צפון ספרד קיץ 2016
-
שלום, שוב נעזרת בכם חברים
אנחנו זוג עם שלושה ילדים ( 13, 10, 7 ) אחרי שחרשנו את אירופה וסקנדינביה החלטתי שזה יהיה היעד לשנת 2016 ... מתלבטים בגלל כמה סיבות
1. אוהבים לטייל בזולה- לקחת ימי כיף, טיולי אופנים וכו
2. אוהבים לעשות מספר כוכבים בטיול ( 18 יום ) עדיף במקומות לינה שווים- כפרים חוות וכו פחות בערים עמוסות
3. סובלים מחום פחות מקור
4. אוהבים פרקי שעשועים ואטרקציות לילדים אך גם מסלולי טבע לייט
מה דעתכם? מתאים?
מה המסלול הכללי שעלי להתחיל לבדוק?
עצות הערות והארות יתקבלו בברכה
תודה!!!
-
צפון ספרד קיץ 2016 -
צפון ספרד קיץ 2016צפון ספרד (פירנאים מהצד הצרפתי והספרדי, ואולי החוף הבסקי) מקסימים.
מאידך לא בטוחה שעונה על הציפיות שתיארת
וקשה מאד להתמקד בנקודות לינה כוכב (אולי כוכבונים של יומיים שלשה בכל מקום).
איפה כבר הייתם באירופה? ולמה בחרתם ביעד זה?
-
צפון ספרד קיץ 2016אוסטריה מספר פעמים
יער שחור- פעמיים
שוויץ
איטליה
הולנד
סקנדינביה
צרפת
גרמניה....
רצינו לגוון קצת...
-
צפון ספרד קיץ 2016אני פסלתי את צפון ספרד לטיול עם ילדים, אחרי שטיילתי בה לפני שהילדים נולדו, בגלל הנסיעות הארוכות, וחוסר ההתאמה לטיול כוכב. לא מצאתי מקום שיתאים לטיול כוכב של כמה ימים עם מגוון של אלטרנטיבות לימים גשומים ופעילויות לילדים קטנים.
גם הנופים קצת פחות מרשימים בעיני (בהשוואה לאלפים).
-
צפון ספרד קיץ 2016מה שהוא אמר!
פחות נוחה לטיולי משפחה שמחפשת אטרקציות ,פארקים וממוקדת על טיולי כוכב.
מתאימה מאד לחובבי טבע (בעיקר) מתאימה יותר עם מתבגרים לפעילויות (רפטינג, ויה פרטה וכו) מספר המקומות לימי סגריר מוגבל מאד,
אבל הבעיה המרכזית שהיעד של הפירנאים מפוזר מאד גיאוגרפית המרחק בין השמורות.
אפשר תמיד להחליט להתמקד באחת או שתיים וללכת אותן לאורך ולרוחב- לא התרשמתי שזו הכוונה שלכם.
-
צפון ספרד קיץ 2016אנחנו משפחה של חובבי טבע אבל מסלולים לייט. נהננו כולל הילדים בפירנאים מאוד מאוד. ולדעתי הם אכן קצת גיוון מהיעדים שהייתם. אך צודקים פה החברים במה שאמרו וחלק נכבד מהקריטריונים שהצגת לא מתאימים לפירנאים.
בכל זאת, בזכות חיבתי העזה אני מצרפת לך את סיכום הטיול שלנו. תקראי ותראי אם מתאים לך. בגלל גודלו של האזור בחרנו מראש רק בחלק ממנו, כולל החלק הצרפתי שהוא מרהיב.
לימור
-
צפון ספרד קיץ 2016תודה חברים
אין עליכם!
יש לי שיעורי בית והתיעצויות לעשות... אם לא וחוץ מארהב, לאן ממליצים ?
-
צפון ספרד קיץ 2016אם ירדתם מספרד כדאי לפתוח שרשור נפרד.
אולי מזרח אירופה רומניה בולגריה או סלובקיה יכולות להתאים.
אני במקומכם לא הייתי פוסל לחזור לאחת המדינות שטיילתם בהן. אנחנו חוזרים השנה לצרפת בקיץ למרות שטיילנו בה לפני שנה כי אנחנו יודעים שיש לה המון מה להציע.
-
צפון ספרד קיץ 2016ציינת שטיילתם בצרפת אך לא ציינת היכן. האלפים הצרפתיים יכול להיות אופציה מצויינת אם כי הנופים ואופי הטיול דומה במקצת לאזורי אלפים אחרים כמו אוסטריה או שוויץ.
מה עם הדורדון ?
ב-18 יום טיול אפשר גם לצאת מחוץ לגבולות אירופה אבל אז התקציב גם צריך לגדול כי הטיסות בד"כ יותר ארוכות ויקרות.
-
צפון ספרד קיץ 2016דורדון יכול להיות יעד נהדר, אבל לדעתי לא מתאים למי ש"סובלים מחום פחות מקור"..עלול להיות שם מאד חם בקיץ.
מצטרפת להמלצה על האלפים הצרפתיים. אם טיילתם כבאזורים אחרים, לשלב עם עמק אאוסטה באיטליה וכו'.
גם סלובקיה יכולה להתאים לדרישות שלכם, אם כי שבועיים נראה לי די ממצים אותה.
אפשר גם סלובניה עם קרואטיה-בקרואטיה אמנם חם (לפעמים מאד) אבל יש חופים נהדרים להצטנן קצת.
-
צפון ספרד קיץ 2016האלפים הצרפתים!
אנחנו היינו בקיץ שלושה שבועות, בשני כוכבים. היה מעולה. חלק מההמלצות כבר העלתי כטיפים והודעות בפורום.