קמפינג
-
שלום לכולם
ממה שאני קורא פה וגם ממספר כניסות לאתרי קמפינג במערב ארצות הברית,אני מבין שלא בכול קמפינג או אפילו ברובם אין מקלחת???
איך אמורים להתקלח אחרי טרק מיוזע?
הבנתי שיש מקומות שאפשר להיכנס להתקלח בתשלום,אבל אחרי יום טיול בשעה 18:00 להתחיל לחפש מקום להתקלח נראה לי קצת באסה.
באמת הגיוני שבמדינה כמו ארצות הברית אין מקלחות בקמפינג?
-
קמפינגיש רמות שונות של קמפינגים וגם מחירם בהתאם- יש קמפינגים בחינם, ואז אתה צריך לאלתר מקלחת - יתכן ובתחנות דלק בסביבה יהיה או דרך תשלום לבריכה בישוב הקרוב וכיוב'. בקמפינגים מסודרים יותר ממשלתיים וכו'- לרוב יש מקלחות במבנה המרכזי- אני זוכר כאלו למשל בברייס, באגם פאוול, בכביש מספר 1 ובחלק מהשמורות היותר קטנות. ויש גם כאלו ללא מקלחת- בד"כ אם אפשרי לעשות הזמנה באתר מראש- אתה רואה מה הוא מציע. יש גם קמפינגים פרטיים- ולהם ברוב המקרים יהיו מקלחות, למשל ברשת KOA.
-
קמפינגברוב הקמפינגים שבתוך הפארקים אין מקלחות, למעט הקמפינגים הגדולים יותר (כמו בילוסטון או קולטר ביי בטיטון). בקמפינגים הפרטיים יש מקלחות. מה עושים אם אין? אם חם - רוחצים באגם הקרוב. אם לא חם, אני משתמש במגבונים לחים במקומות אסטרטגיים... לא אידיאלי אבל זה מה יש.

-
קמפינגגם אני קראתי פה דיווחים על קמפינגים בלי מקלחות. קצת הופתעתי.
בטיול קמפינג של 4 שבועות שעשינו במערב ארה"ב עברנו בכל מיני סוגים של קמפינגים - כאלו בתוך השמורות ושל השמורות, למשל בברייס או גליישר, וגם פרטיים (KOA וגם כמה מקומיים, כמו אחד ליד פארק ציון). בכל הקמפינגים שהיינו בהם, ללא יוצא מן הכלל, היו מקלחות במרחק הליכה קצר מהאוהל. בחלקם אפילו היתה בריכה. אז אולי היה לנו מזל?
כל המקלחות ללא יוצא מן הכלל היו ברמת נקיון גבוהה עם מים חמים בשפע. ובכולן היו דלתות כפולות (פרטיות מלאה).
-
קמפינגתודה רבה לכם
-
קמפינגאני מניח שזה עניין של מיקום, גודל ופופולריות האתר. לגבי הקמפינגים בתוך הפארקים - בגליישר רק ב Rising sun Campground יש מקלחות, בכל השאר אין. גם בקמפינגים באולימפיק, Rainier, קרייטר לייק, ארצ'ס וקניונלנדס אין מקלחות. בחלק מהקמפינגים הקטנים בפארקים אין אפילו מים זורמים, ויש רק שירותים כימיים. בקמפינגים הפרטיים יש מקלחות ואפילו בריכות וג'קוזי ברובם.
-
קמפינגתגיד איפה אתה הולך להיות ויהיה אפשר לברר אם יש שם או אין שם.
בכל המקומות שאני טיילתי בהם היה, אבל באמת הייתי במקומות גדולים ומוסדרים.
בכל המקומות האלה, אגב, הייתה מקלחת שעולה כסף. בצורה כזו שאתה מכניס לתוך מכונה את הכמות הנדרשת ואז המים פועלים על טיימר לזמן מסויים.
למשל עלה לי דולר ל- 8 דקות מקלחת אם אני זוכר נכון.
-
קמפינגאני מתכנן לעבור בפרקים
גרנד קניון
ציון פארק וכל הפארקים שלידו
לעלות למעלה לילוסטון
גליישר
לעלות לרוקיז הקנדי
ואז למטה להר ריינר
סנט לואיס
לייק קרטר
יוסמיטי
אלה רוב הפארקים
-
קמפינגאז ככה...
בעקרון כל מה שהוא National Park אתה יכול להיות בטוח שתמצא שם מקלחות באיזושהי וריאציה.
גרנד קניון ויוסמיטי אני יודע להגיד בוודאות כי הייתי שם.
היו מקלחות ציבוריות בתשלום. בגרנד קניון אתה מכניס קוורטרים למכונה שנותנת 8 דקות. ישנו ב- Mather Campground שלא היה מקלחות ספציפית לקמפגראונד אלא משהו יותר מרכזי. זה גם מבנה שכולל את המכבסה (בתשלום). ביוסמיטי ישנו ב- Yosemite Valley והיינו צריכים לנסוע ברכב למקום מרכזי שיש בו מקלחות. שם שילמנו בכניסה או דולר או 5 דולר (כבר לא זוכר) וקיבלנו מגבלת, שמפו קטן וגישה ללא הגבלת זמן. (היה פקיד בכניסה). יכול להיות שהיו עוד מקלחות שלא היינו מודעים אליהם יותר קרוב.
תכנס לאתר של כל פארק קטן (שהוא לא national park), למרות שבתכלס הם לא באמת קטנים ביחס לארץ... ותסתכל מה ה- facilities שיש בו. אני משער שבכל המקומות שתבקר תמצא מקלחות בצורה כזו או אחרת.
אני גם הייתי ב- national recreational area ממש קטן ולא מרכזי בכלל והיה שם מקלחת (עם מקום להכניס דולר ולקבל מקלחת של כמה דקות).
-
קמפינגאולי תוכל למצוא מקלחות בתשלום בכל מיני אתרי קמפינג שנמצאים מסביב לפארקים מסויימים, אבל בוודאות יש פארקים בהם אין בכלל מקלחות בתוך הפארק ונסיעה למקלחות מחוץ לפארק תיקח זמן רב. ראה את מה שכתבתי בהודעה קודמת לפירוט.
-
קמפינגב- Yosemite ישנתי ב- Tuolumne Meadows Campground ואין שם מקלחות. מתרחצים בנהר! Lyell Fork הוא מוצלח לרחצה בגלל שהוא זורם על קרקע מכוסה סלע גרניט ויש הרבה בריכות טבעיות קטנות. זה ממש כיף
המים כמובן... קרים, וברור שאי אפשר להשתמש בסבון (פרט לסבון שהוא biodegradable).יש שרותים עם מים זורמים וברזים של מים טובים לשתייה (מפוזרים בקמפ).
אני ישנתי ב- backpacker's campground שהוא האיזור שאינו נגיש ברכב, במעלה האתר.
בעמק היוסמיטי ישנתי באוהל נייח ב- housekeeping camp שם יש כמובן מקלחות. אני יודעת שב- backpacker's\walk-in campground שבעמק אין מקלחות (למרות שלא ישנתי שם) אבל ב- Curry Village יש מקלחות בבריכה. תמורת תשלום כלשהו (כמה דולרים) ניתן להתקלח בהן (זה במרחק של כמה דקות ב- shuttle החינמי מה- walk-in camp).
-
קמפינגהיי,
היינו בהרבה מהפארקים שרשמת בספטמבר האחרון
בחלק גדול מהקמפגראונדים אין מקלחות. בילוסטון יש רק בחלק מהחניונים, בברייס ובציון לא היו מקלחות בחניונים (אולי היה באחד ממרכזי המבקרים, היינו עם קרוואן כך שזה לא חסר לנו ולא חיפשנו)
כפי שכבר נכתב פה, האינפורמציה הזו נמצאת באתר של כל פארק, שווה לבדוק ולבחור חניונים בהתאם.
גלית
-
קמפינגתודה רבה לכולם/ן