ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה באזור יוסמיטי

פורום צפון אמריקה
    7
    9
    4961
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tal2482
      tal2482 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, אנחנו משפחה בת 5 נפשות ובאוגוסט הקרוב נטייל באזור היוסמיטי ואנחנו בדיוק בשלב הזמנת המלונות. החלטנו שנישן מחוץ לפארק גם בגלל המחירים וגם בגלל שכמעט לא נשארו מקומות בתוך הפארק. מתלבטים לגבי שתי עיירות- ממות' לייק או מריפוסה. אנחנו נגיע מכיוון סן פרנסיסקו אז בטוח יהיה יותר קצר להגיע למריפוסה אבל ממות' לייק נראית עיירה הרבה יותר יפה ויש בה מגוון הרבה יותר גדול של מקומות לינה. 

מה נראה לכם כדאי  אם כל יום אנחנו מתכננים לנסוע ליוסמיטי ולטייל? 

תודה מראש! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • myomer
        myomer נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

היי,

עונה לא מניסיון אלא מתיכנון ארוך ומעמיק. אנחנו נהיה ביוסמיטי סוף יולי (נישן גם בממותק לייקס וגם באל פורטל.)

לינה בממות' יכולה להשתלב רק אם את ממשיכה אחרי זה לוגאס. אחרת אין טעם. 

אם אתם מגיעים מסן פרנסיסקו רצוי לישון בצד המערבי, מריפוסה, אוקהרסט ואל פורטל. לא ציינת כמה לילות ולאן ממשיכים אחרי יוסמיטי. 

לגבי מגוון מקומות הלינה בממות' לייקס. המלצה שקיבלתי מעופר היא בקיץ בממות' לייקס רק במקום עם מזגן. היצע המקומות עם מזגן לא גדול. עיירת סקי. אם תשלבי את ממות' אוכל לתת לך עוד פרטים על הלינה שאני הזמנתי שם עם מזגן (אבל ללא המלצה אישית כי טרם הייתי)

לימור

• dland
          dland נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

ואני רק אוסיף (אני כמו לימור בשלב התכנון, אם כי לא מגיע לקרסולי המעמיק של לימור...) שאנחנו מגיעים מלאס וגאס ישנים לילה בממות לייקס ואחכ שני לילות באיזורים יותר מערביים לפני המשך נסיעה לסן פרנסיסקו.  פיצלתי את הלינה כדי לחסוך בנסיעות, כך שאם אתם מגיעים מס.פ וממשיכים לוגאס כדאי לשקול פיצול.

דנה

• myomer
            myomer נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

כן, דנה, בהחלט מעמיק. זה מה שקורה שמתחילים לתכנן כ"כ מוקדם. העיקר אני משכילה ונהנית ועל הדרך מנסה לעזור גם לחברים... בכל מצב תודה

נראה לי שמסלולינו מצטלב.wink גם אנחנו מוגאס, ללילה בממות' משם 2 לילות באל פורטל ולסן פרנסיסקו....  בהחלט כדאי לשקול פיצול. 

לימור

• roshaked
              roshaked נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

בהמשך למה שכתבו דנה ולימור (מחכה שכבר תוציאי את הספר) אם מזדמן לכם לישון באוקהרסט (צריך לקחת בחשבון את הסגירה של חורשת מריפוסה)אני ממליץ על המלון מרשת בסט ווסטרן שהיה אחד המוצלחים שהיינו בטיול סוויטה ענקית אחלה מקום .http://www.yosemitegatewayinn.com/mobile/ עופר

• שיר שמח
                שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

לימור - גם אני מזמינה את הספר laugh

טל - גם אני בשלב התכנון ולא עונה מנסיון, אבל אוסיף שעיקר המסלולים ביוסמיטי נמצאים בעמק יוסמיטי, אז בחיפוש מקומות לינה צריך לבדוק את הקרבה לעמק יוסמיטי. נקודות הלינה הקרובות לעמק יוסמיטי הן בצד המערבי של יוסמיטי, ולא באזור של ממות' לייק.

כמו שכתבו לפני, ממות' לייק מומלץ יותר כנקודת לינה בדרך מ/אל וגאס וגם אולי כנקודת מוצא לטיולים באזור טיוגה פס שנמצא בחלק המזרחי של פארק יוסמיטי.

לפי הבנתי בדרך כלל מי שמגיע ליוסמטי לשלושה ימים וממשיך משם לוגאס (או הפוך) ירצה להיות בערך יום אחד באזור טיוגה פס ועוד יומיים באזור עמק יוסמטי.

מי שמגיע ליוסמטי מכיוון סן-פרנסיסקו וגם חוזר מיוסמטי לכיוון מערב, יכול לטייל מספר ימים רק בחלקי הפארק שמסביב לעמק יוסמיטי ולא להגיע בכלל לאזור טיוגה פס.

• fayermen
                  fayermen נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

טיילנו בחודשים יולי  - אוגוסט לפני שנה, משפחה של 5 נפשות והתחלנו את התכנון כשנה לפני כן, כולל הזמנת מקומות לינה. כבר בשלב מוקדם זה רוב המקומות הזולים והטובים כבר היו תפוסים.

המסלול שלנו בקטע זה של הטיול היה ממורו ביי שעל כביש מס' 1 אל יוסמיטי ומשם ללאס וגאס.

המלון הראשון שהיינו בו היה באוקהרסט בכניסה הדרומית ליוסמיטי - Best Western Plus Oakhurst שכבר הומלץ כאן. הגענו אחה"צ והספקנו לטייל בחורשת עצי הסקויה.היה מצוין, קבלנו סוויטה עם 2 חדרים, אבל אין ארוחת בוקר. שילמנו 190$ כולל מס.

למחרת טיילנו בעמק יוסמיטי וישנו בלילהבתוך הפארק ב - Curry Village שם קבלנו חדר פצפון ללא מזגן במחיר של 317$ כולל ארוחת בוקר טובה מאד.

בבוקר המשכנו אל מעבר טיוגה ביציאה הצפון מזרחית של הפארק, עברנו בממות' לייקס שנראה מקום מאד נחמד וישנו בבישופ. משם המשכנו למחרת בבוקר ללאס וגאס.

השאלה היא איך המסלול שלכם, מהיכן אתם מגיעים ולהיכן אתם ממשיכים. לקבוע את ממות' לייקס כמקום לינה שמימנו אפשר לטייל בפארק ולחזור אליו ללינה לא פתרון הכי טוב, מריפוסה או אוקהרסט נראה יותר הגיוני. אבל, אם אתם מגיעים מלאס וגאס אתם יכולים לישון לילה לפני הכניסה ליוסמיטי בממות' לייקס, לטייל בבוקר בשמורה ואז להגיע לשינה במריפוסה או באוקהרסט לעוד יום-יומיים, או ההיפך, כמו שאנחנו עשינו, אם אתם ממשיכים ללאס וגאס.

אם אתם מגיעים ממערב וחוזרים למערב, אז מריפוסה אופציה יותר הגיונית לשמש כבסיס למס' ימים.

• Ido Gayer
                    Ido Gayer נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

מציע לכם גם לבדוק אופציה של לינה באיזור Wolf Point שנמצא קצת צפונית לעמק היוסמיטי (אבל עדיין בתוך השמורה) ויכול להוות תחליף מצוין ללינה באל פורטל או אוקהורסט. 

בכלל, בנוגע לטיול בשמורת יוסמיטי, נכון שהוואלי הוא מלהיב (אני ביליתי שם במשך חמישה שבועות רצוף כמעט בלי לצאת מתוכו) אבל צפונית לואלי יש את Tuolumne Meadows, שכמעט כולם עוברים בו עם הרכב ועוצרים לשתיים/3 נקודות תצפית על Half Dome והסביבה, אבל לא באמת מטיילים בו. לעשות שם יומיים של טיולים רגליים באיזור Tenaya Lake ו - Tioga Lake שהם הרבה פחות עמוסים במטיילים ומאוד מאוד יפים, עם מז"א נעים וקריר במהלך היום בחודשי יולי אוגוסט, עדיף לדעתי מלטייל בחום של יוסמיטי ואלי בחודשי יולי - אוגוסט.

תהנו!

עידו.

• tal2482
                      tal2482 נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור יוסמיטי

ארחיב על המסלול- אנחנו מגיעים מסן פרנסיסקו ונשארים באזור ארבעה ימים. משם ממשיכים ללוס אנג'לס. 

אקח את ההמלצה שלכם לישון בצד המערבי. 

תודה רבה לכולכם על העזרה! 

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון