טיסה למקסיקו
-
שלום לכולם,
אני ועוד חברה שלי הזמנו טיסה ב10.12 למקסיקו לתקופה של חודש וחצי .
אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
א. את הטיסות הזמנו דרך אתר קייק כשהחברת תעופה היא איביריה. רציתי לשאול אם החברה הזו אמינה ואם אפשר לסמוך עליה בעניין המזוודות שיגיעו למקסיקו סיטי ובזמן, באותו יום.
ב. אנחנו מתכננות להמשיך ישר מהשדה תעופה במקסיקו סיטי לטוסקלה ורציתי לשאול אם זה דבר שמומלץ לעשותו? וגם אם קונקשיין של שעתיים ורבע בין ההגעה למקסיקו סיטי עד לטיסה לטוסקלה הוא מספיק? חשוב לי להגיד ששמענו שמקסיקו סיטי אינה עיר ידידותית במיוחד לשתי בחורות צעירות ולכן אנחנו חושבות ישר להמשיך לכיוון סן כריסטובל.
אשמח לעזרה ולטיפים נוספים אם יש לכם לתת.
תודה:)
נגה
-
טיסה למקסיקויש המון בחורות צעירות במקסיקו סיטי, אולי הכי הרבה בעולם,
אז קצת בעיתי להגיד שהיא לא ידידותית לבחורות צעירותאם חברת התעופה מתעכבת עם המזוודות, באחריותה להעביר אותה אליכן
ליעד הבא. זה לא שאיבריה מאבדים מזוודה לכל נוסע שני, אבל אומרים שאצלם זה קורה יותר (נאמר נוסע אחד מבין 500), בגדול לא אמורה להיות בעיה עם המזוודה,
אבל כן תיקחו קונקשן של 3 שעות בערך כי צריך אולי להחליף שדה תעופה במקסיקו סיטי ולהעביר את הדברים וזה לוקח זמן. -
טיסה למקסיקולגבי איבריה - למרות שם לא טוב במיוחד שיצא לה - בהחלט חברה סבירה ואין לכם מה לדאוג. לעניין המזוודות גם בחברות הטובות ביותר לפעמים מזוודות לא עוברות בקונקשיין - זה עניין של מזל ומרבית המקרים לא קורה כלום.
לעניין זמן קונקשיין במקסיקו סיטי. אם את הטיסה הפנימית ממקסיקו סיטי לטוקסלה קניתם בנפרד ולא כחלק מכרטיס בינלאומי - אז אין לכם אחריות במקרה ואתם מאחרים את הטיסה ועלולות להפסיד את כל מחיר הכרטיס ולחפש בעצמכם טיסה חדשה. לכן הייתי ממליץ קונקשיין מינימלי של 3 שעות אולי קצת יותר (בקיץ אחרון לקח לנו לצאת מהשדה במקסיקו סיטי לאחר ביקורת גבולות כמעט שעתיים)
-
טיסה למקסיקואפשר לדעת למה התכוונת כשרשמת למרות השם הלא טוב שיצא לה??
-
טיסה למקסיקותודה רבה על המענה המהיר.
אנחנו נוחתות במקסיקו סיטי ב18:25. ההתלבטות היא אם לישון לילה במלון הילטון שבשדה תעופה ובבוקר לטוס לטוסקלה ומשם לסן כריסטובל או לקחת טיסה בערב שיוצאת ב20:40 לטוסקלה, לישון שם לילה ואז בבוקר לסוע באוטובוס לסאן קריסטובל.
אשמח לעצות מה עדיף? והאם הזמן הזה של הקונקשיין בשדה תעופה הוא זמן שנספיק או שהוא מאוד גבולי ואנו עלולות לפספס את הטיסה?
תודה:)
נגה
-
טיסה למקסיקולאיבריה יצא שם של חברה שמאבדת מזוודות יותר מחברות אחרות ושרות לא מבין החברות המובילות.
למרות שקראתי הרבה דיווחים של נוסעים שהיו מרוצים מהטיסה בחברה - ואלפי בני אדם טסים איתם מידי שנה.
כך שלדעתי אם מחיר טוב אין יותר מידי מה להתלבט
-
טיסה למקסיקוקונקשיין של שעתיים ורבע לדעתי מאוד גבולי - אם צריכים לעבור את משטרת גבולות + לקחת מזוודות + לעבור לטרמינל אחר + לעשות ציק אין לטיסה הבאה
בהחלט יהיה לחוץ וכל עיכוב יגרום לכן לפספס את טיסת ההמשך.
אם טיסת המשך הינה חלק מכרטיס הטיסה הבינלאומי - אפשר לקחת סיכון - כי אחריות על איחור היא על חברת תעופה והם יצטרכו לדאוג לכם לטיסה חלופית או לינה באם הטיסה למחרת.
אם הכרטיס נקנה בלי קשר לטיסה בינלאומית - אני הייתי ישן בסמוך לשדה במקסיקו סיטי ולוקח טיסת המשך למחרת
תיקחו בחשבון ששיקולים שלי הם לא של בחורות/בחורים צעירים - קצת עבר זמן מאז שהייתי מוגדר ככזה.
-
טיסה למקסיקולמען השקט הנפשי - אני הייתי ישן את הלילה וטס למחרת בבוקר. יש לכם אח"כ עוד שעה ברכב לסן קריסטובל מטוקסטלה, ואתם אחרי טיסה בינ"ל וג'ט לג. אם אין פה הבדל אדיר בעלויות- הייתי ישן כבר את הלילה קרוב לשדה"ת וטס למחרת בבוקר
-
טיסה למקסיקולי באופן אישי יש ניסיון לא טוב עם איבריה, אבל עדיין- הם לא כאלו גרועים ואם יהיה כרטיס זול איתם- אני אטוס איתם.. המזוודות תמיד נמצאו בסוף... מסתדרים איפה שהוא.
-
טיסה למקסיקוכמה עלתה לכם הטיסה ??
-
טיסה למקסיקוהטיסה עלתה לנו £1,156 לשתינו ביחד.
אשמח אם תוכלו טיפה לעזור לי לגבי תקציב לטיול ועלויות. האם לדעתכם תקציב של 15-17 אלף ללא
טיסות הוא מספיק לתקופה של חודש וחצי מקסיקו גואטמלה בתאריכים הנ"ל (10.12-23.1.15)
לא אכפת לנו לישון בהוסטלים רוב הזמן כל עוד יש שם שירותים ומקלחת בחדר.
בנוסף האם כדאי להזמין את המקומות בהוסטלים כמה ימים מראש או כשמגיעים למקום ?
תודה מראש,
נגה
-
טיסה למקסיקולדעתי כן אני שרפתי בחודש 5000 שקל בלי טיסות
במקסיקו ונחשבתי "בזבזן" ישנתי במלונות וגם הוסטלים
ואם אתם צריכים המלצות תשלחו אליי שאלות אשמח לענות
-
טיסה למקסיקולגבי התקציב- לדעתי זה צריך להספיק לכם, במיוחד לאור התנאים שאתן מתארות שאתן רוצות לטייל בהן. ( ואני מניח שהתקציב הוא לאחת...), ואתן יכולות לעשות איזונים במהלך הטיול...
לגבי לינות- האם יש לכן מסלול מאורגן מראש או שאתן רוצות להחליט במקום? אם אתן רוצות להחליט במקום- לא תוכלו להזמין מראש... אני מציע לא להגיע מאוחר מדי לישוב כדי לא להיתקע עם מה שישאר ( יקר מדי או גרוע מדי...). אופציה שאני מציע פה לפעמים, בעיקר אם מתוכננת הגעה מאוחרת לישוב- לפני היציאה תרימו טלפון לאיפה שאתם רוצים לישון ותודיעו שאתן רוצות להזמין ומתי בערך תגיעו. מה שזה מצריך מכן הוא לבוא לנסיעה עם רשימה של כ-3 מקומות לינה שנראים לכן בכל ישוב שבו אתן מתכננות להיות-ככה שאם התקשרתם לאחד והוא מלא- תוכלו לעבור למספר 2 וכן הלאה.
3 לילות שכן הייתי מזמין מוקדם יותר הן 24-25 לדצמבר ו-31 לדצמבר ואולי אפילו 1 בינואר, כי אם אתן מגיעות לעיר שיש בה אירועים מיוחדים- המקומות הללו יתמלאו מהר בגלל הקריסטמס/שנה אזרחית חדשה...
-
טיסה למקסיקוהבנתי תודה רבה על העזרה:) עשיתי רשימות של כמה הוסטלים ומלונות בכל מקום ובהם בתאריכים האלה נזמין כמה זמן מראש.
עוד שאלה שיש לי היא לגבי השימוש בכסף. אפשר להשתמש במקסיקו וגואטמלה גם במזומן וגם באשראי? אתם יודעים מה העמלה על אשראי או על הוצאת כסף בכסומט? איך הכי משתלם ועדיף לשלם?
-
טיסה למקסיקועמלות אשראי הן תלויות כרטיס- את יכולה לשאול את חברת האשראי שלך מה עמלה עבור משיכת מזומן ומה עבור עיסקאות ( מה שקרוי עמלת המרה של מטבע).
לגבי איך עדיף לשלם- זה עניין של הרגשה. עם כמה כסף מזומן מרגישים בנוח להסתובב, איפה ישנים /אוכלים וכו'- אם זה אוכל ברחוב או מקומי זול- לא ממש נראה לי שאשראי יהיה התשלום היעיל או הבטוח באם בכלל יהיה אפשרי( אם כי לא בהכרח יש סיכון בתשלום באשראי במקומות פשוטים- לעיתים ההיפך יהיה הנכון)
-
טיסה למקסיקושלום לכולם,
רציתי לשאול אתכם בנוסףלגבי הבאת דולרים מהארץ.
אני חוושבת לקחת איתי 1000$ לכל התקופה (חודש וחצי) ולהשתמש רק בו. (הבנתי שבאיזור מקסיקו גואטמלה מסוכן לשלם באשראי בגלל מקרים של העתקת הכרטיס).
לכן אשמח לשמוע אם לדעתכם זה סכום שיספיק לי? אם כדאי לקחת סכום נמוך יותר?
כמה עולה להחליף את הדולרים לפזו בעמדות change במקסיקו?
תודה מראש,
נגה
-
טיסה למקסיקואלף דולר זה סכום גבוה לסחוב, אם הלך- הלך.
כרטיס אשראי הוא מבוטח ואפשר לשלם איתו ישירות בהרבה מקומות, פשוט תפתחי חשבון דולרי שמחויב אצלך בבנק לפני הטיסה כדי להימנע מעמלות כפולות