לפעמים חלומות מתגשמים...
-
לפני ארבע שנים כמעט, יונית התחילה שרשור נחמד, על תכניות טיולים שנמצאות במגירה.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1166337/prevloaded -1/start-
כתבתי שהייתי רוצה ללמוד איטלקית בפירנצה...
אז השנה הגשמתי את החלום. במרץ, ביקרתי בפירנצה, כטיול, ועכשיו חזרתי משבועיים של לימוד איטלקית בבית ספר לשפות ברומא...
זה לא היה הפעם טיול תיירותי מבחינתי, רוב היום עבר בבית ספר, עם חוויות מסוג אחר, והיה לי גם צורך במנוחה ולכן עשיתי לעצמי הרבה הנחות, וכמעט לא ביקרתי במקומות "שצריך". גם הייתי כבר בעבר ברומא, אז לא הרגשתי שאני חייבת. השלמתי כמה חוסרים מהטיול הקודם, וזהו, לכן, לא אוכל לשתף הפעם בטיפים ותיאורים של העיר, אולי רק כמה תובנות.
זו גם היתה החוויה הראשונה שלי עם airbnb והיא היתה מוצלחת, ואעלה בהמשך קישור לדירה הנעימה ליד הקולוסיאום שבה התגוררתי.
מקווה שכולכם הגשמתם ותגשימו את החלומות...
-
לפעמים חלומות מתגשמים...איזה כיף לך תמי שהגשמת . ברכות !!!
בבקור שלנו ברומא בקיץ האחרון פגשנו צעירה נחמדה שהלכה עם זה טיפה יותר רחוק ולמדה שנה איטלקית באיטליה .. בסוף נשארה שם להדריך ישראלים בותיקן ...
אז אני מניחה ( טועה ? ) שזה לא יהיה הג׳וב הבא שלך אבל יופי שהגשמת ויכלת לאוורר את החלום מהמגרה.
אשמח לשמוע עוד
התאוששות קלה
איריס
-
לפעמים חלומות מתגשמים...ועוד משהו... נכנסתי עכשיו לאשכול ההוא מלפני ארבע שנים וראיתי שלא השתתפתי . היה לי טיפה מוזר כי יש לי הרבה חלומות . עיון חוזר בתאריך הראה לי שבדיוק היינו בארהב מגשימים כמה חלומות כולל משחק nba לבן שמאד רצה .
אז שלא נפסיק לחלום ואשמח לשמוע עוד על החוויה האיטלקית
איריס
-
לפעמים חלומות מתגשמים...תמי,
איזה כיף שהגשמת את החלום שלך

וכיף גם שחזרת לשתף אותנו
להרבה הגשמת חלומות לכולנו

תודה
לימור
-
לפעמים חלומות מתגשמים...אז עכשיו תוכלי לתרגם לנו את כל הרפורטים שמקבלים באיטלקית צחה אחרי השכרת הרכב?
איזה כיף לך!!!!
-
את והחלום שלך ממש השראה בשבילי. הייתי מתה לשמוע ממך חוויות, לא כטיפים לרשום וליישם אלא דברים קטנים שקרו לך, מחשבות והגיגים, משהו אישי... אני יודעת שאת בן אדם מאוד צנוע וחסכן במילים. רק שתדעי.
-
לפעמים חלומות מתגשמים...היי תמי,
כל הכבוד
את נותנת כאן השראה...אשמח לקרוא קצת יותר
וברוכה השווה!
-
לפעמים חלומות מתגשמים...וואיי תמי, איזו אלופה

כל כך כיף לחלום ועוד יותר כיף להגשים

יופי שחזרת לספר, וגם אני אשמח לשמוע חוויות.
מקווה שהשאיר לך טעם של עוד...
אורה
-

שמחה בשבילך. ברכות גם ממני (והיה נחמד ומעורר נוסטלגיה לחזור לאשכול ההוא).
המשך שבוע טוב.
-
לפעמים חלומות מתגשמים...איזה כיף תמי!!! את באה בדיוק בזמן כחיזוק לחלום ישן שלי - שבוע רגוע בלי הרבה מאמץ...
וחזרתי לקרוא באשכול הקודם... פוקושימה נשטפה שם וכמה מים זרמו כאן מאז.... כנראה שמדי פעם צריך להזכר בחלומות ישנים...
רבקה
-
לפעמים חלומות מתגשמים...תודה לכולן על התגובות המעודדות! היה כיף לקרוא!
יונית - בשביל לקרוא ולהבין דוחו"ת, אצטרך לחזור לעוד שבוע שבועיים להשלמת לימודים...

זיוה - התגובה שלך בהחלט מעודדת אותי לכתוב כמה הגיגים.
יקח לי עוד זמן לעכל את החוויה, ולדייק בה יותר, אבל אני יכולה כבר לומר שאלו היו שבועיים שהיו כמו זריקת מרץ וחיות עבורי.
עשיתי דבר שלא עשיתי מעולם. חייתי והסתדרתי לא רע כמעט שבועיים בעיר זרה, לא פשוטה, כשאני אדון(ית) לעצמי. השתחררתי מהמחויבויות לעבודה ולמשפחה בשבועיים הללו. לא הייתי צריכה לנהל בית, או כמו בחופשות אחרות לנהל את הטיול של המשפחה, או בכלל להשביע רצונו של מישהו חוץ ממני.
כבר בכך היה דבר שהיה נחוץ לי כמו אויר לנשימה.
בנוסף, הלימוד בבית הספר סיפק אתגרים ממשיים. גם אתגרים אינטלקטואלים - כי לימוד שפה בגיל מבוגר זה דבר קשה (רק אומר שאם הגיל הממוצע בבית הספר הוא 27, העליתי אותו לא מעט...
) וגם אתגרים של מפגש עם אנשים מכל העולם. בכתה ישבנו ממש כמו בהתחלה של בדיחה, שוויצרית, אוסטרי, גרמני, ספרדי, ישראלית, הולנדית ושוודית, וזה רק חלק מהמגוון הגדול של תלמידים בבית הספר.שיטת הלימוד מחייבת הרבה אינטאקציה בין התלמידים בכתה. המורים נותנים נושא שצריך לדבר עליו בזוג, כגון ספרים אהובים, סרטים מומלצים, זכרון מבית הספר, וחוץ מתרגול האיטלקית, השיחה נותנת חלון לחיים במקומות אחרים. גם כשהמורים עצמם - מי יותר ומי פחות - סוטים קצת מהתכנית ומשתפים במחשבות על פוליטיקה, על אוכל, על רומא, זה מעניין ומלמד.
התלמידים ברובם צעירים, וגם האינטראקציה הזו איתם דורשת התמודדות...
הייתי חוזרת בערבים לדירה מותשת, אך מלאת חיות, ולאחר מנוחה קצרה יוצאת לשוטט באיזור הסמוך לדירה ששכרתי ששמו מונטי, איזור עם רחובות קטנים ובהם המון גלידריות, פיצריות, מסעדות, בתי קפה. תמיד הומה אדם, ואף פעם לא היתה לי הרגשה של חשש להסתובב שם לבד.
בהמשך אעלה גם קצת תמונות.
-
לפעמים חלומות מתגשמים...תמי מילה אחת - שאפו. ועוד מיליון מילים בערך להביע את התלהבותי. גם מהחלום וגם מהגשמתו. נורא בא לי ללמוד יידיש, חולמת על זה כבר המון המון שנים ולא מצליחה למצוא מדינה שבה מלמדים
ועוד משהו, חותמת בשתי ידיים על זה שחלומות לא צריכים להישאר במגירה. צריך להגשים אותם ורצוי כמה שיותר מהר. הנה הבוקר התיישבתי על תוכניות הטיול לשמורת סרנגטי. אז הרבה תודה על החיזוק.
אלונה
-
לפעמים חלומות מתגשמים...שאפו נישמע שווה ביותר
-
לפעמים חלומות מתגשמים...אלונה - אם זה לא היה בציניות - אז ישראל היא המדינה והיתרון כאן הוא שנותרו עוד כמה אנשים כאן שאפשר לתרגל איתם דיבור...
רבקה
-
לפעמים חלומות מתגשמים...וואו, איזו חוויה

כל הכבוד

-
ואם לא נחלום את זה איך זה יקרה ?כמה נחת, כמה נחת

וממש תודה ש"העזת" לספר. ואוי ואבוי אם תשכחי איזה פרט פיקנטי.
גם ממעוף הארבע שנים, מאד מתחברת לחלום.
חלום שלי מהבוקר, ובואו תחלמו איתי יחד, שאיזי ג'ט אהובתי תסיט את כל הטיסות המתוכננות שלה לבקרוב משראם א' שיח, (מאחר וכניראה תבוטלנה, ומאחר וישנם מטוסים המתוכננים והשמורים להגעות הללו) נגיד.....לתל-אביב, ו"תפיל" עלינו מהרגע להרגע כמה וכמה יעדים לנסיעת סתו/כריסטמס, במחירי הפתיחה האהובים עלינו

-
ואם לא נחלום את זה איך זה יקרה ?תמי
שאפו

כל הכבוד

-
ואם לא נחלום את זה איך זה יקרה ?תמי,
כל הכבוד לך שלא ויתרת על החלום. החלום שלי גם קשור לאיטליה-לחרוש את כל המדינה לאורכה ולרוחבה וללמוד תוך כדי את השפה, בקיצר להישאר במדינה הזאת כמה שיותר זמן. לכן משאירה אותו לתקופה שאצא לפנסיה

שאפו ענק ומחכה לפרטים
מרינה