עזרה לתכנון טיול
-
אני וחבר שלי בני 21 טסים בסוף אפריל ל17 יום לארהב אנחנו נהיה בניו יורק ובלאס וגאס ונשכיר גם רכב בהמשך (בדקנו את הנושא ואין עם זה בעיה). אנחנו מאוד רוצים לשלב טיול בטבע אבל אנחנו לא אוהבים נופים מדבריים. ברייס ציון ומואב לא יתאימו לנו נכון? מה עם פייג או אוליי ילוסטון יש להם סגנון קצת אחר? חשבנו אוליי גם על כביש 1 אבל אנחנו נשמח להסבר קצת כי אנחנו לא מבינים מה ככ יפה בדרך שיש בה בעיקר רק ים! קשה לנו להחליט כי יש לנו יחסית קצת ימים ואנחנו מאוד מבולבלים
-
עזרה לתכנון טיולפייג' גם מדברי וילוסטון קצת רחוק בשבילכם ולא כ"כ מתאים מבחינת התקופה. תוכלו לבקר ביוסמיטי. כמה ימים יש לכם חוץ מניו יורק ולאס וגאס?
כביש 1 זה אכן ים, אבל זה לא כמו אצלנו.. הנה כמה תמונות כדי להמחיש:
-
עזרה לתכנון טיולקודם כל תודה רבה לך על המענה והתמונות שפרסמת הן באמת עזרו לי להבין קצת את המיוחדות של כביש 1!
התכנון שלנו להיות בוגאס 2 לילות וביום השלישי כבר להמשיך ליעד הבא, בניו יורק אנחנו מתכננים להיות 4 לילות וביום החמישי להמשיך ליעד הבא
זה אומר שיש לנו 11 ימים בלי טיסות ובלי ניו יורק ווגאס.
הבעיה היא שהזמנו כבר טיסות וגם היציאה וגם החזרה הם מניו יורק.
-
עזרה לתכנון טיול11 ימים נטו?
תוכלו לצאת מלאס וגאס לכיוון לוס אנג'לס או סן דייגו ל2-3 ימים, להמשיך על כביש 1 עד מונטריי (3 ימים), משם ליוסמיטי (יומיים) ומשם לפינאלה בסן פרנסיסקו וטיסה חזרה לניו יורק. אפשר גם לדלג על לוס אנג'לס/סן דייגו ולהגיע לג'ושוע טרי ופאלם ספרינגס במקום.
נשמע טוב? אם כן אוכל לעזור בתכנון יותר מדוייק. רק תציינו מתי בדיוק אתם עוזבים את לאס וגאס ומתי הטיסה חזרה ארצה מניו יורק.
-
עזרה לתכנון טיולהיי אבי כן יש לנו 11 ימים נטו, ממה שספרו לנו זוג חברים שחזרו עכשיו מארהב הבנו שיוסמיטי הייתה יבשה והם הצטערו שהיו שם אוליי זה בגלל התקופה? בקשר לג'ושוע טרי ופאלם ספרינגס ראיתי באינטרנט שהוא גם בסגנון מדברי, לא?, בקשר ללוס אנג'לס אנחנו לא רוצים, ומסן פרנסיסקו לא ככ התלהבנו...התאריך הגעה לניו יורק הוא ב16.4 והתאריך חזרה מניו יורק הוא ב4.5, וללאס וגאס אנחנו רוצים להקדיש יומיים וחצי אבל לא יודעים מתי בדיוק בגלל הבעיה שלנו בתכנון טיול:/ תודה אבי על כל העזרה אני יודעת שאנחנו קצת בעייתים!
-
עזרה לתכנון טיולאתם תגיעו ליוסמיטי לקראת סוף אפריל - יבש לא יהיה. זו תחילת התקופה הטובה ביותר ליוסמיטי כאשר השלגים מפשירים והמפלים בשיאם. אל תוותרו בשום אופן. הייתי בלא מעט פארקים במערב ארה"ב ויוסמיטי עדיין במקום הראשון מבחינתי. יכול להיות שעדיין יהיו מגבלות של מעברים בגלל שלג אבל הפארק גם בשיא החורף שווה יומיים טיול.
כן, ג'ושוע טרי זה גם מדברי. גם אני אישית מתחבר פחות לנוף מדברי אבל בכל זאת, יש מקומות מדבריים מדהימים בארה"ב. זה לא הנגב שלנו. הייתי בכל זאת שוקל ביקור בציון וברייס.
אם גם לוס אנג'לס, סן דייגו וסן פרנסיסקו לא, ומדבר בכלל לא, אז נשאר לכם פארק סקויה וקינגס, כביש 1, יוסמיטי, אגם טאהו, ואולי תוכלו גם להצפין עד Lassen Volcanic. בסקויה, טאהו ולאסן לא הייתי, אז אולי מישהו אחר יכול לעזור.
-
עזרה לתכנון טיולכן גם אנחנו התלהבנו מיוסמיטי ועכשיו שאתה אומר שנהיה בתקופה טובה אז מעולה, אשמח שתפרט לי עוד קצת על יוסמיטי למה מבחינתך הוא במקום הראשון ועל מה יש לעשות שם.
בקשר לג'ושוע טרי, ציון וברייס אתה ממליץ לנו ללכת למקום אחד מתוכם? ואם כן על מה?..ממה שראיתי הכי התחברתי לציון אבל לא סגורה על זה שהוא הכי יפה ומעניין משלושתם
בקשר לילוסטון זה ממש בעייתי לשלב נכון? פשוט ממש התלהבנו מהמקום
תודה אבי!
-
עזרה לתכנון טיולסליחה לגבי השאלה על יולסטון אמרת שזה לא מתאים מבחינת מזג האוויר אז תתעלם מהשאלה בהודעה הקודמת.
לגבי פייג' אתה ממליץ?
-
עזרה לתכנון טיולהוא מקום ראשון כי מבחינתי הוא הכי יפה ביחד עם גליישר. יש המון מה לראות, זה פארק גדול.. אגמים, נהרות, מפלים, עמק, צוקי גרניט, אחו, חיות בר. לא חסר.
גם לדעתי ציון הכי יפה מהשלושה. תוכלו לבקר גם בציון וגם בברייס. פייג' איזור יפה אבל כבר לא כ"כ יהיה לכם זמן להגיע לשם.
מה עם לינה בקמפינג? אתם בעניין?
אופציה אחת למסלול:
1 - יציאה מלאס וגאס לכיוון ברייס, ביקור בברייס ולינה בסביבה
2 - נסיעה לציון וביקור, לינה בפארק/ספרינגדייל
3 - המשך ציון ובצהריים נסיעה לבארסטו ללינה
4 - נסיעה עד סנטה ברברה ותחילת כביש 1 עד מורו ביי
5 - המשך כביש 1 עד מונטריי, לינה במונטריי
6 - מונטריי והסביבה
7 - נסיעה ליוסמיטי וביקור, לינה בפארק או מסביב (אם מעבר טיוגה כבר פתוח אז כדאי לישון לילה אחד - הראשון או השני, בצד המערבי של הפארק, נגיד ב Mammoth Lakes)
8 - יוסמיטי
9 - יוסמיטי
10 - נסיעה לסן פרנסיסקו
11 - טיסה חזרה לניו יורק
אמרתם שאתם לא רוצים סן פרנסיסקו אבל בכל זאת, עדיף לטעום יום אחד מהעיר מאשר לחזור ממקום כמו סקרמנטו לניו יורק.
-
עזרה לתכנון טיולגליישר פוינט ומעבר טיוגה נפתחים במהלך מאי נכון? השאלה אם הסיכוי גבוה שנהיה שם הם יהיו פתוחים כבר...הרי ב4.5 יש לנו טיסה חזרה מניו יורק, אני לא רוצה שנגיע ונתבאס שהכל סגור בקשר לציון עדיף להקדיש 2 ימים? מאשר יום אחד בציון ואחד בפייג'? ואין לנו בעיה עם לינה בקמפינג זה גם מוזיל את העלויות וגם חוויה השאלה איך יהיה לנו מבחינת מזג האוויר, וגם להיות בסן פרנסיסקו יום אחד כדי לחזור לניו יורק זה אחלה
-
עזרה לתכנון טיולבד"כ במאי, כן. גם אם עדיין יהיה סגור, יש מספיק מה לראות ליומיים, ויום אחד תוכלו להעביר לאגם טאהו. זה מספיק קרוב בשביל להיות תוכנית חליפית.
ציון שווה יומיים אבל בסוף אפריל כנראה שלא תוכלו לעשות את מסלול ה Narrows כי בתקופה זו הזרימה בנהר הכי חזקה ויהיה מסוכן מידי למסלול הזה. בלי המסלול הזה לטעמי יום אחד, אולי יום וחצי מספיק. אני מניח שהתכוונת לברייס ולא פייג'. לא הייתי נוסע עד פייג' במגבלות הזמן שלכם.
בעמק יוסמיטי הטמפרטורה המינימלית הממוצעת באפריל 3 מעלות, במאי 7 מעלות. עם שק שינה טוב לא תהיה בעיה. אני כבר ישנתי באוהל במינוס 3 מעלות בכמה מקומות והיה בסדר עם הציוד המתאים. בציון וברייס יהיו טמפרטורות דומות, אולי טיפה גבוהות יותר. לשיקולכם.
-
עזרה לתכנון טיולוואו 3 מעלות! אני חושבת שאוותר על הקמפינג כי יהיה לי קשה.
אני לא לוקחת את האופציה של המזג האוויר במאי כי נהיה בסוף אפריל...
דווקא מסלול הnarrows הוא מה שגרם לי לאהוב את ציון

מברייס, עכשיו גם מציון, מסן פרנסיסקו, ומכביש 1 אני לא מצליחה להתלהב.
ומה שדווקא כן אהבתי לא מתאים כמו ילוסטון, וגם פייג' (עדיין מקווה שתעזור לי איכשהו להכניס אותו)
אבל סוף סוף יש לי מסלול! חייבת לומר שנורא התרגשתי לראות איך בנית לי אותו בשנייה שאני במשך חודשיים לא הצלחתי
אבל עדיין אני מאוכזבת כי זה לא הטיול שאני רוצה
בנוסף לכל זה, אני לא רוצה שרוב הטיול יעבור בנסיעות, אני יודעת שאני לא אנהג שם כי אפחד ורק הוא ינהג ואני לא רוצה שהוא יהיה גמור כל הטיול.
מצד שני אני גם מבינה שאין לי כ"כ הרבה אופציות .
-
עזרה לתכנון טיולאת רוצה טיול שאי אפשר לעשות אותו... אפריל זה לא החודש לילוסטון, אלא אם בא לך לעשות מסלולים עם נעלי שלג ובקור מקפיא, שזה אחלה, אבל לא נראה שזה בשבילך.
לפייג' את יכולה להגיע. תורידי את ברייס או ציון, או שניהם, אם ממש בא לך להגיע לפייג'.
נסיעות ארוכות יהיו לכם בכל מקרה. ארה"ב היא מדינה גדולה, ובמיוחד במערב ארה"ב המרחקים בין האיזורים המעניינים די גדולים.
למה בחרת לנסוע לדרום מערב אם את לא אוהבת שום דבר שיש לאיזור להציע? תבחרו תאריך אחר וסעו לאיזור אחר.
-
עזרה לתכנון טיולאני לא יכולה לבחור תאריך אחר בגלל שכבר הזמנו את הכרטיסים...
אני גם סטודנטית וזאת החופשה היחידה שלי
-
עזרה לתכנון טיולאז תבטלו... עדיף לספוג קנס יחסית קטן מאשר לעשות טיול שאת לא רוצה לעשות ולבזבז עליו המון כסף. זו דעתי.
-
עזרה לתכנון טיוללא לבטל אני לא רוצה, מצטערת על החפירה אבי,
אני מאמינה שאני מגזימה ומפחדת כמו תמיד לקראת משהו חדש ומערערת עליו.
בטוחה שהמונים של אנשים לא עושים את המסלול הזה סתם...
אני חושבת שאלך על זה פשוט!
אז אם תוכל לפרט לי על המסלול ולעשות לי עוד קצת סדר בבקשה
-
עזרה לתכנון טיולאם אתם לא מחפשים נוף מדברי, וזו אכן לא העונה לילוסטון (מידע, לא מנסיון בשטח) אז האפשרות הטובה ביותר (וכנראה היחידה) היא קליפורניה.
אני ממליץ מאוד על הביקור בסן פרנסיסקו (עיר מאוד יפה ומרשימה).
כביש 1, הוא הכביש הנחשב בארהב לכביש היפה של המערב או של כל המדינה (לא בטוח ב100%).
באמת הביקור בלוס אנג׳לס תלוי בכם, מכיוון שאם לא הולכים שם לרף לונה פארק, אז אתה יכול להיות באזור רק יומיים שלושה.
הפארק יוסימיטי מרשים מאוד ויום אחד מלא מספיק בשבילו.
אם אתם גם מחפשים יחסית מרחקים שהם לא ארוכים אז זה בדיוק האזור בשבילכם (ביחס לטיולים באזורים אחרים בארהב שם אין כל כך הרבה נסיעות).
אני הייתי ממליץ על מסלול כזה:
יום 1- לעזוב את וגאס וליסוע עד לסוקויה
יום 2- סוקויה
יום 3+4- יוסימיטי (לפי מה שאני יודע ולא מניסיון צריך להקדיש לפארק זה יומיים)
יום 5-7- סן פרנסיסקו ועמק הסיליקון
יום 7-10- כביש 1
יום 11- הגעה ללוס אנג׳לס, לקחת את אוטובוס התיירים, ללכת קצת ולהתרשם משדרת הכוכבים ולקחת טיסה מניו יורק
-
עזרה לתכנון טיולתודה רבה לך רועי!
כמה שאלות:
1.שאתה אומר לעזוב את וגאס הכוונה לטוס לוגאס אבל לא לטייל בה? ולהמשיך ישר לסקויה?
2. יוסמיטי להקדיש יום אחד? ורק במידה ומעברי טיוגה וגליישר פוינט יהיו פתוחים אז להקדיש יומיים?
3. יש עוד אופצייה לשדה תעופה אחר שאפשר להגיע אליו מכביש 1 במקום לוס אנג'לס?(הייתי שם במשלחת מבית הספר לפני כמה שנים ומעדיפה לראות מקום חדש).
-
עזרה לתכנון טיולכפי שציינתי מקודם - לטעמי יוסמיטי יומיים אם טיוגה וגליישר סגורים, שלושה (או יותר) אם פתוחים.
-
עזרה לתכנון טיולאיך אני מתעדכנת אם הם פתוחים יש איזשהו אתר?