ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכנות לחופשת סקי -עזרה

פורום סקי וסנובורד
    4
    4
    2437
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liza1919
      liza1919 נערך לאחרונה על ידי

שלום Smile אני וחבר שלי טסים לחופשת סקי(סנאובורד) בתחילת מרץ לבולגריה, החבילה נרכשה , ועכשיו מתחילות ההככנות ואני זקוקה לעזרתכם.

ככה , באופן כללי אין לנו ניסיון בסקי זאת הפעם הראשונה ואין לנו ציוד וביגוד מתאים. החבילה כן כוללת ציוד אבל.

1. הנעלה מתאימה לשלג ומה המחירים בערך ? אתמול הייתי בקולומביה וזה נע בין 500 עד 1000 שח. אנחנו כמובן רוצים כמה שיותר זול. אם יש לכם חנויות ממולצות, דגמים .. זה יעזור Wink

2. קשור עדיין לנעליים, עם הציוד המושכר מקבלים נעליים של סנואובורד ? וצריך להחזיר בסוף כל יום ?

3.בכללי , אני די אבודה בהכנות, אם יד לכם עוד דברים שצריך להביא, גם מבחינת ביגוד , ציוד שלא נותנים שכדאי להביא או להשכיר מהארץ , מקומות שאפשר לעשות זאת דרכם זה ממש יעזור ! תודה לכל העונים והעוזרים 😀

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • wieder
        wieder נערך לאחרונה על ידי

הכנות לחופשת סקי -עזרה

הנעלה מתאימה לשלג?

לא צריך שום דבר ממש מיוחד ויעודי. נעל טיולים, מגף אוסטרלי או כל דבר דומה יעשה את העבודה. לא ממש "הולכים בשלג". בעיירה עצמה דואגים לפנות את המדרכות ואם אין סופה ממש היסטרית אז כל נעל שהולכים איתה בארץ בחורף מתאימה כדי ללכת בבנסקו או בכל אתר אחר.

אני כן ממליצה על נעל עם סוליה לא "חלקה". לפעמים יש קרח על המדרכות וללכת עם סוליה "חלקה" מסוכן יותר.

עם השכרת הציוד מקבלים גם נעליים מתאימות - סנובורד או סקי. ממש לא לקנות נעלי סקי או סנובורד לפני שאתם גולשים כמה פעמים (והכוונה לכמה שבועות), מתקדמים ביכולות שלכם ויודעים להגדיר מה אתם רוצים.

חשוב כן להגיע עם ביגוד מתאים ועל זה נכתבו כבר הרבה הודעות.

- ביגוד סקי כלומר מכנסיים ומעיל יעודיים לסקי - לא חרמונית של הצבא. גם במקרה הזה אני ממליצה בפעם הראשונה לא לקנות. תנסו להשאיל מחברים או להשכיר בארץ.

- ביגוד טרמי - את זה חשוב כן לקנות. מכנס תרמי וגופיה תרמית עוזרים מאוד לשמור על חום הגוף ולנדף את הזעה. אפשר לרכוש ביגוד טרמי במחירים ממש נוחים בארץ.

- גרביים יעודיות לסקי - מחמם ועושה את הגלישה כייפית יותר. אל תתפתו לשים שתי זוגות גרביים וכל מיני פתרונות כאלה. גם כאן כמו במקרה של ביגוד תרמי, תזיעו בגרב - תרגישו שהכל רטוב וקר...

- כפפות - אני ממליצה לכם להגיע עם זוג מהארץ. שוב אפשר למצא דברים לא מאוד יקרים. חשוב מאוד שיהיו אטומות בצורה טובה.

- גוגלס - "משקפי גלישה". דווקא את זה אפשר לקנות בחו"ל וסביר להניח שתראו שם מגוון גדול מאוד בכל רמות המחיר (קחו בחשבון שבבנסקו יש הרבה זיופים). אם לא ממש קר ואין רוח אפשר להסתדר עם משקפי שמש טובות.

- קסדה - להשכיר באתר כחלק מהציוד. לא לגלוש בלי קסדה!!!

זה ממש ממש הבסיס. אם תרצו תוכלו לעשות שם "השלמות ציוד" כמו חם צוואר או מסכת פנים אם צריך.

• Yanai Shpinner
          Yanai Shpinner נערך לאחרונה על ידי

הכנות לחופשת סקי -עזרה

סיכום מהיר:

נעלים מיוחדות- מיותר (אני תמיד נוסע עם סתם נעלי ספורט).

ביגוד לסקי- מעיל מכנס ניתן לשכור בהרבה מקומות בארץ גוגל... למשל סקיפס או קולומביה. סדר גודל של 400 שח.

לקנות :כפפות, גרביים , ביגוד תרמי. (האמת היא שאני רוב הפעמים גולש עם סתם גופיה ארוכה סינטטית וגאטקס  וטוב לי ככה. זה לא ממחסור, יש לי הרבה זוגות של ביגוד תרמי).

משקפיים - אני גולש בלי.  לא יודע אם אתם חייבים באמת גוגלס (מבחינה בריאותית כנראה שכן)

ביטוח לסקי!!!

• shmoob
            shmoob נערך לאחרונה על ידי

הכנות לחופשת סקי -עזרה

כמו שכתבו אין צורך לקנות נעליים מיוחדות כדי ללכת בערב על המדרכות בעיר, תביאו את הנעלים הרגילות שאתם הולכים איתן בגשם בארץ (נעליים שטוחות, לא נעלי עקב).

חובה להגיע עם חליפת גלישה ייעודית לסקי כי אחרת תסבלו ולא תהנו, אבל זה מיותר לרכוש בשביל החופשה הראשונה כי אתם עדיין לא מבינים בזה וסתם תקנו משהו שאולי לא יתאים לכם ויהיה יקר. אנחנו שכרנו חליפה בארץ מסקי פס, חשוב להגיע כמה שבועות לפני החופשה כדי למדוד חליפות. פריטי חובה כמו קסדה, כפפות ומשקפת קנינו בארץ בכ 200 ש"ח לפריט בחנויות סקיפס ואוף פיסט, אל תתפתו לקנות משהו יקר כי אתם עדיין לא יודעים מה תאהבו ום תמשיכו לעשות סקי. אחרי כמה חופשות תהיו יותר חכמים ותדעו איזה ציוד מתאים לכם ומה מיותר. בעיקרון יש בבולגריה מבחר יותר גדול והמותגים גם יותר זולים, אבל אני ממליץ להגיע עם הכל מוכן מהארץ כדי שלא תצטרכו לקנות שם מהר ובלחץ.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון