היה ב"פרומנאד פלנאטי"? - כדאי להגיע במיוחד?
תודה רבה מראש
-
כמה שאלות ממוקדות על פריזשוק מופטאר פתוח עד שעות הצהרים.
שעות האור בפריז מ07.30 זריחה ל 17.30 שקיעה מוחלטת (דמדומים מתחילים כבר בסביבות 15.30-16.00) נכון להיום,וכמובן שמתקצר כל יום קצת.
פנתיאון-מאד מומלץ!
הליכה לאורך הסיין-כן, אבל בכפוף לשעת אור ומזג אוויר( לא חושבת שמאד נעים בתקופה זו , חשוף לרוחות )
פרומנד פלאנט- נחמד (בקיץ) לא יודעת כמה נחמד בתקופה זו.
-
כמה שאלות ממוקדות על פריזלשוק מופטאר רצוי ללכת בסוף שבוע ומשם אפשר להגיע לגני לוקסמבורג במקום להגיע לטיילת הנטועה אלא אם אתם בככר הבסטיליה . היינו לפני כשבועיים ולא התרשמנו ממנה. הלכנו כברת דרך וירדנו ממנה. אם אתם בפריז ביום ראשון לכו לשוק הצפרים והפרחים ומשם לכנסית סנט שאפל המקסימה. השוק על גדת הסיין באי . הליכה למגדל אייפל תלויה המזג האויר.
-
כמה שאלות ממוקדות על פריזנדמה לי ששעות האור נדיבות קצת יותר ממה שיונית מתארת.. זריחה בשבע וחצי בבוקר, מתחיל להאיר עוד קודם לכן (אבל מי, למען השם, יוצא בשעות כאלו בעת חופשה??). השקיעה הערב היתה בחמש וארבעים, ועננים בורוד סגול עוד לאחר מכן. הדמדומים בשום אופן לא מתחילים בארבע, ודאי לא בשלוש וחצי אחר הצהרים, ובסך הכל מזג האוויר בשבועות האחרונים טוב ויפה, וכך אמור להיות גם בעשרת הימים הבאים (פרט למחר). לא רוחות, לא גשמים.
ההליכה על גדות הסן ממוזה ד'אורסה עד מגדל אייפל נחמדה בהחלט, אפשר ללכת ממש על קו המים (למרות ריח השתן בפינות שמתחת לגשרים..) או לעלות, לעבור מגדה לגדה. זה קל ופשוט, לא דברים שצריכים להערך אליהם מראש.. בחלק שבין pont de l'alma לבין הטרוקדרו שווה בעיני ללכת בגדה הימנית, לעבור על יד הלפיד של פסל החרות עם שירי הזיכרון לליידי דיי, להציץ במוזיאון לאמנות מודרנית (חלקו חינמי, כולל אולם "פיית החשמל" המרשים של דופי), לאכול משהו בפאלה דה טוקיו ולהביט לאייפל בעיניים לפני שמתקרבים אליו (כי אם באים מהגדה השמאלית יוצא שהוא פשוט מעליכם פתאום..).
-
כמה שאלות ממוקדות על פריזתודה רבה לכולם!
רשמתם שהשוק פתוח עד שעות הצהרים. למה הכוונה? 12? 14? 16?
ומה מיוחד בו בסופ"ש?
ועוד משהו קטן, ברשותכם:
מכיוון שמחשיך מוקדם יחסית, באילו איזורים מומלץ להסתובב בערב?
מסעדות, אנשים וכו'..
תודה רבה
-
כמה שאלות ממוקדות על פריזלגבי שוק מופטאר - עדיף עד 13:00 - בסופי שבוע תמיד יש יותר אנשים מה שנותן לסיור בו הרגשה עוצמתית יותר.
לגבי הערב - אני אישית אוהב את אזור מונפרנאס.
מואר - מלא אנשים - הרגשת בטחון - ויחד עם זאת לא צפוף כמו אזור השאנז אליזה בערב.
אופציות הבילויים שם טובות - מסעדות - סרטים - מועדוני ג'אז.
ממליץ לשלב עלייה למגדל לקראת חשכה - לראות את העיר והאייפל מאיר מרחוק. ואז לחפש אופציה לארוחת ערב באזור.
תהנו!