פרו - מחלת גבהים
-
יוצאים לפרו בתחילת מאי 2015. זוג בגילאי 60+, בריאים ובעלי כושר טוב. לא נוטלים
שום כדורים. מבקשים ייעוץ/תידרוך מה כדאי לעשות לגבי מניעת מחלת גבהים.
אילו כדורים מומלצים ובאיזה מינון ליטול אותם ? מתי בדיוק להתחיל וכיצד להמשיך
איתם בגבהים של פרו ? (לימה, אריקיפה, פונו, קוסקו, מצ'ו פיצ'ו ). באילו עוד כדורים
כדאי להצטייד ? (שילשול, בחילות, כאבי ראש, סחרחורת וכו' )
תודה מראש על עזרה דחופה.
-
פרו - מחלת גבהיםכמה הערות (לא עצות בעניני תרופות מאחר ואף פעם לא לקחתי): מחלת גבהים אינה קשורה בגיל או במצב בריאות גם לא (מנסיון שלי לפחות), אם פעם היתה לך מחלת גבהים בהכרח תהיה לך בפעם הבאה.
אם תחליטו לבסוף להמנע מלקחת כדורים, תשתדלו לעלות בגבהים בהדרגה. לתת לגוף להסתגל.
חפשו בגוגל מאמר של ד"ר מינצר על מחלת הגבהים.
-
פרו - מחלת גבהיםמומלץ בענייני בריאות להתייעץ עם רופא ולא עם מטיילים בפורום, שלכו תדעו על מה הם מבססים את דבריהם.
מהניסיון שלי (בנפאל): מחלת גבהים לא תמיד תוקפת וגם לא קשורה לכושר או לגיל, וניתן לחלות בה מגובה של 3,500 מטר ומעלה. הדרך הכי טובה למנוע אותה היא לעלות בהדרגה בגובה - כלומר, לא לנחות ישר בעיר מאוד גבוהה, אלא לעשות זאת בהדרגה. בטרק גבוה לעלות בהדרגה בגובה, וגם לעשות ימי מנוחה להתאקלמות.
הכי חשוב: כשמחלת הגבהים מכה בכם לנוח, לא לעשות שום מאמץ, ולתת לגוף להתרגל לחמצן הדליל. אם זה לא עובר לרדת מיד בגובה.
לא השתמשנו בשום תרופות. פשוט עלינו בהדרגה ותכננו טרק חכם עם עצירות, כך שגם בנקודה הגבוהה ביותר (היכן שחלקנו חטפו מחלת גבהים) תוך שעות ספורות כבר המשכנו לנקודה נמוכה בהרבה והתסמינים פסקו לגמרי. איני רואה צורך להכניס לגוף סתם תרופות שלא לצורך כשעוד אין בעיה.
-
פרו - מחלת גבהיםתודה רבה ל KEVES160 על ההתיחסות לשאלתי. מאחר וקראנו דברים מאד
מפחידים לגבי מחלת גבהים - אנחנו מבררים. נוחתים בלימה, שהיא בגובה קרוב
ל- 3000 מ' ולמחרת כבר יוצאים לטייל בה ואח"כ טסים לאריקיפה, שגם היא בגובה
רב. אין זמן להתאקלמות ולהתנהלות איטית של הסתגלות. אז האם לחכות לתסמינים
שיופיעו / או לא ? גם אנחנו נגד להכניס לגוף חומרים כימיים, אבל איך נדע אם צריך או שנשרוד בלעדיהם? גם הרופא הכי מומחה לא יודע.
-
פרו - מחלת גבהיםמחלת הגבהים היא עניין רציני מידי ויש צורך להתחשב בה בתכנון מהלך הטיול ולא לקבוע קודם לו''ז ואח''כ לבוא ולשאול מה מתאים. לדוגמא: אתה מגיע ללימה בטיסה ,אל תדאג לא שמעתי שמישהו קיבל בלימה מחלת גבהים שהרי חלקים ניכרים ממנה נמצאים בגובה פני הים כמו תל אביב.. אתה מגיע לאריקיפה השאר בה שני לילות, רק אח''כ תעלה לטיול בגבהים של קניון קולקה (ביום השלישי) ורד ללינה במקום נמוך יותר וכן הלאה.לך לאט אל תרוץ ואל תשאף להגיע לפונו הכי מהר שאפשר.השאר בפונו לילה ורק למחרת ואולי אפילו אחרי עוד יום תשוט לאיים הצפים.
לא תתכנן נכון מרווחי זמן ,מישהו יחלה- הלך חצי טיול. מומלץ לקנות סוכריות קוקה וכל הזמן שתהיה לך אחת בפה(טעים). לשתות תה חליטת קולה לעיתים קרובות,רצוי חליטה מעלים אמיתיים (לא משקיות.) לא לשתות מוגזים וכן הלאה.
תשאל באריקיפה איפה קונים עלים ואת המינרל המצורף וכשתעלה לגבהים תחזיק גולה בפה מתחת ללחי ככל שתוכל .כל הסיכויים שלא תזדקק לכדורים שעוזרים פחות מהאמצעים שהצעתי לך ועמם באים גם סיבוכים.-אם היית בחרמון לא תרגיש ממש רע באריקיפה.
הגעת לקוסקו תכנן לא להשאר בה אפילו דקה אלא רד ישר לאוראבמבה ומשם טייל למאצ'ו פיצ'ו שאינה גבוהה כמו קוסקו וסביבתה.
-
פרו - מחלת גבהיםלימה נמצאת לחוף הים, כלומר, בגובה 0 מעל פני הים. אין מה לחשוש ממחלת גבהים שם.
פרט לכך, כל מה שאמרו האחרים נכון.
-
פרו - מחלת גבהיםהי אורי, נשאר לי רק להגיד תודה על האינפורמציה ששלחת לי. מאד, מאד אתחשב
בכל העצות שלך ואנהג לפיהן. יישר כח על ההענות שלך והרצון לעזור בידע שצברת.
-
פרו - מחלת גבהיםהיי אורי, בהרגשה שלי אני סומכת על היידע שלך. מנסה אותך גם בתחום אחר. האם
יודע או נכחת במופע פולקלור שווה בקוסקו ? נשמח לצפות בריקודים, תילבושות וכו'
גם אם זה תיירותי, אבל עשוי טוב. תודה מראש על כל מיידע.
-
פרו - מחלת גבהיםאבל הכי חשוב - יש פורום בריאות באתר. התייעצו עם רופאה. לפני שלוקחים כדורים או כל טיפול רפואי כלשהו, צריך להתייעץ עם אדם מוסמך, לא איתנו, גולשים בפורום.
-
פרו - מחלת גבהיםמניסיון שלי בקוסקו והאזור. אל תהיו גיבורים קחו כדורים . לא זוכר את השם תתייעצו עם ד"ר אנט או במרפאת מטיילים. לדעתי חייבים ליטול כדורים אחרת הטיול שלכם יכול להפגע
-
פרו - מחלת גבהיםרוני, תודה על ההתיחסות לשאלתי.