סופש חורפי לזוג ביער השחור?
-
שלום,
אני חושבת על רעיונות לסופ"ש זוגי שייתן שילוב ראוי של עיר עם סקי למתחילים.
בגלל טיסות איזיג'ט, חשבתי על נחיתה בבאזל וביקור באתר הסקי בפלדברג.
השאלות:
מישהו היה באיזור בחורף? יש מה לעשות שם חוץ מסקי? (בהנחה שנוסעים בתקופה של ינואר-פברואר)
האם יש אפשרות להתנייד בתחבורה ציבורית? היות ונהיה בלי ילדים, אני רוצה "להוריד" מבן זוגי את מטלת הנהיגה. מה גם שבחורף נראה לי מאתגר יותר.
יש המלצות? תובנות?
תודה
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?אם את נוחתת בבאזל לא ברור לי ההגיון של לסוע לפלדברג- את מתרחקת מהאלפים לאיזור עם נגישות יחסית נמוכה מבחינת תחבורה ציבורית בשביל להגיע לאתר סקי קטנטן ולא מאוד אטרקטיבי?
לחלק של העיר הייתי מציע את ציריך במקום באזל. ציריך גם הרבה יותר יפה וגם פשוט "הרבה יותר עיר" כך שבהחלט אפשר לבלות בטיול בה כמה ימים, גם בחורף.
מציריך אפשר להגיע די בקלות באמצעות תחבורה ציבורית ללא מעט אתרי סקי יפים וקטנים בשויץ, גם כטיול יום (לדוגמא UNTERTERZEN). לחברת הרכבות השויצרית יש כרטיס יומי שמשלב גם נסיעה הלוך חזור ברכבת וגם את הפס היומי. תבררו בעמדת מידע לתיירים בתחנת הרכבת של ציריך. את הכרטיס אפשר לקנות גם באותו יום ממש כך שאפשר לכוון לפי מזג האויר.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?אוקי. מודה שלא חשבתי על זה.
אבדוק את הנושא.
מצד שני- זה מעלה את שאלת העלויות. ציריך יקרה (אני בדיוק בשלבי תכנון חופשה משפחתית לקיץ לאזור אז למדתי את המחירים שם), כך שמסעדות ייקרו את העניין ובטח גם האתרי סקי.
כך שבמחשבה שניה- לא חושבת שזה מתאים לנו היות ונרצה לשמור על תקציב צנוע.
יש המלצה אחרת לאו דווקא עם טיסה לבאזל? העניין של הסקי אמור להיות בגדר "טעימה" כדי שנראה מה זה ולכן לא מטריד אותי שהאתר בפלדברג נחשב לבינוני.
תודה!
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?אולי לטוס לג'נבה ולמצוא איזה רזורט סקי באיזור שאמוני
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?מציע להתיעץ בפורום סקי. יש המון עיירות סקי באירופה שיש אליהם תחבורה ציבורית ואפשר לשלב אותן עם טיול עירוני. אולי מזרח אירופה תתאים יותר (בולגריה רומניה וכו) אם תקציב נמוך הוא השיקול העיקרי.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?סקי זה יקר. נקודה.
צריך ביגוד מתאים (לקנות, לשכור או לשאול מחברים אם יש לכם מזל), צריך לשכור מגלשיים, מגפי סקי וקסדה, צריך לקנות סקיפס (כרטיס שמאפשר עליה חופשית ברכבלים), וצריך לקחת שיעורים אם אתם מתחילים גמורים.
כמובן שצריך גם ביטוח רפואי שמתאים לסקי והוא יקר מהביטוח הרגיל.
צריך לקחת את כל זה בחשבון כשמתכננים תקציב לסקי.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?קראתי בבט'ק,ולא היה נעים לשאול לגבי התקציב.
שוויץ,תהייה יקרה.
יש טיסות לא יקרות לבאזל,אפשר להחליט שמטיילים ברוגע בין פרייבורג,ברדן באדן,קולמר והעיירות האלזתיות,שטראסבורג-בתחבורה ציבורית.
את הסקי,משאירים בצד.
טיילנו כך פעמיים בדצמבר,נכון שזאת תקופה קסומה במיוחד..אבל גם בינואר פברואר יהיה נחמד.כרטיס נסיעה,קונוס יאפשר תחבורה חינמית...
עוד אפשרות לא יקרה בכלל...
טיסה של וויז אייר לקטוביץ.ממנה עם שאטל לקרקוב.לבלות כמה ימים בעיר היפה.היא תוססת ונעימה מאוד.וכמה ימים בזאקופני.אפשר להגיע בתחבורה ציבורית או הסעה מהעיר.יש כל מיני פעילויות בזאקופני.יש פארק מים,רכבל,דוכני שווקים..
היינו בעונת סוף סתיו,רק יום אחד..זוכרת אותה לטובה.
המחייה זול מאוד,לינות לכל טעם ותקציב,קניונים וחנויות זולות...אפילו הייתי משאירה את הצטיידות בביגוד לשם..מגיע עם מה שיש מהבית.
באותו סגנון,לרומניה.רכבלים,טירות,מרכזי ערים,כיכרות...
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?חחחחח רק הרשימה שנתת לי כבר עשתה לי כאב ראש

חשבתי שאפשר לשכור הכל...
טוב אעשה שיעורי בית ואז אחזור. תודה!
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?אמנם, טיילתי בקיץ... אבל קראתי כאן סיכומי חופשות חורף ביער השחור ובאלזס.
מציעה להקדיש יום אחד לפארק אירופה, עם הופעות יפות (יש תחבורה ציבורית)... והוא מאוד מתאים גם לבילוי למבוגרים.
אם מתניידים בתחבורה הציבורית, ביער השחור - מציעה ללון בפרייבורג.
שהיא מרושתת היטב עם אופציות תחבורה, ומרחק נסיעה לא רב מאלזס שבצרפת.
היער השחור בתחבורה ציבורית ▬◄ נסיעות חינם עם כרטיס הקונוס.(את כרטיס הקונוס מקבלים ברוב הלינות, אבל לא בעיר פרייבורג)
תבדקו אפשרות לרכוש את כרטיס היער השחור
שיעניק יום פארק אירופה + יומיים אטרקציות, מרחצאות ובריכות חמות מקורות ואפילו אפשרויות שקשורות לסקי (בהר בלכן נדמה לי).. ---- תבדקו .
הכרטיס נמכר במתכונת של עם או בלי פארק אירופה (35 או 64 יורו - לכל אחד)
ניתן לשימוש במשך שלושה ימים!, לא בהכרח רצופים.
תחפשו מידע על תחבורה ציבורית ביער ובאלזס - בבלוג של עדיה ושל אמה.
אשמח לקרוא רשמים ותובנות כשתחזרו
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?מהנסיון שלי (באוסטריה) -
בגדים אפשר לשכור רק בארץ, לא באתר, מה שאומר שהם גם תופסים הרבה מקום במזוודה. אנחנו בדרך כלל נוסעים לטיולים 4 איש עם 2 מזוודות, ורק לסקי אנחנו לוקחים מזוודה שלישית עם ביגוד. ומדובר במאות שקלים לאדם (נניח סביב 400). כפפות וגוגלס אי אפשר לשכור, צריך לקנות (סיפור של כמה עשרות אירו) או לקחת מחברים שיש להם.
מתחת לבגדי הסקי צריך במינימום חולצה תרמית מנדפת (אפשר חולצת ריצה מנדפת ארוכה אם יש לכם), וגרבי סקי מיוחדות (חמות, מנדפות ועם ריפוד במקומות מדוייקים). אם קר צריך גם גטקאס מנדפים וחולצת פליז. אנחנו אוהבים גם חם צוואר מפליז, צעיף אני לא אוהבת, עלול להיות מסוכן לדעתי.
מגלשיים, מגפיים וקסדה חייבים לשכור במקום. עוד כמה עשרות אירו.
מתחילים חייבים לקחת קורס (יקר) או שיעורים פרטיים (עוד יותר יקר). תכנסו לאתר האינטרנט של אתר הגלישה בו אתם מעוניינים, ותקבלו סדרי גודל של מחירים.
בלי סקיפס אי אפשר לעלות לאתר, אז חובה. המחיר לפי כמות הימים. תבדקו באתר.
וקרם הגנה טוב עם מקדם גבוה, גם לשפתיים.
והכי גרוע בסקי, זה אם מתלהבים

-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?שלום שלום,
נשאלת השאלה, האם האנשים ממליצים כאן על דברים שבאמת עשו...
1. ההצעה שהצעתי לך היתה מנסיון אישי של יציאה ליום סקי מציריך. בכל האתרים הקטנים בשוויץ יש אפשרות להשכיר ביגוד סקי וציוד סקי כך שצריך להביא אולי את הבגדים הטרמים התחתונים, לא יותר. העלות של האתרים הקטנים בשויץ לא עולה על העלות בפלדברג ושתיהן לא בשמיים. בכל מקרה מה שמכריע פה זה הנגישות- אם ממקום הלינה לוקח שלוש שעות להגיע לאתר הסקי, ביום של 8 שעות אור, זה לא רלוונטי.
2. היער השחור מעניין בזכות הנופים שלו, הערים (למעט אולי פרייבורג) הרבה פחות מעניינות. לא רואה איך אפשר להנות מהנופים של היער השחור בתחבורה ציבורית בחורף. אם מישהו התנסה בכך וטוען אחרת - אשמח לשמוע. הטיול בתחבורה ציבורית שונה מהותית מהטיול ברכב.
3. בין ציריך לבאזל אין כמעט הבדל במחיר (לתייר). הייתי ממליץ לך לא להסתפק בכותרות ולבדוק בפועל את ההבדלים בעלות לחופשה הספציפית שלכם. להערכתי בחופשה קצרה כזאת תגלי שבסופו של דבר ההבדל הכללי בין סופ"ש בציריך לסופ"ש (נניח) בפרייבורג לא כזה גדול.
4. שאמוני יותר יקרה מציריך, פרייבורג ובאזל ביחד.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?תודה לכל המגיבים.
העלתם כאן הרבה אפשרויות שכולן מעניינות.
חוץ מהרשימה ששירלי עשתה לסקי ובאמת קיבלתי ממנה כאב ראש
, כל שאר הרעיונות נשמעים לי מעניינים.חשבתי ממש על טעימה של סקי ליום אחד- השאלה אם זה בכלל ריאלי? או שזה יותר מדיי מסורבל בשביל יום אחד? ואם זה כ"כ מסובך אז אולי הרעיון של העיירות באיזור היער השחור הוא מעניין? ואפילו הרעיון של פארק אירופה העלה בי חיוך...
נשמע מוזר ללכת לשם בלי הילדים, אבל מצד שני אולי זאת הזדמנות להנות מהפארק כמו שאי אפשר לעשות עם ילדים קטנים שכל תשומת הלב כמובן עליהם ובשבילם.
מצד שני- האם מישהו היה בסביבות ינואר באזור היער השחור? עלול להיות משעמם??
תודה
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?לטעמי האישי טעימה לסקי של יום אחד זה בזבוז זמן וכסף.
בשביל להגיע לחלק המהנה של הסקי, צריך מינימום 5-6 ימים של קורס.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?כל טיולי החורף שהזכרתי קודם, נערכו בחודש דצמבר
שזו תקופה יפה עם שווקי כריסמס בכיכרות במרכזי הערים..
אני חושבת שכדאי להתכוונן לדצמבר
ולסיים את החופשה עד 24.12 (לפני כניסת החג).
פארק אירופה יוצא לפגרה שנתית מ10.1.16 ועד אמצע מרץ.
ואולי לבחור עיר אחרת, עם תחבורה ציבורית נוחה לחופשה חורפית כמו -
ברלין, לונדון, בודפשט, פראג, מדריד, ברצלונה ועוד....
בחורף חשוב לבחור לינה מרכזית, סמוך לתחנה עם קווי תחבורה שימושיים.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?מציעה שלפני הכול תיכנסי לפורום סקי ותבדקי האם ריאלי לעשות "טעימה" של יום סקי למי שאינו גולש וזוהי התנסות ראשונית?
אם זה לא ריאלי- ממילא ההתמקדות ביעדי סקי אינה רלוונטית.
אם זה כן ריאלי (למיטב ידיעתי לא- אבל אני לא גולשת,זה רק ידע יד שנייה ושלישית) - אז תתחילי לבדוק ציוד והיתכנות.
ואז מחירים.
את שורפת מנועים על ריק בשלב זה, חבל.
-
סופש חורפי לזוג ביער השחור?כל שנה בינואר בערך,כבר כמה שנים טובות החברים שלנו בבנסקו,מי מהם לסקי ממש ומי רק למנוחה,קצת משחקי שלג,הרבה אוכל טוב,מלונות טובים..
בולכריה,יחסית זולה מאוד,אפשרות של התנסות קלה,כרכרות סוסים,סנדלי שלג,טרקטורונים,מזחלות בילוי במסעדות,וטיולים באזור.חברה שלי הצטרפה לסופש לבעלה,ללא פס סקי.
הם עושים זאת דרך BG TOURS.
לא סתם שלחתי אותך לבדוק גם את רומניה,בכיי אפשר לבלות חופשה בברשוב /או פויאנה ברשוב.פויאנה ברשוב עיירת סקי,שפעילה גם בקייץ.נופים יפים,בתי מלון ופנסיונים יפים..ואפשרות לכל שעשועי שלג.אפילו ניתן לנוע עם נהג מקומי ששוכרים לפי יום ויעד..בכל פנסיון/מלון ישמחו לארגן לכם ימי טיול סיור..
לצערי בשני טיולי אלזס כמעט ולא היה שלג.בשני,היו פתיתי שלג ופרייבורג קצת מושלגת.
מצרפת סיכום של טיול החברות שלי לקלוג',רומניה בינואר...