יום בסביבת מרסיי
-
במסגרת הטיול שלנו לצרפת שנה הבאה אנחנו נהייה שלושה ימי טיול באזור פרובאנס שהלינה היא במרסיי אז חשבנו שיום אחד נטייל במרסי עצמה יום אחד בקניון הורדות ויום אחד עדיין חסר לנו.
מישהו יכול להמליץ על מסלול יום בסביבת מרסיי?
תודה מראש לכול העונים!!
-
יום בסביבת מרסייקניון ורדון מאד רחוק ממרסי.
-
יום בסביבת מרסייצודקת לא שמתי לב. למישהו יש מסךול לשני ימי טיול מחוץ למרסיי?
-
יום בסביבת מרסייאם נוסעים לפרובאנס למה לא ללון בפרובאנס ??
הצעתי היא ללון באחת מהעיירות הכפריות המדהימות של חבל הארץ הזה
ואולי אפילו קרוב יותר לוורדון. תטיילו באזור ותשאירו את מרסיי מחוץ לתחום הפעם.
גם זו עיר שלא מתאימה לאופי הפרובנסאלי
ובלי לפגוע בה כלכך לא הייתי מטייל בה בימים אלה - אבל לשיקולכם
-
יום בסביבת מרסיישאלה מקדמית-
למה אתם לנים במרסיי דווקא?
אינה היעד הפרובסנאלי המועדף לרוב.
שנית- מתי מתוכנן הטיול? כי יש הבדל מהותי בין טיול בחודש מאי-יוני בו פורח הלבנדר למשל לבין אוגוסט או הסתיו.
שלישית- האם אתם עם רכב?
רביעית - מי אתם? זוג? משפחה? שלשה חברים בני 22? חובבי טבע? חובבי ארכיאולוגיה?
ציינת שזה חלק מתוך טיול בצרפת (שהוא מתמקד ב.... )?
כדאי שתתרום יותר מידע כדי שאפשר יהיה יותר לסייע לך/כם.
כמות האפשרויות אין סופית- ולכן צריך לבחור חכם ובהתאמה לכם,עיתוי,עניין, שותפים וכו.
ככה על הסף- אם יש סיבה לשהות ולינה במרסי (משפחה, חתונה של הסבתא) -אז יעד טוב לטיול ירוק הוא בשמורת הטבע קמרג שאינה רחוקה כל כך ממרסיי ויכולה בשקט לספק יומיים נינוחים או יום מלא וגדוש של טיול.
אם לא חייבים לחזור למרסי ללינה-אפשר לטייל בערוץ ארדש
וכל זה בלי להגיד מילה על פרובנס שזה ממש מתבקש לטייל בה.
-
יום בסביבת מרסייקודם כל יונית וארז תודה רבה על תשובותכם המהירות. שנית אנחנו נגיע למרסיי בטיסה בשביעי ביולי אחרי טיול של שמונה ימים באלפים בטיסה מוקדמת. ביום זה אנחנו רואים את המשחק חצי גמר אליפות אירופה אז לכן באותה יום כבר נישן בה ונטייל בה. עכשיו נותרו לי שני ימי טיול מלאים בגלל שבעשירי אנחנו טסים לגמר בפריז. אז חשבתי שאם נותרו לי שני ימי טיול אז עדיף שהם יהיו ימי טיול מלאים בלי הרבה נסיעוות ומקום לינה אחד. אבל אני חופשי להצעות אם יש מקום כוכב שממנו אפשר לטייל בפרובנס והוא קרוב למרסי נשמח לשמוע.
-
יום בסביבת מרסיייונית את צודקת טעות שלי שלא הצגתי את כל הדברים על השולחן. אז אנחנו נוסעים אני(15) אח שלי(27) ואבא שלי. נוסעים ביולי לצרפת בעקבות זכייה בכרטיסים לאליפות אירופה. בטיול אנחנו מחפשים בעיקר טבע מסלולי טיול לאחר שמונה ימים באלפים והעשירי נטוס לפריז וב11 הביתה( בכוונה לא נטייל בפריז כי היינו שם שנה שעברה). בטיול אנחנו מחפשים בעיקר טבע מסלולי טיול נחמדים נופים כפרים ציוריים וכל מני אטרקציות נחמדות. למרסיי נגיע ב7 ביולי לשני ימים וחצי של טיול. החצי יום הוא במרסיי ובאותו יום גם נראה את המשחק. היומיים האחרים חסרים לי. אז בעקבות שזה רק שני ימי טיול מלאים חשבנו כמה שיותר לא לבזבז זמן על נסיעות והחלפת מקומות לינה ולטייל ממרסיי באזור. אבל כמו שאמרתי בהודעה הקודמת אני פתוח להצעות.
תודה מראש לעונים!!!
-
יום בסביבת מרסייאחרי האלפים הטבע שליד מרסיי יראה לכם מה זה עצוב
ובטח ביולי.מציעה לנצל את היומיים כמו שכתבתי קודם
שמורת קמרג- מדובר בשמורת טבע על המים, חסידות ,פלמינגו, סוסים-אופציה לטיולי ג'יפים, טיולי אופניים ושיט.
אופציה נוספת אזור אקס אם פרובנס- יותר עיר, ופחות טבע.
לא הייתי נכנסת לעומק פרובנס ביומיים של טיול .
-
יום בסביבת מרסייתודה רבה יונית!!
-
יום בסביבת מרסייהי נדב
בנוסף לדבריה של יונית, ברצוני להדגיש את הקושי שקיים בכניסה וביציאה מעיר גדולה. התנועה מכבידה על האפשרות ללון בעיר כמו מרסיי, כדי לטייל בסביבותיה. כדאי לקחת גם את זה בחשבון.
מרסיי יפה אך אחוז תושביה המוסלמים הופכת אותה לקצת בעייתי גם בימים רגילים, על אחת כמה וכמה בימים אלו.