ויטנאם בשבועיים
-
היי,
אני מצטרפת בדצמבר לחברים שמטיילים בויטנאם ומתחילים כשבוע לפניי מהצפון. אני אהיה בויטנאם כשבועיים ומסיימת את הטיול בויטנאם בהוצ'ימין.
האם כדאי להתחיל בהאנוי ולרדת להוצ'ימין במהלך אותם שבועיים או להתחיל מלכתחילה בהוצ'ימין? האם הדרך מהאנוי להוצ'ימין כוללת את מוקדי העניין בויטנאם?
תודה!
-
ויטנאם בשבועייםהיי מאיה,
טיילתי לפני כחודש בויאטנם ולפי דעתי החלק היפה ביותר במדינה הוא הצפון. אנחנו טיילנו במשך שבוע בצפון בין עיירות וכפרים ובסוף השבוע הגענו לבאקה ולסאפה.
אם את רוצה להספיק עוד מקומות, כדאי לך לפחות לנסוע לערים האלו ולטייל באזור.
הערים במרכז ויאטנם (דונג הוי, דנאנג, הואה) וכדומה הן עיירות נופש עם חופים והאווירה שם היא קצת כמו אילת עם המון בתי מלון, רחובות של חנויות, מסעדות ובתי קפה. אנחנו עשינו שם עצירה של שלושה ימים כדי להירגע והיה כיף מאוד. עם זאת, אם את רוצה להספיק יותר לטייל, הייתי אומרת לך לוותר על המרכז ולהתמקד יותר בצפון.
מקווה שעזרתי

-
ויטנאם בשבועייםבשבועיים יש מספיק זמן גם להוי אן וגם לסייגון ודלתא של המקונג
-
ויטנאם בשבועייםאני בכל מקרה צריכה לסיים בהוצ'ימין כך שאני צריכה להדרים מתישהו. שווה לדעתך להתחיל בהאנוי ולעלות צפונה ולסיים את הטיול בהאנוי עם נסיעה באוטובוס/רכבת להוצ'ימין (כי רק משם יש טיסה למיאנמר), או לנסות לרדת ישירות מהאנוי דרומה ולבלות בעיקר בדרום?
המון תודה על העזרה!
-
ויטנאם בשבועייםאם את רוצה לעסוק במשך שבועים באריזה צ'ק אין וצ'ק אאוט "עשי " את כל ויטנאם בשבועים.
אם את רוצה לטייל ממש אז שבועיים רק לצפון.
אבל כיוון שזה בדצמבר בידקי בתכנונים שלך היטב את מזג האוויר בתקופה הזו במפרץ הלונג - שיכול להיות ערפילי וסוער.
ובסאפא שעלול להיות קר ומושלג.
והכיני לך אלטנרנטיבות
הנוי
מפרץ הלןנג(תלוי במזג אוויר)
סאפא (תלוי במזג אוויר )
הואה
הכי דרומי זה הוי אן. -אם את מבקרת בסאפא ובמפרץ הלונג.
באם מזג האוויר יהיה גרוע בסאפא ומפרץ הלונג סעי לדאלאת דלתת המקונג וסייגון
אם טיסתך אינה ניתנת לשינוי ואת חייבת לחזור דרך סייגון אז יש טיסות מהנוי ומדאנאג (כ 40 דקות מהוי אן)
רכבת מדאנאנג - נסיעה של יום ולילה.
-
ויטנאם בשבועייםלקרוא לדאנאנג והואה עיירות נופש ולהקביל אותן לאילת זו בדיחה.
-
ויטנאם בשבועייםמהאנוי לסייגון מומלץ לטוס. נסיעה באוטובוס לא נעימה ומתישה