רומא-מה עושים בשישה ימים?!
-
בשל בעיה/טעות בהזמנת כרטיסים לרומא, יצא שיש לי ולבני בן ה-16
6 ימים מלאים (סוף מרץ 2016). אני יודעת שיש הרבה מה לראות וזה אף פעם לא מספיק, אבל אנחנו כנראה מאלה שממצים די מהר. חשבתי אולי שווה להתחיל בשני לילות מחוץ לרומא. היינו לפני שנתיים בפירנצה וונציה. רעיונות אחרים?
-
רומא-מה עושים בשישה ימים?! -
רומא-מה עושים בשישה ימים?!ערב טוב.
לתוספות או שינויים,בתוכנית ההמלצה של עודד,מצרף אתר לרומא,הכולל פירוט האתרים.
תבחרו לפי נקודות העניין שלכם.
http://www.aviewoncities.com/rome/romeattractions.htm
כמו כן תמצאו בו,מפת אתרים פעילה,שבעזרתה תוכלו לתכנן/לשנות/להוסיף אתרי ביקור,בהתאם לקירבתם,לאתר
המרכזי,וכך לבנות מסלולים יומיים.
http://www.aviewoncities.com/maps/rome.htm
במפה הפעילה - כל לחיצה על עיגול כחול,תציג את שם האתר ותמונתו.
בלחיצה על עיגול או כוכב אדומים,תיפתח עמודת הסבר לאתר,כולל מיקומו ותמונותיו.
כמו כן תמצאו לשונית פתיחה משנית,המפרטת את האתרים,שבקירבת האתר המרכזי,וגם אצלם - ניתן לפתוח עמודה,הכוללת - הסבר,מיקום,ותמונות האתר.
לנוחות שימוש - ניתן להזין את כתובת האתר,בכל מכשיר גלישה.
טיול מוצלח ומהנה חיים.
-
רומא-מה עושים בשישה ימים?!ותודה עודד,על הפירוט הנרחב,בשילוב תמונות בזוויות ייחודייות ואישיות.
המשך בזו הדרך,לשנים ארוכות וטיולים רבים ויפים.
ועל כך נאמר : " מכל מלמדיי הישכלתי ".
בהצדעה מכובדת חיים.
נ.ב.
ו - " מוטב מאוחר,מאשר לעולם לא ".
-
תודה רבה חיים. -
רומא-מה עושים בשישה ימים?!גם אני נסעתי לשישה ימים ואני אחת שממצאת מהר.
להגיד את האמת, אם לא נכנסים למיליון מוזיאונים או נתקעים 10 שעות בכל אתר אז ב 4 ימים מלאים אפשר למצות לגמרי את רומא.
ביומיים שנשארו עשינו קניות בעיקר.
בגדול החלוקה לא הייתה 4 ימים אתרים ויומיים קניות אלא שילוב כזה (יומיים אתרים, יום קניות וקצת אתרים).
את כל רומא עשינו ברגל (היו ימים של 15 ק"מ הליכה).
אפשר לחשוב אולי על טיול יומי למקום סמוך - אני לא יכולה לעזור בזה.
-
רומא-מה עושים בשישה ימים?!ב-2008 הייתי עם חברה 4 ימים ברומא, גם אנחנו מהממצות מהר אבל רצנו כדי להספיק הכל ואפילו לא נכנסו לקולסאום ולפורום. כך שאני חושבת שאפשר להיות ברומא 6 ימים בלי להשתעמם.
טיול יום- לגני טיבולי
ובכל זאת אם תרצו- תוכלו לנסוע לסורנטו ולאזור אמלפי ליומיים-שלושה.
-
רומא-מה עושים בשישה ימים?!גם אני חושב שאין סיכוי שתגיעו לתחושת מיצוי גם אם תשארו ברומא 6 ימים. טיילנו ברומא 4 ימים מלאים ונשאר לנו טעם של עוד.
אפשר לשלב טיולי יום לגני טיבולי, לקטקומבות ולאוסטיה ostia בשביל לצאת קצת מהעיר ולגוון, אבל אף אחד מהיעדים האלה לא היה מרשים במיוחד.
-
ותיקןחובה לקחת סיור מאורגן
אנחנו לקחנו בעיברית, למרות המחיר היקר שווה ביותר
-
ותיקןאני לא מסכים שחובה בותיקן לקחת סיור מאורגן. אנחנו מאוד נהנינו בלי סיור מאורגן ולא נתקלנו בקושי להסתדר או לתמצא. כדאי להזמין כרטיסים באינטרנט מראש ולחסוך את התור הארוך לקופות.
-
לדעתי כדאי לתכנן על סמך מה כן רוצים לעשותולא על סמך מה לא רוצים לעשות.
תפתחו אינטרנט ומדריכי טיולים, תראו מה יש ברומא ומה מתוך המבחר תרצו לעשות.
תנסו להעריך כמה זמן תקדישו לאטרקציות ואז תראו אם וכמה זמן נותר לכם לא מכוסה. אולי לא ישאר זמן למשהו אחר? אולי ישארו 3 ימים ולא יומיים?
אופציה שניה היא כמובן להחליט קטגורית שאתם מקדישים לרומא 4 ימים וזהו, לא משנה מה וכמה. אני לא בעד אבל זו אופציה
-
לדעתי כדאי לתכנן על סמך מה כן רוצים לעשותאני חסידה של סיורי החינם בערים השונות , אמנם ברומא לא יצא לי אבל במספר מקומות אחרים כן והיה מאד מוצלח, שווה לנסות ובהתאם להצלחה, להשאיר טיפ למדריך בסיום.
ברומא עשינו טיול סגוואי מוצלח אבל אני חוששת שאולי יהיה קר מידי בסוף מרץ.
-
לדעתי כדאי לתכנן על סמך מה כן רוצים לעשותהמון המון תודה לכל המגיבים!
ובמיוחד תודה ענקית לעודד!!!!
עזרתם לי מאד
-
לדעתי כדאי לתכנן על סמך מה כן רוצים לעשותאחרי כל ההמלצות.
אני בא מכיוון אחר...
ראיתי שכתבת שכל זה קרה בטעות.
בררת כמה יעלה לתקן את הטעות הזו?
יתכן מאד שזה יעלה הרבה הרבה פחות מלשלם עוד יום אחד אפילו בבית מלון מקומי....
סתם מציע...
ואם כבר מישהו דיבר על כרטיסים ותור...
לא לשכוח! כרטיסים לקולסיאום לא קונים בקופה של הקולסיאום, כי זה שעה לעמוד בתור [בימים קלים! בימים קשים יכול להיות גם כמה שעות].
אני קניתי בגבעת פלטין כרטיס כולל את 2 האתרים.
-
לדעתי כדאי לתכנן על סמך מה כן רוצים לעשותתודה על הרעיון אבל בדקתי לא כלכלי לשנות (ממש לא...)
מרגישה שלמרות כל הרעיונות למעלה הכי נכון ללצאת ליומיים אבל צריכה שמישהו יעשה לי סדר באפשרויות (נאפולי-חצי יום או שמסוכן בכלל להגיע לשם, פומפיי, אולי קאפרי אם לא ממוסחר מדי, אולי בכלל ראבלו, פוזיטנו ואמלפי שלא בטוח מתאים לנער כזה)
זו דרך שבכלל מתאימה לנהיגה לצעירונת...בת 45? ניתן בכלל לתכנן דבר כזה בלי רכב?
בקיצור יש לי יותר שאלות מתובנות...
-
רומא-מה עושים בשישה ימים?!טיול יום לפיזה ברכבת. החל מ 18 יורו הלוך ושוב
-
לדעתי כדאי לתכנן על סמך מה כן רוצים לעשותלא מאד מוצלח בנסיעה (כבישים מפותלים מאד)
אפשר אולי ל"קנות" טיול שיוצא מרומא לחופי אמלפי אבל רק כזה שנותן לפחות יומיים עם לינה.
אבל ...... למה לא להפוך את הלימון ללימונדה?
כלומר להשתמש ברומא כעיר שחיים בה. שישה ימים זה לא מעט ,נכון שחודש מרץ זה לא יוני, היום נגמר מוקדם יחסית, עלול להיות קריר- אבל אפשר להגיע לכל אותם מקומות שהם פחות על ה"מסלול הראשי" של התיירים.
למשל-סדנת בישול איטלקית?
קצת יותר רחוק מהמרכז בTorlonia בית הינשופים? (תבדקי שהגנים המדעיים פתוחים בעיתוי זה)
אזור רובע Testaccio ?
בין אם בבוקר (השוק והחנויות) או פעילות מוסיקלית (ג'אז?) בערב?
עיר הסרטים-CineCitta גם לא במרכז העיר- אבל שווה אולי לבדוק אם פתוח
ואם אני כבר משוטטת -יש פה עוד כמה רעיונות