בנוגע ל Angels Landing בפארק ציון
-
אני קורא עליו ומסתקרן.
אני בכושר סביר. בן 36, רץ והולך פעמיים בשבוע כ10 ק"מ.
אני מבין שזה כ8 ק"מ של טיפוס מפרך, כשבפיסגה הוא הופך לקשה במיוחד.
השאלה עד כמה נסבל. אני רואה בסרטוני הוידאו לא מעט אנשים מבוגרים שעושים
זאת, כך שכנראה זה סביל.
מישהו עשה כאן אותו ויכול לתרום מנסיונו?
- עד כמה הירידה אח"כ קשה (מטיפוסים קודמים, זכור לי שדווקא הירידה
אח"כ לא קלה כי הברכיים חלשות\רועדות קצת).
- האם יש תחנות שתיה בדרך
- מה השעה האופטימלית להתחיל את המסלול
-האם יש דרך להגיע לנוף הנשקף מהפיסגה (או דומה לו) במסלול קצת
פחות מפרך.
תודה.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןהתכוונתי 8 ק"מ בטוטאל. 4 עליה 4 חזרה.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןהמסלול הזה פחות קשה ממה שאתה מתאר לעצמך. נכון, זה לא מסלול לעצלנים, הוא די תלול, אבל זה לא נוראי. המסלול כמעט כולו מרוצף. הסוף של המסלול לא יותר קשה, הוא סתם יותר מפחיד למי שיש פחד גבהים. צריך להעזר בכבלים כדי לעלות עד סוף המסלול.
בפארק מצהירים שהממוצע לסיום המסלול הוא 4-5 שעות, אני סיימתי אותו בשעתיים וחצי, ואין לי כושר מעל הממוצע. וכן, היו שם גם אנשים מבוגרים שטיפסו עד הסוף, כשהקטע הסופי של הטיפוס מכוסה בקרח.
אם אתה מגיע בחודשים החמים, ממליץ להתחיל כמה שיותר מוקדם כשעדיין לא חם מידי.
אל תוותר... זה אחד המסלולים היותר טובים שעשיתי.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןחותם על כל מלה שכתב קודמי - לגבי אופי המסלול, משך ההליכה, וההמלצה להתחיל מוקדם בבוקר אם מדובר בקיץ... ובמיוחד על ה'אל תוותר'

-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןמצטרפת לקודמיי. אנחנו עשינו את המסלול (זוג צעיר בכושר סטנדרטי מינוס) והיה אחלה. העליה לאזור הטיפוס לא שונה ממסלולים "רגילים", והטיפוס בסוף הוא מה שמאתגר. לפני הטיפוס מגיעים למעשה לפסגה מקומית שאפשר לעצור בה בנחת, יש שם שירותים וכו', וגם התצפית ממנה מאוד יפה בפני עצמה. אני אישית פחדתי מהטיפוס וכיוון שהתחיל גשם וויתרתי. הבנזוג עשה את החלק האחרון (זכור לי משהו כמו ק"מ או פחות) ואמר שהיה ממש שווה.
בקיצור - בהחלט לעשות, לא לדאוג. אם תחליט לוותר על הטיפוס זה עדיין מסלול שווה.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןמצטרפת בשם בנזוגי. עשה נהנה ובספטמבר נחזור כדי שגם אני והילדים נעשה את המסלול. לדבריו הקטע האחרון רק מפחיד למי שיש לו פחד גבהים ואין בעיה אם אני והילדים פשוט נחכה שם עד שהוא ואחיו יעשו את הטופ בלעדינו.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןתודה לכולכם על המידע והתובנות, נרגעתי.
אפשר את השרשור לשאלה נוספת? ננסה:
אני משכיר רכב בווגאס, כמה ימים בפארקים ואז סן-פרנסיסקו (3 ימים מלאים)
ואז כביש 1 ל LA ובחזרה לווגאס. שאלתי בנושא רכב בסן פרנסיסקו(יודע שהשאלה
נדושה, אבל שואל מזווית אחרת):
בסוכנות הרכב הציעו לי את הרכב ל14 ימים בכ500 דולר.
השאלה היא האם שווה לי להחזיר את הרכב בסן-פרנסיסקו
ולקחת אותו מחדש בבוקר הנסיעה לכביש 1.
החניה בסן-פרנסיסקו מאוד יקרה (עשרות דולרים ללילה), וממילא
לא אצטרך שם את האוטו ואסתדר ברגל\תחבורה ציבורית (מהטיפוסים
שמעדיפים לחרוש ברגל). מצד שני, כל ה"ווג'ארס" הזה של להחזיר
את האוטו בסוכנות בסן-פרנסיסקו, ואז לקחת שוב, וזה עוד עלול
לעלות לי יותר מהאופציה של להשאיר אותו..
מה אומרים? יש איזה פתרון יצירתי לעניין?
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןכבר הזמנת מקום לינה בסן פרנסיסקו? כי הרבה אנשים ממליצים על ה-motor inns ברחוב לומברד בהן לא גובים כסף עבור החניה. אם לא תצטרך לשלם עבור החניה תוכל להשאיר את האוטו ומקסימום לא תשתמש בו.
דנה
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןלי יש פחד גבהים.
השאלה אם יש במה להאחז גם בסוף התלול. כלומר אם הולכים מעל פי תהום עם או בלי חבלים/כבלים בצד (שבהם ניתן להאחז גם בירידה... יש לי נטיה להחליק)?
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןהזמנתי אבל ניתן לביטול.
לא מוצא ב Motor inn פנוים בתאריכים שלי.
אמשיך לבדוק. תודה.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןהי איילת, כותבת בשם בנזווגי שעשה את המסלול יחד עם שני ילדינו, לדברין לא לבעלי לב חלש/לא לבעלי פחד גבהים. אך את יכולה לעשות את המסלול עד החלק שבו מתחיל שלב הטיפוס עצמו.
אורן-ילדינו ואישי עשו את המסלול , אמרו שזה המסלול הטוב ביותר שעשו במשך כל הטיול, הם יצאו על הבוקר סביבות שבע בבוקר , ( העליה לקחה להם בסביבות ה -40דקות ולטענתם העליה לא ככ קשה). ילדינו היו בני 10 ו16, תהנה!!!
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןתודה רבה!!
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןאני עליתי את רוב הדרך, עד ל"רחבה" שלפני העליה הסופית ל- Angel's Landing. גם משם יש תצפית מצוינת על הנוף למטה.
אני יכול להעיד שעד לשם העליה איננה קלה, אבל בהחלט לא נוראית. ודאי לא מפרכת. אינני בכושר טוב וגם מבוגר ממך ביותר מ- 10 שנים, כך שעבורך זה יהיה טיול קל. עד לשם העליה היא בשביל סלול, כך שהאתגר הוא רק שיפוע העליה. החלק הבא בתור הוא יותר אתגרי. טיפוס על הסלע, כאשר יש שרשראות בהן ניתן להסתייע. הבנתי שאחר כך יש גם קטע של הליכה על שביל צר עם תהום משני צדדיו. גם שם יש שרשראות בהן ניתן להאחז.
לגבי הירידה, ושוב, אני מתיחס לחלק אותו ירדתי. ממש לא נורא. אם יש לך בעיות ברכיים, אולי כדאי ללבוש בירכית מעל הברך הבעייתית.
אין שום תחנות שתיה. אתה צריך לסחוב את המים שלך איתך.
באופן טבעי, ובהתחשב בכך שפארק ציון איננו גבוה ויכול להיות שם די חם (בעיקר בקיץ), עדיף להתחיל את הטיפוס כמה שיותר מוקדם.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןאישית, לא הייתי מתעסקת עם החזרה ולקיחה שוב לשלושה ימים. אני גם אוהבת רכב איתי, גם בתוך ערים (ניו יורק היתה החריג היחיד בארה"ב). יש כמה מלונות בלומברד סטריט, מאותה רשת כמו לומברד מוטור אין, נדמה לי שהאתר שלהם מאפשר לך לחפש גם במלונות האחרים. למיטב זכרוני, בכולם חניה חינם. בכל מקרה, חניה בסן פרנסיסקו לא חייבת לעלות עשרות דולרים ליום. יש הרבה חניונים, גם במקומות מרכזיים, שמציעים תעריפי early bird של פחות מ-$15 ליום, לפעמים אפילו פחות מעשרה דולר ליום. זול יותר מאשר בת"א

-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןתודה על דבריך. הירידה עליה דיברת- שם יש במה להאחז? (שרשראות וכד')
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןהיות ולא עליתי עד ל- Angel's Landing, אינני יכול להעיד על החלק האחרון, אך כפי שציינתי, יש שם שרשראות בהן ניתן להעזר. התמונה המצורפת מראה את תחילת החלק האחרון של הדרך ל- Angel's Landing. שם יש שרשראות.
בעליה/ירידה למטה (עד או מהנקודה בה צילמתי) אין כל מעקה או שרשראות. צירפתי תמונה הממחישה את השביל העולה/יורד עד לתחתית.
-
בנוגע ל Angels Landing בפארק ציוןתודה רבה!
הירידה נראית בעייתית...