חוף מערבי ארהב
-
שלום, מתכננת טיול לחוף המערבי להלן המסלול-
שישי-הגעה ללוס אנגלס
שבת-מגיק מאונטן
ראשון- טיול בלוס אנגלס, כוכבים, בברלי וכו'...(ערב חג עם משפחה)
שני-פיזמו ביץ אופנועים והמשך למונטריי, לינה במונטריי
שלישי-פוינט לובוס, דרך 17 מייל הגעה לסן פרנסיסקו
רביעי-סן פרנסיסקו
חמישי-סן פרנסנסקו אחה"צ נסיעה ליוסמיטי
שישי-שבת ראשון-יוסמיטי
שני- שלישי-רביעי- וגאס
חמישי-שישי-שבת-סן דייגו (עולם הים/ ספארי חיות)
ראשון עד שבת- דיסנילנד יומיים, יוניברסל סטודיו וביקורי משפחה/קניות
אשמח להערות על המסלול.
כמו כן, לא פתורה לי הדרך מפיזמו ביץ למונטריי ומשם לסן פרנסיסקו
האם יש שם עוד משהו שפיספסתי? האם סדר הדברים בכביש 1 נכון?
(לא רוצה ללכת להרסט קאסל כבר הייתי).
תודה רבה.
-
חוף מערבי ארהבהי,
מנסיון הטיול שלנו בספטמבר האחרון (עדיין לא סיימתי לכתוב את סיכום הטיול..)
נראה לי שביום שני יהיה מאד קשה לעשות אופנועים בפיזמו ביץ ולהגיע למונטריי.
מציעה ללון באותו יום במורו ביי - מקום מקסים.
למחרת לנסוע עם עצירות בכביש 1 ולהגיע ללינה במונטריי.
ממליצה להוסיף יום נוסף לסן פרנסיסקו.
ליוסמיטי - יומיים - יום אחד בעמק ויום אחד למעבר טויוגה - לינה בממות'
למחרת נסיעה ממות' לווגאס שזו נסיעה ארוכה מאד ודובר עליה רבות בפורום.
ווגאס - שלושה ימים
דיסנילנד ויוניברסל - בשום אופן לא בימי שבת וראשון !!!
קניות - אפשר גם באאוטלט בדרך מסן פרנסיסקו ליוסמיטי - ליברמור - מעולה
אפשר גם בקרמילו כשיוצאים מלוס אנג'לס לפיזמו
כמובן באאוטלטים של ווגאס.
הייתי מקדישה יום או חצי יום לסנטה מוניקה לטיילת.
ואז מורידה זמן מלוס אנג'לס.
פוריה
-
חוף מערבי ארהבמה ההרכב? את לבד או חלק מקבוצה גדולה יותר?
מה העיתוי - הזכרת איזשהו חג. איזה?
הטיול הוא רק מה שכתבת או שיש עוד חלקים בטיול?
אני מבין שזו לא פעם ראשונה באיזור אז אולי את יודעת ומכירה, ואולי כבר היית בכל מני מקומות ולכן הסדר שלך הוא לא "קלאסי". אז אולי מה שאני כותב פחות רלוונטי.
אם מגיעים ללוס אנג'לס מישראל ביום שישי, יהיה קשה יחסית ללכת בשבת לפארק שעשועים. עייפות, ג'טלג, ואולי סידורים עשויים להפוך את היום הזה לפחות יעיל.
מה גם שמדובר על סוף שבוע שבו מטבע הדברים יותר עמוס.
הנסיעה מלוס אנג'לס לפיזמו לוקחת כמה שעות טובות. את בטוחה שתספיקי את כל מה שאת רוצה?
יום וחצי בסן פרנסיסקו - מעט לטעמי. הייתי מוסיף עוד יום.
הזכרת 3 ימים בוגאס. אני מניח שחלק ניכר מהיום הראשון מוקדש לנסיעה מיוסמיטי?
ובאופן דומה הזכרת 3 ימי סן דייגו - רוב היום הראשון מוקדש לנסיעה מלאס וגאס
-
חוף מערבי ארהבאנחנו זוג+ 2 ילדים וזה הטיול כולו
למה הסדר לא קלאסי?
מלוס אנגלס לפיזמו ראיתי בגוגל מפס 2.5 שעות ומפיזמו למונטריי 2.5 ש' לדעתך לא אספיק אם אצא מוקדם בבוקר?
תודה
-
חוף מערבי ארהבמלוס אנג'לס לפיזמו בשעתיים וחצי בתנאים אופטימליים - אולי.. אך כידוע, לוס אנג'לס ידועה בפקקי התנועה שלה כך שלא הייתי בונה על זה. 3.5 שעות נשמע לי יותר הגיוני. בכל מקרה, יש עוד מה לראות בדרך מפיזמו למונטריי (למשל ג'וליה פייפר, לימקין), וגם בדרך מלוס אנג'לס עד פיזמו (סנטה ברברה). אם תשאירו הכל ליום אחד, לא תספיקו וחבל. מצטרף להמלצה ללון במורו ביי, ואם תבחרו באופציה זו, תוכלו לבקר בפוינט לובוס ודרך ה17 מייל כבר ביום שלמחרת ואז להגיע לסן פרנסיסקו יותר מוקדם ביום השלישי.
-
חוף מערבי ארהבאם המטרה רק להגיע מנק' לנק' אז בשעתיים וחצי המשימה תושלם.
וזה אם אתם יוצאים לדרך מ- L.A לפני שבע בבוקר, אחרי 7 הכביש
הופך ל- ״מגרש חנייה״ ואז תוסיפי לגוגל עוד 40% זמן.
מסאן סיימון ועד מונטרי זהו החלק המרשים ביותר של כביש 1.
הכביש צר ומתפתל והנסיעה בו מאוד איטית גם ללא עצירות.
מומלץ לא להיקלע בחשיכה.
-
חוף מערבי ארהבעדיין לא כתבת מתי הטיול. וגם לא מה גיל הילדים. אני מניח שהם יחסית גדולים לפי הפארקים שבחרת...
באופן כללי לזמנים שגוגל נותן צריך להוסיף לפחות 20%. גוגל נותן זמני נטו לחלוטין של נסיעה רציפה. לא כולל עצירה למילוי דלק או שירותים, וודאי שלא כולל עצירות ארוכות יותר כמו ארוחות, טיול וכו'. לא כולל סטיות מהדרך בכוונה או התברברות בטעות (אפילו עם GPS לפעמים מפספסים פנייה במחלפי הענק של לוס אג'לס), או סתם עצירה כי ראינו משהו מגניב (נוף, חנות וכו'). לא כולל חניה וחיפוש חניה או הליכה אל/מ החניה. לא כולל זמן אם צריך להעמיס את הרכב או לפרוק אותו. וכמובן מניח נסיעה מהמקום שאמרנו לו שהוא לא בהכרח המלון שבחרנו אלא נקודה במרכז העיר.
וכמובן כמו שהוזכר פקקים, פקקים, פקקים...
אז אני בספק אם נסיעה כזו לפיזמו תיקח לכם שעתיים. וחצי.
אני בספק אם תצאו לדרך בשעה שבע כמו שהוזכר פה. בין היתר זו נסיעה ראשונה רצינית עם המזוודות (למעט הנסיעה משדה התעופה). לוקח כמה דקות להעמיס את הרכב לנסיעה. בהמשך הטיול תהיו מתורגלים יותר, אבל פעם ראשונה זה יותר איטי.
כשמתכננים את לוח הזמנים אני תמיד טוען שצריך לנסות להיות ריאלי לגבי לוח הזמנים. נדיר (אם כי קורה) שדברים לוקחים פחות זמן ממה שתכננו. נפוץ שזה לוקח יותר.
ריאלי בזמן שבו אפשר להתגלגל החוצה מהמלון בבוקר. יש משפחות שאצלן זה לפני 7 בבוקר, אבל יש גם הרבה משפחות שאצלן זה אחרי 9.
ריאלי בתוכניות הארוחות שלי. האם אוכלים במלון לפני שיוצאים? או קונפלקס בחדר? או שעוצרים איפשהו (אפילו עצירה בסופר ללחם/מאפים ומשהו בצד זה לוקח זמן)? ומה עם ארוחות צהריים/ערב או אחרות?
ריאלי בשעה שאני רוצה להגיע למלון בערב, בשקלול שעת השקיעה, שעות הפתיחה של המקומות שהייתי, האם זה לפני או אחרי ארוחת ערב, האם רוצים עוד לצאת מהמלון אחרי שמגיעים (לארוחה/בילוי), כמה זמן לוקח לכולם להתארגן לשינה (כולל מקלחות וכו' - בייחוד אם ישנים כולם בחדר אחד עם מקלחת אחת ושצריך להתלבש בשירותים משיקולי פרטיות).
ריאלי לזמן שלוקחים הזמנים האפורים - סופר, כביסה, ועוד
ריאלי לזמן ולשעות היום שצריך לתת לילדים להיות תקועים בטלפונים/מחשבים לשמור על קשר עם הארץ. והאם זה על הבוקר או מאוחר בלילה (הפרשי שעות)
וכו' וכו' וכו'
-
חוף מערבי ארהב- לאחר תיקוניםאוקיי עשיתי התאמות לפי מה שנכתב לי פה, על כביש 1 מספיק לי איפה שאני עוצרת.
מגיק מאונטן הילדים בני 12+11 מאד רוצים
יוסמיטי לא ככ מבינה איך עובדים שם הדברים שלא בוואלי ללא ההסעה המאורגנת לאן קל וכדאי לנסוע?
תודה רבה על כל הטיפים אשמח להערות אם יש

1
נחיתה בLA
2
מגיק מאונטן
ערב רה"ש 3
סופש בLA טיול בלוס אנגלס-כוכבים/תאטרון סיני/מוזאון ספר השיאים גינס/קודאק/בברלי הילס/רודאו דרייב-ערב חג
4
פיזמו ביץ כביש 1 טרקטורונים/נקודות תצפית 10 קמ אחרי הרסט קאסל PIEDRAS BLANCAS מושבת פילי ים/ שמורת פוינט לובוס לבוא מוקדם או אחרי 15.00מסלולים-Sea Lion PointTrail/ מונטריי(נחמד במזח דייגים) וכרמל
5
פוינט לובוס(אם לא הספקנו)/כביש 17 מייל מכרמל למונטריי/נסיעה לסן פרנסיסקו/רחוב לומברד/צייטנה טאון/טווין פיקס תצפית
6
אלקטרז/רציף 39/גשר הזהב/פארק גשר הזהב-סאגווי/ליטל איטלי
7
סקויהMuir Woods/סוסליטו/ לינה ביוסמיטי
8
יוסמיטי
9
יוסמיטי
10
יוסמיטי+ נסיעה לווגאס
11
הובר דאם
12ערב כיפור
וגאס
כיפור13
וגאס
14
נסיעה מוקדם! לסן דייגו- לגו לנד(יש לי כרטיס אז כמה שנספיק) העיר העתיקה
15
עולם הים
16
ספארי חיות נסיעה ללוס אנגלס
ערב סוכות17
מנוחה
18
יוניברסל (10-18)
19
דיסני
20
דיסני
21
וניס ביץ/ מזח סנטה מוניקה/השלמת קניות
22
יום בLA
23
טיסה חזרה
-
חוף מערבי ארהב- לאחר תיקוניםסגרת בתי מלון?
אני מחפשת לאפריל בערך טיול זהה והם נורא יקרים.
בואגס סגרתי ניו יורק
ל.א. ?
סן פרנססיקו?
סליחה על הבורות מה זה מגיק מהונטן?
-
חוף מערבי ארהב- לאחר תיקונים -
חוף מערבי ארהב- לאחר תיקוניםהזכרת את החגים
יש להם איזו משמעות מבחינכם?
ארוחה משפחתית? מנוחה? משהו אחר?
והזכרת ביקורי משפחה - גרים אצלהם? גרים במלון ומבקרים אותם כמה פעמים? מבקרים הרבה?
אני שואל לא (רק) כי אני חטטן אלה כי זה משפיע על הטיול.
ביקור משפחתי עשוי לגרור הרבה שעות עם המשפחה. זה יכול להיות נהדר, אבל זה פחות זמן לטיול.
אם באים לארוחת חג משפחתית, אבל בפועל ישנים בצד השני של לוס אנג'לס, אז מגיעים למלון אחרי חצות, וזה משפיע על היכולת שלנו לקום מוקדם למחרת
אם יום כיפור גורר צום מנוחה, אולי יהיה קשה לעשות את זה בוגאס, ואם בכל זאת וגאס אולי צריך פשוט להוסיף עוד יום.
-
חוף מערבי ארהב- לאחר תיקוניםהזמנתי בתי מלון 200 דולר ממוצע ללילה
הזמנתי הכל בבוקינג חוץ מביוסמיטי שם הזמנתי בתוך הפארק
מגיק מאונטן זה לונה פארק רק של רכבות הרים משהו מטורף- לבני נוער בעיקר