שמורת קמראג', דרום צרפת
-
האם מוצלח לטייל בה באוגוסט? האם נתגבר על היתושים? האם נראה ציפורים ובעלי חיים? קראתי על פארק pont de gau. אני רוצה לראות גם יצורים חיים בכל מיני גדלים (לא רק סוסים ופרים) ברחבי השמורה מחוץ לפארק הציפורים. האם נשרוד את המחסור בצל?
מדובר בטיול ללא ילדים ובכל זאת נרצה ליהנות ולא לחרף את נפשנו במירוץ אחר פלמינגו.
האם מישהו כאן עשה סיור מומלץ בג'יפים? בשייט?
חשוב לי לקבל החלטה אם השמורה ברשימה שלי או מחוצה לה לצורך המיקוד של מקום הלינה.
-
שמורת קמראג', דרום צרפתהייתי פעמיים במהלך השנים ב- PONT DE GAU
כאשר זו עונת הנדידה של הפלמיגו והם בפארק זה מדהים
לראות מאות עופות ורודים אלה בביצות ממריאים ונוחתים, כמו מטוס והרצה
זה פשוט מרהיב
-
שמורת קמראג', דרום צרפתמתי היית, צחי? באיזה חודש?
האם עשית עוד משהו בקמראג'?
-
שמורת קמראג', דרום צרפתהייתי פעמיים
(כי בפעם הראשונה הייתה לי תחושה של פספוס )
אבל שתיהן היו באפריל
אז לא בטוחה שיכול לסייע לך בהיבט מזג האוויר והיתושים.
בכל אופן שיט יש מכל מיני סוגים מינים אורכים וכו.
-
שמורת קמראג', דרום צרפתכמה זמן לדעתך כדאי/אפשר להקדיש לשמורה?
מה נותן השייט? האם היית גם בפארק האורניתולוגי ומה מוסיף השייט על הביקור בפארק?
למה היתה החמצה בפעם הראשונה ומה היה בביקור החוזר?
-
שמורת קמראג', דרום צרפתהיית פעמיים בשתיהן בספטמבר/אוקטובר
בשתיהן הפארק היה מלא במאות פלמינגו
כך כך נהניתי ומשום כך חזרתי שוב, פעם שנייה עם הילדים.
כדאי שתסתכלי באתר האינטרנט של הפארק מתי עונות הנדידה.
הקמראג יפה לנסיעה אלו נופים מאד שונים ממקומות אחרים בצרפת. יש שם משהו קסום עם השוורים השחורים והסוסים המיוחדים ונוף הביצות.
הייתי גם בעיירה סנט מארי דל לה מר והיא גם שווה מאד ביקור.
-
שמורת קמראג', דרום צרפתכדאי או אפשר שתי חלופות שונות

מאד תלוי מה הקצב שלכם ומה אתם מתכננים לעשות בשמורה.
בפעם הראשונה הייתי די חפוז (יום שלם) ותחושה שסימנתי V על אתרים, די התרוצצתי. הרגשתי שאת סנט מארי דה לה מאר פספסתי ולא התלהבתי( בדיעבד- לא פספסתי וגם בפעם השנייה לא אהבתי). הרגשתי שאת איג דה מורט מיהרתי ורצתי הלאה (ופה צדקתי ובפעם השנייה העמקתי כאן)
בפעם הראשונה הייתי במרכז שמורת הטבע (על הכביש הראשי) , בפעם השנייה ויתרתי עליו.
בפעם השנייה הגעתי אל ביצות המלח ואל כוון באק דו סובאג- וכל החלק היותר מערבי של השמורה ,בעיניי היה אוטנטי יותר ומחוץ למסלול השחוק.
לא הגעתי (גם בסיבוב השני) אל החלק של ביצות המלח בצד המזרחי ליד פורט סנט לואי.
בסיכום כולל יומיים מלאים- בשני טיולים נפרדים.
התחושה שלי שיום אחד לא מספיק, אבל יומיים זה יותר מדי (לטיול-כי מי שרוצה נופש סוסים אופניים ובילוי גם יומיים לא יספיק כאן).
מה מוסיף השיט? נקודת מבט שונה אל השמורה.
יש סוגי שיט שונים-אני בחרתי את זה שיוצא מאיג דה מורט (הבינוני -יש קצר וארוך) לא הצטערתי שלא לקחתי את הארוך- אבל זה יותר בגלל חוסר הסבלנות האישי שלי לשיט ,לא בגלל טיבו.
לא השוואה טובה- אבל וונציה ברגל אינה וונציה בשיט. נקודת המבט אחרת.
אבל האם חובה שיט? -לא. אבל תוספת .
(נקודת מבט אישית לגמרי).
-
שמורת קמראג', דרום צרפתבתחושה שלי זה אזור גדול ואני חוששת להגיע לכמה שעות וליפול על דרכים פחות מעניינות. אולי מכאן גם תחושת ההחמצה של פעם ראשונה? מצד שני אני רוצה לראות את השטחים הפתוחים שמחוץ לפארק הציפורים (וכמובן גם אותו). מכאן נובעת החקירה. אולי הפתרון הוא לבקר בפארק האורניתולוגי ואח"כ לקחת סיור מודרך. היות שאנחנו ארבע שותפות לטיול אנחנו יכולות להתחלק במחיר וזו סיטואציה די קלאסית לסיור כזה.
ובקשר לאוגוסט - כנראה באמת לא התקופה המיטבית. חיפשתי את חוות הדעת בטריפאדוויזור של מטיילים שביקרו בקיץ והם אמרו שעדיין שווה, אבל משום מה אני עדיין לא בוטחת בהם. בטח אמשיך עוד להתלבט ואולי אפתח שאלה בפורום אירופה.
תודה עד כה.
-
שמורת קמראג', דרום צרפתהי זיוה
אנחנו היינו בחודש מאי, כמה ימים לפני החג ששכחתי את שמו , זה שעולה שרה מן הים (ביום של החג והטקס כבר טסנו חזרה). הגענו במיוחד מסינט רמי עם ציפיות מאוד גדולות והאכזבה היתה מאוד גדולה. בפארק הציפורים יש בריכות מלאכותיות והיו מעט יחסית ציפורים. בעיר עצמה היו המון צוענים ודי חששנו. מצד שני היו מופעי רחוב אותנטיים. בקטע של טבע לא ממש הצלחנו למצוא את הדרכים היפות עם כל התמונות המדהימות שראינו באינטרנט.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה הרוחות החזקות שיש בתקופות האלה לא מעט באיזור. יכול להיות שחוסר ההנאה שלנו נבע מכך שהגענו ביום עם רוח מאוד חזקה ומכיוון שהאיזור פתוח זה היה הרבה יותר בעייתי.
דבורה
-
שמורת קמראג', דרום צרפתדבורה תודה. את מחזקת את החשש שלי שצריך לדעת איפה להסתובב. לסט מארי לא נקדיש כנראה זמן מיוחד (אלא אם כן זה יהיה לצורך מפגש עם מדריך), וגם לוקחת בחשבון את הרוח. כבר קראתי על זה במקום אחר. אבל אז, מה עושים עם מדריך שנקבע אתו מראש? עוד לא סגור לי בראש הקטע הזה. בכל מקרה חשוב לדעת גם את זה.
-
שמורת קמראג', דרום צרפתהיי זיוה,
היינו בחודש ספטמבר, שגם הוא לא חודש אידיאלי.
מעתיקה את מה שכתבתי לאחר חזרתנו:
"בלשכת התיירות של ארל קיבלתי מפה של אזור הקאמרג, שהוא אזור מיוחד במינו- איזור עצום של ביצות, שהתהווה בשפך של הרון לים התיכון. העובדת סימנה לי על גבי המפה לאן עלינו לנסוע כדי לראות את ציפורי הפלמינגו וציפורים אחרות החיות בקאמרג.
נסענו בעקבות הסימונים.
את המצפה הראשון שסומן במפה -כלל לא מצאנו.
בשני -ראינו דגים בתעלות המים .
בשלישי- כבר ראינו כמה ברווזים,
ברביעי- שחפים,
ובדייק, שעליו כבר אסור לנסוע, אבל נסענו, ראינו מעט פלמינגו, ובמרחקים להקה.
מפח הנפש שלי היה גדול, שכן התכתבתי עם הלשכה טרם הנסיעה ונעניתי שיש ציפורים רבות בקמראג, שאינן חורפות באפריקה אלא קבועות במקום- כולל להקות של פלמינגו. גם נירית שעזרה לי רבות, הבינה שאוכל לראות את ציפורי הפלמינגו."
למחרת חזרנו לפארק הציפורים ורק שם ראינו את להקות הפלמינגו.הביקור במקום היה חביב.
נילי
-
שמורת קמראג', דרום צרפתשנה אזרחית טובה לכולם,
זיוה-עוקבת אחרי האשכול בעיניין. גם אצלי השמורה רשומה למתישהו בסתיו/אביב.
רק רציתי לחדד את הנקודה ש-כמדובר בבעלי חיים אף פעם אין ביטחון מוחלט לצפות בהם. צריך הכנה אבל גם הרבה מזל וסבלנות (חוץ מהעגורים בעמק החולה שממש "שורצים" בחורף בכל פינה.

).בהרבה מקומות קראתי שבפארק יש סיכויים גדולים לראות פלמינגו.
לגבי הצוענים בסיינט מרי -במאי ובאוקטובר יש מעין עלייה לרגל וכינוס שלהם בעיירה. שרה היא הקדוש של הצוענים וזה חגם.
-
שמורת קמראג', דרום צרפתיש שם כל שנה פלמינגו בעונת הנדידה
הפלמינגו מדייקים לפחות כמו העגורים בהחולה (אולי אפילו קצת יותר אחראים)
ויפים הרבה אבל הרבה יותר מהעגורים
תמונות שצילמתי :
-
שמורת קמראג', דרום צרפת -
שמורת קמראג', דרום צרפתהי, איזו הפתעה.
צחי, אצלי לא רואים את התמונות. בטח חבל.
נירית, אם תרצי לקרוא על הקשר של פרובנס בכלל לנצרות, ובתוכו גם הקטע של סט מארי ושרה השחורה כדאי לקרוא את מה שכתב עמירם צברי. הוא השיק לא מזמן בלוג מאוד נחמד (עמירם צברי - לטייל בין סיפורים).
נילי, תודה על התיאור. אני זוכרת אותו.
הייתי מוותרת על הכל. העונה לא אידאלית. צריך זמן וסבלנות, ובטיול בן 8 ימים, באזור שיש בו כל כך הרבה אפשרויות, כואב הלב לחרב יום בחיפושים אחר משהו.
הקושי שלי לוותר הוא מכמה סיבות: הקמראג' הוא משהו מאוד שונה ויש לי איזה סקרנות לראות, ובנוסף (ואולי העיקר) - המסורת של קליעת הסלים בכפר שבו נבקר נעוצה בקרבה לקמראג'. משם הגיע חומר הקליעה. קראתי שתהלוכת הפולקלור של הפסטיבל מתחילה בנהר הרון (הכפר יושב לידו) מהמקום שבו היו פורקים את החומר שהגיע בסירות. אז קצת מדגדג לי לעשות את החיבור.
חזרתי מסוף שבוע בעמק בית שאן וראינו ביום שישי לפני החשכה המון ציפורים בבריכות הדגים אף על פי שעונת הנדידה כבר עברה. אחי אמר לי שהיה בנובמבר ואכן היו יותר ציפורים אבל גם מה שאנחנו ראינו היה מרשים ובמיוחד להקות האנפיות שהתעופפו בהמוניהן. אני חושבת שאתייעץ עם אחת החברות העורכות סיורים בשמורה. אני בכלל נוטה לקחת מדריך שמכיר היטב את השמורה. החשש שלי הוא ממחויבות ליום שיהיה שרבי או עם רוחות מיסטרל. אתייעץ גם בעניין הזה ואספר לכם מה התובנות.