עזרה בתכנון מסלול ליפן באפריל
-
שלום לכם,
.
מתכננים טיול בן שבועיים ביפן בפסח. זוג + מתבגר בן 14. האם יש המלצות כלליות כדי שאוכל להתחיל לתכנן?
כמה ימים כדאי להקדיש לטוקיו. קיוטו...כל עצה תתקבל בשמחה.
מקומות אטרקטיביים למתבגרים
תודה.
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפריליפן היא לא כמו שאר מדינות אסיה שאפשר להיות ספונטניים,
טיול ליפן צריך הרבה תכנון מראש, אז תתכוננו להרבה עבודה.
רצוי להזמין מלונות לפחות שלושה חודשים מראש.
היפנים אוהבים לטייל , בעיקר בתקופת האביב של מרץ-אפריל והמלונות הטובים נתפסים מאוד מהר.
כדאי מאוד להיעזר באתר התיירות היפני http://www.japan-guide.com/
יש בו המון מידע על כל מקום אפשרי ביפן .
בנוסף, היות והנסיעות ביפן יקרות, כדאי להצטייד מראש בכרטיס נסיעות לחברת הרכבות הגדולה ביפן JR , הכרטיס נקרא JR Pass והוא נותן לכם נסיעות חופשיות בכל הרכבות של JR (חוץ מהרכבות המהירות) .
אחרי שהטיול שלכם כבר יהיה מתוכנן כדאי לבדוק אם באמת משתלם לקנות את ה JRP או שלא, אפשר לבדוק את זה באתר לוח הזמנים של הרכבות ביפן,
שם כתובים גם מחירים של כל נסיעה.
Hyperdia.com
בנוגע לטיול עצמו,
מומלץ להיות בקיוטו לפחות 5-6 ימים, וגם אז כנראה לא תספיקו הכל ותאלצו לרוץ ממקום למקום.
יש המון מה לראות שם וקשה לתאר כמה העיר הזאת ענקית, וכל מטר יש איזה מקדש או גן יפים ששווה להיכנס אליהם, אז קחו בחשבון
מקיוטו אפשר לצאת לטיולי יום לנארה, טירת הימג'י ולאוסקה.
לטוקיו מספיק לדעתי 4 ימים, גם יש בה הרבה לראות , אבל אפשר לוותר קצת...
מטוקיו אפשר לצאת לטיולי יום לקמאקורה (שווה!!) , ולניקו.. אם יש לכם זמן אז התקרבות לפוג'י גם יהיה נחמד - האקונה או חמשת האגמים. זה יכול להיות יום טיול קצת עמוס.
מה שמשאיר לכם זמן לטיול בהירושימה (פארק השלום) ומשם יום טיול למיאג'ימה.
והעיקר שתהנו ותעשו המון כיף
)אין על יפן !!
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילהייתי עושה את זה קצת אחרת. 5-6 ימים בקיוטו עם מתבגר בן 14 זה יותר מידי ובמיוחד כשכל הזמן שיש להם הוא שבועיים.
3-4 ימים קיוטו ונארה
4 ימים טוקיו
2 ימים הירושימה ומיאג'ימה
את היומיים הנותרים הייתי מבלה או באוסקה שיכולה להיות מעניינת לבן 14 או מנגד מקדיש קצת לטבע ולא לעוד עיר ומבלה באזור הר פוג'י או האקונה.
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילאני טילתי עם הבן שלי בן 16 בספטמבר-אוקטובר השנה. היינו 5 ימים בקיוטו ויש הרבה מה לראות גם בעיר עצמה וגם לטיולים כמו נארה, הימג'י וקובה -שלושת המקומות מתאימים מאד לילד מתבגר... היינו גם אראשיאמה שזה בפרברי קיוטו גם מגניב לילד מתבגר (קופים, במבוקים, שייט) -לא רק למתבגרים זה מגניב

היינו גם באזור האלפים 5 ימים (טאקיאמה-קנאסאוה-מטסומוטו- שיראקאוה -גו) ועשינו את הטור טויאמה -קורובה -- מומלץ וכ"ף -- לכל הגילאים !!!
היינו בסוף 6 ימים בטוקיו.. עיר מדהימה ויש מלא מה לעשות, בין היתר היה מגניב לעלות למגדל טוקיו, והיה מרתק לבקר במוזאון גיבלי - אם מכירים את הסרטים של מיאזאקי זאת פשוט חוויה, לבני נוער ולמבוגרים כאחד. (קונים את הכרטיסים עם הרבה זמן מראש)
כשהיינו בטוקיו תכננו יום טיול להקונה- חיכינו שיהיה יום בהיר של שמש- וזכינו לראות את הר פוג'י. הקונה יפיפייה, גם יש מלא מה לעשות עם ילד מתבגר (כמו לחצות את האגם בספינת פיראטים)...
הספקנו להיות גם בניקו, זה החזיר אותנו לאווירה של המקדשים בקיוטו..
בקיצור, מומלץ וכ"ף לטייל עם מתבגרים ביפן..
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילהמון תודה.
דבי, האם יש לך פירוט יותר מה עשיתם במקומות השונים?
על מה היית מוותרת? (ספרתי כ- 16 ימים אצלכם. אנחנו נהיה 14 ימים).
כל טיפ - יתקבל בברכה, כי כמו שהבנתי - צריך לתכנן בקפידה.
איפה ישנתם?
יש המלצות?
נסעתם ברכבות?
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילב-14 ימים (נטו?) הייתי משלב גם את הירושימה ומיאג'ימה, כשמקדישים יום שלם למיאג'ימה ועוד יום הגעה להירושימה בצהריים (את המוזיאון והפארק מכסים בחצי היום הזה). האלפים זו גם אפשרות טובה, אבל תצטרכו לקזז בימים של טוקיו וקיוטו.
לגבי JR pass, כדאי לתכנן קודם כל את המסלול ואז לעשות חישוב מחירי נסיעות ולהחליט אם הרכישה מוצדקת. יכול להיות שהפאס ייצא יקר יותר מאשר לרכוש כל כרטיס בנפרד.
לא הייתי בניקו, אבל אם ההגעה לשם למטרת ביקור במקדשים, הייתי אומר שקיוטו ממלאת את המטרה הזאת ומעבר.
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילאנחנו נחתנו בשדה התעופה בקנסאי-אוסקה ומשם לקחנו רכבת לקיוטו. הגענו לחדר ששכרנו במקום לא מרכזי אבל קל מאד להגיע ברכבת מהתחנה מקיוטו, ממוקם ליד תחנת הרכבת ככה שהיה מאד קל לנסוע לכל המקומות. חדר בסגנון יפני - ישנים על פוטונים על מחצלות טאטאמי, ובחדר היה את כל מה שצריך.
COZY JPN room,1min from station, שכרנו דרך airbnb - זה עלה 184 ש"ח ללילה.הדבר הראשון שעושים בתחנת רכבת בקיוטו זה לגשת לעמדה turist information, מבקשים מפה של העיר ומפה של האוטובוסים. כדאי לקנות pass יומי לאוטובוס ופשוט לבחור את המקומות שרוצים לבקר. המקדשים הם מדהימים, וליד כל מקדש יש גנים יפיפיים. יומיים הסתובבנו בעיר, יום אחד נסענו לנארה - מאד מומלץ יש שם מקדש מרשים עם בודה ענק, ומסתובבים חופשי איילים שאפשר להאכיל אותם. יום אחר נסענו להימג'י שם יש castel מרשים ביותר ששווה לבקר. מהימג'י נסענו לקובה (חצי שעה נסיעה) גם נחמד מאד. ממליצה להקדיש יום טיול לarashiyama יש שם פארק קופים, במבוקים, שייט, טיול ברכבת בכל האזור...
אנחנו לא נסענו להירושימה וכניראה זה היה פיספוס - יש לנו סיבה לחזור להשלים את הטיול ....
מקיוטו לקחנו רכבת לטאקאיאמה, עיירה נחמדה. ממליצה בכל תחנה לקחת את המפה של האזור, ולבחור מה לבקר. יש אוטובוס שסובב את כל העיירה. הגענו בבוקר וKמחרת ב10 עלינו לאוטובוס לשיראקאוה-גו - מקום מאד יפה, מומלץ !. לקחנו איתנו את המזוודות, שמנו בלוקרים בתחנה בשיראקאוה, טיפסנו את ההר עד למעלה ויש שם נוף מדהים !. היינו שם 5 שעות, שוב עלינו לאוטובוס לקאנאסאוה. עיירה יפה ומעניינת. וכמו בל המקומות, בתחנת רFבת לוקחים את המפה של העיר ובוחרים מה לראות. בקאנאסאוה היינו 2 לילות ומשם לקחנו רכבת לטויאמה ומשם עלינו לTATEYAMA-KUROBE ALPINE ROUTE, מומלץ !!!!!!! ׁׁׁ(שלחנו את המזוודות למלון במטסומוטו,)
סיימנו את הטור ונסענו למטסומוטו. גם נחמד שם. שוב לקחנו את המפה של המקום וקנינו פאס לאוטובוס..
בטוקיו יש הרבה מה לעשות וכמו בכל המקומות בוחרים לפי העניין והטעם. זאת עיר ענקית ומרשימה, אי אפשר להשתעמם. לא הייתי מוותרת על גיחה של יום להקונה, קונים כרטיס לטיול של יום שכולל את כל הנסיעה הלוך וחזור מSHINJUKU וכל כלי התחבורה בהקונה,אוטובוס, שייט , רכבל.. זה מקום יפה מאד וכ"ף של טיול - קצת מנוחה מהרעש של טוקיו -
אנחנו כן הקדשנו יום לNIKKO, והמקדשים שם מרשימים עוד יותר , אבל זה עניין של טעם...
אנחנו לא קנינו את ה- JR-PASS, עשיתי חשבון מה עלות הנסיעות ב- HYPERDIA, ועלה טיפה יותר אבל היינו חופשיים לעלות לקווי רכבות שלא כלולות בפאס. אבל חשוב לעשות את החשבון של עלות הנסיעות ולפי זה להחליט.
הכרחי ביפן מכשיר נייד וחיבור לאינטרנת !!!!! בלי חיבור לאינטרנת מאד קשה להסתדר עם הרכבות ובכלל.
באזור האלפים ובטוקיו היינו באכסניות ובמלונות דרך booking. היפנים מקפידים כל כך על הניקיון והכל כל כך מאורגן וברור שגם מלונות ואכסניות פשוטים כ"פיים נוחים ונקיים...
מקווה שעזרתי...
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילדבי המון תודה
עוד כמה שאלות בבקשה לבעלי הניסיון...

1. אנחנו רוצים דירה דרך airb&b. יש איזורים מועדפים? או שמספיק קירבה לרכבת...
2. האם כדאי לקחת רכב ל- 4-5 ימים באלפים או שרכבות זה מספיק נוח.
3. דבי - למה את חושבת שהירושימה זה פספוס. אני מתלבטת אם לקחת את בן ה- 14 לשם....
4. טלפון ו- wifi - עשיתם בארץ או שקניתם סים ביפן?
תודה בינתיים

יעל
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפריללגבי הלינה, את מתכוונת לטוקיו? אם כן, הייתי אומר שלא כ"כ קריטי האזור בו לנים בטוקיו, מכיוון שהיא מרושתת באופן יוצא מן הכלל ברכבות תחתית והימאנוטה ליין.
בכל זאת, הייתי ממליץ ללון בקרבת אחת התחנות של הימאנוטה ליין, כי פשוט הוא עושה את המסלול הכי נוח בשביל מי שבא לטייל בעיר.
בפעמיים שביקרתי בטוקיו, פעם אחת ישנתי קרוב לתחנת מטרו בשינג'וקו ופעם אחת קרוב לתחנה של היאמנוטה ליין בטמאצ'י, ולמרות שההבדלים לא היו גדולים מבחינת נוחות ההתניידות, בכל זאת הלינה ליד היאמנוטה היתה עדיפה.
לגבי שאר יפן, כמובן שתמיד עדיף ללון ליד תחנת רכבת מרכזית.
יצא לי לטייל מעט באלפים, אבל מההתרשמות שלי וממה שכבר נכתב פה בעבר, ניתן להתנייד שם עם רכבות ואוטובוסים ואין צורך בהשכרת רכב. כמו שכתבתי, אני חושב שתצטרכו לבחור בין האלפים לבין הירושימה ומיאג'ימה, שכן אחרת תצטרכו לקזז יותר מדי ימים מטוקיו וקיוטו לדעתי.
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילהיי יעל,
בטוקיו ממליצה באזור shinjuku כי זה מקום מרכזי ומהתחנת רכבת נוסעים משם לכל מקום. אבל אין לי ניסיון לינה במקומות אחרים, בairbnb מציעים דירות ממש טובות... בקיוטו היה לנו נחמד מאד כי גם היה שקט וגם הדירה היתה ליד הרכבת... ומה שלמדתי בטיול הזה שכדאי תמיד ללון בקרבת תחנת הרכבת.
לא יודעת איך זה עם רכב, קחו בחשבון שהנהיגה הפוכה, הנהג יושב מצד שמאל -כמו באנגליה - הרכבות והאוטובוסים מאורגנים להפליא !, הם מודרנים, מגיעים בדייקנות , הם נוחים ובטוחים מאד...
לא הגענו להירושימה בגלל שמכל האפשרויות הרבות שיש גם חשבתי שלא הכי מתאים למתבגר... עכשיו שאני אחרי וקוראת על ההמלצות של אחרים חושבת שבפעם הבא כן אבקר שם..
אנחנו קנינו כרטיס סים בשדה התעופה , צריך לדעת בדיוק איזה מהם מתאים למכשירים הניידים שלכם ואחרי שמכניסים את הכרטיס סים צריך לדעת להפעיל את המכשיר מחדש... אנחנו הסתבכנו עם זה אם כי בסוף הסתדרנו. בפעם הבאה אני אסדר את זה בארץ. הכרטיס סים ביפן עלה בערך 170 ש"ח (לשבועיים, אולי קצת פחות)
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילבהמלצתך, דבי, אבדוק את נושא הסים בארץ.
מרשה לעצמי את הזכות לפנות בהמשך לעוד מידע...

כרגע אני 'עובדת' על לסגור מקומות לינה. דרך airb&b. נראה לי שבטוקיו אסגור בשינג'וקו.
לגבי הירושימה - גם אנחנו נוותר הפעם... באמת אי אפשר להספיק הכל.
המון תודה
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילאנחנו בניגוד למקובל טיילנו עם רכב שכור. מבחינת עלויות זה היה הרבה יותר זול (טיילנו ששה). לוקח קצת זמן להתרגל לנהיגה בצד שמאל, כבישי האגרה ומערכת המחלפים המרשימה אבל זה איפשר לנו גמישות ונוחות שהיו מהותיים.
כמו שכתבו לך טיול ליפן מחייב הכנה מוקדמת ויש שפע של מקומות, אתרים וחוויות שלא ניתן להספיק בשבועיים או שלושה.
המתבגרים שלנו נהנו מהכל (- לאו דוקא אטרקציות) או דברים שמתאימים לילדים למרות ששילבנו בהתאם לתחומי העניין- מוזיאון המנגה בקיוטו, סיור באיגה- עיר נינג׳ות, סטודיו ג׳יבלי, canyoning ועוד
לא היינו בהירושימה בגלל המרחק וגם בגלל שהתרשמנו שלא מתאים (גם ביד ושם הילדים לא היו עדיין)
מאד נהננו מהטיולים בטבע ומהרבה חוויות קטנות- הלינה במקומות מסורתיים ושונים כולל חוויות הרחצה, המפגש עם האוכלוסיה המקומית, הנקיון, האדיבות יוצאת הדופן.
איזה כייף לכם! ללא ספק נשמח לחזור
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפריללגבי סים ואינטרנט - ממה שבדקתי וקראתי עדיין הכי משתלם ופשוט זו חבילת אורנג' פספורט לשבועיים - 140ש"ח.
הירושימה חובה לכל מטייל ביפן. יום הגעה וביקור באתר ובמוזיאון. יום למיאג'ימה ומעבר ליעד הבא.
שכירת רכב - ענין של העדפה. יפה יהיה לטייל באלפים ברכב למרות שהתחבורה הציבורית מאד יעילה שם. אם עושים את מסלול קורבו-טויאמה אי אפשר עם רכב שכור.
בטוקיו ממש לא חשוב היכן מתגוררים, וגם אם זה מצריך עוד נסיעת תחתית מהיאמנוטה ליין זה בטל בששים מול מחירי הלינה שהולכים ועולים לקראת מרכז טוקיו.
לגבי ה JRP - הכל כבר נאמר. עשי את החשבון. הערה - אין מניעה להשתמש בפאס וגם להשתמש ברכבות אחרות, אם צריך, JR לא מכסים את כל המקומות (כך להאקונה מגיעים עם JR+רכבת מקומית)
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפריל~~מיאג'ימה והירושימה אפשר אפילו בחד יומי מקיוטו אודות לרכבות המהירות, מציע לילה אחד.
באמת כדאי לנצל את ה JR PASS בחישוב מתוכנן כולל קלות הסתובבות בטרמינלים השונים.
רכב יכול לבצע הרבה קיצורי דרך וזמן במקומות מסויימים.
ישנן מקומות לנוער שיותר מענינים את בעלי הנסיון והשנים, למשל קיו פוג'י, נינג'ות, משחקים.
ביפן אין בעיה להשאיר מזודות בבית מלון מסוים ולישון לילה אחד או יותר במלון אחר.
כך שאפשר להתנסות במלונות פאר/ קפסולות / ראקון / מערבי/ פשוטים/ קרובים/ משפחתיים
קיוטו באמת יפה אך חבל "לבזבז" יותר מדי ימים
האלפים היפנים מדהימים והתור מתוקתק (בלי רכב).
אגב באכסניה במצומוטו קיבלנו אופניים (ללא תשלום נוסף) עם אוויר משגע
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילyolt תודה.
למה אתה מתכוון ב'תור מתוקתק' באלפים היפניים?
אגב, בקיץ היינו באלפים הצרפתיים. האם מחכה חוויה אחרת?
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילממליץ על דירה בשיבויה
https://www.airbnb.com/rooms/6020327
או בסביבתה
הבחור ישראלי ד"א
לגבי המסלול האלפי. תחפשי Alpen Route באינטרנט
מסלול מדהים בטבע. ממליץ לרדת בתחנת MURODO למסלול הליכה ולהיכנס לאונסן שם, חוויה מדהימה
-
עזרה בתכנון מסלול ליפן באפרילצפי למשל בקישור הבא
https://www.alpen-route.com/en/introduction
בתור יש כמה סוגי תחבורה וסדר מופתי להתקדמות במסלול (לשני כיוונים או הלוך חזור).
כדאי לדאוג לא לסחוב את מזוודות
יש הבדל גם בטבע מהצרפתיים במיוחד בעונת הסתיו העוצרת נשימה.