שאלה לגבי interrail - eurail
-
ערב טוב,
אני מתכננת טיול תרמילאים של בערך 5 חודשים במדינות רבות באירופה. הבנתי שלמטיילים שרוצים לטייל במדינות רבות משתלם לעשות כרטיס רכבת של eurail/interrail. בחלק ממקורות המידע שקראתי ישראלים המתגוררים בארץ צריכים לקנות eurail(כרטיס ללא תושבי אירופה) גם אם ברשותם דרכון אירופאי כי הם עלולים להסתבך. לעומת זאת, במקומות אחרים קראתי שישראלים המתגוררים בארץ אך מחזיקים בדרכון אירופאי יכולים לרכוש את כרטיס הinterrail(כרטיס לתושבי אירופה-וזול משמעותית מהכרטיס ללא תושבים) ורק צריכים שהדרכון האירופאי יהיה איתם תמיד להוכחה שהם תושבים/בעלי אזרחות.
לסיכום, שאלתי היא: בתור ישראלית המתגוררת בארץ ומחזיקה בדרכון של האיחוד האירופי, האם אני יכולה לרכוש את כרטיס הinterrail בלי בעיות עקב כך שאני בעצם גרה בישראל ולא במדינות האיחוד?
תודה רבה!
-
שאלה לגבי interrail - eurailאין לך שום בעיה. צריך דרכון אירופאי או להוכיח תושבות לאלה שאין להם דרכון אירופאי. לא צריכים את שני הדברים ביחד.
-
שאלה לגבי interrail - eurailהי,
באתר הרשמי כתוב:
You can use either an Interrail or a Eurail pass. However, if you choose an Interrail pass, it won't be valid in your own country. If you choose an Interrail Global Pass, you're entitled to 2 free journeys in and out of your country of residence.
Example: You're a citizen of France, but you live in Australia. If you choose to travel with a Eurail pass, it'll be valid in all included countries. You must bring official proof that you live in Australia. If you choose to travel with an Interrail pass, it won't be valid in France (apart from 2 free journeys in and out of the country if you have a Global Pass). You'll have to bring proof of French citizenship. -
שאלה לגבי interrail - eurailנירית, מיכל לא כתבה של איזה מדינה הדרכון האירופי שלה. באותו ארץ לא יהיה תקף הפס אלא אם תביא אישור שהיא מתגוררת בישראל.
-
שאלה לגבי interrail - eurailלפי מה שהבנתי מהכתוב למעלה, לגבי ה interrail -לא יהיה תקף במדינת האזרחות גם אם יש אישור מגורים בישראל (למעט שתי נסיעות אם רוכשים את הגלובאל). לגבי היורייל-במידה ויש אישור מגורים בארץ-תקף לכל הארצות. נדמה לי שהשאלה הייתה לגבי האנטרייל הזול יותר.
-
שאלה לגבי interrail - eurail -
שאלה לגבי interrail - eurailתודה רבה על התשובות!