שאלה של פעם ראשונה...ניווט
-
אני מתחילה לארגן את המסלול ומורידה כתובות
סתם דוגמא:
1309 5th STREET NE | WASHINGTON, DC 20002
איך רושמים דבר כזה בוויז
הכל אצלהם מספרים ואותיות
-
שאלה של פעם ראשונה...ניווטפשוט אומרים את זה... וייז מזהה דיבור בצורה די טובה... בטח באנגלית...
-
שאלה של פעם ראשונה...ניווטרושמים כך
1) המספר של הבית, במקרה זה 1309 (בארה"ב הכתובות מתחילות במספר הבית)
2) שם של הרחוב, במקרה זה 5th street או אפשר בקיצור 5th st
3) את הכיוונים (בארה"ב רחובות רבים והכבישים מסומנים גם באותיות לפי הרוחות) במקרה שלכם: NE (שפירושו NORTH EAST)
4) מיד יופיעו בוויז את האפשרויות, אם לא רואים, אז תקישו בהמשך WASHINGTON
5) ולבסוף את המיקוד: 20002
תתאמנו בבית, כי טעות קטנה יכולה להוביל אתכם למקום אחר
-
דוגמאות מגוגל מאפסכאשר העיקרון לא שונה מזה של ווייז (שגם שייכת לגוגל)
-
דוגמאות מגוגל מאפסובלי קשר - רוב תוכנות הניווט (לא יודע וויז) מכירות אטרקציות, ולי הרבה יותר נוח לנווט לפי זה. כלומר ברור שאם נוסעים לבית של חברים כנראה שהאפליקציה לא מכירה, אבל רוב היעדים שלנו הם אטרקציות, מלונות וכדומה שלרוב כן מוכרים.
למשל בדוגמא שלך, אני מניח שחיפוש union market washington dc יעשה את העבודה לא רע בכלל.
-
ועוד משהו חשובמאוד מאוד להקפיד לרשום במדויק.
יכול להיות שלאותו שם רחוב יש אפשרויות רבות, לדוגמה דוגמה דמיונית רחוב SMITH
יכול להיות
SMITH LN (או LN)
SMITH CR (או CIRCLE)
SMITH AVE (או AVENUE)
SMITH BLVD (או BOULEVARD)
וכן הלאה
לכן לא להשמיט שום פרט כאשר מחפשים כתובת בתוכנית הניווט.
כ"כ, אפשר לחפש (אני מעדיף את ה-APP של גוגל מאפס על פני ווייז) לפי שם של מקום או מלון. לדוגמה, אם רושמים BEST WESTERN בעיר מסוימת, יופיעו כל בתי המלון של BW, נותר לבחור בזה שהכתובת שלו מתאים לחיפוש שלכם.
-
ועוד משהו חשובתודה רבה
באמת שמתי לב בגוגל מפ שמספיק ששמים בסדר לא נכון או משמיטים אות אפשר להגיע למקום אחר
ואותה עיר יכולה להופיע במחוזות שונים.
ריאתי את איתקה בניו יורק ובעוד מקום.
איזה לחץ
-
בלי לחץ, רצוי להחזיק גם במפות כגיבוי -
ועוד משהו חשובגם בארץ חשוב להקפיד. אלא שבארץ אנחנו פשוט מכירים
בכל עיר גדולה יש רחוב בן גוריון, הרצל, ויצמן וכו'. בהרבה מקרים ערים הן צמודות, ולא תמיד ברור לתייר שהוא בעצם כבר לא בעיר הגדולה אלא בעיר צמודה.
קחו את הדוגמא של רחוב ז'בוטינסקי ברמת גן, בני ברק ופתח תקווה. אתם באמת חושבים שתייר ידע להבדיל בינהם? ולא רק זה אלא שהמספור של ז'בוטינסקי מתחיל מהתחלה כל פעם שעוברים עיר.
אבל כמו שבארץ אנחנו מסתדרים בלי בעיה, גם בארה"ב זה רק מקרה מפחיד אבל מתרגלים מהר מאד.
חשוב לעשות כמה דברים:
1. לחשוב, לדבר ולכתוב באנגלית. לא וושינגטון אלא washington. זה מונע שגיאות שנובעות מתעתיק הלוך ושוב
2. להשתמש בשמות מלאים. כמו שהזכיר ראובן גם סימות כמו lane או ave. אבל גם שם העיר ושם המדינה: los angeles califonia. אני מאד אוהב את הדוגמא של העיר הוליווד בפלורידה (צמודה למיאמי) - ממש בצד השני של ארה"ב מהוליווד קליפורניה (חלק מלוס אנג'לס)
3. להשתדל להשתמש בשמות מקומות ולא בכתובות. גם פה אפשר לטעות אבל פחות

-
ועוד משהו חשוביש דברים יותר מבלבלים, למשל חפש מקום בשם SPRINGFIELD. תמצא אותו ב-5 ארצות שונות.
-
ועוד משהו חשובניסיתי לנווט עם הוייז והגעתי למצב שנסעתי בדרכים שלא קיימות הוויז .
לעומת זאת הניווט עם הגוגל מאפס עבר חלק וכל הכבישים הופיעו על המפה .