נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץ
-
אהלן, מתכנן חופשה עצמאית, ותודה למי שענה לי על שאלות קודמות.
נחיתה ברביעי ב11 בלילה במילאנו, לא השכרתי רכב לפני זה באירופה.
רוצים להשכיר רכב ולנסוע לצ'רביניה, לא מבין כלום בצמיגי חורף ושרשראות שלג וכל הדברים האלה.
כמה זה סיפור לדעתכם אם בכלל. הבנתי שהנסיעה לא ארוכה במיוחד. והאם יש כבישי אגרה בדרך (כמה הוצאה נוספת ?)
תודה !
-
נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץשלום,
ראשית אתה צריך לוודא שבשעה שבה אתם מגיעים ניתן לקבל מכונית. קיימות חברות השכרה שנסגרות בשעות הלילה.
מכיוון שאתה מגיע לאיטליה, שוכר רכב ונוסע לאתר באיטליה, לא צריכה להיות בעיה בנושא הצמיגים. חברות השכרת הרכב באיטליה פועלות על פי הדרישות באיטליה. חשוב מאוד, לדעתי, לוודא את שגיליתי לאחרונה, שמכוניות שכורות רבות לא מגיעות עם צמיג רזרבי.
שרשראות שלג כדאי לקחת למקרה בו תצטרכו לנסוע בשלג. לא בכל פעם שיורד שלג צריך לשים שרשראות. מתי לשים שרשאות תוכל לראות לפי הנהגים המנוסים סביבך.
את משך הנסיעה ואת הקטעים המחייבים תשלום תוכל לראות ב- google maps, כאשר תנווט מהמוצא אל היעד.
-
נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץתודה רבה, מוביל אותי לעוד שאלה - יש המלצה על חברת השכרה ?
-
נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץאני נוהג להתקשר למספר חברות השכרה, ובהתאם למחיר להחליט. חשוב לבקש מחיר הכולל ביטול השתתפות עצמית במקרה הצורך, גגון סקי, ושרשראות. בחלק מהחברות התוספות הללו בתשלום.
-
נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץאנחנו נהגנו את הדרך הזו בשנה שעברה בלילה.
תלוי איפה אתה נוחת, ממילנו, שעתיים וחצי נהיגה ומברגמו 3+.
נהיגה סבירה לגמרי, קצת סיבובים לקראת הסוף.
יש כבישי אגרה, (איטליה מבורכת בהם) אבל לא זוכרת כמה.
לגבי התקנת שרשראות, אם הכביש יהיה מושלג (בד"כ הם מפנים) רוב הסיכויים, שיהיה שילוט, או כמו שנאמר, אתה כבר תראה אנשים שעצרו בצד הדרך לעשות זאת. ההמלצה החמה: תשאיר לך זוג כפפות במקום זמין, שאתה יכול לעבוד איתן, כי מהר מאוד הידיים קופאות
-
נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץתודה רבה על ההסבר וההמלצה
זה סיפור ההתקנת שרשראות הזו ?
או שזה אינטואיטיבי למדי ?
ראיתי בהרץ שבתקופה הזו המכוניות באות עם שרשראות שלג...
-
נהיגה ממילאנו לצ'רביניה במרץאפשר לצפות בסרטונים ברשת איך לעשות זאת נכון, או להעזר בנהגים מנוסים נחמדים.
-
התקנת שרשראות - נסיון אישיהתקנה לבד ארכה שעה (מזל שזה היה בחניה מקורה בלילה לפני שיצאנו לדרך מוקדם בבוקר). זה היה אחרי צפיה בסרטוני הדרכה. צפיה בנהג צרפתי שהתקין לי את השרשראות ביציאה מבריאנסון - עשר דקות (לא רק שהיה יותר מהר - גם התעייפתי פחות!!!)
קח בחשבון שאם אתה נוחת במילנו ב-23:00, לא תקבל את המכונית (בהנחה שהדלפק עדיין יהיה פתוח - הנחה הגיונית במינכן. לא כ"כ במילנו), תגיע לכביש העולה לצרויניה בסביבות שתיים בלילה. לא מאמין שהכבישים מנוקים בשעות כאלה. וגם לא תמצא מקומיים נחמדים שיתקינו לך את השרשראות.
-
יש לי ניסיון רב בנהיגה לאאוסטה בלילה. פעם אחתטיסת אל על התאחרה מאד, ונחתה באיחור של כשעה וחצי. כשהגעתי עם הלשון בחוץ לדלפק ההשכרה (מג'יורה), הבטיחו לי כי הם יודעים בדיוק מי נוחת ומתי, והם ממתינים גם אחרי שעות הפעילות (12) במידת הצורך.
אני שוכרת בד"כ באויס או מג'יורה, בשניהם אני מקבלת שירות טוב מאד, ומכוניות ממש אחלה (אוטומט, בד"כ דיזל). שרשראות שלג חובה לבקש, אף פעם (טפו, טפו, ועוד פעם טפו) לא שמתי. רק כדאי שיהיה ברכב.
היתרון של אויס הוא שיש שם בד"כ מי שמחכה להחזרת הרכב. במג'ורה חייבים להכנס לאותו מקום ממנו שוכרים.
שדה התעופה במילנו יחסית קטן ומאד ברור- עם הנחיתה צריך לרדת קומה לדלפקי השכרת הרכב. יש 2 עמדות קבלת מכוניות מחוץ לבניין- A ו B. ביציאה משדה התעופה צריך לעשות פרסה בכיכר הראשונה מימין, ולרדת באוטוסטרדה לכיוון טורינו.
