חופשת סקי ראשונה (2)
-
קודם תודה לכל העונים לשאלתי הקודמת ! .

לאחר התלבטויות רבות, קריאת טיפים ,בלוגים ,השוואות מחירים, החלטנו לעשות את החופשה בבולגיה , בבנסקו ( לא באוסטריה בסוף, בעיקר בגלל העלויות).
קצת רקע כללי עלינו: אני וחבר שלי , זוג בני 20, ללא ניסיון סקי, חופשת סקי ראשונה.
עכשיו זה בשלב שאני בוחרת חבילת סקי, חשבתי שזה יהיה קל, אך התברר שזה מאוד קשה !!
התתלבטויות העיקריות הן :
1. מלון, כי לנו לא כל כך חשוב שהוא יהיה ברמה גבוה, העיקר שיספק את הצרכים הבסיסיים .
אך , הבנתי שחשוב מהמלון יהיה קרוב לגונדולה. השאלה שלי היא באמת עד כמה זה יהרוס לנו את היום , וכמה זמן זה יבזבז לנו זמן ממנו?
האם התפשרות על מלון זול ומרוחק קצת אבל בעל הסעות לגונדולה , בסוף תהרוס לנו את האווירה כל יום?
חשבתי לקחת את המלון MURA . שזו חבילה של 600 ארו ,
יש עוד מלונות בערך באותו במחרק ששקלתי לקחת.
או ללכת על החברה BG TOURS ועל המלון VIHREN PLACA במחיר של 800 ארו?
זה הבדל גדול במחירים, וכמו שציינתי אנחנו לא צריכים רמה גבוהה של מלון. אבל אם זה מה שיעשה לנו את ההבדל בין חופשה מהנה ולא ,בגלל המתנות ואי נוחות , כמובן שנוסיף את הכסף .
2. בחבילות יש שיעורי סקי ל-6 ימים, עם הדרכה ל4 שעות כל יום.
אני יודעת שלא נרצה כל יום הדרכה, וחשבתי שאולי עדיך לבקשה בלי ההדרכה, ולקחת מדריך פרטי ( בעיקר בגלל שהרבה מכם המליצו על כך ) ,אנחנו מעוניניים גם ללמוד לגלוש על סנובורד , ונשאלת השאלה כמה זה יעלה ל-2? כולל ההשכרה של הסנובורד?
זהו , אם אתם הייתם בבנסקו ויכולים להמליץ על מלון, ספק ממנו להזמין חבילה משתלמת , עצות כליליות לזוג צעיר ומתחיל , הכל יתקבל יותר ממברכה !
-
חופשת סקי ראשונה (2)את יכולה לקרוא את הסיכום שלנו לגבי בנסקו בקישור למטה
טיפים וסיכום מחופשת סקי בבנסקו
היו לנו חברים שהיו במלון מיורה והם נסעו עם ההסעות לגונדולה והיו מאוד מרוצים מהמלון ומהסידור של ההסעות.
אנחנו היינו בויהרן פאלאס שלקחנו דרך איסתא והוא נמצא במרחק של כחמש דקות הליכה מהגונדולה ומהרחוב הראשי.
לדבי פיצול החופשה לסקי ולסנובורד, בשבוע לא מספיקים ללמוד כלום ולומדים רק את הבסיס ואם תפצלו את החופשה לחצי סקי, חצי סנואובורד בכלל לא תספיקו ללמוד לגלוש על אף אחד מהם.
לדעתי מומלץ לקחת שיעור כל יום במשך כל החופשה, אם רוצים ללמוד משהו בשבוע בלבד.
-
חופשת סקי ראשונה (2)אז ככה...
קודם כל ברכות להצטרפות למשפחת הסקי והמכורים ללבן (החוקי!).
באנסקו היא לדעתי בחירה טובה להתחלה, היא עיירה מאוד זולה (מאוד!), מרחב הסקי הוא בדיוק בגודל הנכון, והשיעורים שם מאוד זולים.
אענה קודם על שאלת ההדרכה - אל תוותרו על הדרכה של כמה ימים, בין 3-4 למתחילים, כדי שתוכלו להנות קצת מהאתר.בחופשת סקי ראשונה נופלים הרבה, זה כואב, זה מציק וגם הכושר הגופני משחק תפקיד לא מועט.
הדרכות ייתנו לכם בסיס טוב לעלות איתו הלאה. אז אל תוותרו, וכמה שיותר ימים - יותר טוב.
בנוסף, בגלל שזה באנסקו והמחירים באמת נמוכים, ממליץ גם על שיעורים פרטיים לאחר השיעור הקבוצתי, לשיפור טכניקה.
לגבי המלונות, יש לא מעט מלונות שמציעים שירותי שאטלים לגונדולה, ואז המרחק לא ממש משחק תפקיד, אני הייתי במלון Pirin River, שהוא מהמובילים בבאנסקו, לא נמצא ליד הגונדולה אבל היה להם שאטל.
בגדול, הגונדולה היא נק' התורפה של המקום. העיירה לא ממוקמת באתר עצמו, וצריך לנסוע בגונדולה כחצי שעה-40 דק', והתורים שם יכולים להיות ארוכים (מאוד!!!) אם לא מגיעים בזמן.
עצה שלי, תשקיעו, קומו שעה קודם, תהיו בוגונדולה ב8 וחצי, ותהנו מחוסר תורים.
התורים מתחילים בסביבות 9, כי כל שיעורי הסקי מתחילים ב10.
הכי חשוב - תהנו ותשמרו על עצמכם! -
חופשת סקי ראשונה (2)תודה על התגובות !
SHMOOB, את האמת כבר קראתי לפני כן את הבלוג שלך , והוא עזר לי ממש.
TELECASTER, אז לא לקחת שיעורי סנובורד? כי בגוליבל הציעו לי בתוספת של 50 דולר לאדם , שיעורי סנובורד ל-3 ימים כל יום שעתיים . בנוסף להדרכה הרגילה.
האם זה יהיה עמוס מידי?
ואולי עדיף פשוט לקחת באחד הימים הדרכה לסנובואד ל-4 שעות ולוותר באותו היום על הדרכה רגילה?
ואם עוד אנשים היו במלון מורה, ויכולים לתת חוות דעת זה יעזור, כי כנראה זה יהיה המלון . (600 ארו לאדם)
או אולי Dream Hotel ואז זה יהיה 740 ארו לאדם.
ב-BG TOURS הציעו לי גם לפרק את הטיול לשני חלקים , חלק אחד סנובואד וחלק שני-סקי.
האם הצעה זו טובה?
ושוב , אם הזמנתם דרך גוליבר או BG TOURS תוכלו לומר האם השירות שניתן היה טוב?
ואם יש לכם הצעות לעוד ספקים ,חברות שניתן להזמין מהם חבילה ?
-
חופשת סקי ראשונה (2)אולי אני קצת מגזים בתגובה שלי, אבל כל מי שהמליץ לך לקחת גם שיעורי סנובורד וגם שיעורי סקי, וזאת ללא ידע קודם בשניהם, הוא פשוט לא מקצועי ואפילו בספק שהוא עשה אי פעם סנובורד/סקי.
מבחינת סנובורד, במקרה הטוב מתחילים לגלוש מאוד לאט ביום השלישי, ובצורה סבירה מינוס ביום החמישי-שישי. אין דמיון בין גלישת סנובורד לגלישת סקי ואין שום היגיון לנסות ללמוד את שניהם בחופשה הראשונה. אחרי כמה חופשות אם רוצים לגוון כן, אבל בטח לא בחופשה הראשונה וגם לא בשניה שבה רמת הגלישה מתחילה להיות סבירה עם מעט נפילות. מה שאומר, תצטרכו להחליט לפני החופשה מה אתם לומדים. מבחינת הדרכת סנובורד, לדעתי הדרכה קבוצתית של שעתיים כל יום לשלושה ימים זה מספיק אם מתרגלים המון מחוץ לזמן השיעורים, ואפשר לקחת מדריך פרטי ביום הרביעי. הסיבה לכך היא שבימים הראשונים מה שחשוב זה תרגול וחזרה ולכן מדריך פרטי קצת מיותר, רוב הזמן הוא יסתכל עליכם מתרגלים...
-
חופשת סקי ראשונה (2)כשהיינו עם איסתא בבנסקו הם עבדו עם bgtours, לא היו לנו בעיות מיוחדות. כשנחתנו חיכה לנו אוטובוס שפיזר אותנו במלונות ובבוקר קיבלנו מהנציגה של ביג'י טורס סקי פאסים ושוברים לציוד ולהדרכה. והיתה נציגה שלהם באתר למקרה שיש בעיות (לא היו לנו).
מסכים לגבי שזה רעיון גרוע לפצל את החופשה לסקי ולסנואובורד, מה שכנראה יקרה בסוף הוא שלא תצליחו לגלוש באף אחד מהם ותתבאסו.
-
חופשת סקי ראשונה (2)תרדו מהרעיון של גם וגם. רוצים לנסות בורד? תנסו יום בחרמון.
את גם מדברת על לשכור ציוד כפול. איך בדיוק תחזיקי גם ציוד סקי וגם סנובורד? תסתירו בשיחים? תרדו מזה.
-
סקי וסנובורד בשבוע ראשון? בשום אופן!אמנם אין לי ניסיון בסנובורד, אבל בסקי בדרך ככל קולטים את הבסיס רק ביום השלישי או הרביעי.
תחליטו על מה אתם הולכים, סקי או סנובורד, ותתמקדו בזה בששת הימים שאתם על השלג.
-
חופשת סקי ראשונה (2)קודם כל, סגרתי הכל לבד, לא דרך חברה ולא דרך שום סוכן, יוצא הרבה יותר משתלם.
שנית, כשהתכוונתי ב"שיעורי סקי" התכוונתי לסנובורד\סקי, מבחינתי הדרכות זה הדרכות ולא משנה על מה.
כמובן שלא כמו שרשם בחור פה מעליי, לא התכוונתי לעשות הדרכות על שניהם, רק על אחד מהם - במקרה שלך - סנובורד שזה אחלה.
בשורה התחתונה, לא לוותר על הדרכות!!! -
חופשת סקי ראשונה (2)מסכים מאוד עם מי שכתב פה על השטות הזו של לפצל חופשה.
בילדותי עשיתי סקי וסביב גיל 20 עברתי לסנובורד גם אז לקח לי 3- 4 ימים עד שיכולתי ממש להזדחל אחרי אבא שלי. אז אין סיכוי ומיותר לטעמי לנסות את שניהם באותה חופשה. המלצתי האישית לכו על בורדים תהנו יותר.
-
חופשת סקי ראשונה (2)תודה לכל העונים והעוזרים !

אתמול סגרתי על חבילת סקי באתר BG TOURS, החלטנו ללכת על הדרכה של סנובורד . הדרכה של 3 ימים, בכל יום שעתיים.
המלון הוא DREAM HOTEL , בתאריכים ה3.3 עד 10.3 .
סה"כ יצא 770 ארו לאדם .
וזהו עכשיו רק נשאר להתכונן לטיול מבחינת לבוש . שכנראה אני גם בזה אצטרך עזרתכם, מפני שאין לי אותו כלל.
שוב תודה לכולם, עזרתם לי מאוד !
-
חופשת סקי ראשונה (2)קחי בחשבון שביחס לבנסקו, מדובר בתאריכים שיכולים להיות בעייתיים מבחינת כמות שלג... הייתי מזיז לפברואר.
-
חופשת סקי ראשונה (2)מרץ זה באמת סיכון באתר נמוך כמו בנסקו. אבל גם בפברואר צריך לבדוק שלא נופלים על החופשת חורף של האירופאים כי אז האתר מפוצץ בבריטים וברוסים.
אני הייתי סוגר שם באחד מבתע הספר הדרכה פרטית גם לשאר ימי החופשה, חבל זה שעתיים ביום שיקדמו אתכם המון.
כדאי לכם להגיע מוכנים עם כל הציוד מהארץ כדי שתוכלו ישר להתחיל לגלוש ולא לבזבז זמן על קניות בלחץ של ציוד שם. אנחנו שכרנו חליפת סקי מסקי פס וקנינו משקפת/כפפות וקסדה בכ 200 ש"ח לפריט. לסנואובורד אני ממליץ מאוד על כפפות עם הגנה כי נופלים הרבה על הידיים.
-
חופשת סקי ראשונה (2)מבחינת התאריכים אנחנו מוגבלים, חבר שלי בצבא וזאת רגילת סוף הקורס שלו.
לגבי הציוד, האם באמת כדאי לנו לקנות קסדה בארץ, אנחנו לא יודעים מתי עוד נעשה חופשת סקי, ולכן, לא עדיף פשוט להשכיר הכל שם ? חליפות, קסדות ?
-
חופשת סקי ראשונה (2)אם זה המצב, אל תקנו בגדים, תשכרו. זה סדר גודל של 40 שקל ליום.
קסדה תשכרו יחד עם הציוד- תבררו עם הביג'י כמה יעלה לכם תוספת קסדה. צריך להיות גרושים. (קולומביה למשל משכירים).
שילמתם קצת הרבה לדעתי על חופשה בבנסקו, אבל זה בטח קצת מאוחר לתקן.
יש חבילות ב 680 אירו שנותנות בדיוק אותו דבר.
בהרכבה לבד, יכולתם לחסוך עוד כנראה, אבל לא המון.
אל תשכחו לעשות ביטוח.
קחו איתכם כל יום את הציוד למלון ואל תשאירו בחנות- היא נפתחת אחרי הגונדולה, ואז לא משנה כמה מוקדם קמתם, אתם תתקעו בתור.(התור בגונדולה בימים קשים יכול להיות שעתיים- אתם מעדיפים להגיע לפניו)
נראה לי שתחילת מרץ עוד יהיה בסדר (לא מנסיון)
-
חופשת סקי ראשונה (2)אפשר לשכור ולקנות את הכל שם, אבל זה יהיה בלחץ ואולי בסוף לא תקחו את מה שהכי יתאים לכם כי תהיו לחוצים להספיק למדוד ולמצוא בגדים לפני שאתם צריכים לעלות לשעור בהר.
לדעתי הכי נוח לשכור ולקנות את כל הציוד בארץ משהו כמו חודש-חודשיים לפני הנסיעה ולעשות את הכל באיזי ולהגיע מוכנים לחופשה.
לגבי קסדה ומשקפת, אותי זה הגעיל ללבוש קסדה ומשקפת שהרבה אנשים זרים הזיעו בהן, כי אלה דברים שלא ניתן לכבס.
אבל לדעתי הדבר הכי חשוב בחופשה הראשונה הוא שלא תחסכו בשעורים ושתקחו שעורים פרטיים בימים שאין לכם הדרכה מהדיל, כי ככה תתקדמו ולא סתם תבזבזו את הזמן בבעסה שאתם רק נופלים על התחת ולא מצליחים כלום. וזה מעלה את הסיכויים שתהנו ותרצו להמשיך לגלוש בעתיד.
-
חופשת סקי ראשונה (2)קסדה וציוד גלישה כמובן שלשכור באתר (אפשר לשים באף מתחת לקסדה ואז זה יותר היגייני). חליפת סקי הייתי שוכרת בארץ (למרות ששמעתי שאפשר לשכור בבנסקו - בדר"כ אי אפשר לשכור באירופה), כי זה מרכיב קריטי, שחשוב שהיה במידה הנכונה.
את השאר (גוגלס, גרביים, כפפות וחולצה טרמית) הייתי בודקת אם יש בארץ במבצע ואז קונה במחיר סביר ואם לא אז קונה שם (רק בהנחה שאתם מגיעים יום לפני התחלת הגלישה ובשעה שהחנויות עוד פתוחות).