טיול טבע ברומניה כמה ימים באפוסן
-
שלום לכם
אני מתכנן באביב טיול של יותר בטבע ופחות בערים בין השאר מספר ימים בשמורת האפוסן שאלתי האם נדרש רכב 4X4 או שגם רכב "רך" יעשה את העבודה
ההפרש משמעותי בעלויות השכרה
אשמח לתשובת בעלי ניסיון
תודה
-
טיול טבע ברומניה כמה ימים באפוסןרבותינו אמרו שאין דרך שרכב שכור לא נוסע בה.
אני נסעתי באפוסן ברכב רגיל. על הדרך העולה למערת הקרח סקרישוארה עבדו. לדעתי זה צריך להיות היום כביש רגיל.
חציתי את הרכס מאלבק להודיין ללא כל בעיה. נוסעים כשגלגל אחד במרכז הדרך והשני ממש בשוליה כדי להתחמק מהחריצים העמוקים אותם חורצות משאיות העצים הנעות למנסרות.
הבעיה היחידה היא בוץ.אם הגשם לא היה מיוחד בעצמתו לא צריכה להיות בעיה.
רנצי
-
טיול טבע ברומניה כמה ימים באפוסןאחרי תשובה כזו הייתי לוקח 4X4
-
טיול טבע ברומניה כמה ימים באפוסןתודה,מתי היית שם ?
-
טיול טבע ברומניה כמה ימים באפוסןשלום דוד !
- עניתי לך לגבי שאילה דומה לפני כחמש וחצי שנים , אך נעלמת מבלי לענות חזרה .
- ראנצ'י היה ברומניה לפני הרבה שנים. גם אני בשנת 2006 נסעתי באותו האזור ורב הכבישים לא היו סלולים.
- היינו באפוסני באוגוסט 2013 ורב הכבישים כבר היו סלולים. לנו בכפר GARDA DE SUS ומשם נסענו בכביש טבעתי סלול עד מהרת סקארישוארה. אומנם שיטת הסלילה של הרומנים היא עם בטון ומרגישים את החיבורים כמו ברכבת שנוסעת על פסי הרכבת, אך ניתן לנסוע 70-80 קמ"ש.
- הנוף עד המערה יפה מאוד כנ"ל גם הירידה למערה אך הקרחון איבד המון מהיקפו והיה קצת מאכזב. דבר חשוב מאוד, אם תבקרו בקרחון סקארישוארה רצוי לשמור מרחק מהשרותים שליד הקופה, פשוט שומר נפשו ירחק מהזוועה הריחנית הזו !!!
- לא יודע מתי באביב הטיול ומה הרכב המשתתפים, אך ניתן ללא בעיות מיוחדות להסתפק ברכב רגיל, רק עם מרווח גחון גדול.
- לאחר יום גשום נסענו לטייל במפל פאטרוחאישטי עם רכב גדול 9 מקומות ולא היו בעיות אפילו בכביש הלא סלול. בגלל השיפוע המים פשוט מתנקזים ולא מצטברים.
- מצרף לך כאן את מפת איכות כבישי רומניה מעודכנת לספטמבר 2015 .
-
טיול טבע ברומניה כמה ימים באפוסןהיי נו באפוסן באוגוסט 2014..
רכב רגיל..הדרכים סלולות..פרט לקטע כורכר עביר ביותר..
CASADORINA...בגוגל.נקי נעים טעים חצי פנסיון כ180 שח לזוג!!!
רצוי להזמין מראש!ומשם טיולי כוכב ..אזור מדהים לטיולים בכל אורך וזמן.
-