טיפים לנהיגה בארהב
-
הבנתי שיש הבדלים בחוקי התנועה כגון פניות ברמזור אדום שמאלה/ימינה שמותרות. כמו כן נהיגה באוטוסטרדות- הבנתי שגם יש כמה דברים שיש לקחת בחשבון כמו לא לפספס פניות.
כבישי אגרה-האם רק מזומן או גם אשראי ניתן לשלם? כמו כן מהם סכומי האגרה פחות או יותר?
וגם-היכן ניתן לרכוש מפות בזול למקרה שהטלפון שובק חיים.
המון תודה לכולם, אנה
-
טיפים לנהיגה בארהבראובן טרח והכין מדריך לנהיגה בארה"ב. מדריך לנהיגה בארה"ב
לשאלותיך:
לגבי רמזורים:
- חשוב מאד: פניה שמאלה בדרך כלל נעשית כאשר יש תנועה ממול. יש לשים לב שלא באים רכבים ממול לפני ביצוע הפניה. בצמתים מסוימים יש רמזור לפניה שמאלה (עם חץ לשמאל באור). אם חץ זה הוא ירוק, ניתן לפנות שמאלה ללא חשש מרכב ממול).
- הפניה ימינה יכולה בדרך כלל להתבצע גם אם האור ברמזור הוא אדום. לכך יש יוצאים מהכלל, כאשר כתוב במפורש: NO TURN ON RED על יד הפניה או מתחת לרמזור. לפעמים יש רמזור מיוחד לפניה ימינה (עם חץ ימינה). אני לא בטוח אם זה שקול ל- no turn on red. לשיקול דעתכם.
לגבי הדרכים המהירות:
- הירידה מכביש מהיר היא לרוב בצד ימין, אבל יש יוצאי דופן. לפעמים יש ירידה דוקא לשמאל. זה יחסית נדיר. מה שיותר סביר הוא פיצול של דרך מהירה לשתי דרכים מהירות (דומה קצת ליציאה מכביש 1 לכביש 6 ליד בן שמן). אז יש לשים לב לנהוג בנתיבים המתאימים לדרך בה צריך להמשיך ולנהוג. מצב זה מצוי יותר בתוך או בקרבת ערים, ודוקא שם יש יחסית תנועה רבה בכביש. נדיר באיזורים כפריים.
- השילוט בדרכים המהירות טוב ומזהיר אתכם מהיציאה או הפיצול בדרך מרחק לא קטן מהירידה/הפיצול עצמו. שימו לב.
- מספר היציאה הוא לרוב המרחק במיילים מתחילת הכביש המהיר או מהגבול של המדינה בה אתם נמצאים (היות ורוב הכבישים המהירים חוצים מדינות). אם אתם ליד יציאה 82 ואתם צריכים לצאת מהכביש המהיר ביציאה 80, יש לכם 5 מיילים לנהוג עד ליציאה מהכביש המהיר. יש לשים לב שלפעמים יש יציאות עם מספר ואות (80A, 80 B). שימו לב לצאת ביציאה שאתם צריכים. לרוב מדובר בשני צידיו של כביש מהיר אחר אליו אתם יורדים. תרצו לרדת לכוון הנכון.
- ברוב היציאות ניתן להסתובב לכוון השני של הכביש המהיר, אבל לא בכולן. יש יציאות שהן ירידה רק מצד אחד. אני חושב שיש גם כאלו בהן לא ניתן לחזור לכביש המהיר.
כבישי אגרה:
- למעט גשרים, כמעט כל דרכי האגרה מצויות בצידה המזרחי של ארה"ב ועד המערב התיכון. במערב ארה"ב יש מעט מאד כבישי אגרה. אני יכול לחשוב רק על כביש עוקף דנבר. גשרי אגרה מצויים גם בקליפורניה ואולי גם במדינות נוספות במערב.
- ברוב כבישי האגרה ניתן לשלם במזומן. בחלק מהם ניתן לשלם רק באמצעות מכשיר המותקן ברכב. הבנתי מהפורום שמדובר בדרכים מסוימות בניו ג'רזי (לא כולן) ובפלורידה. במזרח ארה"ב מקובל מכשיר EZ Pass לצורך זה. בזמן המעבר, קולט הציוד שלהם את פרטי המכשיר ברכב ומחייב את מחזיק המכשיר. חברות השכרת הרכב מאפשרות שכירת מכשיר זה וכמובן שמשיתות את עלות האגרה על שוכר הרכב.
- במידה ומשלמים במזומן, ניתן לעצור במסלול רגיל ולשלם כסף לאדם בבוטקה ליד, כאשר הוא נותן עודף על פי הצורך. במקרה של עלות נמוכה (כמו 50 סנט), לפעמים יש מסלולים של סכום מדויק (exact change), ואז זורקים את המטבעות לסל, ואז נפתח המחסום.
- יש כבישים (למשל I-90 במסצ'וסטס ובניו יורק) שבהם התשלום הוא על פי מרחק הנסיעה. בכניסה אוספים פתק המציין את נקודת התחלת הנסיעה. ביציאה מוסרים אותו לאדם בבוטקה שגובה את התשלום המתאים.
- לכל כביש אגרה יש אלטרנטיסה חינמית, כלומר, תמיד ניתן לנסוע שלא בכביש המהיר במקביל לכביש האגרה מבלי לשלם. הנסיעה תהיה איטית יותר, כמובן. במקרה של גשרים לא תמיד יש אלטרנטיבה חינמית, או שיתכן ומדובר במעקף ארוך, כך ששם אין ממש אלטרנטיבה חינמית.
- סכומי האגרה יכולים להיות מ- 50 סנט ועד מספר דולארים, כאשר מדובר בנסיעת מקטע ארוך על כביש אגרה (כמו I-90). לא זכור לי ששילמתי יותר מ- $10, אבל יתכן ויש מקרים בהם התשלום עולה על כך. ניתן לבדוק באינטרנט את סכומי התשלומים על כבישי אגרה.
מפות:
- אני תמיד ממליץ על חברות בממס"יתור למי שנוסע לארה"ב ומתכוון לשכור רכב. בדרך כלל מוזכר בפורום שחברות זו מקנה הנחות במחירי לינה במלונות (5% - 10% מהמחיר המלא) וגם הנחות לאטרקציות מסוימות. בסניפי AAA בארה"ב ו- CAA בקנדה ניתן לקבל (מנסיוני עד היום, עדין בחינם למרות מדיניות מוצהרת על כך שיגבה תשלום) מפות של מדינות ארה"ב וגם של ערים ואיזורים בהם אתם מתכוונים לנסוע. אני גם נוהג להצטייד בספרי תיור (tour books), שאף הם ניתנו לי עד כה ללא תשלום, המשמשים אותי כמדריכי תירות.
- מקור חינמי נוסף למפות של מדינות בהן תנהגו הוא משרדי התירות של אותן מדינות. רוב המדינות בהן ביקרתי מוציאות לאור מפות כבישים רשמיות הזמינות במשרדים אלו (השם הנהוג עבור משרדים אלו הוא welcome centers). המשרדים נמצאים בדרך כלל בסמוך לכניסות למדינה על כבישים מהירים. לפעמים גם על כבישים לא מהירים. יש גם משרדים כאלו במקומות נוספים. אני מציע לבדוק את המיקום באינטרנט עבור המדינה הספציפית.
גם בקנדה מצאתי מפות חינמיות כאלו עבור הפרובינציות האטלנטיות (ניו ברונסוויק, נובה סקוטיה). - המקור השלישי הוא קניית מפות בחנויות נוחות הממוקמות בתחנות הדלק. כמעט תמיד יש להן מפות של המדינה והאיזור בו אתם נמצאים. העלות היא כמדומני כ- $5 למפה (אף פעם לא קניתי מפה בתחנת דלק שם, לכן לא בטוח בעלות).
-
טיפים לנהיגה בארהבאם אתם רוצים לקנות את מפות נייר מראש, ממליץ על האתר הזה (משלוח בחינם):
-
טיפים לנהיגה בארהבאנשים טובים נתן לך הסבר מפורט ומצוין !
שתי תוספות קטנות שלי:
כבישי אגרה: התשלומים הגבוהים יותר הם בדרך כלל על מעבר בגשר או מנהרה, במיוחד כשזה ליד שדה תעופה גדול או כרך גדול. בטיול האחרון שלנו שם באוגוסט, שילמתי פעם אחת $14 ופעם אחרת $8.
פרט למקומות כראלה, כל שאר האגרות ששילמתי היו $4 או פחות מזה כל אחת.
חברות בממסי: אם כבר עושים חברות בממסי, טוב לדעת, שאחד הדברים שמגיע לחבר הוא זיכוי מסוים על הרכישה הראשונה ברכישת ספרים בחנות שלהם. אינני זוכר אם זה תקף למפות כיום, אך בעבר אכן קיבלתי מפה אחת חינם. ראיתי מי שבלחץ מסוים על ממסי הצליח לקבל גם ספר בחינם. בכל מקרה, חבר זכאי להנחה מסוימת ברכישות בחנות של ממסי.
דבר נוסף שמגיע לחבר בממסי הוא רשיון נהיגה בינלאומי בחינם.
ואם זה רלבנטי, מגיע לך גם שעת יעוץ בחינם לתכנון מסלול מאחד מיועצי ממסי, בתיאום מועד מראש.
-
טיפים לנהיגה בארהבהיי
בנוסף להמלצות. מניסיון קצר שהיה לי מחודש טיול בארה"ב שהרבה ממנו היה נהיגה (היה לנו רכב לכל החודש).
1. Google maps - האפליקציה עובדת מעולה מבחינת הניווט. צריך לציין שהיא לא לוקחת הרבה נפח גלישה, את יכולה לקבוע את הניווט כשאת עוד מחוברת ל- WIFI ואם תעברי במסך (עם האצבע) על כל המסלול הוא גם יזכור אותו. ותוכלי במהלך הנסיעה להשתמש בו גם ללא קליטה סלולרית. בנוסף האפליקציה מכילה ניווט קולי מאוד מוצלח שעושה כמה דברים טוב:
א. האיכות טובה וברורה. את יכולה לקבוע בהגדרות (של הטלפון) את קצב הדיבור וכו'...
ב. הקראת רחובות ומקומות - עובד מעולה
ג. הוא מכוון אותך לנתיב הנכון. למשל נסעתי באוטוסטרדה בלוס אנג'לס, יש שם כבישים עם 7 נתיבים שכל אחד למקום אחר (סתם בהגזמה). אבל האפליקציה יודעת להגיד לך על איזה נתיב לנסוע. למשל "בעוד 800 פיט את יורדת ימינה סעי בשני הנתיבים הימניים" ועוד כל מיני וריאציות כאלה ואחרות - מאוד עזר לי לא לפספס את הפניות, וזה קריטי שם בחלק מהכבישים.
2. Waze - גם כן עושה עבודה טובה, אם כי הפריסה שלה פחות טובה משל גוגל מאפס.
3. מטען לרכב - אם את שוכרת רכב, כדאי מאוד שגם תקני איתך מטען למצת שתוכלי תמיד להטעין את הטלפון. זה כמה דולרים ששווים את זה. אולי אפילו תביאי אחד מהארץ איתך. כשאני שכרתי רכב הוא הגיע עם חיבור USB מובנה שזה עזר כי היינו כמה אנשים. אבל החיבורי USB המובנים לרוב חלשים מידי בשביל להטעין טלפון והם יותר למוסיקה וכאלה.
4. אפליקציות OFFLINE - יש אפליקציות של מפות OFFLINE שאת יכולה להוריד מראש דרך WIFI. אני השתמשתי ב- Maps.me שיש גם לאייפון וגם לאנדרואיד. יש גם גרסה חינמית שזה רק המפות. כולל זה שהוא מוצא אותך עם הGPS (לא צריך אינטרנט בשביל זה). ויש גרסה שעולה כמה שקלים (קניתי אותה) שגם מאפשרת לעשות חיפוש במפות של כתובות וגם של כל מיני אתרים ומסעדות ומוטלים וכו'... זה משמש כסוג של מדריך טיולים. ממש נחמד.
בגלל שזה גם ללא קליטה סלולרית זה לא לוקח הרבה מהסוללה. שימושי להליכה רגלית מאוד.
5. שמירה על החוק - לא קרה לי עדיין, אבל ממה שמספרים - לא כדאי להתעסק עם שוטרים בארה"ב. תשמרי על חוקי הנהיגה והכביש, לכי לפי התמרורים. בגדול אם יש משהו שאת לא בטוחה לגביו (עניין הפניה בתמרורים אדומים לדוגמא) אז לכי על בטוח ותעשי את הדבר הכי בטיחותי. לא קרה שצפרו לי כשלא פניתי ימינה ברמזור אדום (למרות שהיה מותר) מתוך הרגל ישראלי. גם בשביל שמירת החיים שלך (אל תעשי משהו שאת לא מכירה) וגם בשביל לא להתעסק עם מעבר על החוק וכו'...