אפשר להסתדר בלי GPS- למען האמת, אף פעם לא לקחתי GPS באיטליה.
כבישי האוטוסטרדה מפונים כסדרם, אף פעם לא ירד שלג זלעפות, אבל כדאי להיזהר מ-קרה על הכביש. והכי מפחיד - ערפל כבד. במקרה של ערפל (מופיע בשילוט IN CASO DI NEBIA- טקסט שלמדתי כבר באיטלקית), המהירות צריכה לרדת מ 130 או יותר ל- 50. בהחלט יכול לקרות.
בהחזרת הרכב, כדאי למלא דלק בתחנת הדלק האחרונה על האוטוסטרדה- הרבה יותר קל וברור, זו התחנה האחרונה ממש לפני הירידה לכביש המוביל למלפנסה. יש משם כ 40 ק"מ, ואם ממלאים קצת יותר, זה מספיק בהחלט.
פעם אחת בלבד הצלחתי לקבל רכב עם צמיגי שלג, וגם אז הוא הגיע עם שרשראות שלג- חובה להזמין מראש. גם גגונים למי שצריך.
-
זה מרץ..לא ינואר....ראשית, אמרו לך כמעט הכל.
הבעיות העיקרית שלך, אינה שלג - אלא:
- לוודא שדוכן ההשכרה פתוח
- לוודא שבמלון יהיה פתוח + בקבלה מישהו.... אחרת תישן בחוץ, בסה"כ מדובר על מלונות זעיריים משפחתיים - לא צהילטון של 300 חדרים..
אם הבנתי נכון, אתה מתכונן להגיע ב- 11/3 לא ב- 11/1, שזה אומר:
- תחילת האביב - הסיכוי לשלג במישור - קלוש ביותר !
- לגבי העלייה לצרביניה, סביר שאם ירד שלג,יהיו שוטרים שיוודאו שיש שרשראות - אם צריך, שוב ההסתברות נמוכה.
העצה - להשאיר כפפות נגישות -טובה, כי בפעם שאני התעסקתי עם השרשראות לבד, קבלתי מכת קור - ללא כפפות
זמן הרכבת שרשרת - בפעם השנייה/שלישית, דקות - זה מאוד פשוט, כי השרשרת עוטפת את הצמיג. ויש רק חיבור אחד שצריך לעשות. סיכוי גבוה מאוד שמישהו ירחם עליך ויראה לך (אופציה אחרת - תקנה בארץ ותתאמן...)
שתהיה חופשה מוצלחת, סביר שתצטרך משקפי שלג ולא גוגלס, והרה קרם , כי שלג שיפול ל תראה.
יונתן
נ.ב. - אם אתה רוצה לכמת את הסיכוי לשלג, יש אתרים שנותנים היסטוריית שלג, אם תנטרל את הימים של עד 5 ס"מ במרץ, תבין שהיסטורית לא הייתה כמעט בעיה...
-
אגב, יונתן, בצ'רביניה הלא צפוי הוא הצפוי.פעם הייתי בצ'רביניה בתחילת אפריל, והתחיל לרדת שלג מטורף. מהק"מ ה 24 ועד הק"מ השלישי (בכביש שמוביל לצ'רביניה) עוד ירד שלג רציני.
הגובה הוא פקטור חשוב, ואי אפשר לדעת אף פעם.
בכל מקרה, באוטוסטרדה אף פעם לא היתה לי בעיה של שלג (טפו טפו).
-
אגב, יונתן, בצ'רביניה הלא צפוי הוא הצפוי.תודה לכולם ! ממש אחלה עצות !
ועם זאת... אני חש שכמי שלא השכיר רכב באירופה, לא התנסה מנהיגה לאתר סקי (תמיד אוטובוסים של איסתא וכדומה), ובטח שלא עשה את הדברים האלו בלילה,
נחיתה במילאנו ב12 בלילה ונסיעה לצ'רביניה היא לא שיא החוכמה.
אני חושב שאקח את האיזי ג'ט של יום חמישי שנוחתת בצהרים ולא של רביעי בלילה... זה אומר יום גלישה שהולך, אבל לא נראה לי שיש אלטרנטיבות. לא ?
-
אגב, יונתן, בצ'רביניה הלא צפוי הוא הצפוי.יש לאל על גם טיסה שנוחתת ב10:00 בבוקר. שווה לך אפילו אם מדובר ביום אחרי- תוכל לנהוג ביום ולהיות בצהריים באתר.
-
מנסיוןכשאני נחתתי במלפנזה ב11 בלילה, לקחתי לינה בשדה התעופה.
מלון הולידיי אין אקספס שנמצא בין שני הטרמינלים. מלון נוח וזול (50 אירו ללילה) יש שאלט חינם והליכה של שתי דקות למלון. למחר יצאתי לדרך אחרי ארוחת בוקר.
לא נעים להלחץ מסגירת הדלפקים, לא נעים לבדוק (לראות) רכב בחושך, לא נעים לנהוג בלילה, לא מעים להגיע למלון באמצע הלילה, ולא נעים להתחיל חופשה אחרי לילה כזה.
ד"א, אני עושה זאת שוב בדצמבר שטיסת חזור. הטיסה בשבע בבוקר. אני מעדיף לנסוע אחר הצהרים לאחר הסקי ולישון בשדה התעופה.
-
אם זה המחיר-- אז ....אני מניח שהמחיר של לילה באתר הוא רגיל - כולל ארוחת ערב וכו'.
במחיר כמו שכתבו, עדיף לישון בשדה התעופה, לצאת מוקדם ולגלוש שמגיעים...