משהו מעצבן בנתב"ג
-
אעפ"י שיצא לי לטוס לא מעט בשנתיים האחרונות (בערך 10 פעמים..) קרה לי בנתב"ג משהו מעצבן..
עם היכנסי לטרמינל, עוצרת אותי בחורה בתחילת התור ל- check in ואומרת לי לגשת ולבצע check in עצמאי בעמדות שבהתחלה.
למה? לא יודע!
אחרי שנאבקנו במכונה (עם עזרה של אחת הדיילות, כי משהו לא עבד כמו שצריך), חזרנו לתור, ואז כשהגענו לדלפק - היא לקחה את הכרטיס , קרעה אותו נתנה חדש.
אז למה?
בשדות תעופה רבים בעולם, מאפשרים למי שרוצה לעשות צ'ק אין עצמאי ואז לחסוך (במידה ואין לך מזוודות להעלות לבטן המטוס) את התור. בעצמי ניצלתי זאת פעמיים בהית'רו. אבל בארץ בעצם לא שאלו אותי וחייבו אותי לעשות זאת, אעפ"י שזה לא נתן כלום.. רק האריך את הזמן שלי.
וגם לחברות התעופה זה לא ממש חוסך. צריכים לשלם על המכונות, לשלם לדיילות והן לא חוסכות בדיילות דלפקים.
מישהו חווה זאת?
האם זה באמת חובה?
שתהיה שבת שקטה
-
משהו מעצבן בנתב"גבנתבג זה עוד לא קרה לי אבל זה מתחיל להיות הדיפולט, ככה נראה, כי נתקלתי בזה בעוד שדות (כחיוב לא כבחירה) למשל בהית'רו כשחזרתי מלונדון בעמדה של בריטיש.
-
בארה"ב בשדות רבים זו חובהבבירות ארופאיות רבות קיימת האופציה אבל לא בדקתי אם היא חובה.
אבל בארה"ב גם כשהתהליך העצמאי חובה, כולל המזוודות, הוא מחליף חלק או כל התהליך עם הפקיד בדלפק, הוא לא בנוסף.
אגב את רובו אפשר ונוח יותר עוד לעשות מהאינטרנט, יותר נוח ממסוף בטרמינל.
בישראל בנתב"ג חוסכים אולי חלק מהקלדת הפרטים כמו מקום הלינה הראשון (בטיסה לארה"ב) אבל היעילות הישראלית המפורסמת אכן חוגגת.
-
בארה"ב בשדות רבים זו חובהאני לא כל כך מבין מה הבעיה. אם לא שולחים מזוודה אפשר לעשות CHECK IN באינטרנט להדפיס ולדלג על תהליך הזה בנתב"ג. אני כבר שנים עושה את זה.
מה שלא ניתן לעשות בנתב"ג זה להציג את ה-BOARDING CARD על הסמארטפון במקום להדפיס. דבר זה ניתן בחברות תעופה רבות ושדות תעופה באירופה.
START UP NATION כבר אמרנו.
-
בארה"ב בשדות רבים זו חובהראיתי בנתב"ג בכניסה לאזור הבידוק האישי תור ארוך של ממתינים, כאלה שלא שלחו מזוודה.
האם השיטה שלך מדלגת על התור הזה ?
-
בארה"ב בשדות רבים זו חובהלצערי לא. לאחרונה יש שם תור מעצבן. עד לפני מספר חודשים לא היה שם תור בגלל. בנתב"ג במקום להתיעל צועדים אחורה. אם אתה VIP אפשר לעבור בלי תור.
-
משהו מעצבן בנתב"גלתחושתי הדיילת שהורתה לך לבצע צ׳ק-אין באמצעות הקיוסק הטעתה אותך.
אני לא מכיר שדה אחד שבו השימוש בקיוסקים הוא חובה - למעט כאשר אין דלפקים בכלל וכל התהליך הופך אוטומטי שכזה (ואז תמיד יש דיילות שעוזרות לנוסעים).
אני, כמו lbd, לא מוסר מזוודה לפני טיסות כך שאני לא מכיר את החוויה של התורים הבלתי-נגמרים של הצ׳ק-אין בנתב״ג. התור לעמדת הנוסעים ללא כבודה, או כמו שאני קורא לה ׳עמדת שאלי-אותי-אם-אני-טרוריסט׳, לפעמים קצר (ריק) ולפעמים ארוך אבל להערכתי קצר משמעותית מהתורים לדלפקי הצ׳ק-אין.
התור המהיר לבידוק הביטחוני, שהוא דבר נהדר בפני עצמו ואני מודה לאלוהיי נתב״ג שבחר להוסיפו, זמין רק לנוסעים במחלקות העסקים והראשונה. אם כי, משום מה, יש לדיילת ששואלת אנשים אם הם טרוריסטים אפשרות להפנות אותם לעמדה זו אם היא יחסית ריקה. זה קרה לי מספר פעמים, אבל אולי כי כתוב לי Priority על הכרטיס.
בהחלט חבל שהמסופים בשערי הטיסות של נתב״ג לא מסוגלים להתמודד עם ברקוד המוצג באפליקציה. אין בעיה לעבור כך בבידוק הביטחוני, אגב, אבל אז צריך להנפיק כרטיס פיסי בשער הטיסה וזה בדר״כ אורך מספר דקות (לרוב בזמן הבורדינג עצמו).