ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בורמה - טיפים לטיול לשבועיים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    12
    4620
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • einat44
      einat44 נערך לאחרונה על ידי

הי. אשמח לקבל טיפים חשובים לטיול בבורמה לשבועיים בערך. תחילת יוני. טיול של אמא ובת. תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .Doron
        .Doron נערך לאחרונה על ידי

שבועיים למיאנמר זה מעט מאוד .

תצטרכו לבחור לאיזה מקומות אתן רוצות להגיע .

אפשרות אחת : 

3 ימים - ינגון , 2 ימים - באגו , 4 ימים - אינלה לייק (כולל יום במערת פינדיה),4 ימים - מנדליי , יום חזרה לינגון .    סה"כ 14 יום .

אפשרות שנייה :

3 ימים - ינגון , 4 ימים באגן (כולל יום בהר פופה), 4 ימים - מנדליי , יום חזרה לינגון .

סה"כ 12 יום . תוסיפו עוד יומיים לבחירתכן .

• einat44

תודה דורון. שאלה: הגעה ממקום למקום - בנסיעה או בטיסה?

• .Doron
            .Doron נערך לאחרונה על ידי

הבעיה עם טיסות היא שלא תמיד יש טיסה זמינה בדיוק במועד שמתאם לכן .

בשתי האופציות (אם תבחרו לאמץ אחת מהן) הטיול הוא בלחץ של זמן .

אם לא תתפסו טיסה מתאימה באחד מהמעברים זה משבש את הטיול .

אוטובוסים יש כל הזמן, ובדר"כ אין בעיה של מקום .

האוטובוסים במיאנמר יוצאים מוקדם בבוקר, או שאלה אוטובוסי לילה בכמה מקרים (יוצאים בערב ומגיעים בבוקר ליעד) .

אני אישית מעדיף אוטובוסים , אבל יש הרבה שמעדיפים טיסות . הטיסות במיאנמר אמורות להיות די זולות . (לפני כשנתיים כתבו כאן בפורום שהמחירים 30 עד 50 דולר לכיוון לבן אדם) .

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

טיסות יחסכו לכן המון המון זמן ובטיול כל כך קצר זה משמעותי. אין צורך "לתפוס" טיסות, אפשר לתכנן מראש ולרכוש כרטיסים למועד המתאים. בטיול קצר אין זמן לזרום והכל ממילא צריך להיות מתוכנן . אנחנו טיילנו בבורמה לפני מספר שנים, טסנו מינגון לבאגאן, משם נסענו במכונית למנדליי (דרך הר פופה), משם טסנו לאזור אינלה לייק ומשם חזרה לינגון.  הטיסות עצמן הן חלק מהחוויה (רוב הנוסעים מקומיים) ומאפשרות ניצול מקסימלי של הזמן.

• einat44

תודה רבה לשניכם!

• omrk1
                  omrk1 נערך לאחרונה על ידי

בהחלט שבועיים הם לא זמן מספיק לחוות את כל בורמה ובמקרה הזה אולי עדיפות טיסות על פני אוטובוסים למרות שהן מאוד יקרות.

לדעתי, את ינגון אפשר לעשות ביום אחד וגם זה מיותר לדעתי, האטרקציה היחידה בה היא השוודגון פגודה ואולי יש לכן זמן אז לבקר בסולה פגודה ובמרכז העיר, באמת שאין מה לעשות בה יותר מיום.

באגו לדעתי היא נקודה חשובה בטיול (אבל לא חובה) יש בה המון פגודות, מקדשים ואתרים מעניינים שאת כולם אפשר להספיק בחצי יום על אופנוע/אופניים/טוק טוק. אנחנו הגענו בסביבות 11 בבוקר ברכבת מינגון ויצאנו לסיור עם מישהו שפגשנו שלקח אותנו לכל האתרים בסביבות 6 בערב תפסנו אוטובוס לקאלאו, אל תיתקעו בבאגו למשך הלילה אין שם מה לעשות והמלונות על הפנים.

מנדליי, לא יותר מיומיים. היא מבטיחה הרבה אבל לא מקיימת.

איפה כן כדי להתמקד? בבאגאן לפחות יומיים, אגם אינלה 2-3 ימים, תגיעו לקאלאו ותעשו את הטרק לאגם שלוקח 3 ימים ולדעתי תצפינו מעט ותגיעו לסיפו (Hsipaw) מקום נהדר לדעתי ומשם תרדו דרומה לפין או לין מנדליי ואז באגאן.

• BorisKz
                    BorisKz נערך לאחרונה על ידי

עוד משהו - תשתדלו לא לחזור ליאנגון. יש טיסות לבנגקוק ממנדליי באייר אסיה. חבל לחזור עד ינגון רק בשביל לטוס.

• odd
                      odd נערך לאחרונה על ידי

היי..... 

הייתי במיאנמר למשך חודש בדמצבר השנה..... 
                      אם תרחיבי קצת על התחומי עניין שלכן אשמח למקד אותכן כי כמו שכתבו פה שבועיים זה אחלה זמן אבל צריך לתכנן אותם מראש.....

• einat44

תודה מראש...

נהיה בבורמה שבועיים ויומיים.

נתחיל בינגון. רצינו לשלב טרק, מנזר, אינלה לייק, באגאן.

בסוף השבועיים נטוס לתאילנד. בטעות הזמנו טיסה מינגון. ננסה לשנות לטיסה ממנדליי.

אבל אם לא, ונצטרך לעשות מסלול מעגלי, יש טיפים?

הטיול מיועד לתרמילאיות. אני והבת שלי.

אשמח לטיפים..

תודה שוב. עינת

• Mati_3361928
                          Mati_3361928 נערך לאחרונה על ידי

שלום

אני טיילתי בבורמה לפני מספר שנים עם חברה מבוגרת יותר , לא תכננו יותר מידי מראש רק מקומות שהיינו רוצות לראות וכשהגענו ליאנגון מצאנו ושכרנו רכב עם נהג עם אנגלית בסיסית ועשינו איתו מסלול מעגלי .

בורמה כ"כ מעניינת גם אני הייתי רק שבועיים ומרגישה שלא מיציתי כל מה שיש.

הכל מעניין פשוט לנסוע באוטו ולהסתכל מסביב

• odd
                            odd נערך לאחרונה על ידי

אני לא יכול לכתוב לכן מסלול לפי ימים מדויקים מפני שאני לא יודע מספיק עליכן.

אז הנה כמה טיפים שאני מקווה שיעזרו:

בינגאון אפשר להיות יומיים אבל זה בערך המקסימום שהייתי נותן לה. אפשר שלושה ימים עם טיול כוכב (הלוך חזור ) לאתר שנקרא GOLDEN ROCK. לטעמי הוא עדיף על הר פופה שדי איכזב...
                            בינגאון בצ'ינה טאון יש בית כנסת מקסים ששווה לבקר בו. 
                            אם אתן בקטע של לישון בהוסטלים ממליץ בינגון על זה:http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g294191-d724 2367-r250750854-Four_Rivers_Hostel-Yangon_Rangoon_Yangon_Reg ion.html#REVIEWS
                            ואם אתן כן הולכות אליו בבקשה תמסרו דרישת שלום חמה לבעלים מאוהד מישראל. 

על באגו תוותרו... יש מספיק פגודות בבורמה והעיר עצמה לא משהו. 

נסיעה מיאנגון לקאלו זו נסיעה של כמה שעות טובות (כל הנסיעות במינאמר ארוכות). יצאתי אני חושב באזור 18-19 והגעתי לשם בערך ב-0300 - 0400. אם אתן רוצות להתפנק תזמינו דרך המקום שתישנו בו בחברה שנקראת JJ EXPRESS. נסיעה תעלה בערך 20 דולר.

הטרק מקאלו לאינלה שווה ביותר וממש לא קשה (המדריך שלנו היה בן 50+) .קחו את הטרק של השלושה ימים. קחו בחשבון שהלינה בלילה הראשון היא בבית בכפר ובלילה השני במנזר. בשניהם התנאים בסיסיים לגמרי ומגבונים לחים יהיו שימושיים ביותר.  חשוב שתיבחרו מדריך שיודע אנגלית. אני ממליץ על ג'יימס שיוצא מאכסניית גולדן לילי. 

בעיר עצמה אין יותר מדי מה לעשות ובעיקר משמשת כנקודת יציאה לאגם (אבל יש כמה סיורים).

אגם אינלה נחמד מאוד אך אין באזור שלו יותר מדי מה לעשות. האטרקציה הכי גדולה שם היא יקב אלא אם כן אתן לא מגיעות מהטרק ואז תוכלו לשוט בין הבתים על המים. 

באגאן זה למעשה שלוש ערי כפר  שבתוכן וביניהן מלא מקדשים/פגודות ומערה מרשימה. לצערי האזור ממסוחר לגמרי אבל בטיול רגוע הייתי נותן לזה יומיים. 

מנדלי זו סתם עיר גדולה (השניה בגודלה במדינה) אבל ממנה יוצאים טיולים טובים למשל לU BEIN BRIDGE  או ל MINGUN. אפשר לבלות בה בכיף יומיים ואפילו יותר.

טיפים כללים:

תרגישו חופשי להחליף כסף בשדה התעופה. השער מצויין.

כשאני הייתי בקושי היה אינטרנט למשל בבאגאן היה לי אינטרנט רק ב-1700 ורק לכמה דקות. 

כל הנסיעות הבין עירוניות ארוכות והזמנים הם להמלצה בלבד. לעיתים הנהגים יעצרו סתם כי בא להם. 

מקווה שלא חפרתי יותר מדי, אני יכול לכתוב עליה שעות. אשמח לענות לכל שאלה.

אוהד

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון