ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דיווח מזולדן 30/11

פורום סקי וסנובורד
    4
    10
    2920
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שלגון
      שלגון נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

הגענו לזולדן אתמול בערב. העיירה הייתה די מושלגת. ראינו הרבה ירידים של חג המולד בדרך.

אנחנו לנים במלון אלפינה. המלון מספק גם שוברים חינם לשים את ציוד הסקי/סנובורד בחנות של רימל ליד הרכבל של גיגיוך, כדי לא להסחב איתו.

אין מה לומר, מרגישים לפי כמות האנשים ברחוב שעכשיו טרום עונה, כמעט אין אנשים ברחוב או באפרה סקי.

עשינו קצת קניות בבוקר בחנות של רימל (קיבלנו 5% הנחה מהמלון). הביאו לנו את שוברי החזר המס ואמרו לנו שאין שום בעיה לקבל את ההחזר או להגיש את ההחזר במינכן. הבנתי שהדלפק בטרמינל F אינו מאוייש אף פעם, מעניין אם ניתן לעשות זאת בדלפק אחר בנמל התעופה של מינכן.

עלינו היום בבוקר לאתר.הקרחון היה סגור בגלל רוחות/ערפל. רוב המסלולים פתוחים. הם הודיעו שפתחו היום את מסלול 22 שחור שיורד לעיירה (לגיגיוך) ו בצד בשני גם את 7 ו 9.

איכות השלג היא בסדר, אפשר לומר אפילו לא רע בהתחשב שלא ירד הרבה שלג בזולדן. כמובן שבמסלולים היותר תחתונים (מתחת ל 2000 מטר השלג באיכות בינונית). רק ממש בסוף מסלול 22 היה סלאש. 

חרשנו בעיקר את מסלולים 13,12 ו 11.

על ההר הראות הייתה סבירה וירד שלג קל ומעצבן. היו גם רוחות בעיקר בתחילת המסלולים העליונים. השלג התגסר לקראת הצהריים, אבל לא למשהו שבאמת יכול לשפר את מצב המסלולים אלא בעיקר להציק.

כשירדנו מהעיירה שמנו לב שכל העמק נהיה כבר ירוק וכל השלג בעיירה הפשיר. למרות זאת, במסלול שיורד לעיירה יש  די הרבה שלג. הבעיה שלו היא שהוא פשוט לא מטופל כראוי ויש בו ברבה מוגלס. אולי זה בכוונה.

מסלול 21 אדום לא נפתח אלא רק 22 שחור.

כמות הגולשים לא הייתה רבה ולא הורגשה צפיפות במסלולים, למרות שכל מסלולי הקרחון היו סגורים.

סה"כ תנאים טובים וסבירים לתחילת עונה, רוב המסלולים פתוחים. לא יכולנו לבקש יותר.

על פי הברושור שניתן לנו בבוקר, מחר צפוי שלג קל מעל רום 2000 מטר. נקווה שתהיה ראות טובה. מחרתיים רום הקיפאון אמור להיות 3000 מטר אז כנראה שנקפוץ אז לקרחון, לפחות הבונוס יהיה שתהיה שמש וראות מצויינת.

אמשיך לדווח מחר.

גיגיוךהירידה לעיירה בסוף היוםהמסלול שיורד לעיירה (לכיוון הגיגיוך)כך הנוף נראה בתחילת היוםIMG_1367.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Skipapa
        Skipapa נערך לאחרונה על ידי

דיווח מזולדן 30/11

שלגון המון תודות על הדיווח המפורט שתהא גלישה נעימה

• מ. פולני
          מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

החזר מס במינכן

שלגון - אם אתה טס בלופטהנזה, הצקאין הוא בטרמינל F, אבל משם לוקחים אותך באוטובוס לטרמינל הראשי. אם יהיה לך מספיק זמן, חפש את האשנב של החזר המס וטפל בהחזר במזומן.

הבאמפים בחלק התחתון של המסלול לגיגיוך אינם בגלל שזו תחילת עונה. מנסיון בזולדן בשלוש פעמים בתקופות שונות, בסוף היום הם פשוט נוצרים, בעיקר אחרי שעוברים את הכביש. 

• שלגון

החזר מס במינכן

אכן הבאמפים במסלולים התחתונים זכורים לי משנים קודמות בזולדן.

אני טס באלעל, לפי מיטב זכרוני משם נוסעים באוטובוס למטוס (להבדיל מלופטהנזה שבאמת זכור לי שלוקחים אותך לטרמינל אחר).

נראה לי שהאופציה היחידה שיש לי היא לשלוח בדואר, נכון?

• מ. פולני

אין על הדואר

נדמה לי שיש תיבת דואר בטרמינל F ליד הדיילות.

עד היום לא קרה שלא קיבלתי את ההחזר.

מטרמינל F כולם נוסעים באוטובוס. אל על - למטוס. לופטהנזה - לטרמינל 1 ומשם דרך השרוול למטוס.

• go4it
                go4it נערך לאחרונה על ידי

החזר מס במינכן

לפני יומיים וגם בהזדמנויות אחרות, החתמנו בדלפק בF ואז הכנסנו לתיבה באולם הנוסעים לפני שעולים לאוטובוס. ההחזר מגיע לכרטיס אשראי.

נראה שהחום הגיע. לפני יומיים היה קר מאוד גם בעמק.

• שלגון

החזר מס במינכן

סילחו לי ידידי המלומדים.

הבנתי שיש תיבת דואר ב F, אך היכן מחתימים?

הקור שהיה בזולדן פרח חלף לו. עכשיו 8 מעלות בעיירה. 

היה די חמים היום אך עדיין עם שלג קל ומעצבן מגובה 2000 מטר. מתחת ירדו טיפות.

המסלולים בגיגיוך עדיין במצב טוב. במסלולים התחתונים המצב לא טוב והתחיל כבר סלאש.

מחר יתחמם עוד יותר. ולא רואים שלג באופק לפחות שבוע ימים קדימה. ולצערי מזג האיור החם יימשך.

אנחנו עוזבים מחרתיים. בינתיים הנתאין סבירים. לצערי אני לא איש בשורה לאשני חנוכה.

• go4it
                    go4it נערך לאחרונה על ידי

החזר מס במינכן

מחתימים באזור של צ'ק אין בF. מיד כאשר נכנסים יש דלפק של החזר מס.

• שלגון

החזר מס במינכן

וואו, אחרי 15 פעמים עדיין לא יצא לי לראות שום דלפק החזר מס בצ'ק אין.

טוב, מעולם לא הייתי זקוק לו. 

תודה על הטיפ.

• מ. פולני

אין דלפק החזר מס במינכן - יש עמדה של המכס הגרמני

כשאתה נכנס לטרמינל F, מצד ימין נמצאות עמדות הצ'קאין. אחרי שאתה זורק את המזוודות אתה פונה 180 מעלות, נצמד לקיר שמימין וממתין בתור לביקורת הגבולות ולבידוק הבטחוני. אם תישא עיניך - בעומדך בתור - לשעה 10 שלך, תראה בקיר ממול (משמאל לשירותים) אשנב, שכתוב עליו ZOLL. זה המכס הגרמני. 

עליך ללכת למכס לפני שאתה מוסר את המזוודות, כי לפעמים פקיד המכס מבקש לראות את הדברים שקנית. המוכס מחתים את השוברים שלך בחותמת המכס.

את המעטפה עם השוברים שהוחתמו בחותמת המכס אתה יכול לשלשל בתיבת הדואר הנמצאת באולם היציאה (אחרי הבידוק הבטחוני).

שים לב - אני מכיר שתי חברות שסולקות החזרי מע"מ - גלובל בלו וגלובל ריפנד. אם תזרוק לתיבת דואר של חברה אחת את השוברים הנסלקים ע"י החברה השניה, זה כמו שהשלכת אותם לפח האשפה. לא ישלחו לך בחזרה עם פתק "אדוני - טעית".

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון