אפרופו ניווט
-
הייתם ממליצים להשתמש במכשיר GPS או מספיק באפליקציות maps/waze ?
-
אפרופו ניווטבלי צל של ספק - google maps ו - waze
אפשר להתקין גם אפליקציות ניווט אופליין שמאפשרות לנווט ללא רשת סלולרית (במידה ואין קליטה).
חבל להביא עוד מכשיר כשיש גם ככה סמארטפון. ובגוגל מאפס יש עוד המון מידע מעבר לניווט וזה שווה את זה.
-
אפרופו ניווטאני דווקא מאד אוהב מכשיר ניווט יעודי על פני הסמארטפון.
לפחות במקרה שלי:
1. יש לו מסך גדול יותר
2. יש לו זרוע טובה יותר לחלון
3. לא מבזבז לי סוללה בטלפון שאחרת תמיד נגמרת
4. לא מחובר לטלפון מסויים כך שגם כשאני ואשתי מתפצלים כל אחד יכול לנהוג ברכב בנחת (נכון שאפשר להתקין שתי אפליקציות)
5. לא תופס את הטלפון כך שאפשר להשתמש בטלפון לכל מני דברים בזמן הנסיעה
אבל זה מאד עניין אישי, וגם קשור לעובדה שהטלפון שלי כבר ישן, וגם לעובדה שאני די טכנופוב.
-
אפרופו ניווטגם אני עדין מעדיף מכשיר ניווט יעודי מהסיבות שציין אנשים טובים, למרות שאני אינני טכנופוב. בכל פעם שנתתי צ׳אנס לניווט סלולרי, מצאתי עצמי באזורים נטולי כיסוי וחזרתי למכשיר היעודי.
עם זאת אני מוכרח להודות שהיתרונות הנ״ל הולכים ונעלמים בגלל שמסכי הסמארטפונים הולכים וגדלים ובגלל שיש כיום תוכנות ניווט שאינן נשענות על תקשורת. יש לזה גם יתרונות של מפות מעודכנות, נקודות עניין שלא תמיד מעודכנים במכשיר יעודי.
-
אפרופו ניווטרק לחדד:
השאלה הייתה על שימוש, ולא על קנייה.
יש לי מכשיר יעודי ואני מעדיף להשתמש בו.
אם השאלה היא על רכישת מכשיר, התשובה שלי פחות בטוחה, כי זה עולה כמה עשרות דולרים
-
אפרופו ניווטתודה
שקלתי האם לרכוש אחד כזה ואני אשאר עם הסלולריים
-
אפרופו ניווטקח בחשבון שבאזורים רבים אין קליטה סלולרית, ביניהם בפארקים הלאומיים.
-
אפרופו ניווטאנשיםטובים - הפתרון לזה זה טאבלט שעליו מותקנת תוכנת ניווט אופליין.
-
אפרופו ניווטכמעט בכל האזורים בהם אני ניווטתי הייתה קליטה ללא כל בעיה. איפה שלא היה, הטענתי את המסלול מראש וזה לא עשה לי בעיות.
וגם הייתה לי אפליקציה עם מפות אופליין.
היום האפליקציות האלה יותר טובות וחלקן גם מאפשרות ממש ניווט קולי וחיפוש ונקודות עניין, וניתן לעדכן את המפות ואת המידע שעליהן כשאתם מחוברים לרשת.
לי יש את maps.me
לאנדרואיד.
נראה לי חבל להוציא על מכשיר ניווט יעודי כסף. יש יתרונות רבים לשימוש בסמארטפון על פני מכשיר ניווט.