אגב כדאי לקנות גם מתקן לשים בו את הנייד. זה גם יותר נוח ופחות מפספסים פניות ככה (רואים את המפה) וגם אין בעיות עם החוק שאת נוגעת בטלפון או מסתכלת למטה בזמן נהיגה. וזה גם יותר בטיחותי.
6. השכרת הרכב עוד מהארץ. אני עשיתי הזמנה של השכרת רכב מהארץ ב- budget וכשהגעתי הם תקעו לי כל מיני דברים שלא יכולתי לצאת מהם. רק בגלל שלא עשיתי את התשלום וכל הדברים כבר מהארץ. לא היה לי איך לצאת מזה. סיפרו לי בדיעבד שיש סוכני השכרת רכב שדואגים לך לכל ההזמנה כבר מהארץ ואת לא צריכה להתעסק בעניינים האלה בחו"ל. את מגיעה עם דף ההזמנה ולוקחת רכב. בלי טרחה.
7. דלק - יש הבדלים משמעותיים בין התחנות דלק וגם בין המדינות והערים. האמת שזה קצת מוזר. בפינת רחוב ב- LA היו שתי תחנות אחת מול השנייה (של רשתות גדולות) שההבדל ביניהן היה באיזה 60 סנט לגלון.
בכללי תתדלקי את הסוג הכי זול (בטח אם מדובר ברכב שכור) שזה ה- regular. כל השאר זה סתם מסחטות כסף.
ותתכנני את התדלוקים שלך לטווח ארוך. מבחינת אזורים שבהם יש תחנות דלק או אין. או מקומות בלי מגוון - סביר להניח שהמחיר יהיה ממש יקר. בקליפורניה המחיר יקר יותר מאשר מאריזונה לדוגמא. זה קשור לעניינים רגולטורים בכל מדינה.
טעות שעשיתי ששילמתי עליה ביוקר:
יצאתי מסנטה ברברה דרך route 1 לסן פרנסיסקו. באיזשהו שלב ב- route 1 את נוסעת ממש על כביש צפוף ללא קליטה צמוד לים במקטע דיי ארוך שבו יש תחנת דלק אחת בלבד - נמצאת במקום שנקרא gorda. הדלק שם עלה 6$ לגלון (לשם השוואה המקום הכי יקר שראינו בו לפני היה 4$ לגלון. בממוצע תדלקנו ב- 3.29$). והגענו למצב שכמעט אין דלק. לא הייתה ברירה אז תדלקנו שם כמה גלונים כדי שנוכל להגיע לתחנת דלק הבאה.
קחי את הדברים האלה בחשבון כי חבל על הכסף. תדלקי איפה שזול גם אם את לא עם מיכל ריק.
8. חסכון בדלק - אם את יכולה, קחי רכב כמה שיותר חסכוני בדלק. אם לרכב יש כל מיני פונקציות שיכולות לחסוך - כדאי לך. לדוגמא cruise control - זה גם עוזר בנהיגות ארוכות וגם זה שומר על הוצאה אחידה של דלק ופחות מבזבז מאשר שאת תלחצי על הגז בעצמך. גם שימוש במזגן וכו'. יכול לחסוך כסף... הדלק בארה"ב לא יקר אבל עדיין...
-
טיפים לנהיגה בארהבבהקשר לדברי אלון:
- אני לא בטוח שיש חוק האוסר על דיבור בסלולארי בעת נהיגה. גם אם יש כזה, לא בטוח שהוא קיים בכל המדינות. ראיתי אנשים מדברים בזמן הנהיגה ללא דיבורית. בכל זאת, ברור שעדיף שהנהג לא ידבר בסלולרי בעת הנהיגה. מה שכן ישנו, אני חושב, הוא חוק נגד כתיבת מסרונים בזמן הנהיגה (don't text and drive). מסתבר שיש אנשים שעושים את זה. הסיכון ברור. אני בטוח שניתן לבדוק באינטרנט את מצב החוקים הרלבנטיים במדינות בהן מבקרים, אם זה חשוב לכם.
- השכרת רכב מחברה בארה"ב - המחיר הנקוב איננו כולל ביטוחים. בדרך כלל כולל קילומטרז' בלתי מוגבל, אבל כדאי לודא זאת. יש שני ביטוחים שאני עומד על לקיחתם בכל השכרות הרכב שעשיתי בארה"ב ומחוצה לה. הביטוח הראשון קרוי LDW או CDW (לחברות שונות שם אחר). ביטוח זה מכסה אתכם כנגד נזק שנגרם לרכב. העלות היומית של ביטוח כזה היא באיזור ה- $20 פלוס ליום. הביטוח השני נקרא SLI, והוא מרחיב את ביטוח צד ג' (שהוא שילוב של ביטוח חובה בארץ + ביטוח צד ג' רכוש) למיליון דולר. עלותו באיזור ה- $8 - $9 ליום. בהתחשב בכך, קניית שכירות הרכב מראש בארץ, שכוללת את הביטוחים הללו, כאשר לביטוח ה- CDW אין השתתפות עצמית, זולה יותר משכירת הרכב ישירות בחברה בארה"ב.
- ההבדלים במחירי הדלק בין מדינות הן בעיקר בגלל שינויים במיסוי. כמו כן, סיבה נוספת היא רמת האוקטן בדלק Regular ששונה בין תחנות דלק שונות. כבר ראיתי תחנות בהן Regular היה דלק של 85 אוקטן וכאלו בהן הוא היה של 87 אוקטן, וגם 85.5 אוקטן, ונוסף לזה, בחלק מהמדינות מוסיפים לבנזין גם 10% אתנול (שהוא זול יותר). גם זה משפיע על המחיר.
המחירים גם באותה מדינה יכולים להשתנות בצורה ניכרת בין איזורים שונים. הדלק היקר ביותר שראיתי בקולוראדו היה באספן - $4 לגלון, כאשר בדנבר היה ניתן למצוא תחנות שמכרו ב- 2.28$ לגלון (ואולי גם בפחות. לא עשיתי סקר). באיזור פארקים לאומיים פופולאריים, כמו ילוסטון, המחיר יותר גבוה מאשר באיזורים אחרים כמה עשרות קילומטרים בודדים משם. כמובן שמקרה התחנה הבודדה הוא מוכר. כך גם הבדלי מחירים בין תחנות של חברות שונות הנמצאות אחת ליד השניה. זה היה משהו שלא ממש הבנתי. למה שמישהו ימלא בתחנה היקרה, כאשר ממול יש תחנה זולה יותר. הסיבה נעוצה כנראה בהטבות מסוימות שניתנות בתחנות דלק מסוימות לחברי מועדון או למתדלקים קבועים.
עוד תופעה שנתקלתי בה בחלק מתחנות הדלק (נדמה לי ARCO במדינת וושינגטון לשם הדוגמא) הוא הבדל עלות התלוי בצורת התשלום. תשלום במזומן יביא למחיר זול יותר מתשלום באשראי.
-
מפת המדינות האוסרות על שימוש בניידויש כאלה שמותר עם הגבלות, לדוגמה הגבלה בגלל גיל צעיר או סוג הרישון.
המפה מתייחסת גם לשליחת מסרונים.
אפשר להעביר את הסמן על המפה או לשנות את המפה לשליחת מסרונים או נהגים צעירים
-
טיפים לנהיגה בארהבתוכל בבקשה להרחיב על סעיף 6?
לא הבנתי, ביצעת את ההזמנה מהארץ אבל לא שילמת? אילו בעיות הם עשו לך?
-
טיפים לנהיגה בארהב -
טיפים לנהיגה בארהבביצעתי את כל ההזמנה מהארץ, מבחינת booking. תאריכים, איסוף והחזרה, סוג רכב הכל הכל הכל...
רק את שלב התשלום השארתי לשם כי רציתי לשלם במזומן. בדיעבד - טעות.
-
טיפים לנהיגה בארהבעוד משהו קטן מבחינת חוקי נהיגה: 3,4 or 5 way stop- מדובר בצומת שבה חייבים לעצור ונכנסים לצומת לפי סדר ההגעה אליה. לעיתים לא יהיה שילוט המצהיר על סוג הצומת אל רמזור אדום מהבהב במרכז הצומת. אם כובים הרמזורים בצומת- גם עוברים לנוהל הזה- שכל פעם מתקדם צד אחר.