ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול של חודש במלאווי!!

פורום אפריקה
    5
    7
    6230
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מישלנ
      מישלנ נערך לאחרונה על ידי

הי!

אני ועוד חברה מתכננות טיול של חודש במלאווי בדצמבר. אנחנו מחפשות טיולים וטבע, שבטים וכפרים וחופים. אנחנו חושבות להתחיל באזור הדרומי ולעשות את זומבה ומלונג'י ואז להמשיך צפונה. אם יש למישהו המלצות אנחנו ממש ממש נשמח!!!

תודה!

מישל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • cifnao
        cifnao נערך לאחרונה על ידי

טיול של חודש במלאווי!!

זאת העונה הגשומה עכשיו במלאווי?

• gal_zanir
          gal_zanir נערך לאחרונה על ידי

טיול של חודש במלאווי!!

אהלן מישל,

חודש במלוואי זה זמן אידיאלי לטיול בעיניי,

מאיפה אתן מגיעות למדינה?

אני התחלתי מצפון (מגבול טנזניה),

ירדתי דרך העיירה chitimba שם ישבנו על חופי האגם בפעם הראשונה ופגשנו מעט מקומיים בכפר. משם עליתי בטרמפ לmushroom farm שאני מניח ששמעתן עליה.  זה איזור העיירה ליווינגסטוניה, חווה/גסטהאוס מבודד בנוף מדהים לכיוון האגם, מקום ירוק להפליא עם אחלה וייב ואווירה, אז אנשים מגיעים להעביר שם כמה ימים. אני הייתי יומיים שבאחד מהם יצאתי להסתובב שם באיזור, יש טיול יום קצר ויפייפה שבו עולים לראש המפלים הגדולים של ליווינגסטוניה, אל תוותרו, ממש יפה!

חשוב לדעת לגבי המאשרום פארם שהוא איזור מבודד יחסית, לפעמים יש שעה אחת של תקשורת (ויי פיי) ביום. אין כל כך מקום לקנות אוכל והאוכל של המאשרום פארם הוא טבעוני בלבד ועלותו סבירה. ממליץ לעלות לשם עם אספקת אוכל משלכן.

מליווינגסטוניה ירדנו (שוב בטרמפ) לכיוון נקאטה ביי, אך בדרך עצרנו לכמה ימים בעיירה מזוזו Mzuzu, אין המון מה לעשות במזוזו מלבד להסתובב בעיירה הנחמדה והשקטה, היא נמצאת במיקום מרכזי בדרך לשאר המקומות היפים של מלוואי. 

אבל, כן יש גולת כותרת שם במזוזו, וזה הוסטל בשם mzoozoo zoo שמנהל בחור צבעוני בשם ג'ון. יש אצלו אחלה אווירה, אחלה אוכל, והוא בחור מצחיק ביותר, מה שגרם לנו לרצות להישאר במזוזו רק בשביל להיות בחברתו עוד יום.

ממזוזו המשכנו לנקאטה ביי- Nkhata-bay. כפר דייגים שכזה לחוף האגם. יש שם הוסטלים נחמדים, אווירה טובה, לפעמים גם מסיבות, פיצרייה מגניבה, ואפשרויות לצאת לאגם ולעשות כל מיני סוגי ספורט ימי למיניהם. מקום יפה. מומלץ לכמה ימים בודדים.

מנקאטה ביי המשכתי לmonkey bay ובעצם למקום ספציפי שנקרא קייפ מקליר- cape maclear.    קייפ מקליר הוא ללא ספק המקום היפה ביותר שהייתי בו במלוואי, וגם האחד עם האווירה הטובה ביותר, המקומיים בכפר מדהימים, נשארנו שם שבוע, ממליץ לבקר בכפר, בשוק שלהם, בכנסייה בבוקר יום ראשון, אם תרצי אפילו תוכלי לבקש מהדייגים לצאת איתם לדוג בלילה באגם. יש אופצייה לעשות טיול שנירקול שם במקום שנקרא otter point, אני מאוד ממליץ, טיול שנירקול יפייפה. אני גם שכרתי שם אופנוע בקייפ מקליר והסתובבתי לטייל בשדות שסביב לכפר, בקיצור, מקום עם המון הזדמנויות אם תפעילו מעט דמיון שם, ומקום יפייפה.

ממליץ לבקר בפרוייקט של אדם אחד בכפר בשם paper for the people של מיחזור כל פסולת הנייר של הכפר (פרוייקט חריג במונחים אפריקאיים והבחור שם בחור מדהים ומעניין).

אנחנו גם עשינו שם שיעור קליעת סלים עם בחור בשם פדרו שפגשנו במקרה לצד האגם ומעולם לא העביר שיעור כזה, אבל היה מאוד כיף.

לקייפ מקליר הייתי מקדיש את הזמן הרב ביותר, מעבר לזה כמובן שאפשר ומומלץ מאוד לרדת לעשות את טראק המולנג'י שלצערי לא הגעתי לעשות.

האנשים במלוואי הם בטופ 3 של תרבויות של אנשים חביבים ומסברי פנים, מאוד מאוד כיף לבלות איתם ולהכיר אותם.

המדינה עצמה ביחס לשאר אפריקה דווקא יקרה (וזאת למרות התואר "המדינה הענייה בעולם"), הארוחות במסעדות עולות קצת יותר וכך גם כל המצרכים (אך עדיין זול, כן?).

לגבי תחבורה, היא די נוחה במלוואי, כמובן שצפוף ומחניק כמו בכל מטאטו (מיני ואן) באפריקה אך היא מסודרת והכל יוצא מתחנות מרכזיות שכאלה.

תהנו!

אם צריך עוד משהו אז בשמחה,

גל

DSCN4897.JPGDSCN5348.JPGDSCN5481.JPG
          • kohrafa1
            kohrafa1 נערך לאחרונה על ידי

טיול של חודש במלאווי!!

היי.

אני נוסע בקרוב למלאווי, מגיע בטיסה מאדיס.
            האם ישראלים צריכים ויזה למדינה? היכן מקבלים אותה וכמה היא עולה?
            האם בודקים פנקס חיסונים בכניסה למדינה? אילו חיסונים חובה מבחינת רשויות המדינה?
            תודה רבה
            עמית

• שלומיתת
              שלומיתת נערך לאחרונה על ידי

טיול של חודש במלאווי!!

ממה ששמעתי

ישראלים לא צרכים לשלם על ויזה למלאוי

וחיסונים לא בודקים אבל ברוב המקרים נוסעים דרך אדיס ושמה כן בודקים את הפנקס חיסונים, אז צריך. לא בטוחה איזה חיסון זה במרפאות מטיילים הם ידעו

• מישלנ
                מישלנ נערך לאחרונה על ידי

טיול של חודש במלאווי!!

תודה רבה גל! זה מאוד עזר! אתה טיילת גם בזומבה? אנחנו רוצות לעשות טיול של יום, יומיים ומחפשות המלצות למדריך ומסלול..

• kohrafa1
                  kohrafa1 נערך לאחרונה על ידי

טיול של חודש במלאווי!!

מתי אתן טסות?

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון