ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קניות

פורום צפון אמריקה
    8
    12
    5413
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Cohen_3223500
      Cohen_3223500 נערך לאחרונה על ידי

היכן הכי זול לעשות קניות

אנחנו זוג פלוס שלוש בנות 16, 12, 5

צפויים לבקר בלוס אנגלס לאס וגאס סן פרנסיסקו אורלנדו ניאגרה פולס מנהטן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

קניות

האמת - אם מדובר על קניות באופן כללי ולא משהו קונקרטי (זוג נעליים מדגם X במידה Y) הכי זול בארץ Smile

למה?

כי כל יום בארה"ב כולה למשפחה הון לא קטן. עלות המחיה ליום (מלון, רכב, אוכל, ושונות) למשפחה על 4 ילדים מתחילה ב-300 דולר (לפני בילויים ואטרקיות). גם אם המחירים בארה"ב (אחרי מס מקומי) הם חצי מחיר מישראל, תצטרכו לקנות ב-600 דולר ביום כזה כדי להצדיק את המחיר היומי. וזה לפני שספרנו עלות מזוודה בטיסות אם רלוונטי, וחוקי המכס בארץ למי שמעניין.

אני מתייחס לקניות כאל סוג של אטרקציה או בילוי או לפחות חוויה. במקרה כזה כמו רבים אחרים אני מתעלם מהעלות היומית ומייחס רק לעלויות הישירות הקשורות בקנייה. ובכזה מקרה קניות בהחלט יכולות להיות משתלמות.

אבל בכל זאת, אני באופן אישי לא רואה הבדל גדול בין קניון X לקניון Y. כלומר ברור שיש קניונים גדולים יותר ופחות, מכוונים יותר לעשירים או עממיים יותר, עם חנויות יוקרה או חנויות אאוטלט, אבל באופן כללי באותה קטגוריה תמצאו הרבה קניונים בהרבה מקומות בארה"ב.

אז מה בכל זאת השיקול שלי בבחירת קניון? 3 שיקולים:

1. מיסים - במדינות שונות יש מיסים שונים שמתווספים למחיר. מהבחינה הזו ברוב היעדים שלכם המיסים דומים והם סביבות ה-8 אחוז. החריג הוא מנהטן שבה אין מס על בגדים עד 100 דולר (אבל במנהטן יש פחות חנויות מוזלות) וניו ג'רסי הסמוכה שבה אים בכלל מיסים על בגדים ונעליים.  אגב, זה בעיניי השיקול הכי פחות חשוב

2. עלות המחייה - נכון שאמרתי שאני מתייחס לקניות כאל חוויה ומתעלם מהמחייה. יחד עם זאת הקניות זה אותה חוויה בין אם היא באורלדנו ובין אם היא בלוס אנג'לס. אז שווה לכוון את השופינג לאיזורים שבהם המחייה זולה יותר (לינה, תחבורה ואוכל).

3. שילוב בטיול ונוחות - זה השיקול הכי חשוב בעיניי. הרעיון הוא לשלב את השופינג כחלק מהטיול. אז למשל שופינג של שעתיים עד ארבע יכול להשתלב  באמצע נסיעה ארוכה. אם יש לכם קטע נסיעה של 4 שעות, אולי יש קניון טוב באמצע הדרך. אם מתכננים יום שופינג מלא - אולי הוא יכול להכנס בין פארקים באורלדנו על תקן יום מנוחה. אם רוצים כמה ימי שופינג, אולי כדאי לרווח, אם שוקלים להתפצל אולי שווה לחפש מקום שבו נוח להתצפל (קניון שבסמוך אליו יש משהו אחר, מקום קרוב למלון שחלק מהמשפחה יכול להשאר לנוח וכו').

עוד תובנות שלי לגבי שופינג תוכלו למצוא בפוסט שלי פה באתר תכנון שופינג בארה"ב

• עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

קניות

בכלל, אם תהיו יותר ספציפיים לגבי מה רוצים לקנות, תקבלו תשובות יותר ספציפיות. ביגוד? הנעלה? אלקטרוניקה? ספורט? מזכרות?

• פוריה א.
            פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

קניות

הי,

בכל מקרה ממליצה להירשם כחבר מועדון VIP (זה ללא תשלום) ל - Premium outlet וזאת על מנת לקבל קופון לקבלת חוברת הנחות. כמו כן לכל אאוטלט מבצעים נוספים משלו. בכל המקומות שהזכרת יש אאוטלטים מרשת Premium כדאי לראות את המיקומים באתר.

פוריה

• jardine
              jardine נערך לאחרונה על ידי

קניות

אם שער הדולר הקנדי ימשיך לשמור על פער של יותר מ-35% מהדולר האמריקאי' כדאי לשקול ביקור בקניון ליד ניאגרה און דה לייק

http://outletcollectionatniagara.com/stores

• eyahalom
                eyahalom נערך לאחרונה על ידי

קניות

הי, המחירים שם זולים יותר מבארה"ב? האם לא עדיף יהיה בכל זאת לרכז את השופינג בארה"ב ולא בקנדה בשל העובדה שקנדה יקרה יותר?

• ari0252
                  ari0252 נערך לאחרונה על ידי

קניות

תבחרו בין לוס אנגלס ווגאס ,סדר גודל המחירים די דומה ותחליטו לפי סדר הביקור.

בחוף המזרחי יותר זול באורלנדו.

• jardine
                    jardine נערך לאחרונה על ידי

קניות

eyahalom בהמשך לשאלתך, המחירים בקנדה למרות הנפילה בשער הדולר הקנדי נותרו יחסית ללא שינוי, בעבר, כאשר שער הדולר הקנדי היה ביחס של 1:1 לדולר האמריקאי, לא מעט קנדים היו חוצים את הגבול לארה״ב כדי לעשות קניות, התנועה הזו כמעט ונעצרה לחלוטין, לא הייתי מרכז את כל הקניות בקניון זה, אך בהחלט הייתי שוקל כאופציה להשלמות.

• eyahalom
                      eyahalom נערך לאחרונה על ידי

קניות

תודה. נרשם כאופציה.

• המכשפה
                        המכשפה נערך לאחרונה על ידי

אם אתם נוסעים ברכב בין לוס אנג'לס לווגאס

כדאי לעצור בבארסטו.

זאת עיירה בערך באמצע הדרך שמה שיש בה זה, בעיקר,  רכבות וקניונים.

חוויית הקנייה שם, לפני כמעט 7 שנים, הייתה מוצלחת מאוד.

(ברמת הסנדלי רוקפורט ב 20$, חולצות פולו של רלף לורן לתינוקות ב 1.25$, כל סוף העונה של צ'ילדרנס פלייס ב 3$ לפריט ועוד).

אבל, זה גם עניין של מזל, אז לא הייתי עושה שמיניות באוויר כדי להגיע דווקא לשם.

אם זה בדרך שלכם שווה לעצור

(אנחנו ישנו שם כדי לחתוך נסיעה ארוכה מכביש 1 לווגאס ועשינו את הקניות בכמה שעות בבוקר ואחר כך קצת הצטערנו שלא עצרנו שם ליותר זמן)

כמו שאמרתי זה היה לפני 7 שנים, גיסתי הייתה שם לפני 6 וחזרה עם קצת פחות מציאות

(אבל היא גם לא קניינית מוצלחת במיוחד).

באורלנדו רוב האאוטלטים אותו דבר....

נסיעה טובה

יעל

• ari0252
                          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

אם אתם נוסעים ברכב בין לוס אנג'לס לווגאס

מי שהייה בבארסטו לאחרונה יודע שאאוטלט אחד כבר נסגר למעשה (לפני כמה שנים).

האאוטלט השני עובד אבל הוא לא חוויה יוצאת דופן.

רמת המחירים כמו בוגאס ול.א.

• המכשפה
                            המכשפה נערך לאחרונה על ידי

טוב לדעת לגבי בארסטו

אפשר להפסיק לפנטז על קניות שם (כאמור מהמוצלחות שהיו לנו בכל הטיולים הגדולים....)

יעל

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון