ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מסע לפולין

פורום אירופה
    4
    6
    2364
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • websghost
      websghost נערך לאחרונה על ידי

שלום לכם, אני בן 32 מגיע מבית שבו לא היתה אפשרות כלכלית לאפשר לי להגיע עם המשלחת מבית הספר.. ואני מעוניין לעשות את המסע הזה לבד (עם בת הזוג). ביום שבת (שלשום 7.11.2015) נחתתי אחרי ביקור בפולין (ורשה) עם משפחתה של בת זוגתי, ועכשיו אני רוצה לעשות את המסע וביקור בכל האתרים שמבקרים בהם הנערים והנערות מבית הספר. אשמח לקבל עזרה בתכנון המסע ללא השכרת רכב (במידה ואפשר). אני מעוניין לבקר ברוב הגטאות בפולין ורוב מחנות ההשמדה ועל אתרים שאני בטוח שאני לא זוכר (אני יודע שיש לדוגמא יער שבו קבורים ילדים). תודה רבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דן צ
        דן צ נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסע לפולין

לא הבנתי, האם אתם בפולין ועכשיו מתחיל בתכנון? 

לא משנה אנסה לעזור

הכי פשוט מבחינתכם הוא לבנות את הביקור בשלושה עוגנים ביניהם תנועו ברכבת או באוטובוס: ורשה, קרקוב ולובלין.

בורשה תבקרו באזור הגטו, במוזיאון החדש שנפתח בשנה האחרונה ליד אנדרטת רפפורט ובבית העלמין. הכול ניתן לביצוע בהליכה ברגל או במונית (יומיים)

בקרקוב תבקרו בעיר עצמה (כתיירים) ובאזור הרובע היהודי גם סיורים אלה ניתן לבצע ברגל. לאתר מחנה ההשמדה אושוויץ אני מציע להצטרף לסיור יום היוצא וחוזר לקרקוב. (יומיים שלושה)

בלובלין ניתן לסייר במרכז, בבית העלמין ולקחת מונית לאתר מחנה מאיידנק המצוי כמה ק"מ ממרכז העיר. חזרה גם כן עם מונית.(יום נטו)

אתרי מחנות ההשמדה טרבלינקה, סוביבור ובלזץ רחוקים ומחייבים רכב או סיור מאורגן. 

• vardit64
          vardit64 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסע לפולין

ממליצה לך ליסוע עם קבוצה ולא לבד. יש קבוצות מאורגנות שיוצאות. יש לזה ערך מוסף רב לדעתי.

אני נסעתי עם קבוצה של לשכת רואי חשבון. חוץ מאחותי שבאה ביחד איתי לא הכרתי אף אחד.

היה לנו יום הכנה ביד ושם והיה מוצלח מאוד

• websghost

עזרה בתכנון מסע לפולין

היי,

תודה רבה על התגובה,

ביום שבת האחרון חזרתי מפולין והחלטתי לעשות את המסע הזה עם הבת זוג שלי.

לפי מה שאתה חושב (כלל טרבלינקה ובלזץ וסוביבור) כמה ימים צריך להקצות לטיול כזה? (כמובן כלל שישי שבת) 7-8 ימים?

חשוב לי להגיד שכרגע חזרתי מורשה והייתי במוזיאון היהודי, בעמדת השילוח לטרבלינקה, והיתי בחלקי החומות המקוריות של הגטו - יש לי עוד כמה אנדרטאות לראות שם ואני מאמין שאוכל לסיים את זה ביום אחד בשביל לא להיות לחוץ על זמן.

ככה שיום אחד ילך על ורשה בלבד.

בנוסף לזה יש את קרקוב שזה יקח שלושה ימים כפי שאתה אומר ועוד יום אחד בלובלין זאת אומר שסך הכל יוצא 5 ימים עד עכשיו.

לשאר המקומות יש צורך בהשכרת רכב או שאפשר להסתדר עם מוניות גם כן?

• websghost

עזרה בתכנון מסע לפולין

היי,

אני לא מכיר קבוצות מהסוג הזה, האם תוכלי להפנות אותי?

אשמח מאוד.

תודה רבה.

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסע לפולין

בערים אפשר להסתדר לבד.

נכון שלראשונה,הגענו לפולין ,לקרקוב במסגרת קבוצתית של מקום העבודה.

היינו רק בקרקוב ויום אחרון בזאקופני.

סיירנו כמובן באושוויץ ובירקנאו.הרובע היהודי,מפעל שינדלר,לפני שנהייה למוזיאון,באנדרטאות השונות.

לפני שנה נסענו על ילדים הקטנים,שכבר מזמן לא קטנים...בני 24-23 לקרקוב.הילדים שלנו לא השתתפו במסעות לפולין.

טיסות זולות לקטוביץ אפשרו לעשות זאת במחיר זול.נסענו איתם.

יש שני סיכומי טיול שלנו,קרקוב וורשה בבלוגים בלמטייל.

בוורשה ביקרת,אז אותה אין צורך להציג לך..

לדעתי האישית,בגילאים בוגרים,לא הייתי עושה את הפולין ב:זבנג: שואה.

לדעתי לא פחות חשוב לדעת על חיי הקהילה החיים והיסטוריה של פולין ערב פרוץ המלחמה,בתקופת המלחמה ולאחריה.לסגור מעגלים.

בקרקוב,אין שום בעיה לטייל ברגל או בהסעות המיוחדות של קלנועיות.יש להן כמה מסלולים,אפשר לרדת,להיכנס למקומות לעלות שוב ולנוע...טיילנו כך ברובע יהודי,מוזיאון שינדלר ועצרנו מול הוואבל.

לאושוויץ לקחנו הסעה פרטית דרך המלון,היינו 4 איש ולנו זה היה נוח.

העלות הייתה 600 זלוטי ליום שלם.

נסענו עם מונית מאוד נוחה,נהג אטלגנטי מאוד,דובר שפות,הקרין לנו סרט על שיחרור המחנה ע' הצבא האדום.עזר להיכנס לאוושויץ ומשם לבירקנאו,בשאטל פנימי.

אסף בחזור,לפי הזמן שלנו,בדרך עברנו על הוילה ארמון של שינדלר,קיבלנו הסבר על הוילה אך לא זוכרת את  שם העיירה.

אפשר להגיע ברכבת או תחבורה ציבורית ללובלין ועוד.רכב,יהיה קל יותר..בין קרקוב וורשה.אפשר לשלב טיסות.וויז אייר טסה לוורשה וגם קטוביץ.להגיע לעיר אחת ולחזור משניה.

וורשה

קרקוב

תכנון לוורשה שלי,והמלצות שקיבלתי לביקור מחוץ לעיר.לצערי לא יצאנו מהעיר.

יש לי קובץ קרקוב ובו חומר רב.

הוצאתי לא מעט,כדי להסביר ולהקריא לילדים.חלק מזה מה שזכרתי מהסברי המדריך,בטיול קודם שלנו.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון