טיסה ליפן - כמה שאלות
-
היי,
אני מתכנן לטייל ביפן במשך בערך כחודשיים מספטמבר השנה ויש לי כמה שאלות.
בנוגע לטיסה, האם יש פה אנשים שיש להם ניסיון בטיסות ליפן? ראיתי שהרבה מאוד חברות (בעיקר אירופאיות) מציעות טיסות קונקשן ליפן במחירים יחסית זולים. כמו כן, ראיתי שגם חברת קוריאן איר מציעה טיסת קונקשן דרך סיאול. זה נשמע לי יותר יעיל מאשר לטוס לכיוון השני עם החברות האירופאיות ולהגדיל את אורך הטיסה.
בנוסף, אני זוכר שקראתי שנין לטוס עם חברה אוזבקית ליפן עם עצירה בטשקנט, אך אני לא רואה שכל חברה אוזבקית מציעה טיסה שכזו.
אשמח לכל מידע לגבי טיסות ליפן.
עוד שאלה, אני מתכנן כרגע לנסוע לטייל לבד ביפן. אני קצת חושש בגלל השפה והתרבות השונה, אולי שלא אצליח לתקשר ולהתחבר עם היפנים ושיצוצו לי בעיות כאלה ואחרות במשך הטיול. האם כדאי לדעתכם לטייל לבד ביפן? או שעדיף למצוא שותף?
אשמח לכל טיפ והארה ממי שיש לו ניסיון בטיול כזה.
תודה רבה.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותהיי,
טיסה עם קוריאן בהחלט נשמעת היעילה ביותר. אם תזמין זמן רב מראש אולי תצליח למצוא מחיר סביר ומשתלם . בזמנו כשאני התחלתי להתעניין הטיסות הללו היו כבר יקרות מאוד. יש טיסות ממספר יעדים באירופה כאשר הזולה ביותר היא דרך מוסקבה אבל קח בחשבון המתנה של קרוב ל-24 שעות בעיר מה שיעלה לך לא מעט כסף וכבר לא ייצא זול יותר מידי.
אנחנו טסנו עם האוסטרים , הטיסה היתה מצוינת והמחיר סביר .גם כן לא נתקלתי בטיסות של האוזבקים לשם.
לא חושב שצריכה להיות בעיה לטוס לבד. אין בעיה להסתדר ביפן וכמו שלבד אתה לא יודע לדבר איתם, סביר להניח שגם שותף שלך לטיול לא יידע. אם כדאי לבד או עם שותף זו כבר דעה סובייקטיבית של כל אחד שאני לא חושב קשורה דווקא ליפן אלא לכל טיול בכל מקום.
בכל מקרה יפן מדהימה, מרתקת ויפה.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותהי,
אנחנו טסנו דרך אירופה, חיפשנו קונקשנים טובים, תאריכים שהתאימו לנו בשילוב עם המחיר... עוד שעה או פחות שעה בטיסה ארוכה פחות משמעותי בעייני (במילא משתדלים לישון...).
היפנים עם מאוד נחמד ויעזרו לך בכל מה שתבקש
אם לא היה מפריע לך לטייל לבד במקומות אחרים, אין בעיה מיוחדת עם יפן. -
טיסה ליפן - כמה שאלותזו שאלת מחיר / נוחות. כרטיסים זולים יקחו אותך דרך אירופה. לקוריאן יש כמה יתרונות: טיסה נוחה מאד בחברה מצויינת. אפשרויות נחיתה רבות ביפן (לא רק טוקיו או אוסקה) מאפשרות תכנון טיול יעיל. אפשרות לחניית ביניים בסיאול עד שבוע ללא תוספת מחיר. הייתי מקדיש לסיאול את השבוע מתוך החודשיים שלך.
טיול של חודשיים ביפן זה גדול. תוכל לחרוש אותה לכל אורכה. עם תכנון טוב תראה המון. אין חשש מהשפה. היפנים יצאו מעורם לעזור לך. גם גוגל טרנסלייט יעזור לך.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותאני טסתי ליפן עם אירופלוט. הקונקשן במוסקבה היה קצר ויעיל ביותר והמטוסים חדישים ומשוכללים. מומלץ מאד. מאד קל לטייל ביפן למרות קשיי השפה כי הכל מסודר ויעיל והיפנים נחמדים ורוצים לסייע
-
טיסה ליפן - כמה שאלותהיי, מה זאת אומרת להקדיש שבוע לסיאול? עוד לפני שאני מגיע ליפן להשאר בסיאול? ואיך ניתן להגיע ליפן לאחר מכן?
-
טיסה ליפן - כמה שאלותהכווה היא שבאחד 'הכוונים' (הלוך או חזור) במדה ואתה טס עם קוריאן, אתה יכל לשהות בקוריאה למשך שבוע ולהמשיך ליעדך הבא ללא תוספת תשלום.
-
טיסה ליפן - כמה שאלות"ראיתי שהרבה מאוד חברות (בעיקר אירופאיות) מציעות טיסות קונקשן ליפן במחירים יחסית זולים. כמו כן, ראיתי שגם חברת קוריאן איר מציעה טיסת קונקשן דרך סיאול. זה נשמע לי יותר יעיל מאשר לטוס לכיוון השני עם החברות האירופאיות ולהגדיל את אורך הטיסה".
בגדול, אתה צודק. אבל סתם לרווחת הכלל החלטתי להוסיף הערה.
ככל שעולים צפונה ומזרחה בתוך אירופה כך הפער מצטמצם משמעותית, באופן טבעי. הטיסות ת״א-סיאול-טוקיו עוברות מרחק של 5800 מיילים שמצריך קרוב ל-12 שעות טיסה סה״כ. והנה, לצורך השוואה, מרחקי וזמני הטיסות דרך כמה ערים באירופה:
עם בריטיש דרך לונדון: 8200 מיילים (~16.5 שעות במטוסים סה״כ, פער גדול למדי).
עם פינאייר דרך הלסינקי: 6800 מיילים (~14 שעות במטוסים סה״כ, אפשרות מצוינת לטיסות קודשייר עם ג׳אל במטוסי דרימליינר נוחים במיוחד).
עם אירופלוט דרך מוסקבה: 6300 מיילים (~12.5 שעות במטוסים סה״כ, וכפי שניתן לראות הפער קטן מול האופציה הקוריאנית - שגם אני, כמו רוני, חושב שהיא מצוינת).
-
טיסה ליפן - כמה שאלותאני רוצה לחדד - השואל ציין טיול בן חודשיים. מכאן שזה לא הטיול השיגרתי טוקיו - קיוטו ועוד מסביב. בחודשיים הוא יכול להתחיל בהוקאידו ולסיים בקיושו או להיפך. קוריאן נותנת תשובה טובה לכך עם פיזור יעדי נחיתה נרחב ביפן. זה חוסך הרבה תנועה הלוך וחזור משמע חוסך כסף בטיול עצמו. אם מישהו טס לתקופה מוגבלת יותר וגם רוצה לחסוך על הטיסה - קוריאן יקרה.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותתודה על התגובות,
האם עדיף לנחות בסאפורו למשל ולסיים בטוקיו? או במקום דרומי יותר? האם צריך לתכנן את הטיול בקפידה או שאפשרי פשוט להגיע ו"לזרום"?
בנוסף, האם ניתן לנחות בטוקיו ולהמריא משם בחזרה ולעשות טיול כוכב?
יכול להיות שחודשיים זה יותר מדי?
-
טיסה ליפן - כמה שאלותאיפה לנחות ואיפה לסיים זה תלוי במסלול שאתה רוצה לעשות ובאיזה תקופה בשנה אתה מתכוון להגיע. בגדול זו אופציה אפשרית.
חודשיים זה הרבה זמן אבל זה נהדר. הלוואי והיו לי חודשיים לטייל ביפן. יש המון מה לראות ויהיה לך גם זמן להתעמק ולהישאר במקומות שאתה יותר אוהב, תוכל להגיע לאיים הקטנים יותר .
לגבי תכנון: בחודשיים יש לך הרבה זמן תמרון, יכולת גדולה יותר לספונטניות אבל עדיין מדובר ביפן ולכן יש צורך בתכנון קדימה , בעיקר במה שנוגע למקומות לינה שבדרך כלל מתמלאים הרבה זמן מראש. כמו כן , ביפן יש הרבה פסטיבלים ושווה לתכנן את המסלול ככה שייצא לך להיות בכמה מהם.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותשוב תודה על התגובה המהירה,
אני שואל זאת מכיוון שאלה שיקולים שאני צריך להתחשב בהם כשאני בוחר היכן ללון. ובמיוחד מאיפה אמריא חזרה לארץ, כך שחס וחלילה לא אפספס את מועד הטיסה ואגיע אליה בזמן... בשנה שעברה טיילתי בסין חודש וחצי טיול יחסית מורכב שכלל כמה טיסות פנים והרבה רכבות ואוטובוסים, הכל היה חייב להיות מדויק, על הדקה, מכיוון שנחתנו בבייג'ין והמראנו חזרה מהונג קונג, שבין שתי ערים אלה יש מרחק גדול.
אני מנסה לדעת אם ביפן הדברים דומים או שבאמת יש לי מקום יותר לספונטניות. לנחות היכן שאני רוצה ופשוט לזרום עם הטיול.
כמו כן, האם למשל כאשר אני נוחת בסאפורו ניתן להתקדם בעזרת טרמפים? או שזה מסוכן מכיוון שאני מטייל לבד?
תודה, וסליחה על כל השאלות...
-
טיסה ליפן - כמה שאלותתלוי מאד באיזה סיגנון אתה מתכוון לטייל.
אם זה בתי מלון ורכבות - כן, הייתי מתכנן די מדוייק. זה יעזור לך לנצל את פאס הרכבות היטב ע"י ריכוז הנסיעות העיקריות והארוכות לתקופת הפאס. ולהוציא, למשל את קיוטו מתקופה זו. אם תשכיר רכב אז גם כן להוציא את תקופת ההשכרה מהפאס.
אני, למשל, נחתתי בסאפורו ושכרתי רכב בהוקאידו. לכן את הפאס הפעלתי רק בסיום הסיבוב בהוקאידו.
לעומת זאת אם אתה מתכנן טיול תרמילאי שמבוסס בין היתר על טרמפים ולינות זולות ואקראיות - התיכנון גמיש יותר וספונטאני יותר. אמנם תראה פחות, אבל תראה את זה בדרך אחרת ומיוחדת.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותאני מתכנן לעשות טיול תרמילאי. האם בטוח לעשות טיול כזה, עם טרמפים והכל, כשאני מטיל לבד?
והאם נכון לעשות טיול תרמילאי כשאני נוחת במקום אחד וממריא ממקום אחר? הרי יכול להיות סיכוי שכשהכל ספונטני ולא מתוכנן, לא אצליח להגיע בזמן לעיר היעד ממנה אני ממריא חזרה. או שאולי נכון גם לנחות וגם לחזור ב/מטוקיו ולעשות טיול כוכב תרמילאי?
שוב תודה.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותהתגובה האחרונה שלך של "אם" ו "אולי", לא מתאימה לפורום
אם תהייה רעידת אדמה (בטוח שתהייה בתקופה שתהייה שם)
אם יבוא גל צונאמי ענק וישטוף את החופים
אם תתאהב ביפיפייה יפנית "ותתקע" באיזו עיירה נידחת ביפן
אם היאקוזה יתנכלו לך
אם כרטיסי הפלסטיק יבלעו לך במכונה בדיוק כמה שעות בםני שתצטרך להמריא
אם תהייה תאונה והכבישים לשדה התעופה יהיו פקוקים
ועוד ועוד ועוד
אתה תעשה תכנית ותדבק בה. אני לא הייתי בונה על טיול טרמפים בימים האחרונים שלפני הטיסה בחזרה.
-
טיסה ליפן - כמה שאלותגם אותי אתה מתחיל להפסיד. מה, אתה ילד? עשה תכנית ועמוד בה.
-
בקשר לטיסותאני טסתי עם האוזבקים ועוד 4 חודשים אני טסה איתם שוב..הקונקשיין הוא בטשקנט ודיי נוח מבחינת ההמתנה שעתיים בהלוך 3 שעות בחזור..הם מוציאים טיסות ליפן רק מחודש אפריל ועד ספטמבר ופעם בשבוע בימי חמישי(לפני שנה הם הוציאו פעמיים בשבוע ראשון וחמישי)
-
בקשר לטיסותאוקיי, תודה.
שאלה אחרונה ברשותכם, מנסיונכם, את הכרטיס לרכוש כבר עכשיו או לאחר תכנון המסלול?
-
בקשר לטיסותברגע שאתה קונה כרטיס אתה למעשה סגור בתוך מסגרת מסוימת.בטיול של חודשיים זה לא נורא אבל עדיף לך לגבש מסלול כללי פחות או יותר , כדי שתדע איפה אתה רוצה להתחיל ואיפה לסיים ואז לקנות כרטיס.